среда, 20. јануар 2021.

"Biti isti, biti poseban biti slobodan biti samo svoj"....Mars konjukcija Uran u Biku!



Moto dana:
Tajna slobode počiva u hrabrosti. 

Zvezdani(n) zapis 3136
Sreda. Merkurov dan.
Merkur je u Vodoliji na 18°28’


"Hoću da znam, kuda vodi ovaj put mene, i život moj"
Merkur misli, priča o slobodi...on u Vodoliji želi i ima potrebu za slobodom! Trenutno Merkur je u trigonu sa SMČ u Blizancima koji je naš i lični ali i zajednički put ka budućnosti...Neke vesti, informacije dolaze baš u pravo vreme...Ovo je i energija odluka koje su ispravne, koje će vas odvesti putem kojim treba ići u budućnost. Imate i i izbor - Blizanci, to je nešto poznato, blisko vama...ili je postalo blisko! Neke vesti, informacije su skrenule vašu pažnju...neka ideja ili informacija bi mogla da vas navede na promenu pravca na promenu "puta kojim ste išli do sada". 
Ova energija inače skreće pažnju (Merkur) na lokalnu zajednicu (trigon SMČ u Blizancima), za sada su svet, daljine, putovanja, mnogo šira zajednica (sekstil JMČ u Blizancima) daleko ali očigledno je da delimo sudbinu makar kada je Korona u pitanju!



Danas na zvezdanom nebu:
20.januar 21:37: Mars konjukcija Uran

Susret visokog napona
Ovde i jedna najmanja varnica može da zapali vatru širokih razmera... Jer Mars je energija, Uran iznenađenje...Oni koji inače imaju "kratak fitilj" neka pripaze...Ovde zapravo Mars izaziva Urana....

Kada se Mars i Uran nađu zajedno u kući Bika!
Mars naša energija, akcija, strast, ambicije, želje, ali i agresivni poriv...
Uran potreba za slobodom, oslobađanjem, promenama ponekad radikalnim...
Bik energija emotivne i materijalne sigurnosti i bezbednosti sa što manje promena!

Izrazita želja za promenama....
Ovaj aspekt budi želju da se rade nove stvari, posete neka nova mesta, uradi nešto neočekivano, provokativno. Da se završe neki poslovi i počnu novi.
Energija koja "eksplodira" bez upozorenja. 
Oslobađanje unutrašnjih tenzija. Energija koja želi slobodu, oslobađanje... energija pobune!
Nestrpljenje koje se može pretvoriti u bes.

Nervi i nervni sistem na testu.
Nema ovde mnogo prostora za toleranciju. Sve je vrlo nepredvidljivo, impulsivno....neki događaji koji mogu da vas odvedu tamo gde bi kasnije shvatili da to nije ono što ste želeli....bolje razmislite da ne bude kasno posle.

Rizik i rizične situacije. 
Nepromišljenost....sve u cilju razbijanja dosadašnjih šablona.
Želja za novim, drugačijim može vas baciti u skok u nepoznato.
Akcije u koje se ulazi bez mnogo razmišljanja, što bi u budućnosti moglo da stvori velike probleme.
Moglo bi sve ovo da bude opasna igra!
Prijateljstva  (Uran) mogu doći u velika iskušenja.
Neosetljivost prema drugima. U nekim doduše ekstremnim slučajevima izlivi besa, moguća agresivna ponašanja, energija koja se može osloboditi i kroz fizičko i kroz verbalno nasilje....razdražljivost.

Mnogi bi mogli da luduju...da upadnu u razne opasne situacije.
Potreba za uzbuđenjima razne vrste...od ekstremnih sportova do sexualnih osvajnja, sve u cilju nekog dokazivanja.
Želja za slobodom i za apsolutnim vlasništvom nad svojim životom ogromna, i ko zna gde to može da odvede. Mnogi mogu postati bezobzirni.

Neki drugi će biti umorni od ispunjivanja očekivanja i kao iz vedrog neba želeće da to prekinu, odvaže se i urade nešto za sebe, nešto što niko nije očekivao, to može da bude jako dobro, oslobađajuće!
(samo da se ne pretera, a ovde je teško naći meru)

Biti svoj, biti poseban...
I to je energija ovog tranzita...na jedan sat....na jedan dan zašto da ne. Ipak ovaj tranzit će trajati nekoliko dana, neki od vas ga možda već osećaju neko vreme unazad.

Ako je moguće usporite, ne morate baš da sledite sve impulse i želje za uzbuđenjima.
Mogla bi da bude ovo opasna igra....Mars je u Biku u egzilu gde je prinuđen da poštuje neka pravila kuće u kojoj se nalazi...Uran je u Biku u padu i teško mu je da izrazi svoju prirodu i ne oseća se udobno, ovako zajedno tesna im je ova energija, neudobna...u ovoj igri niko ne popušta!!!

Sa Marsom u kvadratu sa Uranom moguće su i neke nezgode, povrede, gotovo sigurno nervoza, frustracije ili lične ili drugih prema vama (sve ipak zavisi od karaktera). Ovde je jednako moguća psihološka eksplozija ali moguće su i prave eksplozije eksplozivnih naprava, bombe, mine.... gromovi. Sve opasnosti koje se ne mogu predvideti.
Ovo je aspekt koji u naše živote može privući razno razne "negativce" ali i ludo hrabre ljude koji su spremni da se žrtvuju zarad nečeg ili nekog. Mnogi od nas će imati sklonost ka preuzimanju rizika, da slede neki nemir i impuls ne razmišljajući o posledicama. Bićemo spremni da se borimo (Mars) za slobodu (Uran)...bez da u to uključimo srce, a ja zaista mislim da prava sloboda leži u srcu...
(P.S. U SAD danas ima onih koji misle da je pobedila sloboda ali ima i onih koji misle da im je sloboda ugrožena i uskraćena)

"Biti isti, biti poseban
biti slobodan
biti samo svoj"

Setite se da svaka konjukcija ima svoju dobru i lošu stranu!!! Pisala sam i o jednoj i o drugoj strani.
Još nešto o dobroj strani: Uran uvek želi nešto novo i drugačije, ovako sa Marsom tu je i entuzijazam, energičnost, uzbuđenje. Pripaziti samo da se ne ode predaleko u slučaju da želite više slobode ili da želite nečega ili nekog da se oslobodite. Sloboda je bitna....biti nesputan, neograničen je često potreba svakog od nas...sloboda je naše pravo i kolektivna sloboda i pojedinačna!!! Svi težimo slobodi. Ako se osećate sputano, ograničeno, neslobodno ovaj aspekt će svakako uticati na vas. Ono što ovde može biti problem je kako ta vaša potreba za oslobađenjem može uticati na druge. Kako vaša potreba i želja utiče na ljude iz vaše okoline ali i šire (ako ste deo neke zajednice, grupe, organizacije...).
Drugim rečima, borite se vi za svoju slobodu jer to je vaše pravo....ali imajte u vidu i druge ljude oko vas. Izboriti se za slobodu nekada je lako...i tiče se samo odluke. Međutim nekada je prilično teško, dovodi do rasprave, svađe, sukoba....Sloboda je bitna, sloboda je lepa ali ponekad zna da bude i komplikovana...posebno način dolaska do slobode!!! Cilj opravdava sva sredstva? Da....ali ako i samo ako ne ugrožava nikog!!! A to je u vreme ovog tranzita najteže!!!

"Tamo gde je srce
tamo sija Sunce
tamo gde je strah
tamo živi mrak"

Mali dodatak...
I kada smo već kod slobode. Sloboda i ljubav idu zajedno...nikada nisu odvojeni.
Ljubav je u osnovi dvoje, pripadanje, spajanje. Gde je tu sloboda? Sloboda je biti svoj a opet biti i u ljubavi sa nekim... i prihvatiti različitosti... jer samo tako dvoje mogu biti jedno - biti ljubav! Sloboda ovde znači zadržati svoju posebnost, ali i poštovati posebnost osobe sa kojom ste u ljubavi. 
Dakle nema ljubavi bez slobode...
A gde je Venera (ljubav): Ona je u Jarcu u aplikacionom - dolazećem sekstilu sa sekstilu sa Neptunom u Ribama i u aplikacionoj dolazećoj konjukciji sa Plutonom u Jarcu. Neptun ovde opušta Veneru i čini je zanosnom...Pluton dodaje magnetizam, strast.

Sa ovom konjukcijom počinje novi ciklus ovih planeta! 
Poslednja konjukcija u Biku pre ove bila je 01.marta 1942. na 26°38’ !!! 
Poslednja konjukcija pre današnje bila je 13.februara 2019. na 29°11’ u Ovnu!!!


Ovaj aspekt u kombinaciji sa kvadratom Jupitera i Urana doneće veliku uznemirenost i velika uzbuđenja i još veću potrebu da se rizikuje!

★Savet za današnju konjukciju Marsa i Urana: 
Dišite duboko...potražite u sebi unutrašnji mir i ravnotežu. I setite se da je ljubav sloboda!
Zagrlite danas nekog..... i tako razmenite ovu energiju!
Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima.

Kakav i koliki uticaj će na vas vršiti ova energija zavisi i od aspekata koje Tran Mars i Uran prave sa vašim natalnim planetama!!! Izbegavajte nepotrebne rizike i rizične situacije!!! Uradite sve što je do vas!!!

P.S. Vulkan Etna je proradio, zemljotres u Austriji, Albaniji...




Dnevni aspekti
Mesec je u Ovnu do 19:56 
kada će preći u Bika

"A mesec pojma nema, matora lola drema, (jutros je lumpov'o po Kini)". Gde je matori lola danas? Prolazi kroz znak Ovna stigao je do 25°! Jutro je počelo prilično nervozno kvadrat Meseca i Plutona u Jarcu. Osećanje da nešto ne možemo da promenimo (Pluton) dovodi do prilične nervoze!
Posle ove energije Mesec je u praznom hodu od 09:28 do 19:56...zapravo veći deo dana!
U 19:56 Mesec prelazi u Bika gde ga nestrpljivo čekaju Mars i Uran...ali susret sa njima će se dogoditi sutra pre podne (dakle nervoza se prenosi i na sutra)

U 22:01 CET Mesec u Biku biće u kvadratu sa Suncem u Vodoliji - Prva Mesečeva četvrt, vrlo nervozna energija baš u danu kada  Mars i Uran imaju susret (u isto vreme)!
Mesec će biti ispunjen 50%...

Prva Mesečeva četvrt - Energija koja donosi neku krizu!!!
Ono što ste započeli u vreme energije Mladog Meseca u Jarcu 13.januara, sada nailazi na neku prepreku...Akcija u kojoj ste možda na vas utiče kao jedan vid stresa, nervoze, nemira...To je ipak samo jedna prepreka koju možete lako savladati ako ste svesni onog što na vas utiče!!!
U kvadratu su energije koje ne sarađuju Bika i Vodolije...Vodolija je za društvenost, socijalnost, više slobode, maštu, kreativnost, originalnost, protiv je statusa quo, dosade, rutine...Bik je za emotivnu i materijalnu sigurnost, za uživanje, za udobnost i za status quo...Vodolija je aktivna, Bik pasivna energija i eto nevolje i nervoze!
Zbog stepena na kome se nalazi 1°2' ova energija će uticati na Bikove, Vodolije, Škorpije i Lavove...ali i na Ovnove, Vage, Rakove i Jarčeve na oko 29°!
Sve ovo Prva Četvrt plus konjukcija Marsa i Urana su vrlo zapaljive energije posebno u drugom delu dana i pred naš odlazak u krevet!





Нема коментара:

Постави коментар