четвртак, 11. јул 2013.

Kad zaboraviš Juli....primeri iz prakse (ko hoće nešto da nauči:-)

Prvi deo....

Iz prakse....
Kad zaboraviš Juli...
11.Juli jedne davne godine: Jupiter je bio u Jarcu retrogradan, Saturn u Ovnu! U ovoj priči Jupiter je prolazio kroz 3. kuću, Saturn kroz 6.kuću. I obe planete su bile jako dobro aspektovane, Jupiter sa natalnim Neptunom, Jupiterom i Plutonom, Saturn sa natalnim Suncem, Merkurom i Saturnom....Divota na prvo gledanje :-))). I bila je divota, osoba je putovala više nego ikada u životu, promenila je posao (otišla u privatnike)...***Ali Uran u Vodoliji u 4. kući, imao je drugačiji plan....bio je u direktnoj opoziciji sa natalnim Suncem i Merkurom i u konjukciji sa natalnim Saturnom.... i doneo je veliko iznenađenje!!! Razvod u najavi....prvo je došlo do fizičkog razdvajanja, za dve godine i do razvoda na papiru. Tada te godine Jupiter je bio u Ribama u 5.kući u direktnoj opoziciji sa natalnom Venerom i Saturn u Ovnu u 7. kući u kvadratu sa natalnim Merkurom. Uran i dalje u Vodoliji u široj opoziciji sa natalnim Suncm i Merkurom, ali on je svoje već učinio! 
***U predikcijama Sunce je bilo u direktnoj opoziciji sa natalnim Jupiterom!, Mesec u konjukciji sa natalnim Suncem!, a Mars vladaoc kuće braka u kvadratu sa ascedentom! I da sve bude još i teže Saturn je bio u kvadratu sa natalnim Marsom....Eto, tako je bilo :-(

***15 godina kasnije (ili 17)... Jupiter je u Raku, lepo aspektovan sa natalnim Mesecom (konjukcija), ali tek će da bude lepo aspektovan :-), samo da se preživi Saturn u Škorpiji u kvadratima sa natalnim Suncem i Merkurom, sa natalnim Saturnom i konjukcija sa natalnim Neptunom....na prvi i na drugi pogled teško, rekla bih preteško!!!....Čeka se Septembar i sekstil Jupitera sa natalnom Venerom u Devici u 11. kući :-), Saturn u trigonu sa natalnim Jupiterom u Ribama u 5. kući, Pluton u sekstilu sa natalnim Jupiterom. Čeka se Novembar Saturn bez kvadrata, u sekstilu sa natalnom Venerom, Jupiter u sekstilu sa natalnom Venerom :-))), Uran u trigonu sa natalnim Suncem :-))), u sekstilu sa natalnim Saturnom...Čeka se kraj godine  nagoveštaj nove sasvim drugačije i sigurno lepše nego što je ova...Eto, tako bi trebalo da bude :-))).

***I tako je to u životu... možda ne veruju svi u uticaj zvezda na njihov život, ali nešto tamo gore ipak ima svoj plan za nas... Mi imamo mogućnost izbora....imala je i ova osoba....da nastavi život što boje ume i zna ili da potone...I ona je to uradila, nastavila je hrabro, radi to još uvek. Život je pun uspona i padova....uputstvo za upotrebu nismo dobili sa rođenjem, ni pravo na reklamaciju... svako se snalazi kako zna i ume... Neko na teži neko na lakši način ...ali svi nastavljamo da se radujemo životu i svakom novom danu....:-))).


Jedan od onih života - Đorđe Balašević
"Uz život se ne prilaže uputstvo za upotrebu, i svako to odradi kako već ume, zanemi tamo gde bi drugi viknuo, nasmeje se gde bi drugi zaplakao, uvredi se tamo gde bi se neko obradovao...
Uđe u pogrešan vagon, siđe stanicu pre, ili kasnije...
Pokoleba se, samo prebaci veslo iz ruke u ruku, a struja ga odnese presudno dalje, odredi drugo mesto na kom će pristati...
Da, razmišljao sam puno o Vremenu, o našem dželatu, ali ne o vremenu koje prolazi (ili kroz koje prolazimo), nego o Vremenu koje nas seje po svojoj njivi, nemarno, kao premoreni ratar detelinu iz starog filcanog šešira...
Mogao sam se sasvim lako roditi i u Ulan Batoru, hiljadu tristo sedme? Na Kordiljerima, narednog proleća. Ili na istoj ovoj obali, ali trideset vekova ranije?
Planetom tumaraju Zagubljeni, pogrešno iznikli, očajno tragajući za onima koji bi im tako lako mogli biti dragi i bliski, i zaista više ne znam šta je gore?
Promašiti tog Nekog Svog za hiljadu godina i hiljadu kilometara, ili za par decenija i tričavih stotinak kilometara... Prokletstvo..."


Drugi deo...

LAV
***Ovih dana najviše mi pišu Lavovi, poneki Bikovi... sa Vodolijama "muku mučim" svakodnevno :-) u privatnom životu ....pssst da me ne čuju :-). Pišu i Škorpije! Pišu i ostali da se razumemo samo ovi nabrojani su češći. ***I dalje ne mogu da odgovaram na pojedinačna pitanja i sada kada su se neka pitanja nakupila, pisma nagomilala evo pokušaću ovde da odgvorim, tako da svi imate koristi. Posebno oni koji nešto hoće da nauče:-). Šta se dešava? Saturn u Škorpiji se dešava!!! Od kako je prošle godine u Oktobru ušao u Škorpiju sudarile su se energije koje se ne vole previše... Posebno su taj ulazak Saturna u Škorpiju (Voda) osetili Lavovi sa planetama u Lavu na samom početku Lava (Vatra), ali i Vodolije (Vazduh)... ***Ove energije su u KVADRATU... u aspektu koji donosi nemir i napetost i vrlo često imamo utisak da udaramo glavom o zid...Ovde se energije ne slažu Voda (Škorpija) - Vatra (Lav), Vazduh (Vodolija) -  kvadrati....I Zemlja (Bik) opozicija...
***Od kada je Saturn u Škorpiji Lavovi i Vodolije prolaze teži
VODOLIJA
period.
I Bikovi samo opozicija se lakše podnosi.... Zapravo ne morate imati Sunce u ovim znakovima već neku od planeta i da i ako niste Lavovi, Vodolije ili Bikovi i vi osetite neku od čuvenih Saturnovih lekcija! Najteže ipak prolazimo mi Lavovi i Vodolije jer nam je Sunce tu... Kad tad na svom putu kroz Škorpiju Saturn će praviti KVADRAT sa Suncem u Lavu ili u Vodoliji... Sve ide u ciklusima, tako da smo i pre sedam godina bili u sličnoj situaciji... Sunce pod pritiskom kvadrata slabije greje, gubi volju, vitalnost... dolazi do zagušenosti volje. Problemi sa autoritetima, muškarcima (teški muškarci)... ponekad udarci sudbine, neočekivani preokreti i padovi...ograničenja, teškoće, povlačenje, gubitci... Pravu sliku o tome šta se zapravo dešava dobićete kada znate u kojoj kući su Saturn i Sunce, zatim kojim kućama vladaju dodatno će opisati mogući scenario dešavanja.... Ovaj aspekt može doneti psiholške uticaje, ali može doneti i konkretne događaje...ponekad donese i slabost organizma....
Ako nije Sunce već su neke druge planete priča je donekle slična ali i različita naravno....Princip je isti...kvadrat donosi problem, Saturn ima svoju priču, planete svoju... bitne su i kuće u kojima su planete i kojima one vladaju!!!
***Uticaj Škorpije naravno osećaju i same Škorpije, svi vi koji imate podznak Škorpija, podznak Lav, podznak Vodolija, podznak Bik...posebno ako imate tu neke planete....u ovom trenutku na 4, 5*....i onda redom kako se saturn bude pomerao napred!

***Ja sam (Lav) njegov uticaj osetila, možda ne od samog ulaska u Škorpiju, ali kada je formirao prvi kvadrat sa Suncem i Merkurom (u Novembru 2012.)... i te kako sam ga osetila, na razne načine, baš u oblastima kuća kojima vlada... Ono što mi je najteže palo je što mi se majka razbolela..., sve ostalo nije vredno pomena ma koliko je bolelo... U februaru nije bilo kvadrata....bila je konjukcija sa Neptunom uh, to je tek bilo ludilo....Jupiter u Blizancima nije bio od velike pomoći, onda je Saturn krenuo unazad....u Aprilu je ponovo formirao kvadrate sa Suncem i Merkurom....krajem Maja ... definitivno je uradio svoje na jednoj strani u jednom delu mog života, a mama jedan dan je dobro, onda nije...ja se plašim svakog telefonskog zvona i čekam da pritisak Saturna prođe (sada su kvadrati egzaktni)....to je jedino što mogu....  U Septembru neće biti više kvadrata...a ja se uzdam u Jupitera u Raku....i njegovu zaštitu i lepe aspekte koji slede!!!

***Ja sam rođena u Julu, i oduvek volim ovaj mesec...sada želim da što pre prođe...i zbog mene i zbog svih Lavova prve dekade, i Vodolija prve dekade....i Bikova samo što rekoh već opozicija sa Saturnom se lakše podnosi....I tako:

  Kad zaboraviš juli 

 



Нема коментара:

Постави коментар