понедељак, 1. март 2021.

Zvezde u martu 2021.



Moto meseca:
"Nema zime koja traje zauvek, 
niti proleća koje preskače svoj red"


Stigli smo do marta...
Rođeni 29.februara ili su juče slavili svoje rođendane ili ga danas slave.
Ode mesec ljubavi i mačaka...
U mart ulazimo sa Suncem u Ribama - sezona Riba
Naravno tu je Neptun a od skoro i Venera (Ljubav bez granica, uslova)
U Vodoliji su Saturn, Jupiter i Merkur....Merkur će se 15.marta pridružiti planetama u Ribama!
Trenutno smo u nekoj ravnoteži i osećanja Ribe i razum Vodolije.

U treći mesec u godini ulazimo sa Mesecom u Vagi. ( Mesec u trigonu sa planetama u Vodoliji).
I dalje je tu energija Punog Meseca u Devici za sedam dana 06.marta čeka nas Poslednja Mesečeva Četvrt (Sunce u Ribama kvadrat Mesec u Strelcu) za četrnest dana 13.marta čeka nas Mlad Mesec u Ribama (Sunce konjukcija Mesec i novi ciklus). 21.marta Prva Mesečeva Četvrt (Sunce u Ovnu kvadrat Mesec u Blizancima. I 28.marta Pun Mesec u Vagi (Sunce u Ovnu opozicija Mesec u Vagi)!

Još uvek smo pod utiskom i uticajem trigona Jupitera i SMČ - Put do uspeha, sekstila Sunca i Urana - Uradi nešto drugačije i trigona Marsa i Plutona - Odlučnost i istrajnost na delu
Tu je i dalje kvadrat Urana i Saturna - Ograničenje slobode i kao pomoć sekstil Saturna i Kirona - Preuzmite odgovornost za svoje rane

U mart ulazimo sa vestima o porastu zaraženih Korona virusom, punim bolnicama, novim sojevima i mutaciji virusa, novim zabranama, zaključavanjima, ilegalnim žurkama, vakcinama, zabrani izvoza vakcina (EU), vakcinaciji, imunizaciji, digitalnim sertifikatima i kovid pasošima za putovanja, zagađenju vazduha, najavljenoj drastičnoj promeni temperature (Baba Marta), napadu na Damask, protestima u Barseloni, Trampovoj objavi da će se kandidovati ponovo za predsednika...Rubrike crne hronike pune! Svaka druga vest je o nekoj zabrani, pooštravanju mera...ograničavaju nam se slobode. Vakcinacija u prvom planu kao za sada jedini lek pored mera koje važe još od marta prošle godine...


Šta rade zvezde od 01.marta do 08.marta

Prva nedelja marta kreće snažno ako ne računamo (a moramo da ga računamo) kvadrat Saturna i Urana, sve ostale energije su na našoj strani. Ima li svetla na kraju tunela ili se tunel baš produžio?
Merkur je u Vodoliji i misli, reči "lete"...Komunikacija dominira! Trigon sa SMČ (sekstil JMČ) ukazuje nam na put kojim trebamo ići...uzmite kompas u ruke i krenite ka budućnosti! Slušajte, razgovarajte, pregovarajte, komunicirajte, razmenjujte misli i ideje!
A gde je tu ljubav i romantika? Već u sredu će nas u tom smislu pokrenuti Venera i Uran. Iznenadni susreti, flertovanja, druženja i lično i digitalno. Mnogi će promeniti rutinu, navike a neko će poželeti da se izdvoji iz sredine na originalan način. Otvorite se za nešto novo i neobično!
U četvrtak Mars će preći u Blizance i sledećih mesec dana učiniti da budemo spontaniji, radoznaliji, u pokretu i fizički mnogo više aktivniji nego sada. Mars je u Blizancima mnogo srećniji nego u Biku pa ćemo i mi biti srećniji. Mogućnost izbora je pred nama!
Vikend će početi sa više optimizma zbog susreta Merkura i Jupitera (po treći put)...lepše misli, lepša komunikacija, zgrabite svoju dozu optimizma. I budite oprezni u subotu zbog prve Mesečeve četvrti!



Do kraja marta...
Sunce u Ribama će imati svoj redovni godišnji susret sa Neptunom i tražićemo se u snovima, mnogi će želeti da pobegnu od ovakve stvarnosti...što nije loše ako znate i kako da se vratite. Biće Sunce u sekstilu sa Plutonom u Jarcu vreme za psihoanalizu i suštinske promene. U konjukciji sa Mesecom i Mlad Mesec u Ribama. Od neharmoničnih aspekata "jedino" kvadrat sa SMČ u Blizancima (kvadrat JMČ u Strelcu) i dilema blisko i poznato ili daleko i manje poznato!
Sunce u Ovnu i sezona Ovna počinje 20.marta - proleće, nova astrološka godina, novi ciklus, novi početak. Slede konjukcije sa Venerom i Kironom - ljubav kao lek i iscelenje generalno. I za kraj marta Sunce sekstil Saturn koji nam poručuju da izdržimo!
Merkur u Vodoliji u konjukciji sa Jupiterom da proširi optimizam i veru u bolje sutra.
Merkur u Ribama od 15.marta (stelijum u Ribama) u sekstilu sa Uranom i Eureka efekat, nove ideje, nova saznanja i vesti. Kvadrat sa Marsom i savet da se ponešto prećuti. Na kraju susret sa Neptunom i još jedan beg od stvarnosti na krilima mašte!
Venera u Ribama posle sekstila sa Uranom ima susret sa Neptunom i ko u čuda veruje taj čuda stvara. U sekstilu sa Plutonom vreme za promene u vezama. 
Venera u Ovnu od 21.marta i više strasti i akcije u emotivnom životu ali i u finansijskom. Konjukcija sa Kironom i sekstil sa Saturnom na kraju meseca u vreme Punog Meseca u Vagi. Isceljivanje, stabilnost...
Mars u Blizancima mnogo više poletniji o aktivniji (od Marsa u Biku) sekstil sa Kironom i trigon sa Saturnom donose neka nova rešenja ali i izdržljivost.

Sve planete u martu su direktne što je naravno jako dobro. Neke planete će ući u retrogradne senke i najaviti retrogradna redovna kretanja: Neptun (retrogradan od 25.juna) i Jupiter (retrogradan od 20.juna). Merkur će izaći iz retrogradne senke!

Za Facebook i Instagram:
Treći mesec u godini počinje prilično pozitivno jer su nebeski glasnik Merkur i planeta sreće Jupiter u svom trećem susretu od početka godine - treća sreća! Susret je u Vodoliji i u prvom planu je naš društveni i socijalni život, prijateljski odnosi, grupe kojima pripadamo i grupna, kolektivna dešavanja, iznenadna dešavanja, društvene mreže...
Dobra vest je i da na početku meseca Mars prelazi u svestrane i radoznale Blizance. Od ulaska Marsa u Bika 06.januara znali smo da će biti gusto jer se on nikako nije slagao sa planetama u Vodoliji. Sada je to druga priča energije Blizanaca i Vodolije (vazduh) se salažu, sarađuju i svakako nam idu lakši dani. Bolja, lakša komunikacija i organizacija...više kretanja, više aktivnosti!
Kada pročitate ceo tekst videćete da Neptun u Ribama dominira...Neptun je od 06.januara bio u kvadratu sa SMČ u Blizancima (kvadrat JMČ u Strelcu) i od tada se svi kolekivno pitamo - Kuda plovi ovaj brod?  Ovaj kvadrat je sve slabiji...a Neptun će imati nekoliko interesantnih susreta!
Srešće se Neptun sa Suncem i Venerom i sa Merkurom (kada pređe u Ribe). Isprobaće svoje čarobne moći...pa ili ćete pobeći negde na krilima mašte, više sanjati i biti kreativni ili će vas ova energija zbuniti, možda i razočarati. Svoje moći Neptun će najviše pokazati u vreme Mladog Meseca u Ribama. Obratite pažnju ovog meseca na Neptuna na njegovu duhovnu dimenziju, na intuiciju, mogućnost kratkih odmora kroz meditaciju, provedite više vremena pored neke vode, reke, jezera makar i fontane...(Sunce konjukcija Neptun). Možda tu negde i pronađete svoju srodnu dušu (Venera konjukcija Neptun). Na kraju u vreme Punog Meseca u Vagi, Neptun će opet biti tu da vas odvede tamo gde bi najradije bili (Merkur konjukcija Neptun). I ponoviću zapisujte snove.
Proleće nam dolazi 20.marta i sezona Ovna, novi ciklus, novi početak, nova astrološka godina. Dani će biti sve duži...Venera ovog meseca nudi više ljubavi, iznenađenja, zavođenja i flertovanja ali i energiju koja čuva ljubav. Nema egzaktnih dugotrajnih aspekata ali tu je kvadrat Urana i Saturna i činjenica da nesmemo da se previše opustimo! Sve planete su direktne!!!


Obeležite ove datume:

Planete koje menjaju znak:
04.mart 04:30 Mars ulazi u Blizance
15.mart 23:27  Merkur ulazi u Ribe
20.mart 10:38 Sunce ulazi u Ovna
21.mart 15:17 Venera ulazi u Ovna

Kretanje planeta:
04 marta Neptun ulazi u retrogradnu senku sa 20°24' Riba
13.mart Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 26° 29' Vodolije
27.marta Jupiter ulazi u retrogradnu senku sa 22°20'  Vodolije

Mesečeva magija:
13.mart 11:21 Mlad Mesec u Ribama na 23°03'
28.mart 20:48 Pun Mesec u Vagi na 8°18’

Obratite pažnju na:
24.mart 04:26: Merkur kvadrat Mars

Venera (ljubav, novac...):
03.mart 18:08: Venera sekstil Uran
14.mart 05:07: Venera konjukcija Neptun
18.mart 18:19: Venera sekstil Pluton
21.mart 15:17 Venera ulazi u Ovna
26.mart 07:57: Sunce konjukcija Venera
30.mart 17:46: Venera sekstil Saturn

Ovog meseca izdvajam sledeće:

03.mart 00:32 Merkur trigon SMČ
03.mart 18:08: Venera sekstil Uran
04.mart 04:30 Mars ulazi u Blizance
04 marta Neptun ulazi u retrogradnu senku sa 20°24' Riba
05.mart 04:27: Merkur konjukcija Jupiter



Kojim putem treba ići...
03.mart 00:32 Merkur trigon SMČ
Merkur u Vodoliji, SMČ u Blizancima na 15°37’

★Ovo je njihov treći trigon od početka godine! Prvi je bio 19.januara, drugi 11.februara!

"Hoću da znam, kuda vodi ovaj put mene, i život moj"
Merkur misli, priča o slobodi...on u Vodoliji želi i ima potrebu za slobodom! Merkur je u trigonu sa SMČ u Blizancima koji je naš i lični ali i zajednički put ka budućnosti...Neke vesti, informacije dolaze baš u pravo vreme. Ovo je i energija odluka koje su ispravne, koje će vas odvesti putem kojim treba ići u budućnost. Imate i i izbor - Blizanci, to je nešto poznato, blisko vama...ili je postalo blisko! Neke vesti, informacije su skrenule vašu pažnju...neka ideja ili informacija bi mogla da vas navede na promenu pravca na promenu "puta kojim ste išli do sada". 
Ova energija inače skreće pažnju (Merkur) na lokalnu zajednicu (trigon SMČ u Blizancima), za sada su svet, daljine, putovanja, mnogo šira zajednica (sekstil JMČ u Blizancima) daleko ali očigledno je da delimo sudbinu makar kada je Korona u pitanju! Mada su i tu neke vesti koje nam se mogu ali i ne moraju svideti (Kovid pasoši)!


Originalna ljubav...
03.mart 18:08: Venera sekstil Uran
Venera u Ribama, Uran u Biku na 7°42’

Da li jedan kratkotrajni aspekt može da promeni nešto? Može, posebno ako se i ostale "kockice" slože. Februar je iza nas, bio je to mesec ljubavi ali nekako je ljubav i dalje u senci Korone. Vreme je da se nešto promeni...na kratko ali neke se samo nešto promeni!
Budite spremni i očekujte neočekivano! Aspekt koji prosto "razbija" dosadu, učmalost i rutinu!
Da li ste spremni da uradite nešto drugačije (Uran), da razbijete rutinu. Da sa prijateljima (Uran) uradite nešto neobično, nešto zabavno... možda i nešto ludo. Nešto što će vas razgaliti, na trenutak ili duže i život učiniti lepšim i interesantnijim. Mogućnost upoznavanja novih ljudi. Period za romantiku...neobičnu, uzbudljivu, kratkog daha ali šta je tu je :). Nekome će se život promeniti...Vi koji ste rastavljeni tu je Skype....što da ne ...daj šta daš. Period za astroogiju, tehniku, internet...Za nešto neobično, nesvakdašnje....Malo ekscentričnosti neće škoditi.


Venera sekstil Uran: aspekt sa kojim se rizikuje, prihvataju neobične, drugačije stvari, situacije, ljudi (Uran). Neobično, drugačije, originalno (Uran) povezano sa emocijama (Venera), ljubavnim dešavanjima (Venera), ali i sa vrednostima, novcem (takođe Venera). Mnogi će osetiti potrebu da eksperimentišu. Odličan period za tehniku, kompjutere, internet, elektroniku, umetnost, grupna dešavanja. Uživanja, zabava, druženje, emocije.....pojavljuju se tamo gde se najmanje nadate ili očekujete. Neko  će se iznenada zaljubiti, naravno ako ima podršku ostalih planeta u svom horoskopu, neko će promeniti nešto u izgledu, ofarbati kosu u neku ludu boju, neko će kupiti cipele ali ne obične već one koje koje skreću pogled na sebe, neko će kupiti karmin ali ne onaj u trendu... već onaj koji zove na poljubac... Većina bi uglavnom mogla da doživi neko ljubavno uzbuđenje, radost... Čula i osećanja su pojačana... Neko će da "vodi ljubav preko žice".... Internet ljubav cveta....
Ovako izgleda ovaj aspekt bez obzira gde se Venera i Uran nalaze. 
★Sada je Venera u Ribama, Uran je u Biku, obe planete su na 7°42’ pod uglom su od 60°...Voda i zemlja!!! Vole se voda i zemlja...Ribe vole romantiku, uzvišenu ljubav, srodnu dušu, maštu, čaroliju, ljubavnu magiju, vole Ribe i ružičaste naočari...Bik voli sigurnost, udobnost, voli sva uživanja svim čulima, voli poklone....Venera je u Ribama pa je sve nekako skriveno, tajnovito, osećanja široka i duboka, uzvišena....Uran je u Biku i ovde je reč o emotivnoj ali i materijalnoj sigurnosti....Vreme je za originalnu ljubav, vreme je za čuda....
Poznati sa Venera u Ribama : Ursula Andress (glumica), Shirley Bassey (pevačica), David Jason (Derek "Del Boy" Trotter), Paul Deschanel (francuski političar), Dirk Frimout (astrofizičar i astronaut), Diane Baker (glumica), Eusapia Palladino (paranormalno), Jean-Paul Guerlain (majstor parfema)...


Večiti dečak...
04.mart 04:30 Mars ulazi u Blizance

★Poslednji put je Mars boravio u Blizancima od 31.marta 2019. do 16.maja 2019. Volim ovu poziciju Marsa jer sam rođena sa njim!

"Opet bih uzeo kostim večnog dečaka" - Đ.Balašević (Mars u Blizancima)
Ovaj Mars je uvek spreman za akciju....voli da je u pokretu, ćesto radi dva ili više posla. Voli da putuje, uči....radoznao je. Voli raznolikost, raznovrsnost. Više je mentalni nego fizički tip i večno je mlad ....k'o Petar Pan...prosto ne želi da odraste. Uvek u akciji, pokretu, u nekoj igri.
Ključne reči za Marsa u Blizancima: Motivacija, inspiracija, felskibilnost...
Mars je planeta akcije, on je taj koji nas pokreće. Blizanci ovde dodaju energiju nešto kao začin... energiju pokreta, radoznalosti, raznovrsnosti, dualizma...
Mars u Blizancima vrlo lako barata rečima, reči su zapravo njegovo "oružje". Umesto noža koristi jezik jer i on može da bude oružje. Odličan je i ubedljiv govornik. Ne svađa se, barata argumentima. Ne ljuti se lako, ali kada se naljuti sve će reći što misli i oseća. Retko će svađu završiti pesnicama, nije agresivan, sve će uraditi pre toga, da ne dođe do takve situacije....naravno rečima i argumentima. Za njega fizički obračun nije odraz inteligencije.
Izduvni ventil mu je neki vid kreativnosti i umetnosti. Mnogi muzičari imaju ovakvog Marsa. Uvek ima plan, i uvek ima plan B ako prvi ne uspe. Vrlo je prilagodljiv i voli promene...zapravo promene su mu potreba.


Vaša doza optimizma
05.mart 04:27: Merkur konjukcija Jupiter
Merkur i Jupiter u Vodoliji na 17°32’

★Po treći put su u konjukciji od početka ove godine! 
Imali smo ovu konjukciju 11.januara ove godine na 5°15’, zatim 14.februara na 13°20’ na Dan Zaljubljenih (Merkur je tada bio retrogradan).
Poslednji put ova konjukcija u Vodoliji (pre ove sadašnje) dogodila se 24.februara 2009.

Ovaj aspekt generalno bez obzira na znak prvo asocira na optimizam, jer Merkur (misli) u konjukciji sa pozitivnim i optimističnim Jupiterom i donosi optimizam. Pod uticajem ovog aspekta mi generalno razmišljamo optimističnije. Misli (Merkur) su nam bogatije (Jupiter - ekspanzija, širenje...). Možemo videti širu sliku...možemo privući pozitivnim razmišljanjem - pozitivne događaje. Ovaj aspekt će vam pomoći u pregovorima, ugovorima, u poslovnim transakcijama, u kontaktima sa pretpostavljenima, zakonom, vlastima. Prednosti su velike još samo da znate u kojoj kući se nalaze ove dve planete u tranzitu kroz vaš horoskop i to je uglavnom to! Ako ovu konjukciju podržava i neki povoljan aspekt sa planetama iz vašeg horoskopa.....super!!! Mada morate imati u vidu i da se sa njim ponekad preuveličava....ponekad stvari i činjenice vidimo većim nego što zaista jesu.
Ova konjukcija je u Vodoliji i sve se prenosi na "teren" iznenađenja, iznenadnih dešavanja...na teren društvenosti, socijalnosti, prijateljstva, grupa kojima pripadate...na teren novih ideja, nadanja.

★★★

11.mart 01:00: Sunce konjukcija Neptun
13.mart 11:21 Mlad Mesec u Ribama na 23°03'
13.mart Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 26° 29' Vodolije
14.mart 05:07: Venera konjukcija Neptun


Bal pod maskama...
11.mart 01:00: Sunce konjukcija Neptun
Sunce i Neptun u Ribama na 20°37’

Prošle godine su se Sunce i Neptun sreli 08.marta na Dan žena! Tog dana Italija je prešla na masovni karantin a 11.marta dakle tačno pre godinu dana SZO je proglasila pandemiju!!!

U ovoj energiji možemo se izgibiti ili pronaći....u stvarnosti ili u snovima. Neko može svoj put pronaći, neko se može izgubiti na životnom putu. Neko će se sakriti u kadi sa mirišljavom kupkom, neko će dobiti inspiraciju za stvaranje (muzu).....kreativno i umetničko stvaranje. Osetljivost je pojačana. Ako su očekivanja nerealna eto razočarenja i konfuzije.
Sa ovom konjukcijom možete dobiti poriv za opraštanjem... sebi ili drugima! Nivo energije je nešto manji, kao da "nešto" (Neptun) crpi vašu energiju (Sunce). Kada je tako možda vam se dogodi i potreba za bežanjem od stvarnosti i odgovornosti pre svega. Neko će bežati u snove (i na javi), neko negde gde mu je lepo...sa ovom energijom to bi moglo biti negde pored neke vode. U svakom slučaju napravite malu pauzu....odmor! Meditirajte, fantazirajte, maštajte.... to neće škoditi, naprotiv. Slušajte (dobru) samo vašu muziku, uživajte sa nekim uz svetlost sveća i mirisnih štapića (Neptun). Obiđite mesta koja nude mir i opuštanje...idite u crkvu ili neki drugi hram. Ponesite fotoaparat (Neptun).
Pogledajte gde vam se ova konjukcija nalazi i dobićete jasniju sliku.

Poznati sa ovim aspektom: Robert de MontesquiouWilliam Jennings Bryan, Valentine Naibod, Hugo Wolf (Sunce i Neptun u Ribama),  Esther Williams (Sunce i Neptun u Lavu)


Vidimo se u snovima....
13.mart 11:21 Mlad Mesec u Ribama 
Sunce i Mesec u Ribama na 23°03'

★Prošle godine Mlad Mesec u Ribama se dogodio 23.februara na 4°
Pisala sam o Mladom Mesecu u vreme Punog Meseca u Devici - Mlad Mesec i novi početka sa stelijumom u Ribama - Usudi se da sanjaš!!!

Mlad Mesec je astrološki konjukcija Sunca i Meseca....ova je na 23°03' Riba. 
Vreme da se posvetite sebi i drugima i da iskoristite pozitivnu energiju Riba. Da obnovite veru u sebe i druge, duhovnost, da pustite mašti i intuiciji na volju, da se okrenete vizualizaciji, da pronađete mir u sebi i da delite sa drugima tu svoju energiju. Sa ovom energijom Mladog Meseca imate šansu da izvršite značajne promene u vašim životima. 
Svaki Mlad Mesec se vezuje za novi početak
Mesec završava jedan ciklus (kraj nečega) i počinje novi ciklus (početak nečega). Iz tame prelazi u svetlo (postepeno) do faze Punog Meseca i potpunog osvetljenja.
Ribe ovde sugerišu da se sve "vrti" oko osećanja, osećajnosti, samilosti, milosti, vere u "nešto", snova, ideala. Mesec - Duša, Ribe - osećanja ....duša treba da zaroni u duboka, mistična, ponekad tajanstvena prostranstva Riba. Kako će sve ovo proći zavisi od toga koliko duboko ste spremni da "zaronite".
Ovaj Mlad Mesec posebno utiče na Ribe, ali i Device, Blizance i Strelčeve... i na sve nas ostale zavisno od kuće gde se nalazi i aspekata koje pravi sa ostalim planetama iz vašeg horoskopa....

Mesec je Mlad u Ribama...na teritoriji nepoznatog, skrivenog, tajanstvenog (Ribe vladaju 12.kućom prirodnog horoskopa), u energiji koja nosi iskustva svih prethodnih znakova (svih 11).
Sprema nas ova energija za sledeći Mlad Mesec u Ovnu 12.aprila!
Neko će poželeti da se osami, neko da meditira, puni baterije. Svi na neki način skupljamo energiju kroz maštu, kreativnost, romantiku, magiju, čaroliju, muziku...Nekome je potrebno da bude u nekom svom svetu, kutku....neko mesto tišine i mira! Neko će budan da sanja!
Za sve nas...ovo je vreme da malo pogledamo šta smo "gurnuli pod tepih" ili ste možda od onih koji stvari "guraju u orman". Kako god, vreme je da malo pročačkate i provetrite podsvest...
Pošaljite svoju poruku kosmosu...neko će vas čuti!


"I do believe in magic"...
14.mart 05:07: Venera konjukcija Neptun
Venera i Neptun u Ribama na  20°45’

★Prvo konjukcija Sunca i Neptuna zatim Mlad Mesec i sada konjukcija Venere i Neptuna. Sunce je sada na 24°...plivaju oni i dalje zajedno...i stvaraju čaroliju!

"Izvadite" ružičaste naočari, maske, velove... jer krenuće jedna posebna energija, posebna po svemu. Najpre jer je Venera planeta ljubavi, a za Neptuna se kaže da je viša oktava Venere. Ova konjukcija je tu da nam pokaže da ljubav nema granice... Ali ne samo ljubav, već i umetnost, lepota, naša čula. Ovde se spajaju senzualno (Venera) i duhovno (Neptun). Bude se naši talenti, kreativnost... ali i mašta, fantazija. Za razliku od Saturna koji često postavlja granice, Neptun ih ovde razlaže, rastače... 
Ako ovaj aspekt posmatramo u odnosima, kao uticaj na dvoje ljudi....dve osobe se prožimaju, stapaju... i ne znamo gde počinje jedna osoba a gde završa druga..zato i kažemo srodne duše, zato i kažemo idealna ljubav...ili još bolje univerzalna ljubav.
Neptun ljubav (Veneru)  pretvara u vanvremensku... ljubav kroz vreme i prostor. Sa ovim aspektom veruje se u bajke, u magiju onu ljubavnu, u anđele, u duhove... Ljubav je besmrtna. Kada se Venera i Neptun nađu zajedno moguća su razna čuda.... ko veruje u čuda, čuda će mu se dogoditi. Uticaji ovih planeta u nekom bilo kom kontaktu su: pojačana osetljivost, emotivnost, kreativnost, smisao za umetnost i mistiku i mističnost. U konjukciji je sve ovo nešto izraženije, senzualnost je pojačana, mističnost....  


★★★

15.mart 23:27  Merkur ulazi u Ribe
16.mart 19:25: Sunce sekstil Pluton
18.mart 18:19: Venera sekstil Pluton
20.mart 10:38 Sunce ulazi u Ovna (proleće ravnodnevnica)
21.mart 15:17 Venera ulazi u Ovna


Tiho...tiše...
15.mart 23:27  Merkur ulazi u Ribe

★Prošle godine Merkur je boravio u Ribama od 03.februara do 04.marta i od 16.marta do 11.aprila! Bio je to period tišine - Tišina je nekada najglasniji odgovor!

Ovo je energija koju će najpre prepoznati sanjari svi oni koji sanjaju otvorenih očiju. Kao i oni koji vole tihu komunikaciju, uživaju u tišini. Zatim oni osetljivi na sve signale i nijanse iz okoline. Najviše mu se mogu radovati kreativni ljudi, umetnici, glumci, muzičari, pisci, mistici, iscelitelji...
Merkur ovde u ovoj energiji je u egzilu - padu. Ne prija mu baš najbolje ova energija. Sve je preplavljeno emocijama (voda), emocije će obojiti naše misli, reči, komunikaciju... Odluke bi mogle da se donose intuitivno, manje logično...
Pojačana intuicija, ekstra senzorne sposobnosti dolaze do izražaja, dobro pamćenje, sposobnost apsorcije, romantične misli i osećanja...negde i takva komunikacija, mašta, fantazija, kreativnost, umetnost... izraženi kroz talenat ili potrebu. Potreba da se nešto sakrije, zataji, vreme za tajne, i indirektno za vašu 12.kuću, podložnost spoljnim uticajima, povredljivost, osetljivost, negde je to konfuzija, nejasnoće razne, zbunjenost, pesimizam, i tuga ponegde, moguće su neuroze razne, fobije..., potreba da se pobegne od stvarnosti...što u mislima, što stvarno... negde zaboravnost, kašnjenje, "čitanje između redova", tamo gde ima "materijala" može da zavede, odluta u svet zavisnosti (bilo koje), lakši je put ka iluzijama, obmanama...naočari (Merkur) ružičasti kroz koje svet izgleda drugačije...mnogima lepše nego što zapravo jeste...


Energija promena...
(pozdrav suncu)
16.mart 19:25: Sunce sekstil Pluton
Sunce u Ribama, Pluton u Jarcu na 26°23’

Ovo je aspekt  koji nam donosi energiju promena! Mogućnost, šansu, priliku...nazovite to kako hoćete da se nešto promeni i globalno i pojedinačno. Imajte na umu da globalne promene idu od pojedinca. 
Sa energijom Plutona svi imamo mogućnost da nešto transformišemo u svom životu, promenimo i da se regenerišemo! Nešto suštinski...nikako površno. Ovo je i energija potrebe za uspehom (Pluton u Jarcu) u profesiji pre svega (Jarac) ali i svim oblastima života zavisno od kuće u kojoj se Pluton u Jarcu nalazi na 26°. Kuća je ta koja će odrediti oblast života. Ovo je energija koja će vam pomoći da rešite neku enigmu, tajnu, misteriju (Sunce u Ribama). Ovo je i energija liderstva! Energija uticaja na one sa kojima ste u nekom odnosu...Borba za vlast, samopotvrđivanje, superiornost.
Ovo je kratkotrajni aspekt ali on ima snagu da pokrene promene....budite sigurni u to...na vama je da prepoznate moć ovog tranzita...ako ništa drugo, bar da započnete proces promena.
Ovo je energija koja magnetski privlači i ljude i okolnosti u vaš život da napravite suštinske promene i u vašem okruženju! Prepoznajte moć transformacije, krenite u psihoanalizu duboko i krenite na put iscelenja. Ova energija je i najbolji put ka ostvarenju najdubljih želja!


I Put A Spell On You
18.mart 18:19: Venera sekstil Pluton
Venera u Ribama, Pluton u Jarcu na 26°25’

★Posle Sunca i Venera u sekstilu sa Plutonom. I ovde je reč o privlačnosti onoj magnetskoj o suštinskim promenama o regeneraciji...U nekoliko dana zahvaljujući Suncu, Veneri i Plutonu mnogo toga možete da promenite. Imajte samo na umu da ovde ništa nije površno...

Ovo je energija koja će vam pomoći da dublje razumete sebe i vezu (ako ste u vezi).
Za one slobodne...ako vam se oči poput magneta zalepe za neku osobu...znaćete da ovaj aspekt deluje!
Tu su svakako i neke tajne...ljubavne, finansijske...sa ovom energijom lakše dolazite do odgovora koji tražite...Neko će na neki tajni susret, sastanak...
Vreme je za transformaciju i regeneraciju veza....ali i novčanika.
Ako je Venera trenutno više u finansijskom fazonu kod vas nego u ljubavnom vreme je za ulaganja!

Uvek kada je neki aspekt Venere i Plutona je se setim tvora Pepe Le Pew i O la la :). Simpatičnog tvora u potrazi za ljubavlju -  L'amour ;).  Setim se i Keri iz serije Sex and city i njenog čuvenog citata: "Tražim ljubav. Pravu ljubav. Luckastu, nekonvencionalnu, prožimajuću ne-možemo-da-živimo-jedno-bez-drugog ljubav." Na pamet mi pada i pesma I Put A Spell On You...otuda i naslov.
Sa Venera sekstil Pluton tranzitom strasti mogu biti pojačane, emocije dobijaju na intezitetu, veće su i jače potrebe, želje. Sa Venera Pluton tranzitom (bilo kojim) javlja se o osećanje da su veza, partner - "suđeni". Vrlo često ćete negde pročitati da taj odnos planeta donosi sudbinske veze. Imajte u vidu da je ovo kratak tranzit i da je potrebno da se uklopi i u ostatak horoskopa da bi o nekoj sudbini bilo reči. Ono što je izvesno su jake strasti i sexualna energija.... nešto kao "prva pomoć" tamo gde je ona potrebna. Ovaj tranzit je dobar i za finansijska pitanja.
On donosi: Jaku magnetsku privlačnost....onu iskonsku muško-žensku. Ovo je romantika začinjena strašću. Ne pristaje se na malo i slabo, mlako sa ovim tranzitom. Ne pristaje se  na manje od onog što se (po)želi. I nemojte.
Zaronite u tajanstvene vode Riba ("bacite čini ako treba"), zemlja je i onako tu....ako zatreba - energija Jarca. Zapevajte i onu Zdravkovu: Bacaš čini ili mi se čini...


Zbogom zimo...dobrodošlo proleće
20.mart 10:38 Sunce ulazi u Ovna 
(proleće ravnodnevnica)

Vreme je za buđenje iz zimskog sna. Vreme je za novi početak.
Počinje nova horoskopska godina! Počinje proleće i prolećna ravnodnevica (noć i obdanica traju jednako) za nas iznad ekvatora! Povećava se svetlost. Vreme je za setvu. Vreme je da osetimo potrebu za novim početkom. Počinje proleće, energija koja nam donosi nadu. Sunca će biti sve više i sunčevih zraka i imuniteta!
Kako ćete se snaći sa naletom nove sveže energije?
Mnogi će iskoristiti ovu moćnu energiju, biće i onih koji se možda neće snaći, koji će ovu energiju osetiti kao frustraciju...Sve je u karakteru, u natalnom horoskopu.
Prelaskom Sunca u Ovna imamo svi priliku ne samo oni rođeni u ovom znaku da osetimo ovu snažnu vatrenu energiju.
Dan astrologije - počinje nova horoskopska godina!
Dan kada idemo ispočetka od Ovna do Riba!
Ovo je i Međunarodni dan sreće - neka nam je sa srećom svima!
Sunce izvor života, energije, volje...naše srce ulazi u Ovna. I dok je Sunce u Lavu u svom sedištu (kod kuće), tako je u Ovnu u egzaltaciji....prevedeno tu me je jako dobro. Ovan je vatreni znak i Sunce će ovde imati potrebu da bude aktivno.
Sa energijom Sunca u Ovnu bićemo uvek spremni za akciju, činiće nam se da sve možemo ali i sve ćemo hteti. Ovan je spoj energije i dinamičnosti, imaćete osećanje da sve možete. Sa ovom energijom raste hrabrost, želja za liderstvom, takmičenjem. Ponegde može da se javi i agresivnost, jer ne treba zaboraviti Ovnovima vlada Mars.
Dok Sunce bude boravilo u znaku Ovna... neće nam faliti novih ideja, izazova će biti više nego obično, energije će biti čak i viška, otuda i nemira jer sa ovom energijom želećemo sve sada i ovde. Tvrdoglavost bi mogla da bude priča mnogih, sve zavisi od karaktera i položaja ovog Sunca u vašim horoskopima. Možda će se mnogi u ovo vreme lako uvrediti i dugo pamtiti. Ako osetite višak energije i nestrpljenje ovo je idealan period da započnete neku vrstu rekreacije.


Biće ovo ciklus pojačanog entuzijazma, spontanosti, inicijative, impulsivnosti. Energija koja će na mnoge delovati pokretački, što nam je svima posle vladavine Riba bilo više nego potrebno. Da li je to dobro ili nije ostavljam vama da zaključite ali sa ovom energijom mnogi će misliti i govoriti "Ja na prvom mestu"... jer ključna reč za Ovna je: "Ja sam"! Moto Ovna je inicijativa i akcija.
U svakom slučaju vrlo brzo bi trebali da osetite promenu energije. Ako ste teško podnosili energiju Riba i vode, kreće jedan novi ciklus, jedna drugačija pokretačka energija. Zbogom Zimo....dobrodošlo proleće i Srećan rođendan Ovnovima - solarni povratak!!!


"Neki to vole vruće"
21.mart 15:17 Venera ulazi u Ovna

★I kao da ne mogu jedno bez drugog i Venera posle Sunca prelazi u Ovna. Oni se već neko duže vreme prate...u Ribama nisu imali egzaktni susret, ali hoće sada u martu - 26.marta će se sresti na 5°50’

Sigurna sam da vam je Merlin Monro prva asocijacija na ovu Veneru.
Godinama na ovom blogu za Veneru u Ovnu imam jedan jedini naslov "Neki to vole vruće"
Venera će zbunjena, sanjiva, možda i mamurna preći u energiju Ovna, iz energije vode u energiju vatre....zagrejaće se emotivna, materijalna situacija...ali i sve ono što Venera predstavlja.

Planeta lepote, ljubavi, mira, diplomatije, uživanja, kreativnosti....prelazi u energiju Ovna, energiju akcije, strasti, ratovanja. Posle energije vode gde su osećanja bila u prvom planu Venera prelazi u energiju vatre gde su spontanost i akcija u prvom planu.
Neki znakovi će se obradovati ovoj smeni energija, neki neće.
Naravno najviše se raduje Ovan!!!
Obradovaće se znaci iz iste vatrene grupe to su: Lav i Strelac (trigon), biće jako zadovoljni i znaci iz grupe vazduh: Blizanci i Vodolija (sekstil). I ako je Vaga vazdušni znak on se nalazi preko puta Ovna (opozicija) tako da su nevolje moguće po sistemu suprotnosti se privlače!
Zadovoljni će biti Ribe i Bik (polusekstil), jer su u komšiluku. Bik će strpljivo sačekati da Venera pređe u taj znak 05.marta, Ribe će takoe uživati tada zbog sekstila!!! 
Svakako se neće obradovati: Rak (voda) i Jarac (zemlja) zbog kvadrata koji prave ove energije..
Ostaju Devica i Škorpija....oni su u inkonjukciji - prilagođavanju  Devica za trigon, Škorpija za opoziciju ulaskom Venere u Bika 14.aprila.
I sada kada znamo ko se raduje a ko ne baš....da vidimo kako će se Venera snaći u Ovnu!



Venera prelazi na teren Marsa...Mars je vladar Ovna.
Već to je nagoveštaj da Veneri neće biti lako.
Ona se u Ovnu ne oseća najbolje jer tu je u egzili ili izgonu.
Preko puta Ovna je Vaga, znak kojim Venera vlada i gde bi radije bila...i baš zbog te pozicije Venera je u izgonu. Venera je više za mir u svetu :), za diplomatiju, kompromis. Ovan na sve to gleda sasvim suprotno i drugačije. I kao da poručuje Veneri...Zaboravi na kompromis.
Kako će se Venera snaći u vrlo impulsivnoj, spontanoj, ratnički i takmičarski nastrojenoj energiji? Svakako će pokušati da se izbori najbolje što ume.
Ona voli da voli, ona voli da uživa, da se zabavlja, da odmara...da bude kreativna. Ok, kaže Ovan i ja to hoću ali sada i odmah! Ne sviđa se Ovnu Venerina neodlučnost (vladar Vage), Venerina potreba da uživa u svim čulima i u emotivnoj i materjalnoj sigurnosti (vladar Bika).
U Ribama Venera je bila više nego osećajna, saosećajna, empatična...u Ovnu će poprimiti stav Ja pa Ja...Na Veneri je da se prilagodi koliko god je to moguće....Dok bude prolazila, tranzitirala kroz energiju Ovna poprimiće i neke osobine tog znaka.

★★★

22.mart 00:34: Merkur sekstil Uran
22.mart 03:34: Mars trigon Saturn
24.mart 04:26: Merkur kvadrat Mars
26.mart 07:57: Sunce konjukcija Venera
27.marta Jupiter ulazi u retrogradnu senku sa 22°20'  Vodolije
28.mart 20:48 Pun Mesec u Vagi na 8°18’



Eureka...
22.mart 00:34: Merkur sekstil Uran
Merkur u Ribama, Uran u Biku na 8°30’

★Prošle godine Merkur i Uran su se sreli u energiji sekstila (60°) čak šest puta (zbog Merkurovog retrogradnog kretanja). Tri puta Merkur u Ribama sekstil Uran u Biku i tri puta Merkur u Raku sekstil Uran u Biku! Ove godine srešće se u energiji sekstila samo dva puta sada u martu i u julu kada Merkur bude u Raku!

Energija sekstila ovih planeta može doneti: neočekivane (dobre) vesti, poruke, pisma, pokrenuti neki razgovor, pregovor! Sa njim smo opušteniji, spontaniji, ekscentričniji nego inače. Razmišljaćete drugačije, neobičnije, van ustaljenih okvira. Um je nemiran, ali i jezik. Tu su i neke ideje koje vam u nekim drugim okolnostima ne bi pale na pamet.
Ovo je i bljesak ideja ali i intuicije, ovo je "Eureka"... nešto genijalno bi moglo da vam padne na pamet ...baš dok se kupate :). Neko će da kaže, da priča...neko će da napiše... Društvene mreže vrlo aktivne. Sekstil između ovih planeta je uvek isti bez obzira na znakove u kojima se nalaze Merkur i Uran. Ipak to što je sada Merkur u Ribama u priču uvodi romantiku, ideale, snove, duhovnost, mističnost, tajne.....Uran u Biku u priču uvodi i emotivnu i materijalnu sigurnost i bezbednost, dakle i emocije i novac i uživanje (hedonizam).
Kada se "pomešaju" energija vode, osećanja, empatija, duhovnost... i energija zemlje, emotivna i materijalna sigurnost i bezbednost, osećanje slobode koju novac pruža, energija uživanja u svim čulima...i kada sarađuju nebeski glasnik Merkur i nebeski alarm Uran sve je moguće...


Kao ptica feniks...
22.mart 03:34: Mars trigon Saturn
Mars u Blizancima, Saturn u Vodoliji na 10°32’

★Ovaj aspekt nismo imali od 09.septembra 2019. baš na dan kada sam se vratila sa Pelonopeza i Moje Velike Grčke avanture. Taj septembar 2019. bio je lud i nezaboravan...nikada toliko aspekata u jednom mesecu, opozicija, kvadrata, T-kvadrata i vlajda kao protivteža i puno trigona!
Sada posle nešto više od godinu dana imamo ovaj aspekt baš u pravo vreme! Sa njim se lakše podnose teškoće, ponekad posle kojih nam čak stvari idu bolje!

O njemu pišem iz prve ruke :) jer sam rođena sa njim. Ovaj aspekt ja zovem i Ja mogu sve...
Kada se Mars i Saturn nađu zajedno u dobrom aspektu sve je moguće.
Ovde se energija (Mars) koristi vrlo efikasno (Saturn). Ovako aspektovan Mars će se retko naljutiti, temperament je prisutan ali pod kontrolom. Talenti se koriste vrlo mudro ne rasipaju se. Ljudi sa ovim aspektom imaju jake menadžerske sposobnosti, mogu biti dobri istraživači, predavači, Mars je uniforma pa su tu i neka zanimanja vezana za uniformu (policija, vojska ...). Ljudi sa ovim aspektom su kao dobri vojnici koji uvek završavaju svoje zadatke. I oni znaju da je uspeh nešto što se zaradi a ne pada sa neba. Ovo je aspekt za pravu stvar u pravo vreme. 
U tranzitu ovaj aspekt doneće:
Više discipline, pa su sve šanse da i vi budete disciplinovaniji.. Jutra vam neće biti teška za ustajanje iz kreveta... lakše je sa njim boriti se sa svakodnevnim stvarima i rutinom. Saturn je tu da pravilno usmeri energiju Marsa, njegove aktivnosti i akcije, čak na jedan vrlo mudar (Saturn) način. Aspekt odličan za svaki rad i onaj najnaporniji. Daje veliku izdržljivost, tako da sve što se započne može i da se dovrši. Ako ste u dilemi da li započeti sa dijetom, vežbama, fitnesom, sa ovim tranzitom je pravo vreme za tako nešto. Na pragu ste nekog projekta sada je odlično vreme da ga započnete, ili ste već u nekom vreme je da ga uspešno dovršite. Odličan je za sve planove, za sve što već neko vreme planirate da uradite...dakle ako planovi postoje sada je vreme za akciju!
Ovo je i aspekt koji donosi stabilnu energiju, jaku energiju za poslove ali i za sve ono za šta vam je potrebno. Pogledajte u kojim kućama se nalaze ove tranzitne planete tu je i odgovor na pitanje gde je potrebna ova energija. 
Ovo je vazdušni trigon gde sarađuju Mars u Blizancima sponatnost, okretnost, aktivnost i Saturn u Vodoliji inventivnost, originalnost, pravičnost, jak osećaj slobode i nezavisnosti...tako zajedno oni mogu mnogo toga - iskoristite ovu energiju!


Reći ili prećutati pitanje je sada
24.mart 04:26: Merkur kvadrat Mars
Merkur u Ribama, Mars u Blizancima na 11°45’

★Ovo je jedini kvadrat ovog meseca između planeta i ako se neračunaju kvadrati sa SMČ. Ovo je treći kvadrat između ovih planeta prvi je bio u januaru, drugi u februaru ali Merkur je bio u Vodoliji a Mars u Biku! To je onaj aspekt - Reći ili prećutati pitanje je sada. često sam ga spominjala zbog Trampa. 

Gde je god da je kvadrat, tu je stres, izazov...ali i akcija! Uneće ovaj kvadrat nemir i nervozu u misli, komunikaciju....Koliko će biti onih koji će reći nešto pogrešno u pogrešnom trenutku. Svi sve znaju, svi o svemu raspravljaju i svi besni (Mars) zbog nečega. Tvrdoglavih glava i onako ima i previše, sa ovim aspektom k'o da će neko otvoriti takmičenje u tvrdoglavosti, nadmetanju (rečima pre svega).
Ovo je priča u kojoj se gubi suština, priča radi priče. Biće mnogo onih koji će misliti da imaju argumente za raspravu. Ovde je um (Merkur) vrlo aktivan (Mars), energija je ovde vrlo impulsivna (kvadrat) pa se kaže i ono što ne bi trebalo. Teško je "držati jezik za zbima". Oštar um, oštar jezik...pogrešno vreme! Energija koja donosi neki vid nasilja. Jezik je ovde oružje...vode se verbalne bitke. Ovaj aspekt može doneti i neke fizičke povrede....čuvajte ruke, prste...(Merkur), budite oprezni u saobraćaju, kada rukujete nekom tehnikom i sl.
Teško je ovim energijama zajedno...ne sarađuju, Riba je tiha, tajnovita, skriva mnogo toga...Blizanci su radoznali, svestrani, pričljivi, brzopleti...Sačekajte da ova energija prođe...onda donosite važne odluke! I ako možete izbegavajte rasprave na društvenim mrežama!
I na kraju odgovor na pitanje iz naslova je - bolje prećutati...ali ako ipak morate da nešto kažete pripazite šta ćete (i kome) reći!



Zagrljeni...
26.mart 07:57: Sunce konjukcija Venera
Sunce i Venera u Ovnu na  5°50’

★Poslednji put su se zagrlili (inferiorna konjukcija) 03.juna 2020. godine u Blizancima
 Venera je tada bila retrogradna! Zagrljaj ljubavnika u Doba korone!
Sada se susreću (superiorna konjukcija) u energiji vatrenog Ovna u energiji novog početka. 
I dalje je Doba korone. Venera je direktna!
Od 26.marta počinje novi ciklus Sunca i Venere koji će se završiti 09.januara 2022. u Jarcu (inferiorna konjukcija), Venera će tada biti retrogradna. 
(inferiorna konjukcija je kada je Venera retrogradna a superiorna kada je Venera direktna)
Od 26.marta je kraj Venerinog boravka na jutarnjem nebu.
Venera se lagano transformiše iz jutarnje zvezde u večernju!
Od juna prošle godine do sada mnogo toga smo proživeli...mislim da nam je vreme za novi početak!

Bez obzira u kom se znaku nalazi ova konjukcija ona uvek nosi dozu samoljublja, ljubav (Venera) ego (Sunce) egocentrična ljubav, onu koja je zarobljena u nama bez neke želje da se deli sa drugima, ali ima potrebu da je drugi vole :)).
Ova konjukcija neosporno govori o šarmu, popularnosti, erotičnosti, fizičkoj lepoti (rođeni sa ovom konjkcijom zaista i jesu lepi), dok traje konjukcija kao tranzit mnogi svoju lepotu žele da istaknu, pokažu. Nosi ova konjukcija sa sobom veliki šarm, ljubav (Venera) prema životu (Sunce), društvenost, srdačnost, ljubav (Venera) prema deci (Sunce), veliku ljubav i privlačnost, ali i veliku želju da vas drugi vole. Kada je konjkcija jaka egzaktna može dovesti do egoizma - Venera - volim, ego(ja) - Sunce... i da se previše očekuje od drugih.
Sa ovim aspektom voli se sve što je lepo, dragocenosti, umetnički predmeti, voli se moć i moćni ljudi, luksuz, zabava, ova konjukcija traži da se bude u centru pažnje (Sunce - centar). A život nije samo zabava...i tu je ponekad problem!

"Tamo gde je srce, tamo sija Sunce" 
Ova konjukcija u tranzitima obično donosi: ljubav, osećanje ljubavi, radosti, sreće, luksuza, donosi period zabave, sklonost života "na visokoj nozi", upoznavanja emotivne prirode, društvenost, neke važne posete, tu su i pokloni, usluge, ovo je i aspekt popularnosti, umetnici će osetiti podsticaj, jer Venera (lepota, umetnost, estetika, kreativnost) biće osvetljena Suncem - reflektorima!
Venera je u horoskopu osim onog osnovnog (lepota, ljubav, vrednost...) žena, devojka, devojčica, supruga, ljubavnica.....Sunce je osim onog osnovnog (volja, vitalnost, ego...) muškarac, zreo muškarac, otac, muž, autoritet....u našim horoskopima.

I šta onda reći....Kada se ovako nađu zajedno u nekom znaku, na nekom stepenu ovde u Ovnu na  5°50' u nekoj kući (kod svakog drugačijoj...) to mora da se oseti!
Sunce će da "osvetli" Veneru, pojača sva njena svojstva i značenja, a ona će poželeti da bude "glavna"....da skrene pažnju svojom lepotom, šarmom, izgledom. Mnogo je bolje kada se malo odmaknu jedan od drugog... tako da će ova energija "vladati" nekoliko dana. Negde su moguće i nagle promene u vezama, negde da se pojavi neko ko će vas osvojiti a da nećete ni trepnuti.

U vatrenim znacima, ovde u aktuelnoj konjukciji u Ovnu naglasak je na strastima, na akciji, inpulsivnosti, brzini, dinamičnosti... Ovan je kardinalni znak - promena godišnjeg doba, novi početak. 
Osnovna fraza za Ovna je: Ja sam. Ključna reč za Ovna je: Aktivnost.
Možda je ovo početak Novog doba za ljubav...


Emocije na testu, odnosi sa ljudima...
28.mart 20:48 Pun Mesec u Vagi
Sunce u Ovnu, Mesec u Vagi na 8°18’

Astrološki ovaj Pun Mesec u Vagi je opozicija Meseca u Vagi i Sunca u Ovnu.
Odnosi na klackalici
Ima energiju Vage i Ovna i energiju Venere (vladar Vage) i energiju Marsa (vladar Ovna)....i samim tim u neki fokus stavlja naše odnose (Ovan-Vaga). Da li Venera i Mars ovde nagoveštavaju i nešto ličnije odnose, one emotivne, muško-ženske... Uglavnom da. Na neki način svi bi mogli da imamo te neke priče koje su vezane za odnos Venere i Marsa.
Ovde dominantna energija Ovna i Vage, Ovan - JA Vaga - TI (drugi). Mars i Venera (Ovan -Vaga), odnosi svih vrsta: partnerski, i emotivni, i prijateljski i porodični i poslovni i odnosi sa javnošću.
Pun Mesec....nešto kao osvetljavanje nečega u tim odnosima...jer Pun Mesec i jeste to osvetljenje....Čega? Uglavnom nečega skrivenog. 
Ako Pun Mesec posmatramo kao kulminaciju...onda su to neki završetak i novi početak. 


Na dan Punog Meseca u Vagi
U Ovnu će biti Sunce, Kiron i Venera na  svi egzaktno u opoziciji sa Mesecom u Vagi!
Mesec u trigonu sa Saturnom u Vodoliji.
Sunce, Kiron i Venera u sekstilu sa Saturnom u Vodoliji (on i dalje u kvadratu sa Uranom).
Merkur i Neptun u konjukciji u Ribama u kvadratu sa Marsom u Blizancima!

★★★

29.mart 10:08 Sunce konjukcija Kiron
30.mart 05:23: Merkur konjukcija Neptun
30.mart 17:46: Venera sekstil Saturn
31.mart 23:04: Sunce sekstil Saturn


Jednom kada sve ovo prođe...
29.mart 10:08 Sunce konjukcija Kiron
Sunce i Kiron u Ovnu na  8°51’

★Prošle godine ova konjukcija bila je 25.marta na 5°21’...sada posle godinu dana kao da se ništa nije promenilo. Ovako sam pisala prošle godine:
Sunce će obasjati naše boli i rane...i lične i kolektivne 
Obasjaće Sunce i ključ - lekove za ranu i bol
Energija Ovna (Sunce i Kiron) govori o "ratu" u kojem smo, ratu protiv nevidljivog neprijatelja!
Mnogi od nas su shvatili da nismo superheroji...već da smo vrlo osetljivi mehanizmi...teško je danas biti ljudsko biće na planeti Zemlji. Poenta ove konjukcije Sunca i Kirona da budemo sigurni da možemo da se brinemo o sebi (Ovan - JA)...tek tada ćemo moći i da se brinemo o drugima.
Svi smo zajedno u ovoj priči (pandemija) suočavamo sa tim sami kao pojedinci ali i kao zajednica...i niko nas ne može osloboditi odgovornosti za bližnje.
I jednom kada sve ovo prođe...moramo pogledati jedni druge u oči....nadam se da neće biti onih koji će spušatti pogled.
Prošle godine ova konjukcija je bila u vreme Mladog Meseca u Ovnu, u vreme konjukcije Marsa i Plutona u Jarcu, naravno tu je bio i Jupiter a Saturn samo što je prešao u Vodoliju. Ja sam tih dana napisala i ovaj tekst: Hronologija priče o virusu...aspekti i vesti
Beše to neko sumorno i zastrašujuće vreme ja roditelje nisam viđala sem na vratima kad bi im nosila namirnice i lekove. 

Ove godine konjukcija se dešava u vreme Punog Meseca ali i u vreme konjukcije sa Venerom


Korinski kanal...2019.

Tamo gde je sve po mom....
30.mart 05:23: Merkur konjukcija Neptun
Merkur i Neptun u Ribama na 21°20’

★Prošle godine ovaj aspekt smo imali 04.aprila i ja sam ga nazvala - Tamo gde je sve po mom...
Sa ovom konjukcijom..."mašata može svašta"
Sklonost misticizmu, romantičnim i drugim iluzijama... Nije vreme za logično razmišljanje. Ovaj aspekt je odličan za umetnike, i umetničko izražavanje, za pisanje, bavljenje fotografijom, filmom....
Šta ako umetnici niste, mogli bi da budete pod snažnim uticajem drugih, uticajem njihovih reči, mišljenja...
Ovaj aspekt ima i one "druge" uticaje ... Mogli bi nešto pogrešno da protumačite, nesporazumi su vrlo mogući. Mnogima bi moglo da bude teško da kažu šta tačno misle...
Ova konjukcija bi mogla da donese: dezinformacije, laž, aluzije, nerealne ideje, falcifikovane informacije, prevare, nerealno razmišljanje, konfuznu komunikaciju, nesporazum, nejasne poruke....
P.S.Prošle godine sam poželela da sam na Skiatosu...ove godine ne biram :) samo da negde odem :)



Energija koja čuva ljubav...
30.mart 17:46: Venera sekstil Saturn
Venera u Ovnu, Saturn u Vodoliji na 11°16’

Energija koja "kaže": Čuvam te...Energija kada se sa reči prelazi na dela!!!
Harmoničan i povoljan aspekt za posvećenost vezi, pomirenje (tamo gde je potrebno), veze započete u vreme ovog tranzita imaju šansu i mogućnost trajanja, partneri starji, odgovorniji, ozbiljniji... Mogućnost poboljšanja nekog odnosa ljubavnog, poslovnog, prijateljskog. Aspekt osim pozitivnog uticaja na ljubavni život, ima i pozitivan uticaj na poslovne stvari, novac...stabilniji prihodi, mogućnost štednje...Tako je uglavnom! Veze u kojima ste mogu da traju, veze koje su u početku mogu da traju... Pronalaze se ozbiljniji i zreliji (stariji) partneri, oni u koje možete da se pouzdate. Moglo bi se reći prave osobe za vas!!! Ovaj aspekt generalno donosi sigurnost, sigurnije se osećamo u vezama. Lepota (Venera) ovde ima nešto tradicionalniji (Saturn) oblik. U vreme ovog tranzita mnogo smo štedljiviji i oprezniji sa novcem, praktičniji u svakom slučaju i realniji, neko nešto ostavi i sa strane :)) Nekada ovaj aspekt vrati u naše živote osobe sa kojima smo nekada bili, sa željom da se veza obnovi...Ostali će uglavnom da procenjuju emocije...i šta je to što želimo od nekog odnosa/veze (Venera)!!! Sagledavaće gde su kada je ljubav u pitanju... nešto kao test.... i šta su naučili (Saturn) kada je ljubav (Venera) u pitanju ali i odnos prema vrednostima (Venera) generalno...



Nikad ne odustaj...
31.mart 23:04: Sunce sekstil Saturn
Sunce u Ovnu, Saturn u Vodoliji na 11°21’

Harmoničan aspekt i harmoničan uticaj, mada takav (kratko traje) da je moguće da ga slabije osetimo. On donosi... mir i stabilnost, negde upornost, čvrstinu, istrajnost, samopotvrđivanje, mogućnost da se skoncentrišete na nešto, napredovanje (neko manje). Dobar odnos sa starijim ljudima. Kod žena obično ovaj aspekt se manifestuje na nekog bliskog... otac, brat, muž, partner, šef... Pomoćiće ovaj aspekt i kod svih poslova koji traže dugoročnost i ozbiljan i odgovoran pristup. Doneće i bolje zdravlje, vitalnost..."
Upornost se isplati....pa eto i kojot stigao pticu trkačicu :)
P.S. Nadam se da ćemo ovako "uhvatiti za vrat" Koronu!!!





Нема коментара:

Постави коментар