четвртак, 14. јануар 2021.

Uran stacioniran direktno, Venera sa njim u trigonu...Sunce i Pluton započinju novi ciklus...




Moto dana:
“Ukoliko možete samo voleti dovoljno, 
vi ste najmoćnija osoba na svetu”


Zvezdani(n) zapis 3130
Četvrtak. Jupiterov dan.
Jupiter je u Vodoliji na 5°53’

Od početka nedelje Jupiter je prilično aktivan: od ranije je u konjukciji sa Saturnom i još uvek se navikavamo na početak novog doba, konjukcija sa Merkurom gde nam je ponuđena doza optimizma, sreće i radosti u ovo ludo vreme, sekstil sa Kironom koji nas uči kako da lečimo svoje rane...Uskoro nas očekuje egzaktni kvadrat sa Uranom koji je danas direktno stacioniran, baš u vreme kada su prognoze da nam stiže ledeni talas, pisala sam o tome ranije (2014.godina), aspekt koji nas uvodi u preterivanja i rizike. Sledeće nedelje čeka nas kvadrat sa Marsom i još preterivanja i rizika i neke lude hrabrosti! O svim aspektima više pogledajte OVDE!



Danas na zvezdanom nebu:
4.januar 01:21: Venera trigon Uran
14.januar 09:36 Uran kreće direktno sa 6°43' Bika
14.januar 15:18: Sunce konjukcija Pluton

Iza nas je moćan Mlad Mesec i konjukcija sa Plutonom...energije koje su nas uvele u novi ciklus ali i u novi početak...Iza nas je i kvadrat Marsa i Saturna ali sve ove energije su prisutne i sada...
Posle dva kvadrata Marsa i Saturna iz prošle godine (24.avgust, 29.septembar) ovaj sada je tu da zaokružimo priče i da vidimo šta smo naučili ili nismo pa smo nervozni!
Mlad Mesec je ponudio energiju novog početka, Pluton je tu da shvatimo da je vreme za suštinske promene, sve ostalo (ostali aspekti) su tu da se uklopimo u priču!


Noćas su Venera u Jarcu i Uran u Biku formirali harmoničan aspekt trigona...
Još uvek je Venera i u trigonu sa Marsom u Biku (09.januar), ovaj aspekt smo imali i 29.septembra u vreme drugog kvadrata Marsa i Saturna (Deža vi)...
Sada Venera u saradnji sa Uranom nudi nam nešto novo, drugačije, originalno u emotivnom i materijalnom smislu! Novi pristup ljubavi ali i finansijama!
Da li već osećate neko uzbuđenje, neki pozitivan nemir, potrebu da razbijete rutinu i navike?
Ako osećate onda je to...to!
Obratite pažnju - Saturn je vladar Vodolije a njegov kvadrat sa Marsom bi mogao da pokvari priču!
Mogao bi ali ne mora ako pažljivo kanališete ovu energiju besa...


Jedna od važnijih astro vesti je Uranovo direktno stacioniranje!
Retrogradan je bio od 15.avgusta prošle godine!
Danas je kraj retrogradnosti!
(Od danas do 30.januara sve planete direktne)
Danas je direktno stacioniran
Pročitajte Stacionirana planeta...Ponoviću sada je i njegov najjači uticaj!
Od danas je vreme za Velike promene! Pre svega u ekonomiji, sve u vezi zemlje, hrane, ekologiji (Bik) ali i generalno svuda gde su promene potrebne!
Ovaj nebeski alarm, bundžija....doneće iznenadno buđenje i potrebu za slobodom i oslobađanjem!
Očekujte neočekivano, očekujte neprdvidljivo!




Da bolje razumete:
Uran je nebeski alarm....alarm koji poziva na slobodu, oslobađanje, pobunu, revolucije...Uran donosi inovacije, orignalnost, nepredvidljivost, iznenađenja i iznenadnost... 
Uran donosi i munje i oluje, struju, tehnički napredak...Ovaj bljesak munje je i u stvarnom i u prenosnom smislu reči....Bljesak munje je i u vidu inspiracije, inoviacije, iznenadnih (bilo kojih) dešavanja....pa će se neki od vas osetiti K'o gromom ili munjom pogođeni"!!!!

Uran je ulaskom u Bika promenio energiju....iz Ovna ušao je u u 2 znak u 2 prirodnu kuću horoskopa...a Bik je zemljani znak, znak koji se bavi našim materijalnim životom, sticanjem, zaradom....ali i vrednostima, tu je i naš odnos prema vrednostima, odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti....Bik je energija uživanja, strpljenja...tvrdoglavosti, konzervativnosti....Bik je naša spona sa planetom zemljom, sa zemljom inače, sa materijom, materijalnim stvarima i dobrima....Bik najviše voli sigurnost, bezbednost, stabilnost....ali Bik je i kreativna energija....Bik je energija koja ne voli mnogo promene on misl: "Ništa ja tu ne bih menjao"....ali Uran je planeta promene i on bi da menja.....on će i da menja, hteli mi to ili ne....
Uran: Alarm, autobus, auto, avion, avijacija, astrolog, bezobrazluk, čudo, demonstracije, elementarne nepogode, E-mail, fanatik, greška, granica, ideja, inspiracija, istraživanje, iznenađenje, jak vetar, kompjuter, komplikacije, kockarnica, kriza, kvačilo, lift, lokomotiva, metafizika, metak, mobilni telefon, most, nauka, nemir, neposlušnost, nervoza, neverovatno, nesrećan slučaj, novo, obnova, oluja, optužnica, oslobađanje, otkaz, otkriće, panika, pasoš, pilot, pištolj, pobuna, poricanje, premeštanje, problem, pruga, psihologija, psihoterapija, razvod, revolucija, reforme, rizik, SOS, saobraćaj, sastanak, sarkazam, sloboda, slobodna volja, slučajnost, smelost, spontanost, stres, šala, štrajk, taktika, tehnika, televizor, tenzija, tramvaj, turista, tvrdoglavost, udaljenost, ukidanje, ultimatum, uzbuna, uzrok, varnica, vatromet, vazduh, vetrenjača, veza, volja, voz, zavera, zemljotres, zvuk, žurba.....
Uran nije toliko usmeren na pojedinca, on je više usmeren na to šta pojedinac može da uradi za društvo, kolektiv, grupu, čovečanstvo!!!
Uran će biti direktan do 20.avgusta ove godine!

P.S. Jedna vest bi mogla da bude interesantna - Tramp ušao u istoriju - drugi put opozvan
U dosadašnjoj američkoj istoriji samo dva predsednika su se suočila sa procesom opoziva: Johnson 1868. i Clinton 1998. godine. Nixon dao je ostavku 1974. kako bi izbegao opoziv. 
U decembru 2019. godine, pokrenut je pokušaj opoziva Trampa zbog optužbi za kršenje zakona. Senat ga je tada oslobodio optužbi. Novi opoziv (sadašnji) je izglasan u Predstavničkom domu, a sada se prosleđuje Senatu na odlučivanje. Tramp je rekao da postupak za opoziv „izaziva ogroman bes", ali i da „ne želi nasilje". Nalozi Trampa na Fejsbuku i Tviteru već su uklonjeni, a i Jutjub je suspendovao njegov kanal.
Razvoj situacije biće interesantan, jer uskoro 17.janura Jupiter i Uran će biti u egzaktnom kvadratu - Velika potreba za slobodom i rizikom... 20.januara konjukcija Marsa i Urana Hrabrost ili ludost....
Prisutan je i kvadrat Saturna i Urana koji će biti prvi put egzaktan 17.februara -  Ograničenje slobode!
(Najavljene su demonstracije širom zemlje za 17.januar ali i marš u Vašingtonu na sam dan inauguracije. Upozorenja FBI-ja izdato za sve glavne gradove država od 16. do 20. januara i u Vašingtonu, najmanje tri dana pre inauguracije. Medijski izveštaji, koji se pozivaju na neimenovane izvore, tvrde da je Tramp nagovestio savetnicima da razmišlja da izda pomilovanje samom sebi u poslednjim danima mandata. Neki pravni stručnjaci prethodno su rekli da je to nemoguće. Drugi, međutim, tvrde da ustav ničim na sprečava samopomilovanje.) - Biće zanimljivo za praćenje!!!

Ako ste pažljivo čitali jedan od tekstova na temu kvadrata Saturna i Urana pisala sam o nekim ranijim kvadratima ovih planeta: "Te 1999./2000. godine: Klinton je izbegao opoziv zbog afere sa Monikom Levinski" - Ono kada se istorija ponovi (na neki način) posle 20 godina. Samo ću da dodam ne ponovile se te godine nikada!!!


Danas je i najavljena konjukcija Sunca i Plutona...
Juče sam pisala:
Od danas počinje novi ciklus Sunca i Plutona


Dnevni aspekti:
Mesec je u Vodoliji

Poslednji aspekt Meseca u Vodoliji pre promene znaka je konjukcija sa Merkurom u 10:28
Mesec će biti u praznom hodu od 10:28 do 23:17 (petak)
Dakle sutra će Mesec biti ceo dan u praznom hodu! 
U 23:17 Mesec će preći u romantične Ribe, taman za petak na subotu...



Нема коментара:

Постави коментар