уторак, 29. децембар 2020.

Priča o Uranu, Saturnu, Matrixu, slobodi...kraći uvod u 2021.



Moto dana:
Od slobodnog čoveka ne može se napraviti rob,
 jer je slobodan čovek slobodan i u zatvoru.

Zvezdani(n) zapis 3118
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Ovnu na 26°13’

Jutros rano u 04:00 sreo se u sekstilu sa Mesecom u Blizancima...ta energija nas je dočekala kad smo otvorili oči ...jaka energija za početak dana.



Inače Mars je još uvek u kvadratima sa Jupitereom i Saturnom (zbog dozvoljenog orbisa delovanja).
U kvadratu je i sa Plutonom (viša oktava Marsa) egzaktno od 23.decembra...
Mislim da vam je sada jasnije zašto je rubrika crna hronika ovih dana baš crna i prepuna...

Mars je kod svoje kuće u Ovnu još od 28.juna:
Dakle tačno šest meseci je u istom znaku!
06.januara prelazi u Bika!

I ponovo će Mars (u Biku) biti u kvadratima sa Jupiterom i Saturnom (u Vodoliji)
13.januara sa Saturnom i 23.januara sa Jupiterom...Jovo nanovo...
(Sa Plutonom ponovo tek 22.oktobra.)

17.januara Jupiter će biti u kvadratu sa Uranom a 20.januara Mars i Uran u konjukciji...
Prilično buran januar 2021. Ima smisla....godinu dana od početka priče sa Kovidom19.


"Nisam došao da vam kažem kako će se ovo završiti. 
Došao sam da vam kažem kako će početi."
Matrix


Uran će nam sledeće godine biti u centru pažnje, od samog početka do kraja godine!
Prvo će se sukobiti Uran i Jupiter (kvadrat). 
Jupiter kralj bogova i sin Saturna u sukobu sa Uranom bogom neba i ocem Saturna u sukobu. Egzaktno će se taj sukob dogoditi 17.januara!
Usudi se da preizmeš rizik.
Posle sedam godina ponovo ovaj kvadrat! 26.februara i 20.aprila 2014. imali smo ga poslednji put! Energija koja poručuje - Usudi se da preizmeš rizik. Nepredviđeni događaji...koji nas uvode u promene...  to su oni događaji i one promene za koje nismo napočetku svesni da su dobri za nas... to dođe kasnije...kada se bura slegne Sa ovom kombinacijom planeta i energija Jupiter/Uran, uglavnom se ulazi u rizik da se promeni nešto. Ovo je i vreme preispitivanja kolika je naša vera (u nešto ili nekog), mogu da budu prisutne i neke verske dileme. Iznenadni nalet želje za slobodom i oslobađanjem od nečega ili nekog...I Jupiter i Uran vole slobodu ali na različite načine... Kvadrat ovde samo vrši pritisak i toliko je jak da ga je nemoguće ignorisati...ni globalno ni lično....Rađanje nekih revolucionarnih ideja.
Posle ovog kvadrata koji će biti jedini na samom početku godine, imaćemo još tri kvadrata 17.februara, 15.juna i 24.decembra između Urana boga neba i Saturna boga vremena, u sukobu su otac i sin!!!

Ograničenje slobode!
Ovaj kvadrat nam uglavnom donosi promene koje ne želimo ali i teškoće kod promena koje želimo! Uglavnom je to period vrlo nezgodan i za nas lično i za globalnu situaciju! Nervoza, stres, frustracije to je ono što on donosi! Savet: Najbolje je ne forsirati promene koje želite! Promene koje se dogode protiv vaše volje, najbolje je da im se ne odupirete! U kvadratu su Saturn tradicija, "staro", nešto što dugo traje...i Uran nešto novo, drugačije...Staro i novo u sukobu! 
Prvi put smo osetili ovaj kvadrat kada je Saturn prešao u Vodoliju 22.marta i kada je Uran bio na 4° Bika! Od kako je Saturn ponovo ušao u Vodoliju ponovo imamo ovaj kvadrat, Uran je sada retrogradan i na 6° Bika! 
Baš će se posvađati otac i sin...Izgleda da Uran nije zaboravio to što ga je sa vlasti zbacio njegov najmlađi sin Saturn tako što ga je kastrirao. Uran će se po ko zna koji put pobuniti a ta pobuna na zemlji često bude neka revolucija! Uran je i nebeski alarm...imaćemo svojevrsno buđenje tokom 2021. Sloboda će biti lajt motiv 2021. godine! Ali nema slobode bez Saturna. Uran je vladar Vodolije (i Saturn kao kovladar) i priča o Novom dobu dobiće neki oblik!



1999. godine imali smo prvi put ovaj kvadrat od početka ciklusa (Saturn konjukcija Uran) i tada se pojavio film Matrix iz kojeg je gornji citat!
Sve o ciklusu ovih planeta i njihovim aspektima imate ovde:

Uvek postoji izlaz...
Matrix je ovde metafora za buđenje!!! Film metaforički govori o oslobađanju o borbi protiv sistema - biti svoj i slobodan
U ovom filmu simbolično Uran je Neo a Saturn je Arhitekta (tvorac Matrixa). Neo traži odgovore...On je uzeo crvenu pilulu i probudio se u distopijskom Matrixu!
Arhitekta će mu pokazati dvoja vrata, jedna vrata ga vode ka spašavanju sveta a druga ka spašavanju žene koju voli Triniti. Neo stavlja ispred spasa čovečanstva svoju ljubav prema Triniti.. biranjem ljubavi Neo zapravo spašava čovečanstvo....Dakle, izabrao je Ljubav! 

Kraj godine je...i ostaviću priču o Uranu i njegovim kvadratima sa Saturnom za posle praznika...
U poslednje vreme osećam se kao zec iz Alise u zemlji čuda, gledam u sat i vičem: "Kasnim! Kasnim!" 



Dnevni aspekti
Mesec će preći u Raka u 11:28

Jutros smo se probudili sa energijom sekstila Meseca u Blizancima sa Marsom u Ovnu...
Ja sam se probudila prilično rano jer me je probudio snažan vetar koji je izgurao prazne kontejnere za đubre nasred ulice....Pročistio je ovaj vetar vazduh...od lišća napravio tepih po ulici...ali sda je sve tako mirno...Ima i sunca...
Mesec je sve puniji...u 11:28 se vraća kući...
Isplivaće naše emocije i potreba za sigurnošću koju pruža dom!!!
Pripremite se za veliku promenu osećanja...
Jedini aspekt Meseca u Raku danas je kvadrat sa Kironom u Ovnu...
I opet rane i opet potraga za ključem!
Sa ovom energijom bi mogla da "izroni" neka rana, bez obzira koliko je duboka i stara...Neko će se samo setiti nekih bolnih trenutaka bez određenog razloga i povoda, nekome će biti dotaknuta na neki način bolna tačka kroz razgovor, neki događaj....Neko će imati potrebu da bude sam, da se usami....bez obzira da li je u društvu ili nije..."sam u gomili ljudi"...
Priča o Kironu je priča o ranama i lečenju....Ako vam danas izroni neka stara rana tu je i rešenje!!!
Sutra nas u 04:28 čeka poslednji Pun Mesec ove godine u Raku....pripremite se!!!





Нема коментара:

Постави коментар