недеља, 3. јануар 2021.

Zvezde u januaru 2021.




2020. godina je prošla ali Korona nije...
Naslovi kažu da je doček prošao u tišini..

Možda nije bilo masovnih proslava ali vatrometa je bilo...naš ovde je trajao dobrih pola sata...grmelo je sa svih strana...i nije bilo pametno izaći na terasu...Posle je bio i gust dim od pirotehnike...pa sam zatvorila prozore...Mi smo dobro prošli...U Starzburu je gorelo više od 60 automibila....Ja sam 31.decembra napisala ovo:

RUran je tako aspektovan da će biti raznih iznenađenja...mislim da će vatromet i pirotehnika biti jači nego ikada...moguće su i neke pobune...ma da ne slutim....Očekujte neočekivano sa kvadratima RUrana sa Jupiterom i Saturnom koji će još uvek biti u čvrstom zagrljaju...

Svet je uglavnom bio "zaključan"...ali uglavnom svuda su organizovani vatrometi...
Stanovnici ostrva Samoa i Kiribati, koja se nalaze u Pacifičkom okeanu, prvi su dočekali Novu 2021. godinu...Vatrometi su priređeni su na Novom Zelandu i Sidneju, zatim u Moskvi i Dubaiju...ali ljudi to nisu gledali uživo već putem TV...iz svojih kuća...
U Atini je više od 10.000 policajaca patroliralo ulicama, a grčke vlasti su donele odluku da policijski čas u ovoj državi traje od 10 sati uveče pa sve do 17 sati 1. januara...
Svet dočekao Novu godinu bez masovnih okupljanja, izuzeci Novi Zeland i Vuhan...
Novozelanđani, su uspeli da eliminišu prisustvo koronavirusa nakon sedmonedeljnog strogog karantina, i ušli su u Novu godinu sa veličanstvenim vatrometom...
Ulice Vuhana pune (baš tamo gde je izbila epidemija)....Tajms skver prazan...

I ove godine Bregzit...
Britanija i zvanično više nije članica EU. Nova era počela je za Veliki Britaniju pošto je poslednjeg dana 2020. i zvanično završila proces izlaska iz Evropske unije...na velika zvona Big Bena. Zvona su na restauraciji od 2017. godine, ali su zvona ponovo uključena za ovaj istorijski dan za Veliku Britaniju.

"Svetionik nade je upaljen, ali teška borba je još pred nama" - novogodišnja poruka Britanskog premijera Borisa Džonsona...on smatra da je pred Britancima i dalje teška borba sa korona virusom.

U 2021. svet ušao sa 22,6 MILIONA aktivnih slučajeva korone....

Bila je to čudna tišina...o kojoj novine pišu!!!
Zatišje pred buru?!
★★★




Januar što se zvezda tiče počeo je ovako:

I ovu godinu počinjemo sa planetama u Jarcu, ali to ne može da se poredi sa početkom 2020.
Tada smo imali stelijum u Jarcu...
Sada imamo Sunce, Merkur i Pluton u Jarcu tada smo imali pored njih još i Jupitera i Saturna i JMČ
Juputer i Saturn su sada u Vodoliji, JMČ u Strelcu!

Godina počinje Neptunovim kvadratom sa Severnim Mesečevim čvorom u Blizancima i Južnim Mesečevim čvorom u Strelcu.. magla, sumnje, teorije zavere, poljuljana vera, duhovnost, životna filozofija, pravda, moral....kao da svi živimo u kolektivnom snu...Nema granice između jave i sna

Mars, Merkur i Venera će na početku meseca promeniti znakove...

To što će Mars promeniti znak je velika astro vest na početku godine!
U Ovnu je od 28.juna 2020. 06.januara konačno prelazi u Bika!
Tu u Biku čeka ga Uran a nas čekaju velika iznenađenja i eksplozivne situacije naročito u drugoj polovini meseca! Hoće li nas to probuditi!

Preći će Mars u Bika u njegovom stilu...pomalo ili više borbeno i napeto jer će prvi aspekt biti kvadrat sa Merkurom već 09.januara. Zatim slede kvadrati sa Saturnom 13.januara i sa Jupiterom 23.januara...nešto već viđeno samo u drugim znacima (Mars u Ovnu, Saturn i Jupiter u Jarcu)...Isti aspekt, iste planete drugi znaci i stepeni!!! I tu nije kraj...U sredini između ova dva kvadrata Mars će se sresti sa Uranom (konjukcija i novi ciklus planeta) 20.januara!!!
Ovo su realno aspekti koji će obeležiti početak godine i ceo januar!!!

Još jedan aspekt će obeležiti skoro ceo januar dugotrajni aspekt kvadrat Jupitera i Urana 17.januar a on baš nagoveštava velike Jupiter promene Uran!

U januar ulazimo sa euforijom i obećenjem nečeg NOVOG ...
I biće novog sve u skladu sa aspektima Urana tokom celog meseca!!!
Spremni smo za Velike PROMENE...samo da li će nam se one i svideti?!
Ne vole se energije Bika i Vodolije
Obratite pažnju na vaše kuće u Vodoliji (Jupiter i Saturn...kasnije i Merkur i Sunce) i u Biku (Uran, Mars)! U prvom planu biće emotivna i materijalna sigurnost i bezbednost (Bik) kao i društvenost, socijalnost, prijateljstvo, grupe kojima pripadate, iznenadna dešavanja (Vodolija).

Jupiter će biti u sekstilu sa Kironom 11.januara...period za lečenje naših rana...Jupiter je u Vodoliji nova nada u vakcinu...mada ko zna...tu je i kvadrat sa Uranom...

Dakle zvezde nebeskog programa u januaru su Mars, Jupiter i Uran i naravno Saturn!

Od 19.januara kreće vladavina Vodolije....

Pluton će ući u retrogradnu senku 04.januara sa 24°19′ Jarca
Uran, krenuće direktno 14.januara sa 6°43' Bika, Merkur će ući u retrogradnu senku 15.januara sa 11° 01′ Vodolije i na kraju meseca 30.januara krenuće u retrogradni hod sa 26°29’

Prvi Mlad Mesec u ovoj godini je u Jarcu na 23°13’ 13.januara, prvi Pun Mesec u ovoj godini je u Lavu na 9°05’ 28.januara!!! Godina počinje bez pomračenja!!!

★★★


Planete koje menjaju znak:
06.januar 23:27 Mars ulazi u Bika
08.januar 13:00 Merkur ulazi u Vodoliju
08.januar 16:41 Venera ulazi u Jarca
19.januar 21:40 Sunce ulazi u Vodoliju

Kretanje planeta:
04.januar 21:23 Pluton ulazi u retrogradnu senku sa 24°19′ Jarca
14.januar Uran kreće direktno sa 6°43' Bika
15.januar Merkur 08:51 kreće u retrogradnu senku sa 11° 01′ Vodolije
30.januar 16:51 Merkur kreće retrogradno sa 26°29’ Vodolije

Mesečeva magija:
13.januar 06:00 Mlad Mesec u Jarcu na 23°13’
28.januar 20:16 Pun Mesec u Lavu na 9°05’ 

Dugotrajni aspekti:
11.januar 18:48 Jupiter sekstil Kiron
17.januar 23:49: Jupiter kvadrat Uran

Obratite pažnju na:
12.januar 15:59: Merkur kvadrat Uran
13.januar 12:01: Mars kvadrat Saturn
20.januar 21:37: Mars konjukcija Uran

Venera (ljubav, novac...):
08.januar 16:41 Venera ulazi u Jarca
09.januar 16:52: Venera trigon Mars
14.januar 01:21: Venera trigon Uran
23.januar 20:49: Venera sekstil Neptun
28.januar 17:18: Venera konjukcija Pluton


Ovog meseca izdvajam sledeće:
01.januar 12:18: Merkur sekstil Neptun 


05.januar 01:58: Merkur konjukcija Pluton
06.januar 07:51 Neptun kvadrat SMČ
06.januar 23:27 Mars ulazi u Bika
08.januar 13:00 Merkur ulazi u Vodoliju
08.januar 16:41 Venera ulazi u Jarca
08.januar 17:52: Sunce sekstil Neptun
09.januar 03:44: Merkur kvadrat Mars
09.januar 16:52: Venera trigon Mars
10.januar 03:17: Merkur konjukcija Saturn



Detektivski um... 
05.januar 01:58: Merkur konjukcija Pluton 
Merkur i Pluton u Jarcu na 24°19’ 

★Poslednji put smo imali ovu konjukciju 12.januara 2020. (Merkur i Pluton na 22° Jarca) 
Ova konjukcija se dogodila na "onaj" dan na 22° Jarca, na dan konjukcije Saturna i Plutona u Jarcu!!!Sada posle godinu dana ponovo ista konjukcija dva stepena dalje... 
Ova konjukcija se dešava tri dana pre prelaska Merkura u Vodoliju i u sasvim drugačijem okruženju od onog iz januara 2020. Mnogo drugačijem...nema više Saturna u Jarcu a nema ni JMČ u Jarcu!!! 
I na neki način ova konjukcija nas vraća na januar 2020. godine! 
Kada se sretnu nebeski glasnik Merkur i gospodar podzemlja Pluton možemo očekivati i lično i kolektivno neka duboka otkrića!

Ovo je aspekt jake mentalne energije. Istrajnost i ubedljivost... u mislima, komunikaciji, sa rečima. Ovde reči imaju ogromnu moć... Velika pronicljivost, dubok detektivski um... Konjukcija može da ima dobar uticaj ali i ne mora, sve zavisi od planeta koje su u konjukciji. Ovde u ovoj konjukciji je Pluton pa ona može da bude dobra. (Pluton kao energija regeneracije i transformacije, promena...). Međutim sa Plutonom se nikada ne zna. Mogla bi ova konjkcija i da donese oštru komunikaciju, sarkazam, "provalu" besa... Dolazimo do same srži do dna...otkrivaćemo i neke tajne i lično i globalno!!! 
Merkur/Pluton: istraživački um, detektivski um, strastvene misli i komunikacija, misli koje leče ili trensformišu um, opsesivne misli, tajne misli, terorije zavere, paranoje, informacije u službi vlasti, pokušaj otkrivanja nečijih tajni...Ovaj aspekt je imao Arthur Conan Doyle pisac detektivskih romana i "otac" Šerlok Homsa i doktora Votsona. 
29.januara 2022. je sledeća konjukcija Merkura i Plutona u Jarcu na 26° 



Kud polovi ovaj brod
06.januar 07:51 Neptun kvadrat SMČ
Neptun u Ribama, SMČ u Blizancima na 18°34’


Cuklus (konjukcija) Neptuna i SMČ dogodio se 29.aprila 2008. godine na 24°02’ Vodolije! Od tada imali smo jedan kvadrat 12.jula 2012. Neptun u Ribama kvadrat SMČ u Strelcu na 2°49’. Ovo je sada drugi kvadrat od početka ciklusa Neptun u Ribama SMČ u Blizancima na 18°34’.
2012. SMČ je bio u Strelcu sada je SMČ u Blizancima dakle obrnuto!!!
Kako su MČ u opoziciji Neptun je u kvadratu i sa SMČ u Blizancima i sa JMČ u Strelcu. Oni tako zajedno grade T-kvadrat! Ove energije najpre osećamo kolektivno!!! I kao da smo svi u nekoj kolektivnoj magli i u kolektivnom snu!
Sa jedne strane nas prošlost drži i ne pušta (JMČ u Strelcu), sa druge strane nas zove i privlači budućnost (SMČ u Blizancima), u sredini je Neptun u Ribama koji nas zbunjuje i obmanjuje...kroz iluzije, laži, teorije zavera...
Nalazimo se na "raskrsnici" a Neptun nam nikako ne pomaže...U magli su nam duhovnost, vera, verovanja, ideali, moral, pravda...životna filozofija. Možda je i vreme da se probudimo iz nekog kolektivnog sna...ali na vrlo izazovan način (kvadrat)!


I mir i tvrdoglavost i uživanje...
06.januar 23:27 Mars ulazi u Bika

★Konačno!!! I to da se dogodi! Mars posle šest meseci menja znak! Svi već znate da je u Ovnu od 28.juna 2020. Znate i da je bio retrogradan i da nam je poprilično zagorčao život. Bio je Mars u Ovnu kod svoje kuće ali predugo da smo svi izgoreli od prevelike energije o teških aspekata jer se nikako nije slagao sa energijom Jarca!
Dugo Mars nije boravio u Biku! Poslednji put je to bilo na Dan Zaljubljenih 14.februara 2019.
Ulaskom Marsa u Bika naše akcije i ciljevi će biti praktičniji vreme je da se pozabavimo emotivnom i materijalnom sigurnošću i bezbednošću. Vreme je i da se nešto posadimo u zemlju (Bik)...I taman kada smo pomislili da smo se rešili sukoba Ovan - Jarac, sada ćemo imati sukob Bik - Vodolija!!!




Mars prelaskom iz Ovna u Bika na neki način usporava tempo do te mere da ga često poredimo sa bikom koji miriše poljsko cveće...
Mars u Biku jeste pomalo usporen....ali kada krene biće ga teško zaustaviti....On ovde svoju energiju štedljivo troši, ulagaće se samo za pravu stvar....Borben je kada je potrebno steći neku finansijsku korist....Ali vrlo je senzualan, sa izraženim libidom i vrlo muški :-). I ova pozicija je pokazatelj velike plodnosti u ovom periodu....Kada se budete odlučili za nešto u vreme ovog tranzita teško ćete odustajati....Tvrdoglavost izražena... 
Ovde mi na pamet pada basna o kornjači i zecu! Trka između njih....svako bi pomislio naravno da je zec brži, jer i jeste brži :))...ali....ovde u ovoj basni je presudila upornost i tvrdoglavost kornjače i kornjača je pobedila :)). Upornost se uvek isplati :)). Tako je i sa Marsom u Biku...nije posebno brz, više je usporen ali je tvrdoglav i uporan i teško ga je zaustaviti :)...Mislim da ste shvatili :)


Oslobodite misli, reči..
08.januar 13:00 Merkur ulazi u Vodoliju

★Merkur će se pridružiti Jupiteru i Saturnu...i svi zajedno čekaće da im se i Sunce pridruži 19.januara i tada će Pluton ostati sam u Jarcu...idemo ka stelijumu u Vodoliji koji sam najavila još u avgustu 2020. Ono najvažnije kod ovog prelaska Merkura u Vodoliju je da ćemo ipak lakše disati ili "prodisati". Ali obratite pažnju na kvadrate sa Marsom i Uranom u Biku!!!

Misli, um, reči, govor, komunikacija iz energije Jarca ulaze u jednu drugačiju energiju, svakako opušteniju...Radiće one male sijalice u glavi, bićemo puni ideja, gladni znanja, novih stvari, nikako rutinskih i običnih... Leteće misli kao mali papirni avioni... Misli izlaze iz kutija a tamo su bile neko vreme zatvorene, konzervativne, jasne, temeljne... Kutije više nisu potrebne, dosta je bilo i prošlosti, veme je za budućnost.. za spontanost, širinu, mentalnu aktivnost... ono misli idu 100 na sat :-). Dobro je to zar ne, samo negde će to doneti i nesanicu.... jer misli će ići neobičnim i neočekivanim tokovima. Merkur u Vodoliji: naše misli otvorene, originalne, inventivne, ekscntrične, neobične, "otkačene", cool, ovde osećanja nisu u prvom planu... ovde su više upleteni razum, logika, objektivnost, mentalna aktivnost pojačana, komunikacija brža, lakša, spontanija, informacije "lete" ...nove ideje.... poneke čak idu ispred svog vremena (takva je energija Vodolije)...razmišljanje, pričanje o slobodi i oslobađanju....

Altajska ledena princeza

Ledena princeza...
08.januar 16:41 Venera ulazi u Jarca

★I Venera menja znak...prelazi u Jarca - Prvo posao, ljubav posle :-). Posle ulaska Marsa u Bika i Venera ulazi u praktičan znak...I ovde je preko Venere vreme za emotivnu i materijalnu sigurnost i bezbednost...vreme je za dugoročne želje. Vreme je za ozbiljnu i dugotrajnu ljubav ali i za ozbiljne i praktične planove u vezi novca i finansija i kako taj novac sačuvati...

Venera iz energije Strelca "večitog putnika" prelazi u energiju Jarca. Prva asocijacija je smirivanje...Ima smisla posle energije vatre dolazi energija zemlje. Posle energije širenja vidika, slobode, avantura dolazi energija trajnosti, pouzdanosti, vernosti. Mislim razlika je očigledna.
Dolazi vreme ozbiljnog ili ozbiljnijeg (Jarac) izražavanja emocija (Venera). Mora biti ozbiljnije jer Jarcem vlada Saturn. Emocije će biti trezvenije, realnije sa više samokontrole, odgovornosti, odanosti ali i rezervisanosti. I što ne reći škrtosti i sa nekom dozom hladnoće....ipak su to Jarac i Saturn na delu!!! Ali može i ovako da Saturnova ozbiljnost sputava svaku lakomislenost. Venera u Jarcu traži obavezu. Pitanje je da li ćemo biti spremni za obavezu i obavezivanje. Venera u Jarcu prosto voli da zna krajni rezultat. Jarac je praktičan, ambiciozan i želi da osvoji neki vrh...Dok Venera prolazi Jarcem mnogima će posao, karijera biti preči od ljubavi, strasti...Kako ljubav i kada ljubav kada vremena nema...misli ova Venera. Ali kada vremena ipak nađe ova Venera postaje pohotna. 
Ovaj ciklus Venere će nam doneti vreme realizma, praktičnosti, neki od vas će se posvetiti poslu i karijeri i emocije ostaviti za neko drugo vreme, drugi će na kratko prikočiti, biti oprezniji... Na žalost biće i onih koji će osetiti tugu, usamljenost... ako u vezi nešto nije kako treba, ako nema posvećenosti i vernosti..., ako su se posao i karijera umešali u vezu, ako ste vi ili partner izabrali posao... Ili ako ste sami u ovom periodu to može da bude bolnije nego obično...i očiglednije!!!


"I znam počećemo stariti...kad prestanemo ljubiti".... ♪ ♫ ♥ ♪ ♫.
Veneru u Jarcu možemo posmatrati i kao konjukciju Venere i Saturna (vladar Jarca), tako da ovde dobijamo Ljubav (Venera) je posao (Saturn), ljubav je odgovornost, ljubav zna i da (za)boli, ljubav i strah(ovi), ljubav sa nekim ko je stariji, ili na položaju, ljubav sa nekim iz prošlosti..., nešto što ste već zaboravili i otpisali.... Dok Venera prolazi kroz Jarca zaista je moguće da vam se neka prošlost vrati u život, neka davno završena ljubavna priča, stara ljubav, emocija ili samo da vas podseti na prošlost i na neku emociju iz prošlosti... Sve zbog uticaja Jarca i Saturna, a Saturn i jeste povratak, prošlost, juče...
Ako ljubavi nema mnogi će se okrenuti materiji, materijalnim stvarima, novcu, nešto kao kompenzacija za ljubav....
Poznati sa Venerom u Jarcu: Bred Pit, Elvis Prisli, Robi Vilijams :-), Stiv Džobs, Bjork, Džems Din, Džim Keri, Sidni Kraford, Ludvig Van Betoven, Frenk Sinatra, Edit Pjaf, Marija Kalas, Pol Njumen, Volt Dizni, Indira Gandi, Ričard Barton, Sil, Eva Braun....



"Postoji tajna veština"
08.januar 17:52: Sunce sekstil Neptun
Sunce u Jarcu, Neptun u Ribama na 18°37’

★Mars (Bik) i Venera (Jarac) u praktičnim energijama...i Sunce je naravno tu...ali tu je i Neptun da malo unese mašte, kreativnosti, opuštanja...

Dva puta godišnje Sunce bude u sekstilu sa Neptunom...i to kada je u Jarcu i Biku!!!
Kratkotrajni aspekt ali efektan, aspekt mašte, inspiracije posebno dobar za umetnike, muzičare, ali i sve one koji su romantični, za one koji su u duhovnoj potrazi. Malo mašte nikome neće škoditi ;-). Enerigija vizuelizacije, zažmurite i slikajte...slikajte svoje životno platno....Ovo je energija koja provocira empatiju... Strana reč za ono što bi moglo da se svede na..."Ne radite drugima ono što ne bi voleli da rade vama".... ili razmislite kako je biti u "tuđoj koži"...budite svesni tuđih osećanja....i nadajte se da će oni biti svesni vaših...
Energije ovih planeta zovu nas da sanjamo, maštamo, bojimo naš svet svetlijim bojama....Nude nam kreativnost, uživanje u umetnosti, muzici, nude nam izlaz i beg iz stvarnosti....Tu je i energija mističnog, misterija, tu su i moguća čuda... 


Reći ili prećutati pitanje je sada...
09.januar 03:44: Merkur kvadrat Mars
Merkur u Vodoliji, Mars u Biku na 1°00’

Gde je god da je kvadrat, tu je stres, izazov...ali i akcija!!! Uneće ovaj kvadrat nemir i nervozu u misli, komunikaciju....Koliko će biti onih koji će reći nešto pogrešno u pogrešnom trenutku....Svi sve znaju, svi o svemu raspravljaju i svi besni (Mars) zbog nečega....Tvrdoglavih glava i onako ima i previše, sa ovim aspektom k'o da će neko otvoriti takmičenje u tvrdoglavosti, nadmetanju (rečima pre svega)...Ovo je priča u kojoj se gubi suština, priča radi priče....Biće mnogo onih koji će misliti da imaju argumente za raspravu....Ovde je um (Merkur) vrlo aktivan (Mars), energija je ovde vrlo impulsivna (kvadrat)....pa se kaže i ono što ne bi trebalo...Teško je "držati jezik za zbima"...Oštar um, oštar jezik...pogrešno vreme!!! Energija koja donosi neki vid nasilja... Jezik je ovde oružje...vode se verbalne bitke... Ovaj aspekt može doneti i neke fizičke povrede....čuvajte ruke, prste...(Merkur), budite oprezni u saobraćaju, kada rukujete nekom tehnikom i sl.
Teško je ovim energijama zajedno...ne sarađuju, Vodolija je za promene, za iznenađenja, za druženje, društvenost...Bik je sporiji, tvrdoglav je i nije baš za promene.. Sačekajte da ova energija prođe...onda donosite važne odluke!!!


Hajde da se volimo...
09.januar 16:52: Venera trigon Mars
Venera u Jarcu, Mars u Biku na 1°15’

★Udružiće snage Venera i Mars...slažu im se energije...mogu da se vole i uživaju a da budu i praktični i što bi naš narod rekao "I jare i pare" :). Imali smo ovaj aspekt 29.septembra 2020. u vreme Sunce opozicija Kiron, Mars kvadrat Saturn...i Saturnovog kretanja direktno u Jarcu...bilo je to neizvesno doba u doba Korone...I ove godine ćemo imati i Mars kvadrat Saturn 13.januara...dakle i ove godine važiće isto - Vodite ljubav (Venera trigon Mars) a ne rat (Mars kvadrat Saturn)...ovo mu dođe kao neki Deža vi...nadam se da grešim...

Venera trigon Mars: vreme u kome nećete razmišljati o mračnim stranama života, vreme za uzbuđenja, razonodu, zabavu, vreme je za ljubav! Ovo je aspekt strasti, vreme kada smo puni ljubavi prema drugima, srdačni, skloni uživanjima svake vrste :-). Sa ovim aspektom lakše postižete ono što želite ili lakše osvajate ono ili onoga koga želite. Ovo je aspekt zdrave seksualnosti, jakog fizičkog zadovoljstva, plodnosti . U ravnoteži su i u skladu i muški i ženski princip u svakom od nas. 
Energije se slažu Jarac, Bik (zemlja)....Prava energija u pravo vreme...Obratite samo pažnju na svađu Merkura i Marsa...ovaj kvadrat bi mogao da pokvari i najveću ljubav ako se kaže nešto što ne bi trebalo...Držite jezik za zubima...ima vremena reći ćete ono što vas nervira...



Ozbiljno razmišljanje...
10.januar 03:17: Merkur konjukcija Saturn
Merkur i Saturn u Vodoliji na 2°40

★Novi ciklus ovih planeta...prethodni je bio "onog" dana 12.januara 2020. (konjukcija Saturna i Plutona i početak velike krize)...Ovaj novi ciklus je opet u januaru sada u Vodoliji...sasvim drugačija slika od prošle godine u ovo vreme...U Vodoliji je pored Merkura i Saturna i Jupiter i ta konjukcija Merkur Jupiter sledi...Novi ciklus, nova energija...ni nalik onoj iz 2020. a opet slična jer su iste planete u pitanju! Novi stelijum (Vodolija)...u najavi (februar)...

Konjukcija Merkura i Saturna u bilo kom znaku je ozbiljan um, ozbiljno razmišljanje, disciplina uma! Međutim gde je Saturn tu je moguće i nešto više od ozbiljnosti, teške misli, melanholija, depresija, sve zbog nekih strahova (Saturn)!!! Saturn može doneti hladnoću, kočnice, izolovanost...
Probajte da kontrolišete misli, obratite pažnju na svoje misli, ne dozvolite da odu u smeru potištenosti, depresije i sl. Saturn će svakako na neki način da uspori vaš um i misli, što i nije neki problem...Međutim, Saturn ovde daje dubinu umu i mislima i možda je baš to "problem" ne idite preduboko ako ste već u nekog minus fazi!
Konjukcija je u Vodoliji, um i misli, reči, komunikacija okrenuti su društvenosti i socijalnosti, ka prijateljstvu, grupama kojima pripadate (zajednički interesi), ka novim idejama, originalnim, drugačijim, inovativnim....dešava se u ovo doba godine posle svih proslava....mada mi ovde nismo završili sa slavljem...Događa se u isto vreme kada i konjukcija Merkura sa Jupiterom (dan posle)

★★★

11.januar 18:19: Merkur konjukcija Jupiter
12.januar 15:59: Merkur kvadrat Uran
13.januar 06:00 Mlad Mesec u Jarcu na 23°13’
13.januar 12:01: Mars kvadrat Saturn
14.januar 01:21: Venera trigon Uran
14.januar 09:36 Uran kreće direktno sa 6°43' Bika
14.januar 15:18: Sunce konjukcija Pluton
17.januar 23:49: Jupiter kvadrat Uran


Vaša doza optimizma
11.januar 18:19: Merkur konjukcija Jupiter
Merkur i Jupiter u Vodoliji na 5°15’

★Još jedna konjukcija u nizu u Vodoliji...posle Saturna na red je došao i Jupiter...I ovo je novi ciklus planeta...Ova konjukcija se razlikuje jer ipak Jupiter je planeta sreće i ekspanzije...nije tako ozbiljna kao Saturn...vreme je za više optimizma...

Ovaj aspekt generalno bez obzira na znak prvo asocira na optimizam, jer Merkur (misli) u konjukciji sa pozitivnim i optimističnim Jupiterom i donosi optimizam. Pod uticajem ovog aspekta mi generalno razmišljamo optimističnije. Misli (Merkur) su nam bogatije (Jupiter - ekspanzija, širenje...). Možemo videti širu sliku...možemo privući pozitivnim razmišljanjem - pozitivne događaje....Ovaj aspekt će vam pomoći u pregovorima, ugovorima, u poslovnim transakcijama, u kontaktima sa pretpostavljenima, zakonom, vlastima....Prednosti su velike još samo da znate u kojoj kući se nalaze ove dve planete u tranzitu kroz vaš horoskop i to je uglavnom to!!! Ako ovu konjukciju podržava i neki povoljan aspekt sa planetama iz vašeg horoskopa.....super!!! Mada morate imati u vidu i da se sa njim ponekad preuveličava....ponekad stvari i činjenice vidimo većim nego što zaista jesu...
Ova konjukcija je u Vodoliji i sve se prenosi na "teren" iznenađenja, iznenadnih dešavanja...na teren društvenosti, socijalnosti, prijateljstva, grupa kojima pripadate...na teren novih ideja, nadanja....


Energija tenzije i uznemirenja...
12.januar 15:59: Merkur kvadrat Uran
Merkur u Vodoliji, RUran u Biku na 6°43’

★Šta bi moglo da pokvari Dozu optimizma...pa kvadrat Merkura sa vladarem Vodolije Uranom u Biku!!! Tako je to u životu - ni crno ni belo...Ovaj kvadrat se dešava u nedelji gde je prisutan i kvadrat Marsa i Saturna ali i već odavno najavljen kvadrat Jupitera i Urana! Uran na početku ove godine priča svoju priču - Dajte mi slobodu!!!

Stres je tu na dohvat ruke....ne pružajte mu svoju ruku, pokušajte da se suzdržite...i pokušajte da pronađete unutrašnji mir!!! Jer ova energija će vaš um činiti nemirnim i uzbuđenim. Drugi ljudi vas mogu izvesti iz takta. Ne ulazite u nepotrebne verbalne konfvontacije. Ne ulazite u (neželjene) rasprave... 
Pored mentalne nervoze u problemu je i komunikacija, mogući su problemi sa tehnikom, telefonima, kompjuterima, električnim uređajima. Mogući su i nesporazumi sa prijateljima (Uran). Moj savet vam je da dišete duboko, i pre nego što nešto kažete ili uradite dobro promislite...
Ovaj aspekt osim što donosi nervozu, kvari planove, mogući su neprijatni događaji, neželjene posete, nekontrolisane reakcije. Mnogi će biti indiskretni, proradiće sujeta, ni dobronamerne kritike neće biti dobrodošle naprotiv. Mnogi od nas mogli da budu žrtve zasluženih ali i nezasluženih napada, što su napadi jači i tvrdoglavost može da bude jača. Mnogi će biti skloni ekstremima i ekscentričnim ponašanjima, nepromišljenim postupcima i odlukama. Dok traje ovaj aspekt u opasnosti su nek odnosi, pa pripazite jer može doći do neplaniranih rastanaka...sa bliskim osobama i prijateljima. Ovo je aspekt neprijatnih iznenađenja, pogrešnih odluka. Ako ovih dana osetite veliku nervozu i nemir... probajte da to savladate na najbolji mogući (vaš) način. Suzdržite se par dana svakako posle toga ovaj aspekt slabi....
Dijego Maradona je imao ovaj aspekt - Merkur u Škorpiji kvadrat Uran u Lavu, gde ćete naći eksplozivniji karakter. Imao ga je i John Fitzgerald Kennedy (ubijeni predsednik SAD) - Merkur u Biku kvadrat Uran u Vodoliji. John Wayne Gacy serijski ubica - Merkur u Ribama kvadrat Uran u Biku!!!
Možda i vi znate nekog ko ima ovaj kvadrat....to su zaista ljudi sa nervoznim karakterima...ALI...neće jedan aspekt nekog pretvoriti u seriskog ubicu.....


Novi početak na početku godine!
13.januar 06:00 Mlad Mesec u Jarcu na 23°13’

★Prvi Mlad Mesec u ovoj godini!!! Prošlu godinu smo započeli sa Punim Mesecom u Raku i pomračenjem Meseca!!! Kakav početak takva i godina! Ove godine počinjemo bez pomračenja! Godinu počinjemo sa Mladim Mesecom a ne sa Punim...i u Jarcu! Teme su profesija, karijera, status, položaj, odnos prema autoritetima, roditelji....

Vreme je za nove početke, nove ciljeve... 
Mlad Mesec - konjukcija Sunca i Meseca u Jarcu u vrlo ambicioznom znaku, gde je uspeh moguć, korak po korak, cilj je dostižan. Ovo je početak novog ciklusa, energija Jarca će vam pomoći da taj početak bude ozbiljan i usmeren ka uspehu... kao i da pokrenete sve što je realno, trajno i čvrsto u vašim životima!

U vreme Mladog Meseca: pored Meseca i Sunca u Jarcu, tu u Jarcu su i Venera i Pluton!
Sa ovoliko planeta u Jarcu, ta energija je još i jača...posebno jer su Mesec i Sunce u konjukciji sa Plutonom, Venera je dalje od njih! Do izražaja dolaze osobine Jarca: odgovornost, zrelost, mudrost, ozbiljnost, praktičnost, posvećenost, tradicionalizam.... Ovolika energija mora se usmeriti na kostruktivan i pametan način... Potrebno je da izaberete cilj i da kao jarac simbol ovog znaka polako ali sigurno krenete ka vrhu... zamišljene planine - cilja!!! Vreme je da napravite neke ozbiljne promene... Jarac nas prvo asocira na ambiciju, posao-karijeru, ego, status... Ovaj Mlad Mesec može upravo to da pokrene...ambiciju i posao..., zapravo da vas pripremi na sve to kada praznici prođu...jer mi ovde slavimo još uvek...dotle na samom početku godine planirajte, možda novi posao, dijetu, štednju za letnji odmor....ili šta već želite....ili šta je vama bitno....


"Strah je roditelj okrutnosti"
13.januar 12:01: Mars kvadrat Saturn
Mars u Biku, Saturn u Vodoliji na 3°04’

★Prilično nezgodna energija...imali smo je 2020. dva puta (zbog retrogradnosti) 24.avgusta i 29.septembra...(Mars u Ovnu, Saturn u Jarcu). Isti aspekt, iste planete druge energije!!! I već sam napisala Deža vi...jer 29.septembra smo imali i trigon Venere i Marsa imamo ga i sada (09.januar)...

Teška energija koja u sebi ima dozu agresije i surovosti... Nosi mogućnost za nesretne slučajeve...Naravno da bi proradio mora da ima podršku u nečijem karakteru - horoskopu. Kod mirnijih karaktera ovaj aspekt može doneti neku vrstu blokade, otuda je moguća neka vrsta frustracije. Ovde se zapravo radi o nekim probuđenim strahovima (Saturn), strah izaziva bes (Mars) i tako u krug....Imajte na umu da ako vas obuzme strah već ste na neki način pobeđeni...
Mars je energija, akcija, želja, strast...Saturn je ograničenje, neka granica...ovako u kvadratu to je bes, ljutnja, tenzija... Muškarci ...možda nešto agresivniji nego obično!!! Izbegavajte one koji imaju manjak samouzdanja u vreme ovog aspekta, jer će ovaj aspekt to samo pojačati ili drugim rečima izvući iz njih...Sigmund Freud je rođen sa ovim aspektom i ovo je njegov citat: "Strah je roditelj okrutnosti"


Ljubav na prvi pogled...
14.januar 01:21: Venera trigon Uran
Venera u Jarcu, RUran u Biku na 6°43

★Ovaj trigon ćemo imati u narednih sedam godina uvek kada Venera tranzitira kroz Devicu i Jarca....Imaćemo trigone zemlje!!! Isti aspekt, druge energije (znakovi), stepeni.

Ljubav je u vazduhu, a planete u elementu zemlje:). Venera u Jarcu (zemlja), Uran u Biku (zemlja)...Sada su ove dve planete, planeta tkz. male sreće, ljubavi, lepote, estetike...(Venera) i planeta iznenađenja, čuda, originalnosti, slobode...(Uran) zajedno u energiji trigona!!! Sa ovom energijom lako možemo voleti ljude oko sebe... Uran ovde donosi priču o univerzalnosti... i priču o ljubavi kroz razna čuda i iznenađenja.

Ovo je priča o ljubavi na prvi pogled!!! 
Sigurno ste čuli za izraz "grom iz vedrog neba"... Ovde je tako nešto moguće grom - Uran, iznenadna - Uran, ljubav - Venera... ili ljubav na prvi pogled. I kao u pesmi.... "onda shvatih na prepad".... Neki psiholozi kažu da je potrebno trideset sekundi da shvatimo da li je neka osoba vredna pažnje....Ima onih koji tvrde da je ljubav (Venera) miris (Venera)...da se osećanja rađaju putem mirisa - Venera!!! 
Kada ljubav (Venera) dođe iznenada (Uran)... ono kada se najmanje nadamo ili kada smo prestali da se nadamo... U nekom trenutku podignemo pogled i O la...la...shvatite da bi mogli sa tom osobom da provedete život... A to može da se dogodi bilo gde u nekom klubu, na aerodromu, železničkoj stanici (Uran), na nekoj steni na moru :-), dok ste u nekoj žurbi... u društvu prijatelja (Uran).... I osećanje (uglavnom) bude obostrano...nešto kao prepoznavanje...

"O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi"
Da li ćete doživeti ljubav na prvi pogled? Možda! Ako se sve kockice slože u vašem horoskopu to vam se može dogoditi....ali i ne mora! Ovo je samo jedan od mogućih uticaja ovog aspekta!
Ono što možete da očekujete sa ovom energijom je: Očekujte neočekivano!!!
Šta možete (generalno) da očekujete od ovog tranzita:
Neke promene u izgledu.....:-), iznenadne susrete, onu situaciju kada vam se negde ne ide, pa odete i iznenađujuće lepo se provedete :-), susrete sa novim licima, umetnicima, strancima i sl., susrete sa prijateljima, pojačanu kreativnost, ili želju da se bude negde gde kreativnost cveta, da uradite nešto drugačije, iznenađujuće, susreti "preko žice", internet, FB, slobodne ljubavi, avanture, iznenadne ljubavne priče, ljubav na prvi pogled....i svašta nešto još....Uran je nepredvidljiv...
I da.....Čuda su moguća!!!


Vreme je za promene...
14.januar 09:36 Uran kreće direktno sa 6°43' Bika

★Uran je prvi put ušao u Bika 15.maja 2018. Ponovo je u Biku od 06.marta 2019. U retrogradnoj senci je od 28.aprila 2020. U retrogradnom hodu od 15.avgusta 2020. sa 10° Bika. Sada će krenuti direktno a iz retrogradne senke izlazi 01.aprila 2021. sa 10° Bika. 
Sada su sve planete direktne do 30.januara kada će Merkur krenuti prvi u retrogradni ciklus!

Vreme za redovan direktan ciklus Urana!!!
Uranovo direktno kretanje nagoveštava promene!!!
Šta je to što želi promenu? Šta je to što želi da bude pušteno na slobodu? Saznaćemo i svi zajedno i svako od nas posebno... Osetićete lične promene u vašem životu ali događaće se i promene oko vas, promene u svetu... To mogu biti političke, ekonomske, promene i burni događaji, vesti koje uznemiruju... ali na žalost i neke prirodne katastrofe.... Jer Uran je onaj koji budi....svakog od nas pojedinačno, ali i kolektivno...pa i prirodu...
Da li da vas podsetim šta se dešava od kako je Uran ušao u znak Ovna... Uran - vetar rasplamsao je vatru Ovna i krenule su pobune, prevrati, svuda po svetu. Na žalost krenula je i ekonomska kriza. Zapravo najveći okidač je ovde bio kvadrat Urana i Plutona. 
Uran je od 06.marta 2019. u Biku...i bio je pod velikim je budnim okom konjukcije Saturna i Plutona...
Retrogradni Uran nas je iskušavao ali sa njim smo imali i priliku da dovršimo nedovršene stvari...

Od 14.januara do 20.avgusta Uran u Biku je direktan!!!
Tamo gde vam se nalazi Uran tu su i moguće promene, promena se ne treba plašiti! Šta ste unazad nekoliko meseci odlagali, čime niste bili sasvim zadovoljni... možda poslom, profesijom, zdravljem, nekim odnosom... ili nečim drugim što samo vi znate? Sada će to biti probuđeno! Ili ćete u akciju krenuti sami ili će vas kada za to dođe vreme Uran sam prodrmati - probuditi!!!... U svakom slučaju mogao bi da vas iznenadi, uzdrma, i da vas odvoji od svega što je očekivano, a što ima neki okvir ili šablon... Uran je originalan, inovativan, nezavistan i željan slobode i oslobađanja svega što ga zatvara i steže....Za razliku od Saturna on deluje iznenada, neočekivano, ponekad i nasilno...Na širem planu on dovodi do revolucija, pobuna, reformi... Na ličnom planu to su mentalne promene, to su pronalasci, to su menjanja nekih situacija, rušenje stega i kočnica.... to su promene!!! 
Retrogradni Uran nas je poprilično kočio kada su promene u pitanju i globalne i lične! Od 14.januara sve što smo potiskivali izaći će na videlo! Kada krene direktno možemo očekivati i jako dobre efekte i ne baš tako dobre....Sve će zavisiti od aspekata i tranzitnih i naših ličnih...Ono što je ovde interesantno je da BIK ne voli puno promene, ne voli ih skoro uopšte...a Uran je nosioc baš naglih promena!!! Šta god Uran u Biku bude menjao možda nam se na početku neće svideti...ali vremenom ćemo shvatiti da je baš tako trebalo da bude! Bik je najviše povezan sa materijalnim stvarima, novcem, zaradom, vrednostima....i ta oblast će se najviše menjati i globalno i lično! Ko zna šta su nam pripremile banke i bankarstvo generalno! I tržište nekretninama će se drastično promeniti! Tokom ovog perioda generalno tokom boravka Urana u Biku menjamo i naš odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti. Sada u direktnom kretanju to će biti jače i očiglednije!
Ako ste mislili da je proteklih meseci dok je Uran bio retrogradan bilo haotično tek sada će biti poprilično haotično i neizvesno!!!
★Kuća u kojoj se Uran nalazi (BIK) je tema, ali i kuća kojom počinje Vodolija jer Uran je vladar ovog znaka! Ostalo ćete saznati iz aspekata sa vašim Nat planetama. 
Ne čekajte da vas Uran probudi, probudite se sami!!!


Potreba za dominacijom...
14.januar 15:18: Sunce konjukcija Pluton
Sunce i Pluton u Jarcu na 24°38’

★Svake godine imamo ovu konjukciju....prošle godine ona je bila 13.januara Sunce i Pluton u Jarcu na 22°... na stepenu konjukcije Saturna i Plutona!!! Imaćemo ovu konjukciju dokle god Pluton bude boravio u Jarcu...

Sa ovom energijom možete sve i dobro i loše. Ovo je odlična energija za promene.. Aspekt traje kratko da bi računali na neke veće promene, međutim on je tu ako kriza postoji, da se kroz krizu transformišete, da se pročistite od negativnih energija. Ili to ili da budete još nervozniji ako ne znate šta ćete sa ovolikim energijama oko vas. Neko će poželeti moć, neko će biti u društvu moćnih ljudi...Možda poželite bolji položaj (Jarac)... 
Ovo je i aspekt posesivnosti, kontrole nad drugima...ili ćete biti pod nečijom kontrolom ili ćete vi poželeti kontrolu nad drugima...Testiranje hrabrosti i svoje i drugih...Ovo je i energija zastrašivanja...energija despotizma, despota...Jaki muškarci oko vas, jaki, moćni, hrabri, ljuti, posesivni...oni koji se ili vole ili mrze...to može biti neko iz vaše okoline ali može biti i neko ko vlada...ko je na nekoj visokoj poziciji (Srbija iz novembra 2006. je "rođena" u Jarcu)....pa nek vam se samo kaže...
★11.januara 2019. godine Sunce konjukcija Saturn na 11° (02.januar) konjukcija Sunca i Plutona na 20° su bili uvod u ono što se događalo u januaru 2020. Napisala sam tada da je dobro da zapamtite šta se dešava i globalno i lično...I mislim da smo svi zapamtili početak 2020.
P.S.Možda je fotografija u vezi ovog aspekta mogla da bude konkretnija...ali toliko ima tih likova (širom sveta) u fotelji sa tompusom u ruci da je teško izabrati jednog :)....a svi nam oni "rade o glavi"....


Velika potreba za slobodom i rizikom...
17.januar 23:49: Jupiter kvadrat Uran
Jupiter u Vodoliji, Uran u Biku

★Prošle godine sam često pisala o ovom aspektu...Poslednji put ovde: Priča o Uranu, Saturnu, Matrixu, slobodi...kraći uvod u 2021.

Ova energija je vrlo energična jer se u aspektu kvadrata sreću nešto novo i drugačije i nešto veliko nešto što proširuje...Uran - novo, drugačije, iznenada...Jupiter sve što dotakne proširi, uveća...i sve nam izgleda mnogo veće nego što jeste do preterivanja!
Bik - emotivna i materijalna sigurnost i bezbednost...Vodolija - društvnost i socijalnost, prijateljstvo, grupe sa zajedničkim interesima...
Nivo energije je visok ali i nervoza koja prati ovu energiju je vrlo izražena. Nervoza i i veliko nestrpljenje! Ne mogu ni da zamislim koliko vas je koji ćete odjednom postati nestrpljivi...mada nije adekvatna reč odjednom zbog situacije koju trpimo više od godinu dana. Nestrpljenje će podstaknuti potrebu za rizikom...potrebu da se usudimo da rizikujemo! Mislim da je potrebno da se razumemo...zato ću ovde napisati šta se pod rizikom generalno podrazumeva:
"Rizik je ukalkulisana prognoza moguće štete odnosno u negativnom slučaju gubitka ili opasnosti. Biti pod rizikom znači biti subjekt štete nekog procesa ili aktivnosti"
Za mene je rizik kada nastavljamo sa nečim što radimo ili nameravamo da uradimo bez obzira na verovatnoću opasnosti. Mogućnost da nam se nam se neka namera, cilj ne ostvari u potpunosti ili se ostvari samo delimično, mogućnost opasnosti, nezgoda, nesreća...Od namere i cilja zavisiće i količina rizika. Recimo u zdravlju, poslu, finansijama, ljubavi, odnosima, učenju, veri, idealima, moralu, zakonu, putovanjima....

Ovaj kvadrat, ova energija će mnogima promeniti život. Neki će imati potrebu da se ponašaju ekstravagantno, nedisciplinovano...mogući su i problemi sa zakonom, tahnikom, mehanizacijom... Neko će praviti razne opasne eksperimente. Čuvajte se u vreme ovog tranzita od raznih kultova, obratite pažnju na decu vi koji ih imate...Ovo je i energija koja rađa vizije idealnog i savršenog društva...Sa ovom energijom nastaju problemi u odnosu na društvo u kojem živimo. Problemi sa grupama, prijateljima.... 

Velika potreba za slobodom....i velika iznenađenja
Uranova potreba za promenom, slobodom, revolucijom...podstaknuta Jupiterom u kvadratu mogla bi da poprimi velike razmere... Ovde kvadrat želi promenu po svaku cenu. 
Dobro razmislite ako vam se učini jedino ispravno da date otkaz jer vas boli nepravda, da se naglo preselite jer vam se ne dopada komšiluk ili "pobegnete" od bivšeg dečka ili devojke...jedan od rizika u ovo vreme je i rizično ponašanje u vreme epidemije, da se priključite nekoj grupi o kojoj malo znate, da napustite vezu, brak jer je tamo negde "trava zelenija", da uložite novac jer vam se čini da je to prava stvar, potrošite iznenada veću količinu novca, vozite brže od dozvoljenog itd..itd..itd.. - Razmislite da li je to jedini put do slobode? 
Ovde je bitno da shvatite da ne ulazite u promene radi promene, u nepotrebne rizike...jako je bitno i da negujete umerenost i smanjite nestrpljenje!!!

Samo neki od poznatih sa ovim aspektom: James Dean, John Fitzgerald Kennedy, Mikhail Gorbachev, Boris Yeltsin, Robin Williams, Marlon Brando, Rafael Nadal, Ray Charles, George Orwell, Mata Hari, John Dillinger...

★★★

19.januar 21:40 Sunce ulazi u Vodoliju
20.januar 21:37: Mars konjukcija Uran
23.januar 08:48: Mars kvadrat Jupiter
23.januar 20:49: Venera sekstil Neptun
24.januar 04:01: Sunce konjukcija Saturn



Buntovnik bez razloga
19.januar 21:40 Sunce ulazi u Vodoliju

★Biće buntovnika ovih dana i sa razlogom i bez...nešto kao James Dean (Sunce u Vodoliji) koji je glumio u filmu "Buntovnik bez razloga" 
Ovaj glumac je imao dva aktuelna kvadrata jedan je kvadrat Jupitera (u Raku) 4.kuća i Urana (u Ovnu) 1.kuća i drugi je kvadrat vladara Vodolije, Saturna (u Jarcu) 10.kuća i Urana (u Ovnu) na ASC!
Njemu su vladari Vodolije Uran u Ovnu (na ASC) u kvadratu sa Saturnom u Jarcu 10.kuća!!!

Dolazi vreme kada možemo da očekujemo neočekivano, vreme za saosećajnost, maštovitost, avanturizam (nešto drugačiji od onog u Strelcu), vreme za humanost, grupna dešavanja, vreme za prijateljstvo....vreme za nove ideje, inventivnost, razne neobičnosti, razbijanje dosade, rutine....Tamo gde vam je Vodolija u horoskopu sada ćete na određen način i zablistati. Dobro pitanje je i šta se dešavalo dokle je Sunce boravilo u znaku Jarca, posebno u vreme kada je nekoliko planeta bilo u tom znaku. Dobra vest je da sada dolazi jedna vrsta buđenja. Potreba za slobodom i oslobađanjem je jedna od energije Sunca u Vodoliji.... Kako smo svi različiti (natalni horoskop) tako je i pitanje slobode i shvatanje slobode za svakog od nas drugačije....kao i potreba za slobodom...
Mnogi od nas će se zapitati šta je važnije novac ili ljudi oko nas. Energija Jarca nas je neko vreme zatvorila u priči o poslu, karijeri, uspehu, usponu, moći, a gde je sve to tu je i novac naravno. Sada sa energijom Vodolije prioriteti se menjaju...


Tamo gde (vam) je Sunce moguće su neke promene, neka vrsta buntovništva, ako je Tran Sunce u nekom nepovoljnom aspektu onda i tvrdoglavost....Ipak najviše ćemo razmišljati o slobodi, nezavisnosti... Tamo gde je sada Sunce mnogi će imati potrebu da izvrše neku revoluciju.... Ponekad to znači ličnu revoluciju, ponekad neku u nekoj grupi...

Sunce u tranzitu kroz Vodoliju može simbolično da se predstavi kao iznenadna kiša iz vedrog neba....Dakle dolazi i vreme iznenađenja i iznenadnosti. Ovde je mnogo bitan Uran kao jedan od vladara Vodolije, jer on je taj koji obično donosi iznenađenja, on je onaj alarm koji načešće proradi a da ga nismo mi navili.... Buđenje je nekada jako lepo, nekada i ne baš.... Sve naravno zavisi od aspekata i Tran Sunca ali i Urana.....
Ovo će biti i vreme interneta, društvenih medija i mreža, socijalnih tema...Vreme za tehnologiju, kompjutere, "pametne" telefone. Vreme za nauku, pronalaske, istraživanje, za prijatelje, prijateljske odnose, grupna dešavanja, za humanitarne akcije, poslve, za nove ideje, kreativnost, originalne misli kao grom iz vedrog neba....Vreme da za neke probleme nađete iznenadna rešenja...


Hrabrost ili ludost....
20.januar 21:37: Mars konjukcija Uran
Mars i Uran u Biku na 6°44’

★Počinje novi ciklus ovih planeta! Poslednja konjukcija u ovom znaku pre ove bila je 01.marta 1942. na 26°38’ !!! Poslednja konjukcija inače bila je 13.februara 2019. na 29°11’ u Ovnu!!!
Ovaj aspekt u kombinaciji sa kvadratom Jupitera i Urana doneće veliku uznemirenost i velika uzbuđenja i još veću potrebu da se rizikuje!

Hrabrost ili ludost...

Konjukcija Marsa i Urana donosi: uznemirenost, napetost, nervozu....on donosi i tendenciju ka raznoraznim rizicima, impulse koji ne donose i svest o posledicama koje ti impulsi nose sa sobom....Možete očekivati razne promene, zapravo želju da mnoge vaše ciljeve promenite....On donosi hrabrost i spremnost da se eksperimentiše, ovde nema priče o kompromisu. Ipak morate da znate da ovaj aspekt ne spada baš u povoljne jer sa sobom donosi i određene nagle i nepredvidljive opasnosti...Najgore od svega je što pod uticajem ovog aspekta neki ljudi mogu postati ludo hrabri i u nekim situacijama da ne osete strah čak i kada je on poželjan....Budite ovih nekoliko dana trajanja ovog aspekta oprezni, koliko god je to moguće...a najpre u oblastima u kojoj vam se ova konjukcija trenutno nalazi (kuća kroz koju prolaze Mars i Uran), ili oblastima (kućama) kojima ove dve planete vladaju.....


Eksplozija besa ili eksplozija pozitivne energije?

Ovaj aspekt je: odličan za akciju, za "razbijanje" rutine, dosade, učmalosti...za oslobađanje od nekih starih navika i obrazaca...Ovo je energija visokog napona, ako se pametno iskoristi onda je to super...Posebno ako se iskoristi za nove poslove, projekte...Odlična energija za one kojima fali motiv, motivacija, zamah... Međutim treba imati na umu da ova energija može "otići" u sasvim drugom pravcu, u destrukciju i agresiju...ako ste nesmotreni ili ako tome "kumuju" neki drugi aspekti (sa vašim planetama)...
Ovaj aspekt će posebno osetiti: Bikovi (fiksni znak), ali i svi oni koji imaju planete u Biku na oko 6°, jer će biti u konjukciji sa Marsom i Uranom.... od planete zavisi i priča....
Ostali Fiksni znakovi: Lav, Škorpija i Vodolija će takođe osetiti ovu energiju, možda kao izazov, nemir, napetost jer su u kvadratu sa energijom Bika (Lav, Vodolija) i opoziciji (Škorpija), osetiće ovo i svi oni koji imaju neku planetu u ovim znacima na oko 6°!!! 
Device i Jarčevi (zemljani znaci) mogu osetiti pozitivan uticaj (mogućnost da isprobaju nešto novo) jer su u trigonu sa Bikom, ovaj uticaj osetiće i svi oni koji imaju neku planetu na oko 6° ovih znakova!!! Rakovi i Ribe (vodeni znaci) biće u sekstilu (aspekt saradnje), ali i svi oni koji imaju neku planetu na oko 6° ovih znakova. Ovnovi i Blizanci su u polusekstilu sa Bikom, a Vage i Strelčevi u inkonjukciji sa Bikom!!!



Ko hoće više nego što se može....
"Ko hoće veće, izgubi iz vreće"
23.januar 08:48: Mars kvadrat Jupiter
Mars u Biku, Jupiter u Vodoliji na 7°59’

★Imali smo ovaj aspekt prošle godine dva puta 04.avgusta i 19.oktobra Mars u Ovnu, Jupiter u Jarcu!!! Bili su to nezgodni periodi posebno zbog nevidljivog neprijatelja Korone! Ponovo isti aspekt, iste planete ali različiti znaci!!!

Sa ovim aspektom obično se želi, hoće više nego što se može. Bolje vam je da dobro isplanirate svaki poduhvat...jer u protivnom možete da uzalud potrošite energiju... Nestrpljivost je ovde više nego izražena... ono hoću sve odmah i sada. Nervoza (kvadrat) se javlja ako se uloži energija u nešto (Mars) a nema rezultata ili nagrade (Jupiter), još ako ste sujetni (to se vidi iz natalnog)....eto nervoze.... 
Da bi koliko toliko izbegli nervozu.... jasnije definišite ciljeve, utvrdijte prioritete, bolje se organizujte...sve ostalo će biti čisto gubljenje energije... I još nešto....ovde sila (Mars) ne voli, mrzi zakon i pravdu (Jupiter)....mogli bi da budemo skloni kaznama, tužbama, novčanim kaznama, mogući su i finansijski problemi, gubitak novca....Problemi za "zvaničnim" licima....nagli postupci i odluke...
Kako će ovaj aspekt uticati na sve nas kolektivno tek ćemo da saznamo.....Pojedinačno ova energija je takava da će biti preteranih akcija, reakcija....rizika!
Mars i Jupiter ne sarađuju, naprotiv u sukobu su...Jupiter izaziva Marsa, precenjuju se snage...Ne ulazite u sukobe bez prek potrebe, mogli bi da se precenite...Ne rizikujte bez preke potrebe...ni u poslovima, ni u emocijama, ni sa fizičkom snagom. Često se kod kockara može naći neki aspekt Mars -Jupiter....može se naći i kod vojnih lica, zavisnika, osoba sa psihičkim problemima...(Van Gog čuveni slikar imao je problema sa anksioznošću godinama, umro je od prostrelne rane u 37 godini...). Mars je u ovoj kombinaciji (kvadrat) ludo hrabar (Jupiter)!!!
Savet: budite manje impulsivni, ludo hrabri, smeli....pažljivo birajte svoje bitke, ne precenjujte svoje snage i mentalne i fizičke...Ne dokazujte se ni drugima ni sebi....ne sada, jer nije vreme... Budite oprezni i sa novcem....nije vreme za rizik, niti za trošenje novca... Obuzdajte strasti ova energija vodi ka promiskuitetu....Sa ovom energijom sve je nekako prenaglašeno....i moguće je da nećete znati kada treba da stanete, da se zaustavite!!!


Vreme je za romantiku...
23.januar 20:49: Venera sekstil Neptun
Venera u Jarcu, Neptun u Ribama na 19°01’

★I konačno Venera i Neptun u harmoničnom aspektu posle svih kvadrata između njih u 2020. Bilo je tu svega i romantike i romantične iluzije ali najviše je bilo razočarenja...Došlo je vreme za pravu romantiku....ovo je energija koja bi mogla da ulepša život svima koji ko u pesmi ne vole januar...

Venera je u Jarcu, dakle ona naginje ozbiljnosti, dugotrajnosti... ona je i odgovorna, praktična, pouzdana, verna...Neptun u Ribama je romantičan, bajkovit, zanesen donosi svet snova, mašte, kreativnost, boje, muziku, film (zbog pozitivnog aspekta - sekstil)....I tako zajedno Venera i Neptun mogu da naprave čuda, baš tamo gde i ako trebaju da se dogode čuda....Venera u Jarcu ima potrebu za vernošću, trajnom ljubavlju, obavezom...Neptun je tu da pomogne....da sve to bude lepše i na nekom višem nivou.... Ovo je odličan aspekt da se zavađeni pomire, da se neodlučni odluče u smislu burme neke ili vereničkog prstena :-). Ovo je i odličan aspekt za one koji su sami (emotivno sami) da se pojavi neko stabilan, odgovoran....možda stariji (mada može i mnogo mlađi), neko sa razlikom u godinama ili statusu (Venera u Jarcu) ali sasvim dovoljno romantičan, kreativan, čudesan (Neptun u Ribama)....Nema boljeg aspekta da se oživi romantika u dugoj vezi....uz cveće i sveće :-). I vino i gitare...:-). Ok možda ne baš gitare, može i violina :-). Šalu na stranu, može bilo koja romantika, a i ona kao i vernost ima negde u vašem horoskopu potvrdu....da li ste i koliko romantični.. Za romantiku su "zaduženi" 5.kuća generalno, ali i Mesec i Venera....


Ili upornost i uspeh ili pesimizam i ograničenja
24.januar 04:01: Sunce konjukcija Saturn
Sunce i Saturn u Vodoliji na 4°20’

★Ovo je njihova prva konjukcija u Vodoliji i prvi ciklus u Vodoliji! Dok Saturn boravi u Vodoliji ovu konjukciju ćemo imati još dva puta: 04.februara 2022. i 16.februara 2023.!!!

Pročitaćete negde da je ovo tkz. loš aspekt, ali on ipak daje veliku upornost u ostvarivanju ciljeva, energija Vodolije to samo pojačava. Mada pod uticajem ovog aspekta mnogi postaju oprezni, rezervisani, skromni i štedljivi... Mnogi postaju svesni da do uspeha mogu stići samo upornim radom... Međutim kod nekog ovaj aspekt može probuditi pesimizam, posebno kod onih koji su tome inače (natalno) skloni... U najgorem slučaju mnogi će se uozbiljiti, neko će osetiti neka ograničenja, drugi će baš biti uporni po svaku cenu, mada neće ići novi poslovi više oni već započeti da se sada dovršavaju... biće i onih koji će osetiti pad energije...

Napred ili nazad...

Ovo je ili odluka da se krene napred ili suprotno strah od kretanja napred!!! Kod nekih će to biti nametnuta skromnost, rezervisanost, zastoj... Kod nekih sklonost pesimizmu, razna ograničenja i teškoće. Ipak upornost i naporan rad mogu da donesu određeni uspeh. Neki događaj sa roditeljima ili starijim ljudima iz bliske okoline.
Šta još reći o ovom kratkom ali efektnom tranzitu? Neke od vas bi ova konjukcija mogla da vrati unazad, u neke stare strahove, stare strukture koje vam prosto nedaju napred. Sve je u uglu gledanja. Ova konjukcija se može videti i kao motiv za kretanje napred... Energiju ovog aspekta da iskoristite kao motiv i snagu i samodisciplinu da krenete napred, izbor je vaš! Da, hteli ili ne da u to verujete izbor postoji. Zamislite.... od izvora dva putića, izaberite onaj koji vodi napred. 

★★★

26.januar 13:48: Sunce kvadrat Uran
28.januar 17:18: Venera konjukcija Pluton
28.januar 20:16 Pun Mesec u Lavu na 9°05’ 
29.januar 02:39: Sunce konjukcija Jupiter
30.januar 16:51 Merkur kreće retrogradno sa 26°29’ Vodolije



Laki je opet nervozan
26.januar 13:48: Sunce kvadrat Uran
Sunce u Vodoliji, Uran u Biku na 6°47’

★Od kako je Uran u Biku ovo je njihov četvrti kvadrat. Inače Sunce i Uran su u kvadratu dva puta godišnje kada je Sunce u Vodoliji i u Lavu!!! U ovom mesecu ovo je treći kvadrat Urana sa nekom planetom...prvi je bio sa Merkurom, drugi sa Jupiterom i sada sa Suncem!!! Naravno neću zaboraviti i konjukciju Marsa i Urana!!! Sve su ovo eksplozivne energije....i sve u mesec dana!!!

Prvo što se može dogoditi je da vam "iskoči neki osigurač". Eto mogućnosti za stres, nervozu... neke iznenadne prepreke na Sunčevom putu kroz Vodoliju...Tu je Uran koji je rešio da ga malo prodrma, jer Uran ne voli rutinske poslove i rutinu uopšte. Zato i dodaje malo eksplozije... 
Ako niste spremni za promene ovaj kvadrat ćete osetiti kao nemir i nervozu. To bi moglo onda da vas uvede u ishitrene odluke i eto nevolje. Ponašanje može ići od napetosti do razdražljivosti i vrlo nepredvidljivog odnosa sa drugima. Potreba da se istakne individualnost i nezavisnost, kao i potreba za slobodom može vas odvesti tamo gde ne biste želeli. Mada ova energija je jaka i ko zna da li će vam biti bitno šta drugi misle o vama i vašim postupcima. Niti ćete imati želju da svoje postupke prilagodite drugima. Ovaj tranzit bi mogao da utiče na vaš odnos sa nadređenima ili sa autoritetima u vašim životima...
Dakle tamo gde osetite ograničenje tu ćete i osetiti najveći pritisak....i ovaj kvadrat će proraditi tako što ćete poželeti slobodu....ali sve to na možda neuobičajen način... Ovde bi osim autoriteta i odnos sa prijateljima (Uran) mogao da bude u iskušenju. Prijatelji bi mogli da pomisle da ste egocentrični ili obrnuto da vi to mislite o njima...
U svakom slučaju i ako ovaj tranzit traje kratko tek nekoliko dana, njegov uticaj bi i te kako mogli da osetite, posebno ako Sunce vlada nekim osetljivim kućama (u vašim horoskopima). Želja za promenom života je previše jaka, i to nije problem već mogući načun - vrlo radikalan! Imaćete onaj neizdrživi osećaj - "Hoću sve odmah"..... Ok, ako je tako samo polako... pripazite se ipak ishitrenih odluka i akcija! Šta će se tačno dogoditi ko zna ipak je u pitanju Uran - a on radi šta on voli i želi!!!


Zavedi me...
28.januar 17:18: Venera konjukcija Pluton
Venera i Pluton u Jarcu na 25°06’

★Svaki put kada Venera tranzitira kroz Jarca sretne se u konjukciji sa Plutonom i tako će biti sve dok Pluton boravi u Jarcu. Prvi njihov susret u Vodoliji biće 17.februara 2024.
2020. nisu imali susret...ali zato 2019. susreli su se dva puta jednom u februaru, drugi put u decembru...

Venera uvek bez obzira na znak želi da želi, voli da voli, da uživa. Želi ljubav, romasu, milovanje, poljupce, nežnost, ples možda. Pluton ima sasvim drugačije i potrebe i namere :-). On želi strast, povlačenje u intimu, sex.. on želi da proradi vulkan strasti i želja...i on može da pleše ali tango recimo... On svakako donosi intezitet, neku tajnu možda, ali i potrebu da se nešto menja, regeneriše, trasformiše...
Sve se to događa u energiji Jarca koja nastoji sve ovo da prizemlji. Ova energija može da popravi tamo gde ima i treba nešto da se popravi. Ipak imajte na umu da se ovde manje pažnje poklanja romansi...više rade strasti. Sa ovim aspektom moguće je zaplesati.... ples kao reakcija na ljubav... 
Sa ovom energijom se može planirati jer Jarac je to... Venera planeta ljubavi u Jarcu želi da zna krajnji rezultat...Pluton obećava puno. Dakle ako ste u vezi ovaj aspekt može da pomogne da se strasti probude. Mada sa Plutonom sve ovo može otići u nekom drugom pravcu....u posesivnost, opsesiju, želju za kontrolom, moći. Pažljivo "rukujte" sa ovom energijom. Ako ste sami ovaj aspekt vam može doneti nekog u simbolici Venere u Jarcu ali sa dodatkom ili začinjeno strašću. I ljubav i strast i novac.



"The Lion Sleeps Tonight"...
28.januar 20:16 Pun Mesec u Lavu na 9°05’ 

Mesec u Lavu, Sunce u Vodoliji na 9°, jedan naspram drugog, odmeravaju se!!! Lav željan ljubavi, romantike i Vodolija suprotno uvreženom verovanju da nije romantična, romantiku želi ali na drugačiji način... Lav je više okrenut ka sebi, Vodolija ka drugima oko sebe... Lav ima izražen ego, Vodolija je više okrenuta drugima, grupi, prijateljima. Ovde su suprostavljeni: lično i bezlično, subjektivno i objektivno, intezitet i nonšalantnost. Za Lava Vodolija je previše ležerna. Lav podstiče individualizam, kreativnost, Vodolija je više za prijateljstvo i slobodu. Obe energije vole, ali na drugačiji način!!! Potrebno je napraviti ravnotežu između ljubavi (romanse) i prijateljstva. Lav baš nije za tim i timski rad...neće želeti da svog voljenog ili voljenu deli sa grupom pa makar to bili i prijatelji. Ovaj sukob će "osvetleti" energija Punog Meseca....
Pun Mesec je kulminacija, vreme intezivnih osećanja... a ovaj je u Lavu, pa je sve još intezivnije. Pun Mesec je i obećanje ispunjenja onog što je započeto Mladim Mesecom u Jarcu 13.januara na 23°13’
Ovaj Pun Mesec nešto više će delovati na Lavove, Vodolije, Bikove i Škorpije.... ali i na sve one koji tu imaju neke lične planete na oko 9° ovih znakova!


What a wonderful world
29.januar 02:39: Sunce konjukcija Jupiter
Sunce i Jupiter u Vodoliji na 9°21’

★Jednom godišnje sretnu se Sunce i Jupiter u znaku u kome tada Jupiter tranzitira! Prošle godine se nisu sreli ali jesu u 2019. 27.decembra u Jarcu! Kada je bio njihov poslednji susret u Vodoliji? Bilo je to 24.januara 2009. godine!
Jupiter je ušao u Vodoliju 19.decembra, Sunce je u Vodoloji od 19.januara, deset dana posle ulaska u Vodoliju Sunce se susreće sa Jupiterom koji je već stigao na 9°

Ova energija nosi...nekome čast i slava, uspeh u finasijama, poslu, uspeh na nekom putu ili od nekog putovanja, uspeh na sudu, kroz filozofiju, nekome ljubav, svakome već prema zaslugama...neko će se "samo" ugojiti... Jupiter svojom energijom širenja, optimizma, bogatstva, pokušaće da nam ulepša i dan ali i period pred nama... Zračiće energiju koja će mnoga vrata otvoriti - širom :-), koja će nam ponuditi izlaz, istinu, iskrenost....Sa ovom energijom neke stvari se dešavaju brže!!! Dakle on će ponuditi otvorena vrata na kojima piše izlaz.... ali vas neće gurati da uđete...na vama je odluka da li ćete samo gledati u otvorena vrata ili proći kroz njih....I takav kakav je inače Jupiter (planeta sreće, ekspanzije, širenja...) svoju energiju će udružiti sa energijom Sunca u Vodoliji i kako drugačije nego u formi iznenađenja ipak je to Vodolija!
Računajte ovaj susret kao na svojevrsnu pomoć, tamo gde treba i tamo gde se u tom trenutku nalazi... 
Izuzetno povojan aspekt...i u natalnom horoskopu i u tranzitu....Sa njim dolazi uspeh, sreća, uživanje u životu, sa njim se mogu dostići velika ostvarenja. Donosi entuzijazam, optimizam, ali ponekad i preteranost. Sam po sebi ovaj aspekt nije mnogo ambiciozan može nas čak uvesti u lenjost, zato je potrebna neka lična akcija da se oseti veliki benefit ovog tranzita... 
Jedno malo upozorenje: gde god je Jupiter postoji mogućnost preterivanja.....viška, razmetanja, preteranih trošenja i troškova... Ipak imajte na umu da ovaj tranzit ove dve planete ne dolaze često ovako zajedno, pokušajte da iskoristite dan...ali i period ispred vas..... 
Ovaj susret (konjukcija) dešava se na samom kraju ovog prvog meseca u godini gde kao da važi pravilo dva koraka napred jedan nazad...Srećom na kraju idemo korak napred!!!



Vreme je za premotavanje...
30.januar 16:51 Merkur kreće retrogradno sa 26°29’ Vodolije

★Počinje period za koji se često kaže: Zar, opet!
Da, opet jer Merkur ima godišnje tri ili četiri ciklusa retrogradnosti, ove godine tri i ovo je njegov prvi ciklus!!! Neko će reći "Mnogo buke ni oko čega", ali ima onih koji znaju jer prate ovakve cikluse da su efekti RMerkura više nego očigledni!!!

Počinje period gde će za sve što nam se dešava krivac biti retrogradni Merkur...
Naravno da nije kriv za sve ali ima tu nečega - "Pustio bih ja njega ali neće on mene"! 

Počinje period u kome bi bilo dobro dobro razmisliti pre nego što nešto kažemo...period u kome je dobro proveriti da li smo poneli sve sa sobom što nam treba od novčanika do "glave", period u kome informacije "polude", period "gluvih telefona", kašnjenja na sastanke i ljubavne i poslovne....
Period u kome možemo naleteti na bivše....ono: otkud ti....ili dobiti poruku od nekog koga smo ranije izbrisali, blokirali i sl. Ovo su samo neki mogući događaji u ovo vreme...
I ako znamo retrogradne cikluse (ja vas obavestim na početku godine), ne možemo zaustaviti život u periodu retrogradnosti...Predugo traju ovi ciklusi, plus retrogradne senke....oko dva meseca tri puta godišnje....Ovaj ciklus traje:

15.januara Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 11° 01' Vodolije
30.januar Merkur kreće u retrogradni hod sa 26° 29' Vodolije
20.februara Merkur kreće direktno sa 11° 01' Vodolije
13.mart Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 26° 29' Vodolije

Dakle, dobro je imati neki plan unapred (ali uvek je dobro imati i plan B rezervni plan). Postoji tekst na Blogu o generalnom uticaju retrogradnog Merkura u bilo kom znaku, kao i njegov uticaj u tranzitu kroz natalne kuće:


Prošle godine Merkur je bio retrogradan u Vodoliji od 04.marta (iz Riba je prešao retrogradno u Vodoliju)....tada je internet bio više nego aktuelan ali i društvene mreže i jedan oblik komunikacije koji je u to vreme bio dominantan! - "Prijatelji stari gde ste"....Već 10.marta Merkur je krenuo direktno sa 28° Vodolije! 
Ove godine u periodu od 30.januara do 20.februara Merkur će biti retrogradan u Vodoliji i ponovo će društvenost, socijalnost, prijateljstvo, grupe biti u prvom planu kroz revidiranje, premotavanje prošlosti možda se na neki način i vratimo u mart 2020. makar da uporedimo sa sadašnjim periodom!!!

★★★



★Za Facebook i Instagram:

Dobrodošli u 2021. u januar mesec čitaoci Zvezdanog i Zvedaninog dnevnika!!!

Ja se trenutno osećam kao Alisa u zemlji čuda...kao da sam upala u zečiju rupu u svet fantazije...
Još u decembru stare godine imala sam osećanje da sam kao beli zec iz ove bajke...stalno gledam u sat i vičem: "Kasnim! Kasnim!" 
Za mene je decembar bio vrlo napet, puno posla, pisanja...
2020. godina je bila najteža godina za mene od rođenja...
Doček nove godine pretežak jer sam u ponoć želela da dobijem samo jednu poruku...kao što sam je godinama unazad dobijala tačno u ponoć ma gde se nalazila na zemaljskoj kugli...Poruka nije stigla i ja sam rešila da "krenem za belim zecom"...zbog toga me nema čitavih dva dana ove nove godine...Ali stigla sam i da pišem...

A zvezde su me pratile...pratim i ja njih...red je i da podelim sa vama:

Januar je stigao sve sa planetama u Jarcu, Sunce jer sezona je Jarca, tu je i Merkur i naravno Pluton!
Tamo ispred u Vodoliji su Jupiter i Saturn...

Godina je počela sekstilom Merkura i Neptuna i ja imam opravdanje za Alisu u zemlji čuda :).

Šta nas čeka u januaru?
Kvadrat Neputna i SMČ i mislim da nisam jedina u zemlji čuda, jer ovo je kolektivan san i kolektivno maštanje ali i zbunjenost i sluđenost...i pitanje Kud plovi ovaj brod?!

Mars, Merkur i Venera će na početku meseca promeniti znakove...

Venera će se pridružiti grupi u Jarcu kao Ledena princeza, Merkur grupi u Vodoliji i poručiti nam Oslobodite misli, reči...ali najznačajniji prelazak je prelazak Marsa u Bika posle šest meseci boravka u svojoj kući u Ovnu, sada u Biku poručuje I mir i tvrdoglavost i uživanje!

Mesec sukoba energije Bika i Vodolije!

I dok Mars u Biku "ništa ne bi menjao" Uran se neće slagati sa njim posebno kada se sretnu 20.januara! 
Ali neće se Mars u Biku ni Uran u Biku slagati ni sa planetama u Vodoliji, naprotiv biće sa njima u svađi pa nas čekaju posebno od sredine meseca velika iznenađenja i eksplozivne situacije. Hoće li nas to probuditi?

Uran će na sredini meseca krenuti direktno i poručiti nam - Vreme je za promene. I sve planete će biti direktne do 30.januara kada će Merkur krenuti prvi u retrogradni ciklus i "opravdati" priču u kojoj je RMerkur krivac za sve!

Ovog meseca nas čeka još dugotrajnih aspekata osim kvadrata Neptuna sa MČ, tu je sekstil Jupitera i Kirona i neko vidanje rana...ALI tu je i kvadrat Jupitera i Urana koji nam donosi Veliku potrebu za slobodom i rizikom.

Od 19.januara krenuće vladavina Vodolije!

Tu su i Prvi Mlad Mesec u ovoj godini u Jarcu 13.januara Novi početak na početku godine i prvi Pun Mesec u ovoj godini u Lavu 28.januara "The Lion Sleeps Tonight" Godina počinje bez pomračenja!




Ima neka tajna veza između mene i ove grupe...


Нема коментара:

Постави коментар