субота, 23. јануар 2021.

Sunce konjukcija Saturn, Mars kvadrat Jupiter i Venera sekstil Neptun - Vežbajte umerenost!

Mikena 2019.


Moto dana:
Vežbajte umerenost!
"Spoznaj samoga sebe"
"Ničega previše"

Zvezdani(n) zapis 3139
Subota. Saturnov dan.
Saturn je u Vodoliji na 4°14’

Današnji vladar subote Saturn i vladar nedelje Sunce sutra imaju susret (konjukcija).
Ovo je njihov godišnji susret (ciklus)!
Ovo je njihova prva konjukcija u Vodoliji i prvi ciklus u Vodoliji! 
Dok Saturn boravi u Vodoliji ovu konjukciju ćemo imati još dva puta: 
04.februara 2022. i 16.februara 2023.!!!
Njihov poslednji susret u Vodoliji dogodio se pre 27 godina 21.februara 1994!
(ovo je jako bitno da bi mogli donekle da uporedimo)
Poslednji susret pre ovog današnjeg dogodio se 13.januara 2020. u Jarcu na  22°53’

Dakle, godinu dana posle današnja konjukcija je tu da proverimo gde smo posle godinu dana.
Da proverimo stvarnost u kojoj se nalazimo i da zacrtamo novi put od godinu dana!

Sunce je u Vodoliji u egzilu, nalazi se preko puta znaka kojim vlada (Lav) pa su mu nametnuta pravila tog znaka. Saturn je kovladar (sa Uranom) Vodolije, dakle donekle je svoj na svome jer je Vodolija njegova druga kuća, prva je Jarac!

Sunce ovde osvetljava neka nova pravila i ograničenja koje donosi Saturn!
I realno je tako! 
Mnoge zemlje se još više zatvaraju, neke zemlje uvode policijski čas (Holandija prvi policijski čas od Drugog svetskog rata)! Sve su veći problemi oko isporuke vakcine u mnogim zemljema do te mere da Hrvatska obustavlja imunizaciju...itd.
Što se vas lično tiče pogledajte kuću u kojoj se nalazi ova konjukcija na 4°20’ Vodolije!

Ova konjukcija se dešava egzaktno sutra u 04:01
Jutros u 08:48 dogodio se egzaktni kvadrat Marsa i Jupitera!

Energija ovog kvadrata nas može odvesti predaleko i na ličnom i na kolektivnom planu!
Što se tiče kolektivnog to možete videti i sami zaključiti da se u mnogim stvarima otišlo predaleko!
Velikog preterivanja ima na sve strane!
I po pitanju ukusa, ideala, morala, uverenja...

Pitanje je sad da li je zbog nečega ili nekog sve loše ili da li neko ili nešto spašava svet je tu...
(Pre svega mislim na izbor predsednika u SAD ali i na sve ostalo što se može povezati a ovih dana je previše toga samo pogledajte vesti)
I jedno i drugo su zablude!
Sadašnja konjukcija Sunca i Saturna je provera stvarnosti, kvadrat Marsa i Jupitera donosi preterivanja, velike rizike...ide se od velikog entuzijazma, optimizma do preterane impulsivnosti gde ima i besa, prevelike strasti itd.

"Uslov za srećan život je zlatna sredina, ni previše, ni premalo"

I dokle Sunce i Saturn nameću neka novo-stara ograničenja, kvadrat Merkura i Jupitera pojačava neku vrstu pobune, pojačava nagon za rizikom, nameće neka preterivanja! Očigledno je da neka pravila moraju da se poštuju...sa jedne strane, a sa druge strane tu je pobuna protiv njih (tu je aktuelna i konjukcija Marsa i Urana, kao i kvadrat Jupitera i Urana)!
Današnji kvadrat Marsa i Jupitera je samo nastavak konjukcije Marsa i Urana u danu Prve Mesečeve četvrti - Susret visokog napona!


Danas u 20:49 CET imamo i sekstil Venere i Neptuna!
Savet: Ne dozvolite da ova energija "prođe pored vas" zbog svih ostalih trenutnih aspekata!!!


P.S. Moto dana su dve od sedam slavnih izreka koje su prema legendi sastavili sedam mudraca a koje su se nalazile na drevnom hramu  Delfi – Antičko proročište! Najpoznatije su dve: Gnothi seautón („Spoznaj samoga sebe!”) iMeden ágan („Ničega previše!”).
Ovo me je vratilo na moje putovanje i leto 2019. #MojaVelikaGrčkaAvantura
Delfi nisam obišla jer je bilo nemoguće sve obići za 10 dana! Ipak ono što sam videla bilo je dovoljno da shvatim koliko su ove poruke jake! Mnogo ranije bila sam i na Samosu gde je rođen Pitagora i tvorac čaše umerenosti - Pitagorino i Herino ostrvo.. / Vratila se Zvezdana sa Samosa...



Dnevni aspekti:
Mesec je u Blizancima od 08:43 CET

Pred nama je jedan harmoničan dan kada su u pitanju aspekti Meseca...
I dok se na nebu "krčka" konjukcija Sunca i Saturna, kvadrat Marsa i Jupitera i sekstil Venere i Neptuna, Mesec će od 16:26 biti u trigonu sa Suncem u Vodoliji...
Ovde u ovom Mesečevom aspektu, duša (Mesec), žena, majka, sestra, tetka, i da ne nabrajam sve što predstavlja - (Mesec) u skladu je sa voljom (Sunce), muškarac, otac, brat, muž, autoritet - (Sunce)!!! Lepa energija za muško - ženske odnose, ali i za odnose u porodici.Moćna i jaka energija, energija vazduha: Blizanci/Vodolija. Sve je nekako lakše sa ovom energijom i porodični odnosi i prijateljstva i sve ono o čemu mislimo, govorimo (Blizanci), razmenjujemo sa grupama (Vodolija)...
U 17:19 CET nastavlja Mesec put kroz Blizance i harmonične odnose sada sa Saturnom...
Energija ozbiljnosti, odgovornosti, discipline...ako ostajete u kući ova energija će pomoći da budete vredni...ako izlazite, dobra energija za druženje sa starijim ženama, majkama, suprugama....naravno u skladu sa situacijom i ovo na odgovoran način. Ovo je i energija realizma, zdrave pameti, pametnih odluka...energija pouzdanosti, tradicije... Lakše ćete rešavati obaveze i dužnosti koje imate pre svega prema porodici ali ovo važi i za sve druge obaveze i dužnosti... ima onih koji danas rade...
I za kraj u 19:58 Mesec će biti u sekstilu sa Kironom 
Ovaj tranzit može "probuditi" vaše prirodne isceliteljske moći i sposobnosti. Može, ako to "govore" i ostali aspekti u vašem horoskopu! Ovo je potreba da se razmišlja, priča o bolu, ranama (Mesec u Blizancima), ovo je potreba da se dođe do ključa (Kiron) otvoreno, direktno, hrabro i neustrašivo (Ovan) - "Otvorite" svoje srce ključ je tu negde!!!
Mesec je u Blizancima....pričaće se o nekim ranama, komunicirati na razne načine....Kiron je u Ovnu a to je hrabrost da se sa bolom suoči i o njemu priča.....Pričajte danas sa vama dragim i bliskim ljudima iz porodice ali i sa ljudima koji su vam kao porodica...

Нема коментара:

Постави коментар