понедељак, 8. март 2021.

Šta rade zvezde u periodu od 08.marta do 15.marta...

 

Moto nedelje:
"Ne smeta mi što živim u muškom svetu, 
sve dok u njemu mogu biti žena"

Ove nedelje na zvezdanom nebu:

09.mart 19:37 Venera kvadrat SMČ
11.mart 01:00: Sunce konjukcija Neptun
13.mart 11:21 Mlad Mesec u Ribama na 23°03'
13.mart Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 26° 29' Vodolije
14.mart 05:07: Venera konjukcija Neptun


Nedelja počinje sa Mesecom u Jarcu i proslavom Dana Žena. 
Dan posle u utorak Venera u Ribama u kvadratu sa SMČ u Blizancima (kvadrat JMČ u Strelcu) - Ljubav na raskrsnici! Najkraći mogući savet je - Poslušajte svoje srce! Zastanite, poslušajte svoje srce i znaćete kojim putem treba da krenete u budućnost. Što ste iskreniji prema sebi i put će biti lakši!
Venera je okidač za Mesečeve čvorove - SMČ u Blizancima/JMČ u Strelcu - Lokalno/Globalno...Sve nas više upućuju na lokalno, na blisko, poznato...a globalno je trenutno prilično daleko ili još dalje nego što smo mislili, bar kada su putovanja u pitanju. Priča o pandemiji ne posustaje! 

Ove nedelje u četvrtak je godišnjica pandemije. Prošle godine 11.marta SZO je proglasila pandemiju! Na godišnjicu u četvrtak imamo i godišnju konjukciju Sunca i NeptunaImate dve strane medalje ili mašta i kreativnost, beg i kraći odmor ILI gubljenje energije, zavisnost, bolest...

U subotu novi Mesečev ciklus - novi početak. U Ribama u znaku duhovnosti, vere, empatije, saosećajnosti, povlačenja, tajnovitosti, bezuslovne ljubavi...U vreme stelijuma u Ribama - Duhovno buđenje. Sunce i Mesec u društvu Venere i Neptuna učiniće ovaj Mlad Mesec romantičnim, kreativnim, snovima ispunjenim...Ono što "posejete" sada može niknuti u vreme Punog Meseca u Vagi 28.marta.

U nedelju još jedna konjukcija Neptuna sada sa Venerom...i opet imate izbor...Možete biti očarani ALI i razočarani! 

U tekstu Zvezde u martu pisala sam o dominatnoj ulozi Neptuna ovog meseca. Neptun ove nedelje u prvom planu! Ove nedelje dominiraju njegovi susreti sa Suncem i Venerom. 
Isprobaće svoje čarobne moći...pa ili ćete pobeći negde na krilima mašte, više sanjati i biti kreativni ili će vas ova energija zbuniti, možda i razočarati. Svoje moći Neptun će najviše pokazati u vreme Mladog Meseca u Ribama. Obratite pažnju na Neptuna na njegovu duhovnu dimenziju, na intuiciju, mogućnost kratkih odmora kroz meditaciju, provedite više vremena pored neke vode, reke, jezera makar i fontane...(Sunce konjukcija Neptun). Možda tu negde i pronađete svoju srodnu dušu (Venera konjukcija Neptun). Zapisujte svoje snove!

Merkur izlazi iz senke...sada stvarno više nemožemo Merkura da krivimo za sve...Završen je prvi ovogodišnji retrogradni ciklus Merkura idemo dalje!!!

A sada pročitajte mnogo više o svakom aspektu, tranzitu posebno: 




Ponedeljak
Dan Meseca. Mesec je u Jarcu

Mesec je u ozbiljnom, odgovornom i praktičnom Jarcu...Dan Žena je...
Probudili smo se sa sekstilom Meseca i Venere u Ribama...lepa energija baš na današnji dan...
Jedan zaista ugodan aspekt, aspekt koji će vaše odnose učiniti lepšim i boljim....posebno sa ženama. Ako ste u prilici odilčan aspekt za društvenost i druženje....Ovo je i aspekt ljubavnih osećanja....potreba da se ljubav pokaže. Odlična energija za kupovinu poklona. U svakom slučaju ovo je odlična energija za porodične (Mesec) i sve druge odnose (Venera), ljubavne, emotivne...Ovo je i vrlo kreativna energija...energija koja favorizuje ženu, lepotu, šarm, popularnost...Energija zagrljaja, poljupca.

Ako danas kupujete cveće...

Od 11:14 još jedan harmoničan aspekt Mesec sekstil Sunce
Mesec (duša) i Sunce (volja) u skladu...sarađuju. Lepa energija za muško - ženske odnose, za porodične odnose. Harmonija u dušu, harmonija u odnosima. Vole se zemlja (Jarac) i voda (Ribe). Ovde su razum i srce u harmoniji...nešto kao praktična ljubav!

Lepo će zaokružiti ovaj slavljenički dan sekstil Meseca i Neptuna u Ribama 
Aspekt mašte, kreativnosti, umetnosti... Aspekt za opuštanje, meditiranje....Ono.... pogled u daljinu pa kuda nas odvede. Samo pazite sa glavom u oblacima. Lako je upasti u ovu energiju, teško je iz nje izaći....ono kada vam se svidi pa nebi silazili sa oblaka. U tome je poenta vratiti se posle kraćeg odmora od svakodnevice. Ova energija je dobra za umetnička stvaranja (poezija, slikanje, gluma, pevanje.., dobar je za ritam i ples. Za duhovnost, saosećajnost. Dobar je i za povezivanje sa porodicom....opet na nekom dubljem duhovnom nivou.

P.S. Moj prvi 8.mart bez nje....


Utorak
09.mart 19:37 Venera kvadrat SMČ 
Lubav na raskrsnici

Stigla je Venera do tačke kada sa osom Mesečevih čvorova gradi ugao od 90°...stigla je na raskrsnicu!
Posle Sunca koje je prošle nedelje bilo na raskrsnici sada je i Venera u istoj priči!
Venera se jako lepo oseća u Ribama...ushićeno, uzvišeno...ALI...sada je stigla do tačke gde se ne oseća najbolje. Šta hoće Mesečevi čvorovi od Venere?
Najpre da shvati (shvatimo) šta je vredno a šta nije u našim životima. Da li ostati u nekoj vezi ili ne! Da li početi (istu) ljubav ispočetka poštujući prošlost, naučene lekcije iz prošlosti i zajedno bez istih grešaka krenuti u budućnost. Ako ljubavi nema, ako niste u vezi...onda je ovo test i iskušenje da li ste naučili neke lekcije iz prošlosti i da li ste otvoreni za novu ljubav ali bez ponavljanja nekih grešaka iz prošlosti.
Generalno: Dilema šta je vrednije....na jednoj strani SMČ u Blizancima i sve ono što nam je blisko, poznato, lokalno...usko razmišljanje itd i sa druge strane JMČ u Strelcu i sve ono što je daleko, nepoznato, šire razmišljanje... Naravno da su obe strane vredne i ovde kao u svakoj opoziciji (MČ su uvek u opoziciji) treba naći ravnotežu, ne birati strane...Venera je tu da se u sve to i ljubav umeša....ali i novac, finansije
Sreda
10 godina Bloga



Četvrtak
11.mart 01:00: Sunce konjukcija Neptun

Svake godine u martu imamo ovaj godišnji susret Sunca i Neptuna u Ribama i tako će biti sve do 22.marta 2026. kada će se Sunce i Neptun sresti u Ovnu!
Svake godine Sunce se nađe pod maglom Neptuna...i često ne vidi "ni prst pred okom". Možda ne vidi spolja ali može bolje da vidi unutra...Zaronite u duboke vode Riba...tamo negde je školjka sa biserom...
Za nekog to je neki san, za nekog intuicija, mašta, kreativnost, umetnost...Neko će uživati u muzici, neko u plesu, neko u slikanju, fotografisanju...neko u meditaciji...Ovo su i momenti romantike, romantičnih osećanja i događaja. Ovo su i momenti kada će neko poželeti da pobegne od stvarnosti a načini su lične prirode...Za nekog je beg od stvarnosti momenat kada zažmuri i "teleportuje se" negde tamo gde je sve po njegovom, za nekog je beg od stvarnosti obilazak verskih objekata...ili nekog mesta gde oseća unutrašnji mir.
Ova energija ima i "drugu stranu medalje". 
Moguće je da ćete je osetiti kao da vam neko ili nešto crpi "krade" energiju. Ako to osetite...pokušajte da nađete vreme za odmor i da "napunite baterije". Ovo je posebno bitno baš sada u vreme kada hara ovaj nevidljivi neprijatelj!

Ove godine godišnji susret Sunca i Neptuna na 20°37’ Riba, prošle godine na 18°23’ Riba! 
Prošle godine ta konjukcija je bila 08.marta na dan kada je Italija bila prva zemlja u Evropi koja je proglasila masovni karantin! Oni nisu čekali proglašenje pandemije. Sada nema klasičnog karantina ali često se priča o zatvaranju, izolaciji i sl. - Neptun - virus, izolacija, karantin...
(Italijani, isti onaj narod koji je izmislio karantin. 1423. godine venecijanske vlasti su proglasile izolaciju bolesnih ili da su pod sumnjom da su bolesni u trajanju od 40 dana - Quarante - četrdeset, a izoloacija je bila na jednom ostrvu u Venecijanskom zalivu.)
Neptun - virus, izolacija, karantin...maske...
I ove godine maske su i dalje prisutne... Nema klasičnog karantina ali neke zemlje se i dalje zatvaraju, pooštravaju mere...neke druge zemlje popuštaju mere...Ja sam ovaj aspekt nazvala Bal pod maskama. Venecija je pod maskama, ali ne karnevalskim...
Negde sam pročitala da ovaj virus više zna o nama nego mi o njemu...


Subota
13.mart 11:21 Mlad Mesec u Ribama na 23°03'

Poslednji Mlad Mesec u ovoj astrološkoj godini - Mlad Mesec u Ribama i stelijum u Ribama -
Novi ciklus Sunca i Meseca (konjukcija) u dubokim vodama Riba...u blizini Neptuna i Venere.
Novi početak kroz energiju Riba, energiju vode...jakih i dubokih osećanja!
Ono što je započela konjukcija Sunca i Neptuna se nastavlja...i nastaviće se konjukcijom Venere i Neptuna! Neptun ovde dominira! On je ujedno i vladar Riba, pa je njegova uloga ovde još intezivnija!
Kulminacija svega ovog se očekuje u vreme Punog Meseca u Ribama za šest meseci - 21.septembra na 28°13' (Sunce u Devici, Mesec u Ribama).



Zaronite u vode Riba...
Novi početak obeležen stelijumom u Ribama
Sunce i Mesec imaju podršku (sekstil) Plutona u Jarcu - jaka energija trasformacije i regeneracije, ozdravljenja - Energija promena...
Saturn u Vodoliji u trigonu sa Marsom u Blizancima, aplikacioni aspekt koji nosi energiju - Kao ptica feniks...
Saturn u Vodoliji u sekstilu sa Kironom u Ovnu - Preuzmite odgovornost za svoje rane
Od neharmoničnih energija u vreme Mladog Meseca:
Imamo već neko vreme kvadrat Saturna i Urana - Ograničenje slobode
Tu je i Venera na raskrsnici - kvadrat sa SMČ u Blizancima (kvadrat JMČ u Strelcu) - Ljubav na raskrsnici 

Ukratko za one koji se ne snalaze puno sa astrološkim pojmovima: 
Ovaj Mlad Mesec ima jaku energiju Riba...osećajnost, saosećajnost, empatiju, milosrdnost, osetljivost na tuđu bol, spremnost na žrtvovanje...jaku energiju intuicije, mašte, kreativnosti, umetnosti...dakle za svakog ponešto...Iskoristite ovu energiju mašte i kreativnosti najbolje što umete!
Uz pomoć Plutona tu je i energija promene, ali suštinske promene....u smislu "nešto mora da umre da bi se nešto rodilo"! Tu je i pomoć Marsa da se izdignete kao ptica feniks...energija koja vam nudi izdržljivost (izdržati sve)! Saturn sa Kironom nudi odgovornost i lek za naše rane i boli! Moćne su ove energije...ne plašite se da zaronite...tamo negde vas čeka samo vaš "biser"!
Ništa nije ni crno ni belo...nešto je i u nijansama...ili ništa nije savršeno. Tu u pozadini Mladog Meseca osećamo nervozu, nemir kvadrata Saturna i Urana i bornu starog i novog, potrebu za više slobode, potrebu za osobađanjem...Zemlja je već uznemirena (zemljotresi)....i ljudi su uznemireni, svega nam je dosta i preko glave...Tu je i Venera...osećanja, ljubav, emocije, finansije, vrednosti na raskrsnici prošlosti i budućnosti...Ako poslušate srce nemate čega da se plašite...


Merkur više neće delovati iz senke...
13.mart Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 26° 29' Vodolije


Merkur izlazi iz retrogradne senke...
Prestaje svaka energija koja podseća na retrogradnost...
Merkur ostaje u Vodoliji do 15.marta, i kao da će požuriti da što pre bude u društvu planeta u Ribama.
Tu u Ribama ga čekaju: Palas, Neptun i Sunce!
18.marta će se sresti sa Palasom, 30.marta sa Neptunom...

Sledeći retrogradni ciklus Merkura počeće ulaskom u retrogradnu senku 15.maja (najava za retrogradni ciklus). Retrogradan će biti od 30.maja do 23.juna u Blizancima. Iz retrogradne senke će izaći 07.jula!
Zapišite ove datume negde ili uvek pogledajte sve na jednom mestu OVDE



Nedelja
14.mart 05:07: Venera konjukcija Neptun

Nema ništa romantičnije od susreta Venere planete ljubavi i Neptuna više oktave Venere!
Pa još taj susret u Ribama...
Jednom godišnje se sretnu ove planete ali nekada i dva ili tri puta kada je Venera retrogradna!
Njihov poslednji susret u Ribama dogodiće se 27.marta 2025. Posle toga godinama će se sretati u Ovnu.

Ovaj susret u Ribama donosi čaroliju...čuda - Ko veruje u čuda on čuda i stvara...
Ovde ljubav mašta nemaju granice...Neptun ih rastače...rastvara...
Život je ovde bajka...ljubav nalik snovima...san o bezuslovnoj ljubavi...o srodnoj duši!
Osećanje božanske intervencije!
Nosi ova energija više ljubavi, više saosećajnosti...
Mašta, kreativnost, umetnost dominiraju...
Sa ovom energijom možete privući ljude sa Neptunovskim osobinama: umetnike, boeme, sanjare, mistike, osetljive duše, iscelitelje...itd.

I ova konjukcija ima "drugu stranu medalje"
Previše iluzija...obmana, laži....Stvari i ljudi se vide bolje nego što jesu. Sa ovom energijom lako je upasti u razočarenje. Mogli bi da postanete nečija žrtva. Žrtva iluzija! Mogli bi da privučete "oštećene" ljude, ljude sklone alkoholu, raznim porocima...Ovo je i lažni glamur!
Osoba sa kojom ste u ljubavi ili osoba koju upoznajete mogla bi da ne bude ono što vi mislite ili projektujete. Pokušajte da budete što realniji u vreme ovog tranzita...jer nekada bezuslovna ljubav i srodna duša postoje samo u našim glavama...ona druga strana možda to tako ne vidi!!!






1 коментар: