уторак, 22. децембар 2020.

U danu Marsa i skorašnjeg kvadrata sa Plutonom i dalje pričamo o Velikoj konjukciji....



Moto dana:
"Posle zvezdanih letova valja imati mesto gde možeš da se spustiš."


Zvezdani(n) zapis 3111
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Ovnu na 23°26’


Na dan Marsa 
Stvari se zakuvavaju...Mars je sve bliži kvadratu sa Plutonom u Jarcu (on je sada u društvu sa Merkurom i Suncem). Sutra će ovaj aspekt biti egzaktan a sve o njemu imate u nedeljnom i mesečnom horoskopu - "Ne smem se uzbuđivati..."
Pokušajte da se ne uzbuđujete previše!!!

Prođe i to...
Mnogo toga se skupilo u jednom danu...
Merkur i Sunce prešli u ozbiljnog Jarca, stigla nam je zima, beše i najduža noć u godini...i dogodila se famozna Velika konjukcija!
U jednom danu dogodio se novi ciklus Meseca (ulazak u Ovna), novi mesečni ciklus Sunca (ulazak u Jarca) i novi 20 godišnji ciklus Jupitera i Saturna!

A mi se od jutros probudili isti :)
Virus nije nestao preko noći...šta više kažu da je mutirao...

Merkur obično u ovo vreme i boravi u Jarcu, zima uvek dolazi, najduža noć uvek bude jednom godišnje...vladavina Jarca je svake godine. Pluton je dočekao Merkura i Sunce navkao je na društvo!

Konjukciju Jupitera i Saturna nemamo često...tek na svakih 20 godina!
ALI...retko se dogodi da ova konjukcija bude u istom znaku.
Poslednji put Jupiter i Saturn su se sreli u Vodoliji na 23°46’ 25.januara 1405. godine (pre 615 godina).
Ove godine su i najbliže do sada od 12.marta 1226. godine na 2°58’ Vodolije, dakle posle 794 godina
Dakle Jupiter i Saturn su sada toliko blizu da se vide kao jedna svetla zvezda koju zovu - Božićna zvezda ili "Betlehemska zvezda"

Pogledajte sami:



Ima još....poslednji put ova konjukcija je bila u vazdušnom znaku 1980/1981. Jupiter konjukcija Saturn u Vagi. Poslednji put pre sadašnje konjukcija Jupiter i Saturn su bili u konjukciji 28.maja 2000. u Biku (zemlja)



Sa ovom sadašnjom konjukcijom Jupitera i Saturna ulazimo u 200 godišnji vazdušni ciklus.
Sledeći redovni ciklus Jupitera i Saturna dogodiće se 2040. u Vagi, ponovo u Vodoliji 2080. 2140 i na kraju 2199.

I to je to...što se tiče retkih pojava!
Naravno da vas podsetim i da su konjukcije Jupitera, Saturna i Plutona u Jarcu bile retke pojave jer se sve dogodilo u jednoj godini...

Od juče su Veliki dobrotvor Jupiter i Gospodar karme Saturn u novom ciklusu od 20 godina u znaku Vodolije!
Sreli su se: zakon (Jupiter) i red (Saturn)
Sreli su se optimizam, vera, uverenja, ideali (Jupiter) i odgovornost, ograničenja, (Saturn)
Sreli su se na 0 stepenu energije individualnosti, jednakosti, slobode, čovečanstva, tehnologije budućnosti (Vodolija).

Posle godinu dana boravka u Jarcu gde je bio u padu Jupiter je prešao u znak u kome će se svakako lakše i slobodnije osećati, u Jarcu mu je bilo neudobno, tesno i skučeno. 
Saturn iz svog sedišta je prešao u znak gde je kovladar sa Uranom. Boravak i Jupitera i Saturna u Vodoliji teško je predvideti...jer zaista možemo očekivati neočekivano! 
Jupiter se mnogo brže kreće od Saturna i oni će se u nekom trenutku razdvojiti. 
Sve do sredine marta 2021. pratiće jedan drugog i biće u konjukciji (u dozvoljenom orbisu delovanja), tada će se razdvojiti između njih će biti 10° i od tada Jupiter će biti sve brži...
14.maja Jupiter će ući u Ribe a Saturn će tada biti na 13° Vodolije!

Jupiter u Vodoliji će biti retrogradan od 20.juna (2°) Riba do 18.oktobra ( 22°) 2021.
Saturn u Vodoliji će biti retrogradan od 23.maja (13°) do 11.oktobra (6°) 2021.
P.S.Saturn u Vodoliji je već bio retrogradan od 11.maja do 02.jula kada je prešao retrogradno u Jarca i taj retro ciklus bio je gotov 29.septembra 2020.




Skrenula bih vam pažnju na još nešto što bi vam moglo da bude od koristi!
Kuća u kojoj se konjukcija dešava je oblast života u kojoj će se dogoditi odeđene promene vrlo lične...
Preko konjukcije Jupitera i Saturna kuće kojima vlada Jupiter (kuća Strelca ali i Riba) i Saturn (kuća Jarca ali i Vodolije). U ovom primeru "glavna" je 4.kuća jer se tu dogodila (juče) EGZAKTNA konjukcija Jupitera i Saturna na 0°29' Vodolije. Ova konjukcija povezuje 3. i 4. kuću jer su vladari Jupiter i Saturn (vladari kuća 3. Jupiter i 4. Saturn)...Ali Saturn je kovladar Vodolije ovde 5.kuće i Jupiter je kovladar 6.kuće...Mislim da će gospodin glumac imati promene u domu, porodici, privatnim stvarima, da će te promene biti povezane sa njegovim mislima, komunikacijom, putovanjem (možda neka selidba)...Uticaće ova konjukcija i na njegov emotivni život, uživanje, zabavu, pitanje dece...ali i na navike, svakodnevni život, zdravlje, posao...Pisala sam o njegovim aspektima u primerima za Saturna i Jupitera u Vodoliji...

Zašto neću pisati o ovoj konjukciji po kućama u horoskopu?
Zbog toga što sam detaljno pisala o tome (posebno) za Jupitera i Saturna u Vodoliji:

"Stigao sam"....Jupiter u Vodoliji za znakove i kuće...


Za kraj ove priče o konjukciji Jupitera i Saturna naglasiću i ovo:
Retrogradni Uran (vladar Vodolije) je sada na 6° Bika!
Jupiter i Saturn su na 0° Vodolije i oni su već sada u kvadratu!
I svako tumačenje ove Velike konjukcije mora biti oprezno zbog iznenadnog uticaja Urana na nju!!!
Uran u Biku je već ranije bio na ovom stepenu: oko 04.jula 2019. u direktnom hodu, oko 20.septembra 2019. u retrogradnom hodu, oko 16.aprila u direktnom hodu 2020. 14.januara 2021. Uran će sa ovog stepena krenuti direktno! 
Dakle Uran na 6° Jupiter i Saturn će se pomerati i kvadrat između njih će biti sve jači. 17.januara 2021. Jupiter i Uran će biti u egzaktnom kvadratu na 6°43’. Ovo će biti njihov jedini egzaktni kvadrat!
17.februara 2021. Saturn i Uran će biti u prvom (od ukupno tri) egzaktnom kvadratu na  7°13’

Primer: Gospodin glumac Gerald Butler ima ovaj kvadrat između 4. i 7. kuće! Ne znam puno o dešavanjima sa njim pa sam pregledala na Google i gle čuda prvi tekst o njemu je ovaj:
Film o katastrofi u godini katastrofe! Film je objavljen digitalno u SAD. U filmu on pokušava da spasi porodicu od komete...Simbolika 4. i 7.kuće je ovde ispunjena. Ali ovo je film. Pretpostavljam da njemu lično uticaj ovog kvadrata ide preko filma posebno na 7.kuću jer film se prikazuje u vreme sadašnje katastrofe (virus) - Playing: Available Dec. 18 on digital and VOD...




Dnevni aspekti
Mesec je u Ovnu

Mesec je juče počeo novi ciklus kroz sazvežđa (od Ovna do Riba)....
Ovaj dan je počeo sa Mesec kvadrat Sunce - Prva četvrt ali i sekstilima sa Jupiterom i Saturnom (oni od juče u egzaktnoj konjukciji). Dakle, ova konjukcija se događala u vreme Poslednje četvrti...
Posle ovog kvadrata dogodio se i kvadrat Meseca i Merkura u Jarcu....ali mi ovde smo to uglavnom prespavali - oni koji su mogli da spavaju zbog nervoze...
Jutro smo dočekali sa konjukcijom Meseca i Kirona...Vesti ovog jutra je najbolje preskočiti...Naveliko se priča o mutaciji virusa, da li jeste ili nije novi soj...itd. Kada i gde će početi vakcinacija itd. Austrijanci neće da poštuju mere tokom Božića itd. Bolno je slušati ove vesti...Ova konjukcija Meseca i Kirona nagoveštava da je situacija mnogo složenija nego što izgleda...Na sve ovoMars vladar Ovna u kvadratu sa Plutonom pa je bes gotovo neizbežan a ja vas posavetovala da se ne uzbuđujete!!!
Kasnije tokom dana raspoloženje će popraviti trigon Meseca i Venere u Strelcu - i ljubav je odgovor na sve...ljubav u domu, partnerska ljubav...ljubav bilo koje vrste...Ne dozvolite da vam sruše vašu malu tvrđavicu (dom)...


Нема коментара:

Постави коментар