недеља, 1. септембар 2019.

Zvezde u septembru 2019.



Mesec u kome se pozdravljamo sa letom.....dolazi jesen....promena godišnjeg doba, ulaskom Sunca u Vagu 23.septembra...na drugoj strani zemlje dolazi proleće (blago njima što se mene tiče)!!!
Do 23.septembra traje sezona i vladavina Device, od 23.septembra počinje sezona Vage i vladavina Vage....
Septembar počinje sa ovim planetama u Devici: Merkur 5°, Sunce 8°, Mars 8°, Venera 13°!!!
★Super će se slagati (trigon) planete u Devici sa planetama u Jarcu; RxSaturnom i RxPlutonom i RxJMČ, slagaće se i sa RxUranom u Biku. 
★Neće se najbolje slagati sa Jupiterom u Strelcu (kvadrat) i sa RxNeptunom u Ribama (opozicija)...
Baš ovi kvadrati i opozicije će nam tokom septembra zadavati mnogo muka!
Evo i kako: Planete u Devici biće tokom septembra u opoziciji sa RxNeptunom u Ribama. Jupiter u Strelcu i RxNeptun u Ribama su već u kvadratu - ovo je konfiguracija T-kvadrat!!!



Aspekti koji su deo T-kvadrata:

02.septembar 18:26: Venera kvadrat Jupiter na 15°
04.septembar 13:25: Venera opozicija Neptun na 17°
06.septembar 09:11: Merkur kvadrat Jupiter na 15°
07.septembar 09:18: Merkur opozicija Neptun na 17°
08.septembar 17:26: Sunce kvadrat Jupiter na 15°
10.septembar 09:23: Sunce opozicija Neptun na 17°
12.septembar 11:05: Mars kvadrat Jupiter na 16°

14.septembar 07:25: Mars opozicija Neptun na 17°
21.septembar 18:44: Jupiter kvadrat RxNeptun u Ribama na 17°



★U prvoj polovini septembra smenjivaće se kvadrati planeta u Devici sa Jupiterom i opozicije sa Neptunom, a svo vreme su Jupiter i Neptun u kvadratu, formiraće se na nebu konfiguracije - T-kvadrata:
T-Kvadrat: Dve planete prave opoziciju, a sa trećom kvadrate. Ovako u ovoj konfiguraciji, u ovakvom odnosu, planete nagoveštavaju neku promenu, neku akciju, gde je bitan svaki pojedinačan odnos (aspekt), ali i celokupna energija koju ove planete donose sa sobom.....
Ovde u ovom T-Kvadratu u opoziciji su planete u Devici ovim redom: Venera, Merkur, Sunce i Mars sa RxNeptunom u Ribama. U isto vreme Venera, Merkur, Sunce i Mars su u kvadratima sa Jupiterom u Strelcu i Jupiter je u kvadratu sa Neptunom!!!


Aspekti trigona sa Saturnom i Plutonom
(aspekti "anđela čuvara koji mogu da poprave stvari)
01.septembar20:48: Venera trigon Saturn
05.septembar 14:37: Merkur trigon Saturn
06.septembar 23:55: Sunce trigon Saturn
07.septembar 05:45: Venera trigon Pluton
09.septembar 05:08: Merkur trigon Pluton
09.septembar 06:13: Mars trigon Saturn
13.septembar 21:42: Sunce trigon Pluton
19.septembar 17:53: Mars trigon Pluton

★U vreme ovih T-kvadrata, imaćemo i aspekte ovih planeta u Devici (Venera, Merkur, Sunce i Mars) trigona sa RxSaturnom i RxPlutonom, i na njih obratite pažnju jer oni su oni "anđeli čuvari koji mogu da poprave stvari". Ako ne verujete u anđele, verujte u snažne energije odgovornosti, discipline, iskustva...(Saturn), u snažne energije suštinskih promena, regeneracije i transformacije...(Pluton)!
Trigon je harmoničan aspekt: koji prave dve planete pod uglom od 120°. To su dve energije koje se dobro slažu. Ovde su to energije zemlj (Devica - Jarac). Planete u trigonu mogu imati različit cilj Venera, Merkur, Sunce i Mars (u Devici), RxSaturn i RxPluton (u Jarcu)....ali im se energije odlično slažu i podržavaju jedna drugu! Sa trigonom lakše prihvatamo neku situaciju ili neki događaj, možemo se (iz)lečiti, zalečiti, zaboraviti neke ružne stvari i događaje. Sa trigonom stvari idu prirodnim tokom, bez stresa i napetosti. Ipak kod trigona ima jedno veliko ALI....nemojte da vas ova energija uljuljka, ulenji...jer "nema leba bez motike" :)), drugim rečima morate i vi da se malo ili više potrudite. Sve bi bilo mnogo teže sa T-kvadratima ovog meseca da nije ovih snažnih trigona!!!

Prvi će Merkur napustiti društvo Device, za njim i Venera istog dana 14.septembra. Sunce će preći 23.septembra u Vagu. Jedino će Mars ostati u Devici sve do 04.oktobra...Od 23.septembra kreće vladavina Vage!!!

★Saturn će konačno krenuti u direktan hod....
★Imaćemo i poslednji kvadrat Jupitera u Strelcu i RxNeptuna u Ribama...


Prva polovina septembra svakako nije lagana, ali ni toliko teška da bi se unapred stresirali...
Na jednoj strani su aspekti koji formiraju T-kvadrat konfiguraciju sa druge strane su Trigoni koji će uneti balans i ravnotežu!!! Život nije ni crn ni beo....tako je i sa aspektima!!!
Druga polovina isto tako ne mnogo lagana...Septembar će svakako biti jedna vrsta prekretnice za sve nas i globalno i lično...Čak bi rekla više globalno. 
Prolazi leto....dolazi jesen i sa tom energijom osim što će lišće požuteti i opasti sa grana....možda i u životu "opadne" nešto. Nešto će se lako "pokupiti grabuljama", nešto će da "istruli"...a nešto nam može zadavati muke! I stvarno i u prenosnom smislu. Evo recimo stvarno nam prete kazne ako ne pokupimo lišće :))). Isto je i sa snegom (ali daleko je zima).
Manje svetlosti u prirodi i lišće opada, biljke ono malo energije raspoređuju na korenje, grane....Neke životinje se spremaju za hibernaciju (za zimu), biljke svoju aktivnost svode na minimum....Tako je i sa nama...u jesen se lagano spremamo za zimu. Veliko jesenje spremanje i čišćenje je pred nama i stvarno i u prenosnom smislu. Tu su RxSaturn i RxPluton da pomognu sve što zbog T-kvadrata požuti, uvene i opadne (i otpadne)!!!!


Septembar je mesec u kome deca polaze u školu....gotov je raspust!!! Za mnoge je završen i godišnji odmor (za neke od nas tek počinje). Idemo lagano ka kraju godine, nije mnogo ostalo još samo četiri meseca :))). Uskoro ćemo pričati o Novoj Godini :), neki će misliti i pripremati se za zimovanje, neko na zimnicu a mi neki gde ćemo ići na leto 2020.godine :)).



Planeta koje menjaju znak:
14.septembar 09:15: Merkur ulazi u Vagu
14.septembar 15:43: Venera ulazi u Vagu
23.septembar 09:51: Sunce ulazi u Vagu (jesen)

Kretanje planeta:
18.septembar 08:13: Saturn kreće u direktan hod sa 13° Jarca

Mesečeva magija:
14.septembar 04:32: Pun Mesec u Ribama 21°
28.septembar 18:26: Mlad Mesec u Vagi 5°

Dugotrajni aspekti:
21.septembar 18:44: Jupiter u Strelcu kvadrat RxNeptun u Ribama na 17° 
(III put)



Venera (ljubav) u septembru:
01.septembar20:48: Venera trigon Saturn
02.septembar 18:26: Venera kvadrat Jupiter
04.septembar 13:25: Venera opozicija Neptun
07.septembar 05:45: Venera trigon Pluton
14.septembar 15:43: Venera ulazi u Vagu
25.septembar 21:19: Venera kvadrat Saturn
29.septembar 01:40: Venera sekstil Jupiter


Zvezdana na odmoru :))

Ovaj tekst pišem mnogo ranije
....nikada ovako kasno nisam išla na odmor...01.septembra ja ću biti na Peloponezu...možda i na nekom krstarenju...Tekst će biti automatski postavljen...Nedeljnog horoskopa za prvu nedelju septembra neće biti, ali ovde u mesečnom izveštaju imaćete sve što se tiče zvezda koje nisu na odmoru :))). 
Ja mogu na odmor mirno, bez lažne skromnosti potrudila sam se da vam septembar približim najviše što mogu, posebno prvu nedelju septembra koju ću ja iskoristiti za odmor. Ovako ću biti sa vama i ako ću fizički biti jako daleko. Družiću se sa vama i sa odmora postavljaću tekstove ranije napisane ali družiću se i preko FB i Instagrama. Na instagramu imam hastag #zvezdanaputuje :))
Bićemo ponovo zajedno od 09.septembra...


Ovog meseca izdvajam sledeće:


01.septembar16:10: Merkur trigon Uran
01.septembar20:48: Venera trigon Saturn




Iznenadne promene...
01.septembar16:10: Merkur trigon Uran
Merkur u Devici, RxUran u Biku na 6°

Ovo je aspekt inspiracije....Uradite nešto inspirativno, neočekivano, originalno..Razne mogućnosti su pred vama... Ili se prepustite iznenađenjima, iznenadnim vestima, informacijama...Krenite na put, izlet....ili ako to nije moguće otiđite negde iznenadite sebe... a možda se dogodi i neki iznenadni susret. Odličan energija za komunikaciju, za poruke, pisma...Mada je bolje oči u oči :-)). Budite otvorenog uma....Uran će odraditi ostatak...Iznenadite i sebe i druge....Pratite intuiciju jer ovo je energija koja je može pokrenuti!!!
Ako vas mrzi da izađete iz kuće, ova energija vas može povezati sa ostatkom sveta preko interneta, društvenih mreža i sl. Sredite svoje Blogove, stranice, sajtove, profile...možda stvorite neka nova prijateljstva, upoznate neke nove ljude, drugačijih kultura...ideja...razmenite ih...
★Pogledajte u kojim kućama vam se nalaze Merkur u Devici i Uran u Biku! To su oblasti života gde će ove planete pričati svoju priču!!!
Ako je sve po planu ja ću tada biti na Peloponezu :)). Ovaj tekst ću podesiti na automatsko postavljanje...




Zapisano u kamenu...
01.septembar20:48: Venera trigon Saturn
Venera u Devici, RxSaturn u Jarcu na 14°

Kada se nađu zajedno Venera i Saturn u pozitivnom aspektu onda je to vernost, trajnost, pouzdanost, tkz. dobar tajming ili naški dobro vreme za započinjanje veze, odnosa, ali i za materijalne stvari, novac....Realan pogled na veze, odnose, ljubav...
Ozbiljna klasična lepota, lepota koju svi uzimaju ozbiljno, klasična umetnost i muzika...
U vezama razlika u godinama, statusu... privlačenje ozbiljnih i odgovornih ljudi... Ovde su Venera u energiji Device, Saturn u energiji Jarca. Dve zemljane energije koje se savršeno slažu... Ovo je zemljani trigon!!! Kada je on u pitanju onda je vreme za trezvenost, praktičnost, pouzdanost, konzervatizam ali i senzualnost!!!  Nešto će uraditi planete same, nešto ipak morate i vi sami :)).
Saturn je retrogradan, možete očekivati i nešto vezano za vašu emotivnu prošlost!!!
★Odlična energija koja će svakako pomoći da lakše preprodite T-kvadrate ovog meseca!!!


★★★

Peloponez Grčka 

02.septembar 12:42: Sunce konjukcija Mars
02.septembar 18:26: Venera kvadrat Jupiter
03.septembar 17:39: Merkur konjukcija Mars
04.septembar 03:39: Sunce konjukcija Merkur
04.septembar 13:25: Venera opozicija Neptun
05.septembar 14:37: Merkur trigon Saturn
06.septembar 09:11: Merkur kvadrat Jupiter
06.septembar 23:55: Sunce trigon Saturn
07.septembar 05:45: Venera trigon Pluton
07.septembar 09:18: Merkur opozicija Neptun
08.septembar 17:26: Sunce kvadrat Jupiter




Nalet adrenalina...
02.septembar 12:42: Sunce konjukcija Mars
Sunce i Mars u Devici na 9°

"Jurili" su se Sunce i Mars u Lavu, bili su u konjukciji ali ne u egzaktnoj....Ovu sadašnju konjukciju sam najavila više puta krajem avgusta.
Nemamo često ovu konjukciju, poslednji put smo je imali 27.jula 2017. u Lavu!!!
Snažna energija Sunce i Mars u energiji Device - zemlja!!! 
Ako je ova energija bez kontrole svašta može da se dogodi. Ova konjukcija može biti pozitivna ali i negativna, sve zavisi od toga da li ćete uspeti da kontrolišete ovaj očigledni višak energije....kontrolišete i kanališete. Ovo su muškarci (Mars, Sunce) sa viškom energije, adrenalina. Super ako se ta energija dobro iskoristi, neće biti dobro ako se ova energija pretvori u nasilje, agresiju....
Ovde je najbolje da se ova energija iskoristi u praktične svrhe, za poslovne poduhvate, možda i za vežbanje, da nešto uradite za svoje zdravlje (Devica - zdravlje, posao, ishrana, higijena...). Poslovi se lakše obavljaju sa ovom energijom, zdravlje je jače. Međutim ovo je i višak energije, pa ako je pravilno ne kanališete sve ovo može otići u drugom pravcu u konflikte, svađe, nadmetanje sa konkurencijom. Budtie oprezni i sa mašinama, oštrim predmetima...
Sledeća konjukcija ovih planeta je 08.oktobra 2021. u Vagi na 15°



Preterano uživanje...
02.septembar 18:26: Venera kvadrat Jupiter
Venera u Devici, Jupiter u Strelcu na 15°

Ovo je aspekt preterivanja....neko bi mogao da kaže aspekt hedonizma...Venera u kvadratu sa Jupiterom biće sklona pre svega preterivanju svake vrste...uživaće što se kaže "za sve pare"...Ulenjiće se...i vi sa njom...možda nije za rad ali je zato za uživanje... neko će preterati jelu (nešto više u slatkišima, zbog Venere) i piću, drugi u (nekontrolisanom) trošenju novca, neko će biti ekstravagntan, neko arogantan... drugi će preterati u optimizmu, moguće i nekorektno ponašanje, sukob sa zakonom u smislu nekih kazni i sl. Ako ništa od svega ovog onda ćete se možda baviti moralom svojim ili tuđim... vrlo su moguće neke avanture, takozvane "zabranjene" ljubavi. U vreme ovog aspekta neko odlazi na put i nerasploženje zbog toga, to su i veze na daljinu koje nešto "škripe". Ili postoji još jedan mogući "scenario", upoznate nekog ko je sa nekog puta i ko ubrzo posle susreta odlazi.. Ili upoznajete osobu različite kulture, vere, životne filozofije, ili finansijskog statusa. Šta se ovde događa? Jupiter uveličava, umnožava, proširuje sve u odnosu na Veneru, najpre njenu potrebu da uživa a onda i sve ostalo. Preterivanja u svemu pa i u osećanjima. Kako je ovde kvadrat u pitanju to je i emotivna napetost, ali i akcija i sve je prilično aktivno. Ne donosite važne odluke dok ovaj tranzit traje, sačekajte da prođe... Ovde je moguće pod uticajem ovog aspekta da budete lenji u iskazivanju osećanja, ili naprotiv da ih pokazujete sa preteranim optimizmom ili euforijom. Ni jedno ni drugo nije najbolje, pa čekajte da vas lenjost ili ushićenje prođu.  
Drugim rečima u ovom periodu nemate baš kontrolu nad svojim osećanjima, niti kontrolu nad svojim novčanikom, potrošićete više nego što bi ste smeli, zatim poješćete više nego što bi trebali...jedno je sigurno da ćete uživati. Nekako nećete znati ni moći da kažete NE. Samo šta posle? Zato probajte, oduprite se iskušenjima, ne kupujte stvari koje vam zapravo i ne trebaju ili ih ne možete priuštiti, ne jedite najveće parče torte ma koliko ona bila iskušenje za vas, mislite na kilograme koji se u ovo vreme prosto lepe za vas. Vaše želje za zadovoljstvom se u ovo vreme dramatično povećavaju, otuda je taj poriv za trošenjem i jelom, zato vežbajte umerenost. Sakrijte kreditne kartice, odbijte pozive za ručkove, večere, probajte da odolite emotivnim iskušenjima...
★Ovaj aspekt je deo T-kvadrata zajedno sa Venera opozicija Neptun i Jupiter kvadrat Neptun!!!


"The Winner Takes It All"
03.septembar 17:39: Merkur konjukcija Mars
Merkur i Mars u Devici na 10°



Relativno skoro smo imali ovu konjukciju, bila je u Lavu 09.jula na 4°, pre toga smo je imali u 18.juna u Raku na 21° i evo ova sada u Devici na 10° i sva tri naslova su ista - "The Winner Takes It All"...Isti aspekt samo različite energije (znakovi)!!! Ova fotografija je je zbog toga što Meryl Streep ima ovu konjukciju (ona u Blizancima) - Više nemam strpljenja za....Meni je ona najinspirativnija ali i zbog filma Mamma mia...
Mentalna (Merkur) energija (Mars) u porastu, mnogi čak raspoloženi za raspravu...ipak mudro birajte svoje bitke... Neko će napadati neko će se braniti... U vreme ovog tranzita: Um oštar, brz... mi sa ovom energijom nemirni, radoznali, nestrpljivi.. Svi spremniji za direktnu komunikaciju. Ovde misli imaju moć.... Ali prisutni su i impulsivnost, neprijateljstvo....Oštar um....oštrinu ovde daje Mars. Brzo razmišljanje. Ovo je i energija vrlo aktivne (Mars) komunikacije (Merkur). Kaže se uglavnom sve ono što se misli i misli se sve ono što se kaže sa ovom energijom...Sa ovim aspektom ipak "jezik brži od pameti" ponekad...Ovde reči (Merkur) mogu i da zabole (Mars)...Rat (Mars) rečima (Merkur)....Biti prvi sa rečima, idejama, takmičenje u govoru, ali i sva druga takmičenja. Sa ovom energijom "The Winner Takes It All"....
Sa ovom energijom smo hiperaktivni, uvek zaposlenog uma....Uvek u potrazi za informacijama, idejama..Uvek se kaže ono što se misli bez obzira da li se to nekome sviđa ili ne....Hrabrost (Mars) da se kaže ono što se misli (Merkur)....uvek stoje iza svojih reči...Kud puklo da puklo :-))... Sa ovom energijom biće i vrlo agresivnih medijskih kampanja....
Konjukcija se dešava u Devici pa se sve prenosi i na teren: svakodnevnog života, navika, rutine, posla, zdravlja, higijene, odevanja, uslužnosti....


"Ja sam ono što mislim"
04.septembar 03:39: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i Merkur u Devici  na 11°

Ove godine konjukcije Sunca i Merkura: prva u januaru u Vodoliji, u Ribama na 24° - 15.marta,  u Blizancima na 0° - 21.maja, u Raku na 28° - 21.jula, Devici na 10° - 04.septembara i u Škorpiji na 18° - 11.novembara 2019.
Svaka konjukcija Sunca i Merkura je neka vrsta kulminacije....završi se jedan ciklus i počinje novi. Sunce i Merkur se sretnu (konjukcija) na određenom stepenu nekog znaka i onda nastave put dalje. Merkur nikada nije udaljen od Sunca više od 28° tako da je konjukcija jedini aspekt između ovih planeta...
Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!!! 
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč!!! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja....., ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni energijom Device. 
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima :)), a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči :)), ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj..




Zbunjena Venera...
04.septembar 13:25: Venera opozicija Neptun
Venera u Devici, RxNeptun u Jarcu na 17°



Ulaskom Venere u Devicu promenila se i energija. U ovoj energiji ona ne zna da li bi bila savršena, stidljiva, uslužna, negovateljica, što da ne kritičarka, da li bi se bavila analizom onako u sitne ma šta sitne najsitnije detalje, da li bi pravila spiskove za i protiv, da li da bude potrebnakorisna možda, odana, vredna, pedantna ili baš sasvim suprotno aljkava, lenja do bola, da li da se ponaša u fazonu"gledaj ali ne diraj", mada samo ona zna da baš i nije tako čedna kako je "bije glas", da li da bude senzualna... da li da opovrgne glasine o njoj. Ona zna da je ona...... samo jedna večita devojčica... i ona sebe najradije vidi u nekom polju kako bere poljsko cveće i pravi venac od njega. Takva Venera u opoziciji sa RxNeptunom u Ribama peva: Laži me, ti me lažeš najbolje...
Zbunjena je Venera, kako i ne bi kada bi Neptun smutio i zbunio i manje savršenu Veneru od ove u Devici... Ona stoji čvrsto na zemlji (Devica), ali Neptun je u Ribama (voda)....Zavodljiva je ovo energija, energija ružičastog pogleda na svet oko sebe....Ova Venera se prepušta magiji, čarobnoj magiji Neptuna koja očas posla "odvaja noge" sa sigurnog tla....Čarobni tepih je tu.... Najverovatnije ova Venera neće biti imuna na obmane, zablude, poricanja, razočarenja... Sem ako ovu energiju ne iskoristi u kreativne svrhe, romantiku, umetnost....Izbor je naš.....
Obratite pažnju i na to što je Neptun retrogradan, moguća je i neka emotivna prošlost!!!





"Mislim dakle postojim"
05.septembar 14:37: Merkur trigon Saturn
Merkur u Devici, RxSaturn u Jarcu na 14°

Nešto lepo....baš u vreme T-kvadrata. Lepa vest na zvezdanom nebu!!!
Najviše će se ovoj vesti obradovati oni koji rade, zaposleni, poslovni ljudi, karijeristi :)). Obradovaće se i svi ostali....jer ovo je aspekt mudrosti!!! Pre svega i iznad svega ova energija donosi dobru koncentraciju, što je odlično kada znamo da neki teški aspekti i dalje rade!!! Koncentracija u životu (svakodnevnom) u radu, u vožnji...Oni koji kreću na put, ako uče, polažu ispite (posebno one zaostale RxSaturn), ova energja će im pomoći...
Ovo je energija gde uz dobru organizaciju možete srediti dokumente, račune...Sredite arhivu...Obavite ozbiljne poslovne razgovore, nedovršene razgovore  (RxSaturn), posebno oko nekog novca...Pošaljite pisma, poruke....Mladi (Merkur) razgovarajte sa starijim iskusnijim ljudima....upijajte znanje i mudrost (RxSaturn u Jarcu)!!!
Možete i doneti neke bitne odluke....u vezi posla, karijere...
Ovaj aspekt je imao René Descartes (Cogito ergo sum)...Ja ga nemam ali radujem mu se u svakom tranzitu....:)))....jer mudrosti uvek (za)fali....



Rasejanost...
06.septembar 09:11: Merkur kvadrat Jupiter
Merkur u Devici, Jupiter u Strelcu na 15°



Ipak nema opouštanja....jer na redu je dugi T-kvadrat

Sa ovim aspektom vrlo je moguće da ćemo u najmanj ruku biti rasejani, on će nam smanjiti i opažanje, svu energiju i vreme uglavnom ćemo trošiti na neke "sitnice". Zastoj u učenju. Mogući su manji neuspesi, nepoverenje u sebe, kompleksi (mada to mora da ima potvrdu u vašim horoskopima), negde je to samo povlačenje. Ovaj aspekt ne umanjuje talenat, on je čak povoljan za umetnike, narav sa ovim aspektom je dobra, samo eto mnogi će osetiti malo ili više rasejanosti. 
Šta još: odsustvo razmišljanja najblaže rečeno, preterivanja, blefiranje, neke bele laži, netaktičnost, problemi sa zakonom, konflikti....Ovo je i energija preteranog optimizma ili pesimizma....biće ono što Jupiter "dotakne"....
★Ovaj aspekt je deo T-kvadrata zajedno sa Merkur opozicija Neptun i Jupiter kvadrat Neptun!!!



Jačanje samopouzdanja...
06.septembar 23:55: Sunce trigon Saturn
Sunce u Devici, RxSaturn u Jarcu na 15°

Dobar odnos sa starijim ljudima, dobar odnos i sa autoritetima generalno, poslovnim saradnicima....sa muškarcima (Sunce)...Kratkotrajni aspekt, ali dovoljno jak da budemo strpljiviji...ili da vežbamo strpljenje...Nekome će pomoći u karijeri (napredovanje), nekome za dugoročne planove i ciljeve... ovo je i velika odlučnost, preuzimanje odgovornosti, jačanje samopouzdanja, energija mudrosti...
Sa ovom energijom lakše je ostvariti sve što ste zacrtali. Lakše je do uspeha, uspona, nagrade...Dve jake planete (Sunce, Saturn), dve snažne, zemljane energije (Devica, Jarac) zajedno u aspektu saradnje (trigon) mogu sve....iskoristite to! Energija za lidere...ali i za one koji to hoće tek da budu! Energija veće odgovornosti, discipline, samopouzdanja...Energija uspešnosti u poslovnom svetu, karijeri, profesiji...Neko bi mogao da napreduje :)), da se "popenje" na stepenicu više u društvenoj hirearhiji. Ono što najmanje možete da očekujete od ovog tranzita je strpljenje, mudrost....To što je Saturn retrogradan, možda i završite nešto što je ostalo nedovršeno....

★Odlična energija koja će svakako pomoći da lakše preprodite T-kvadrate ovog meseca!!!


Venera u zanosu...
07.septembar 05:45: Venera trigon Pluton
Venera u Devici, RxPluton u Jarcu na 20°

Energija ljubavi (Venera), ali ne samo ljubavi, tu je i energija lepote, umetnosti, krativnosti, uživanja, zabave, odnosa, veza (Venera), novca.... pojačana energijom promene, regeneracije, trasformacije, strasti...(Pluton). I ako ove energije "čvrsto stoje na zemlji" (Devica, Jarac) ovo su energije strasti pre svega....jer gde je Pluton tu je uvek strast, intezitet i energija "sve ili ništa"....Venera u Devici je spremna za ugađanje :)) i  biće "izazavana" intezivnom i strastvenom energijom Plutona u Jarcu. 
Kada se ovako energije zemlje udruže (Devica i Jarac su zemljani znaci) onda se osobine zemlje ispoljavaju nešto jače i više.  Za zemljane znake važi da su: praktični, pouzdani, trezveni, konzervativni i senzualni... Kada se Venera i Pluton nađu zajedno u nekom aspektu tu nema ničeg laganog, opuštajućeg... tu je uglavnom intezitet!!!  Gde je Pluton tu je strast pre svega...ali i magnetizam, harizma, moć... tu je i obnova, transformacija, podmlađivanje, magija... Gde je Venera tu je ljubav, uživanje, zabava, lepota, romantika... ali i novac! Međutim mi imamo energiju trigona.Trigon je harmoničan aspekt...Trigon je aspekt koji prave dve planete pod uglom od 120°. To su dve energije koje se dobro slažu. Ovde su to energije zemlje (Devica- Jarac). Planete u trigonu mogu imati različit cilj ali energije im se slažu i podržavaju jedna drugu. Sa trigonom lakše prihvatamo neku situaciju ili neki događaj, možemo se (iz)lečiti, zalečiti, zaboraviti neke ružne stvari i događaje. 
Odnos Venere i Plutona: intezivna ljubav, ljubav koja trasformiše, ljubav koja želi trasformaciju, intezivan odnos, transformacija kroz odnos, moć i ljubav, opsesija i ljubav, atraktivna osoba, magnetski privlačna osoba, jaka sexualna energija, velika strast, dubina odnosa, lepota koja ima moć, ljubomora, osećanje sudbinske ljubavi, "ljubav do smrti" ili "dok nas smrt ne rastavi", iscelenje kroz ljubav, jake želje, misteriozni ljubavnici, "zabranjeno voće", fatalne žene, potreba da se veza, odnos remontuju, promene, trasformišu.....
★Odlična energija koja će svakako pomoći da lakše preprodite T-kvadrate ovog meseca!!!



Glava u oblacima...
07.septembar 09:18: Merkur opozicija Neptun
Merkur u Devici, RxNeptun u Ribama na 17°

Šta je stvarnost i realnost....a šta mašta, iluzija, obmana... Sa ovim tranzitom to će biti teško prepoznati. Ovaj aspekt donosi problem sa koncentracijom, sa njim se lako "odluta negde", sa njim se najradije beži od stvarnosti. Misli, komunikacija ovde su prilično nejasni, konfuzni, sve je nekako pod velom magle....Ali ovaj aspekt je odličan za svaku vrstu kreativnog izražavanja, dobar je za umetnike i za one koji umetnost vole....
Glava je u oblacima... sa ovim aspektom....Najviše ga mogu osetiti sanjari, umetnici, muzičari.
Jako kratko deluje ovaj aspekt....
(neko će ga osetiti, neko neće....uglavnom hoće tamo gde ima "pogodno tlo"... ako se neko slučajno pita šta to znači....znači da će uticaj ovog ili bilo kog drugog aspekta imati potvrdu u natalnom horoskopu - karakteru)...




Preterivanje i precenjivanje...
08.septembar 17:26: Sunce kvadrat Jupiter
 Sunce u Devici, Jupiter u Strelcu na 15°


Obe planete i Sunce i Jupiter spadaju u pozitivne i njihov susret je obično pozitivan, ipak ovde nas kvadrat stavlja u iskušenje preterivanja...Sa ovim aspektom obično želimo više a nekad bogami i previše....Ovo je aspekt preterivanja i precenjivanja...Raspoloženje je pojačano ali obično nije potkovano realnošću...ovo je neka vrsta euforije...Dobro bi bilo da ovu energiju kanališete pametno...da je iskoristite u stvaralačke svrhe...Samo ne budite neobavešteni optimista...Ovde može biti prisutna arogancija, i pretenciozno ponašanje, ekstravagancija, sukob sa moralom, ovo je aspekt neiskorišćenih prilika....
Sa ovim aspektom moguć je gubitak novca, časti, nepravde od strane zakona, podvale...nepovoljan je za ostvarivanje planova, sukobi sa onima "iznad" vas....vlast, poslodavac....Problemi sa učenjem, inostranstvom, profesorima...Problemi i sa idealima, verovanjem.....
Generalno....preveliki optimizam!
Ovaj aspekt traje kratko, javlja se jednom do dva puta godišnje!!!
Ovaj aspekt je deo T-kvadrata zajedno sa Sunce opozicija Neptun i Jupiter kvadrat Neptun!!!
★★★



09.septembar 05:08: Merkur trigon Pluton
09.septembar 06:13: Mars trigon Saturn
10.septembar 09:23: Sunce opozicija Neptun
12.septembar 11:05: Mars kvadrat Jupiter
13.septembar 17:10: Merkur konjukcija Venera
13.septembar 21:42: Sunce trigon Pluton
14.septembar 06:32: Pun Mesec u Ribama 21°
14.septembar 07:25: Mars opozicija Neptun
14.septembar 09:15: Merkur ulazi u Vagu
14.septembar 15:43: Venera ulazi u Vagu



Mentalna snaga..
09.septembar 05:08: Merkur trigon Pluton
Merkur u Devici, RxPluton u Jarcu na 20°

Ovde imamo jednu moćnu energiju, energiju gde su misli, reči, komunikacija (Merkur) potpomognuti jakom energijom Plutona...Ovo je energija mentalne snage....reči će imati moć!!! 
Inteligentno ćemo koristiti snagu, sa ovim aspektom moguće je uticati na druge (pozitivno jer je trigon u pitanju). Sa ovim aspektom lakše je proceniti stvari, imaćemo bolji uvid u neke stvari, lakše usmeriti pažnju...Sa ovom energijom raste i ubedljivost, predanost ali i lukavost (bez obzira što je trigon u pitanju). Komunikacija (Merkur) može da bude intimnija nego obično, dublja (Pluton). Neko će biti sklon psihoanalizi, a neko će biti detektivski raspoložen :-)). Najkraće što se može reći za ovaj aspekt je: poniranje u suštinu, u dubinu....., ali i prodranje u neke tajne, tajne života ili vaše tajne....
Ovde su prisutne dve energije zemlje Devica i Jarac. Dve praktične energije koje su usmerene na svakodnevni život, navike, posao, zdravlje (Devica) i karijeru, profesiju, uspeh, status, ego...(Jarac). Tu su negde i događaji ili psihološki uticaj ovog trigona.
Ukratko: Merkur predstavlja misao, reč, komunikaciju...., Pluton regeneraciju, transformaciju, obnovu, prekretnicu, strast...Pluton je retrogradan, pa je moguća i neka prošlost, retrospekcija, vraćanje mislima unazad....
Merkur/Pluton: tajanstvene misli, detektivi, detektivske misli, moćne misli i reči, i ćutnjem se mnogo kaže, srž stvari, duboke misli, istraživačke misli, reči koje leče, transformišu, regenerišu, lekovita komunikacija, razmišljanje i priča o sexu :-))), strastvena komunikacija, otkrivanje duboko zakopanih tajni, rešavanje neke misterije, istraživačko pisanje, odluka da se nešto menja (suštinski).....
★Odlična energija koja će svakako pomoći da lakše preprodite T-kvadrate ovog meseca!!!



Kao ptica feniks...
09.septembar 06:13: Mars trigon Saturn
Mars u Devici, RxSaturn u Jarcu na 13°

Kada se Mars i Saturn nađu zajedno u dobrom aspektu sve je moguće.... 
Ovde se energija (Mars) koristi vrlo efikasno (Saturn). Ovako aspektovan Mars će se retko naljutiti, temperament je prisutan ali pod kontrolom. Talenti se koriste vrlo mudro ne rasipaju se. Ljudi sa ovim aspektom imaju jake menadžerske sposobnosti, mogu biti dobri istraživači, predavači, Mars je uniforma pa su tu i neka zanimanja vezana za uniformu (policija, vojska ...). Ljudi sa ovim aspektom su kao dobri vojnici koji uvek završavaju svoje zadatke :). I oni znaju da je uspeh nešto što se zaradi a ne pada sa neba :). Ovo je aspekt za pravu stvar u pravo vreme. (Ja ga imam od rođenja pa vam iz prve ruke mogu ovo potvrditi)
U tranzitu ovaj aspekt doneće:
Više discipline, pa su sve šanse da i vi budete disciplinovaniji.. Jutra vam neće biti teška za ustajanje iz kreveta... lakše je sa njim boriti se sa svakodnevnim stvarima i rutinom. Saturn je tu da pravilno usmeri energiju Marsa, njegove aktivnosti i akcije, čak na jedan vrlo mudar (Saturn) način. Aspekt odličan za svaki rad i onaj najnaporniji. Daje veliku izdržljivost, tako da sve što se započne može i da se dovrši...Ako ste u dilemi da li započeti sa dijetom, vežbama, fitnesom, sa ovim tranzitom je pravo vreme za tako nešto. Na pragu ste nekog projekta sada je odlično vreme da ga započnete, ili ste već u nekom vreme je da ga uspešno dovršite. Odličan je za sve planove, za sve što već neko vreme planirate da uradite...dakle ako planovi postoje sada je vreme za akciju!!!
Ovo je i aspekt koji donosi stabilnu energiju, jaku energiju za poslove ali i za sve ono za šta vam je potrebno. Pogledajte u kojim kućama se nalaze ove tranzitne planete tu je i odgovor na pitanje gde je potrebna ova energija. 
★Odlična energija koja će svakako pomoći da lakše preprodite T-kvadrate ovog meseca!!!


Život u oblacima...
10.septembar 09:23: Sunce opozicija Neptun
Sunce u Devici, RxNeptun u Ribama na 17°

Sa ovom energijom moguće je da ćete osetiti manjak energije....Negde će to biti kriza identiteta, manjak samopouzdanja, negde neka konfuzija, obmana, iluzija, razočarenje....Logika i mašta u suprotnosti...Sunce u Devici nasuprot čarobnom Neptunu u Ribama....Postoje li čuda? Čarobni štapići, ćilimi, lampe...ili je sve to samo u bajkama? Ovo je odličan aspekt za "bežanje", najbolje je pobeći u umetnost...ko za to dara ima....Možda je rešenje u mašti, kreativnosti, stvaranju....a svi smo negde umetnici  samo je potrebno da to probudimo u sebi... Ako ipak ne ide...onda bar uživajte u nečijoj umetnosti....pogledajte neki film, slušajte muziku....ili samo otiđite do neke vode...meditirajte. Ovaj aspekt ne mora obavezno biti loš, on može da bude velika inspiracija...

Mnogima će biti lakše da pobegnu negde....



"Ko hoće veće, izgubi iz vreće"
12.septembar 11:05: Mars kvadrat Jupiter
Mars u Devici, Jupiter u Strelcu na 16°

Sa ovim aspektom obično se želi, hoće....više nego što se može. Bolje vam je da dobro isplanirate svaki poduhvat...jer u protivnom možete da uzalud potrošite energiju... Nestrpljivost je ovde više nego izražena... ono hoću sve odmah i sada :-). Nervoza (kvadrat) se javlja ako se uloži energija u nešto (Mars) a nema rezultata ili nagrade (Jupiter).... još ako ste sujetni (to se vidi iz natalnog)....eto nervoze.... 
Da bi koliko toliko izbegli nervozu.... jasnije definišite ciljeve, utvrdijte prioritete, bolje se organizujte...sve ostalo će biti čisto gubljenje energije... I još nešto....ovde sila (Mars) ne voli, mrzi zakon i pravdu....mogli bi da budemo skloni kaznama, tužbama, novčanim kaznama, mogući su i finansijski problemi, gubitak novca....Problemi za "zvaničnim" licima....nagli postupci i odluke...
★Ovaj aspekt je deo T-kvadrata zajedno sa Mars opozicija Neptun i Jupiter kvadrat Neptun!!!



13.septembar 17:10: Merkur konjukcija Venera
Merkur i Venera u Devici na 28°

Poslednji put su se sreli relativno skoro 25.jula u Raku na na 26°, tada je Merkur bio retrogradan!!!
Ove godine će se sresti još jednom 30.oktobara u Škorpiji!!!
Ljubav se sa ovom energijom zaista ne može sakriti, ona ima potrebu da kaže, napiše, komunicira....Ovo su ljubavne (Venera) misli (Merkur), ljubavne reči, ljubavne reči izgovorene, napisane, otkucane, ljubavna knjiga, roman, pesma. Ovu su reči kao muzika za svačije uši, ovo je laskanje, udvaranje rečima, ovo su ona slatka tepanja: ljubavi, dušo, slatkišu, medeni/medena :), reči izgovorene, napisane putem telefona... Ovo je razgovor pre, tokom i posle vođenja ljubavi :)...Ovo je svaki ljubavni razgovor...
Venera će u svakom ovakvom susretu sa Merkurom da se raspriča, energija znaka će pokazati i kako ide ta priča... Konjukcija je u energiji Device....reči su ovde pažljive, lekovite, "čiste", reči koje su možda sitnice ali nekome znače sve... Ova energija je pažljiva, uslužna, hoće i ima potrebu da pomogne...i rečima i delima!!!
Ovo nije samo energija ljubavnih reč i poruka, ovo su razgovori sa drugaricama, sestrama...



Energija promene (čišćenje)...
13.septembar 21:42: Sunce trigon Pluton
Sunce u Devici, RxPluton u Jarcu na 20°


Jaka, ogromna (trigon) energija, velika odlučnost, dani  u kojima možete prikupiti svoju snagu i pametno je iskoristiti...nešto kao rad na sebi...i mogućnost da nešto promenite na sebi ali i u okolini...Oslobodite se svega što vas pritiska, što je staro, iznošeno....izanđalo :-)... i stvarno i u prenosnom smislu....Ovo je aspekt samopuzdanja, samopoštovanja.... lične trasformacije, regeneracije... Iskoristite pametno!!! Energije Device i Jarca ovo mogu preneti i na teren svakodnevnog života, navika, posla, zdravlja, karijere, uspeha, položaja, ega,  odnosa prema autoritetima. Ovo je i dobra energija da nešto dovršite...
★Odlična energija koja će svakako pomoći da lakše preprodite T-kvadrate ovog meseca!!!


I have a dream....

14.septembar 06:32: Pun Mesec u Ribama 21°




Do ove godine ja sam uvek boravila na odmoru u vreme Punog Meseca, jer gde je on lepši nego na moru...lepši i "bliži"....Trebalo je da putujem u avgustu u vreme Punog Meseca u Vodoliji. Ali nije išlo i na put krećem u vreme Mladog Meseca u Devici u avgustu!!! Ali da se vratim na temu:).

Šta će osvetleti ovaj Pun Mesec? Neku misteriju, tajnu neku možda, jer Mesec plovi vodama Riba... Hoćete li doći do nekog saznanja, neke spoznaje ili ćete se sasvim pogubiti? Da li će raditi mašta, intuicija... hoćete li budni sanjati.? Hoće li duša na kratko da pobegne od zamki stvarnosti, u svet muzike, umetnosti, filma ili će u duhovnu potragu! Možda će nas ona odvesti u vode milosrđa, saosećanja sa tuđim patnjama, do praštanja i sebi i drugima... Tako bi nekako trebalo sa dušom da bude, a šta je sa voljom i Suncem, ona bi da radi, da bude vredna, ne smeta joj rutina, i sve što spada u dan za danom dešavanja. Ona brine i o zdravlju, radu i redu u svakodnevici - energija Device. I kako onda da se snađe duša, i kako onda da volja radi svoje... Kako "preživeti" opoziciju, rastrzanost duše i volje? Setite se sve je u ravnoteži. Prosto ne birajte stranu, već neka bude i jedno i drugo, koliko je to moguće izvesti naravno. Da, pomislićete lakše je reći nego učiniti... Možda, ali vredi pokušati...

Pun Mesec je kulminacija i mogućnost ispunjenja i završetka onog što je započeto Mladim Mesecom u Devici 30.Avgusta.

Svaki Pun Mesec je period i vreme napetosti i nervoze, osetljivosti kod mnogih. Ko može sebi da priušti odlazak u prirodu, daleko do gradske vreve i buke blago njemu, svima ostalima preporučujem neki oblik meditiranja. Ako nemate ni za to vremena i mogućnosti, pomognite nekome, jer pomažući drugima pomažete sebi. Izaberite ljubav, saosećanje, na taj način borite se protiv negativne energije... Energija Riba će nas voditi kroz mistične vode, energija Device će želeti da sve objasni da svemu da smisao... 

Ovaj Pun Mesec će nešto više delovati na Ribe (konjukcija) Device (opozicija), Blizanci i Strelčevi (kvadrat)...kao i svi oni koji imaju neke planete na oko 21° ovih znakova.
Ja imam Jupitera (vladar Riba) u Ribama, Marsa u Blizancima i uvek osetim intezivno period Punog Meseca u Ribama!!! Imam i Neptuna (vladar Riba) u Škorpiji koji zajedno sa Punim Mesecom mene "tera" da budna sanjam.

Nizak nivo energije...
14.septembar 07:25: Mars opozicija Neptun
Mars u Devici, RxNeptun u Ribama na 17°

Od svih opozicija planeta u Devici sa Neptunom, ova opozicija Marsa i Neptuna je najnezgodnija i najneprijatnija. Evo i zašto:
Šta hoće Neptun od Marsa? Da ga zbuni, poremeti u akciji, ali i u izražavanju! Da ga "baci" u sumnju - sumnje! Sa ovom energijom kod mnogih će se javiti sumnja i nepoverenje u želje, akcije, motive... Neke stvari, osećanja, događaji mogu biti obojeni tajanstvenošću... Ponegde se može javiti potreba za manipulacijom...Gubljenje poverenja u ljude. Energija ili blokirana ili se pogrešno koristi i usmerava. Ne budite lakoverni i ne posežite za nekim "tajnim znanjima" pojedinih ljudi. Ne posežite za nedozvoljenim sredstvima!!! Roditelji ne treba da se pretvorite u policajce, ali obratite pažnju šta vaša deca i mladi rade. Mogli bi (naravno ne svi) da potraže "izlaz" iz neke situacije...još ako imaju predispoziciju za tako nešto eto nevolje!!! 
Ovo je onaj period kada ih radoznalost može odvesti tamo gde izlaza posle nema. Ovo je i aspekt nasilja, okrutnosti,  destruktivnostitvrdoglavostiAli i aspekt popustljivosti... Aspekt bujne mašte... gde je odlazak u taj svet lak i interesantan.... povratak je težak, ponekad i bolan.
Ono što je savet, ne donosite brzoplete odluke dok traje ovaj aspekt, radije sačekajte pa kada se magla i nejasnoća Neptuna rasčisti onda krenite i u donošenje odluka i akciju... Ako posmatramo Marsa kao bes, ljutnju (što on ponekad jeste) ovako sa Neptunom taj bes može biti usmeren na pogrešnu stranu i na pogrešne ljude!!!...U vreme ovog tranzita posebno sada kada je Mars u Devici (zdravlje) mogli bi dobiti  pogrešne dijagnoze, operacije bi mogle da se iskomplikuju. Treba više nego obično paziti na lekove, terapiju i slično... Upozorila sam vas na "nedozvoljena" sredstva, ali u ovom periodu i cigarete (Neptun) mogu da škode više nego obično... i alkohol (Neptun) naravno. 
Devojke bi mogle da izbegavaju neke problematične muškarce..., mogle bi da privuku neželjenu pažnju (i sexualnu)... Svi mi bi mogli da obratimo pažnju na one koji mogu da pokušaju da nas nešto prevare, manipulišu sa nama... 
Ovaj aspekt je dobar za umetnike, za glumce, pesnike, slikare, pisce, za stvaranje... Ok, nisu svi umetnici... ali svako od vas ovu energiju može kreativno iskoristiti...Međutim ovo je i aspekt dosade, zlovolje... sa ovom energijom moguće su i neke infekcije, pad imuniteta i sl., manjak energije generalno... Sreća je pa ovaj aspekt osete izuzetno osetljivi ljudi... Nadam se da je među vama malo takvih ili ni malo :-))).
Ova opozicija bi mogla da donese mnoge zabune, sumnje, i nevolje...Loše korošćenje energije, velike želje (Mars) a ništa se ne preduzima (Neptun), razočarenja, povređenost, tajni neprijatelji, preteranost u alkoholu, nikotinu, nekim lekovima može vam naškositi... Neke tajne ne žele da ostanu tajne!!!


Možda....
14.septembar 09:15: Merkur ulazi u Vagu

I stigli smo do sredine septembra...Merkur prvi napušta društvo Device...i najavljuje vladavinu Vage!

Kada planeta komunikacije (Merkur) pređe u znak (Vaga) koji nudi mir, ljubaznost, slatke reči, diplomatiju, kompromis.... dolazi period u kome....pre nego se misli izgovore mogle bi biti stavljene na zamišljenu Vagu... Sa ovakvom energijom Merkura trebalo bi da se više razmišlja kakav uticaj imaju izgovorene reči na druge na one preko puta nas (Vaga)... Ali i naš odgovor na reči onih preko puta nas bi mogao da bude takav pažljivo odmeren... 

Nebeski glasnik će biti uglađen, objektivan, savetnik ali nešto malo neodlučan (Vaga)... Merkur voli vazdušnu (Vaga) sredinu, odgovara mu... Tu će biti taktičan, paziće više nego obično šta priča, neće nametati svoje mišljenje, neće voleti ni grubosti.... naprotiv biće uglađen, prefinjen... Samo teže će donositi zaključke ali i odluke. Opet on voli da daje savete... On nikog neće uvrediti. Vrlo je sposoban da bude posrednik... Biće ovo vreme kada će mnogi biti neodlučni, praviće "spiskove" za i protiv....i tada ćete pod uticajem ove energije odluke donositi u poslednjem trenutku...Ovde neće biti grube komunikacije....više diplomatske i one pune kompromisa... Uživaćete u prijateljskim ćaskanjima i debatama...Teško će biti razbesneti vas... povišen ton nije odlika ove energije.... Uglavnom ćete paziti ta govorite ali i kome... Potreba da se komunicira (Merkur) sa partnerom (Vaga)....Više komunikacije generalno....sa ljudima sa kojima ste u nekom odnosu, partnerskom ili nekom drugom: prijateljskom, poslovnom, porodičnom....

"Možda".... je negde lajt motiv Merkura u Vagi... Izbegavaće sukobe kada god to može... uvek će bar pokušati da smiri situaciju kada proceni da se ona "zakuvava"... Merkur u Vagi je uvek na strani pravde i pravičnosti....i one će težiti da pravda bude zadovoljena....Imajte to u vidu ovih dana....Merkur u Vagi će opet sa druge strane neke od vas "izludeti" jer bi mogli da običan poziv na kafu i časicu razgovora pretvorite u noćnu moru.... u smislu da li da odem ili ne.... možda je bolje da ostavim za sutra ili idemo u onaj kafić, ne bolje je onaj novi skoro otvoreni.... i tako unedogled :-)))...

Merkur će boraviti u Vagi do 03.oktobra



Svuda pođi, kući dođi...
14.septembar 15:43: Venera ulazi u Vagu


Istog dana i Venera prelazi u Vagu...čeka se još samo Sunce, Mars će ostati u Devici do kraja meseca.
I opet Venera stiže kući....Bila je kod kuće u Biku od 31.marta do 24.aprila!!! Sada je ponovo kod kuće :)). Venera eto ima dve kuće :))). Najviše će se obradovati Veneri u Vagi, oni koji već imaju Veneru u Vagi u natalnom horoskopu (povratak Venere), zatim Vage (Sunce u Vagi) i svi oni koji imaju neke planete u Vagi....ja imam ASC u Vagi i ja ću se svakako obradovati u nekom trenutku kada bude prelazila preko ASC, zatim svi oni koji imaju Veneru u Blizancima i Vodoliji ali i neke planete (vazduh - trigon), u Lavu i Strelcu ali neke planete (vatra - sekstil)....Možda se neće baš radovati Ovnovi (opozicija), Rakovi i Jarčevi (kvadrat)...Bikovi i Ribe će biti u periodu prilagođavanja (inkonjukcija), Device i Škorpije su povlašćene, Venera je do skoro bila u Devici, posle Vage prelazi u Škorpiju!!
Venera će boraviti u Vagi do 08.oktobra!
Venera u Vagi (tranzitna)

★★★

18.septembar 08:13: Saturn kreće u direktan hod sa 13° Jarca
19.septembar 17:53: Mars trigon Pluton
21.septembar 18:44: Jupiter u Strelcu kvadrat RxNeptun u Ribama na 17° - III put
22.septembar 18:18: Merkur kvadrat Saturn



Idemo ispočetka istim putem...
18.septembar 08:13: Saturn kreće u direktan hod sa 13° Jarca

Saturn je bio u svom redovnom retrogradnom kretanju, drugom od kako je ušao u Jarca. 
Prvi retrogradni hod bio je od 18.aprila do 06.septembra 2018. (od 9° do 2° Jarca )....
22.januara 2019. ušao je u retrogradnu senku (13° Jarca)
Ono  što je retrogradnim procesom zaustavljeno, zakočeno, (za)komplikovano sada bi trebalo da krene napred. Ako ste savladali lekcije RxSaturna biće vam lakše, ako niste ko zna....ili još učenja ili neki popravni ispit. "Ko je najgori od sve dece" :) ostaje nam da saznamo....prolazimo isti put još jednomod 13° do 20° Jarca.
Generalno Saturna vezujemo za karijeru (vladaoc kuće karijere u prirodnom horoskopu), za neki uspon, položaj, status, ego, autoritete, roditelje... Sada je vreme da su tu nešto dogodi. Sve već prema "zaslugama" ili prema aspektima, ali zavisi i od toga koliko ste bili vredni učenici i koliko ste i da li ste uopšte savladali lekcije Saturna kada vas je vodio u nazad  i kroz prošlost! 
Naravno još bitnije u kojoj kući (kućama) tranzitira Saturn, jer će ta oblast života biti prilično aktuelna!!!

24.decembra Saturn će izaći iz retrogradne senke (20° Jarca).
U Vodoliju ulazi 22.marta 2020.
Sledeći retrogradni ciklus Saturna:
Od 11.maja 2020. (1° Vodolija) do 29.septembra 2020. (25° Jarca)

Saturn u Vodoliji do 02.jula 2020. kada ponovo ulazi u Jarca
17.decembra 2020. Saturn konačno prelazi u Vodoliju!!!




Odlučnost i istrajnost na delu...
19.septembar 17:53: Mars trigon Pluton
Mars u Devici, RxPluton u Jarcu na 20°

Energija koja će nam pomoći da preživimo neke teže aspekte i tranzite. Ovde je dominantna energija zemlje (Devica, Jarac). Dakle bićemo čvrsto na zemlji. Ovo je jaka, intezivna energija. Energija strasti, inteziteta, želje... jakih liderskih sposobnosti, snage, odlučnosti, hrabrosti. 
Sa ovim aspektom lakše do cilja!!! Lakše se rešavaju neke misterije života... Jako dobar aspekt za regeneraciju i transformaciju, tamo gde ima potrebe za tim. Jaka fizička energija. Snaga i izdržljivost. Aspekt lečenja... samolečenja ili lečenja drugih. Odlično reagovanje na izazove, a izazova uvek ima!!! Dobar aspekt za poslove, politiku, sport, finansije...
Trigon je takva energija da će trebati da i VI nešto uradite.... nemojte pustiti da samo prođe pored vas...




Istina je ipak....tamo negde
21.septembar 18:44: Jupiter u Strelcu kvadrat RxNeptun u Ribama na 17° - 
(III put)

Ovo je treći i poslednji kvadrat ovih planeta
Za sada pogledajte sve tekstove napisane o ovom aspektu još od prošle godine kada je krenuo uticaj sve do sada...Sve je u osnovi isto i sada, ali u vreme egzaktnog kvadrata više ćemo se baviti ovom temom...Znam naslov :))): Istina je negde tamo The Truth Is Out There (The X-Files)....

13.januar 19:58: Jupiter u Strelcu, Neptun u Ribama na 14° - I put:

"Kao mornar dobro more sanjao sam te...Al' je Naptun slao talase"....u susret kvadratu Jupitera u Strelcu i Neptuna u Ribama


16.jun 17:21: RxJupiter u Strelcu, Neptun u Ribama na 18° - II put



Zastoj, tuga, melanholija...zaboravnost...
22.septembar 18:18: Merkur kvadrat Saturn
Merkur u Vagi, Saturn u Jarcu na 13° 

Neki unutrašnji glas kaže.... stani, prikoči, sačekaj, nije još vreme....
Inače ovaj aspekt vas prosto može smoriti, uvesti u neku vrstu tuge, melanholije....napraviti zastoj i fizički i mentalni. Negde može na mala vrata doneti neke strahove (Saturn). Ok, zastanite i hrabro se suočite sa tim, ako ne sada nekada ćete morati... Pa ili prihvatite to ili probajte da promenite...druge nema. Ovo je i aspekt zaboravnosti, pa ili vežite konac na prst....ili podesite podsetnik :-)), samo pripazite da nezaboravite zašto ste vezali konac....ili zašto ste navili podsetnik. Zapisujte!!! I odmarajte se češće, pravite pauze i setite se da će ovaj aspekt brzo da prođe....
U vreme je kvadrata Jupitera i Neptuna pa je još teži...

★★★



23.septembar 09:51: Sunce ulazi u Vagu (jesen)
24.septembar 23:00: Merkur sekstil Jupiter
25.septembar 21:19: Venera kvadrat Saturn
27.septembar 01:51: Merkur kvadrat Pluton
28.septembar 18:26: Mlad Mesec u Vagi 5°
29.septembar 01:40: Venera sekstil Jupiter




23.septembar 09:51: Sunce ulazi u Vagu (jesen)

Sunce u Vagi (tranzitno)







"I Should Be So Lucky"
24.septembar 23:00: Merkur sekstil Jupiter
Merkur u Vagi, Jupiter u Strelcu na 17°


Energija za optimiste i optimizam....dan(i) kada nada i nadanje imaju smisla. Lepe (Jupiter) vesti (Merkur) su moguće, poruke, SMS, pisma... Ne čekajte da ih dobijete pošaljite ....:-))). Jedna poruka može mnogo toga da promeni...Ne volite da pišete, telefon u ruke....:-))).  

Ovaj aspekt favorizuje učenje, studiranje (Jupiter) ako ima onih koji u ovo vreme uče, dobar je za kraća putovanja, za pozitivno razmišljanje, optimizam se budi, poslovne transakcije imaće više izgleda za uspeh, povoljno je za sklapanje ugovora, za susrete sa nadređenima, sa vlašcu, uspešna poznanstva. Merkur je u Vagi pa je sve okrenuto ka vezama, odnosima, partnerstvima...







"Ne mogu ti reći šta je tuga"

25.septembar 21:19: Venera kvadrat Saturn
Venera u Vagi, Saturn u Jarcu na 13°



Nije laka ova energija kvadrata....često je poredim sa D-moll-om. Najblaže rečeno to je energija koja budi osećanje nevoljenosti, hladnoće, hladnih odnosa....Negde će nastupiti povlačenje, potreba za samoćom....negde nadolazi osećanje odbačenosti....Javljaju se i neki strahovi (Saturn)...a u strahu su velike oči...strah izaziva nesigurnost ili nesigurnost dolazi iz strahova...Moguće su razne krize (kvadrat) u vezama, odnosima...partnerstvima i ljubavnim i bilo kojim! Još je teže onima koji su sami....Saturn ovde pritiska kao neki teški kamen....Saturn je od nedavno direktan i to treba imati na umu...






Opsesije i paranoje...
27.septembar 01:51: Merkur kvadrat Pluton
Merkur u Vagi, RxPluton na 20°



Posle kvadrata sa Saturnom Merkur naravno i u kvadratu sa Plutonom....

Sa ovim aspektom generalno mnogi bi mogli da se precene, da precene sopstvene snage....nosi on i dozu fanatizma....Budite oprezni šta drugo da vam kažem....Neko od vas bi mogao da bude zabrinut zbog nečega...neki strahovi (Pluton) bi mogli da isplivaju na površinu. Opsesivne, negde paranoične (Pluton) misli (Merkur) su mogući....takav i govor,komunikacija! Naravno za tako nešto treba i "potvrda" ostatka horoskopa.... 

Reči (Merkur) ovde imaju ogromnu moć (Pluton)... problem je što je kvadrat u pitanju.... 

Budite oprezni u komunikaciji sa ljudima sa kojima ste u nekoj vezi i odnosu (Merkur u Vagi), ali i u poslovnoj, sa starijim ljudima (RxPluton u Jarcu)...

Mladi (Merkur) mogli bi da "polude". Neko bi možda mogao da pokuša da nametne neko svoje mišljenje, mada to se može očekivati i od vas prema drugima.... Neko bi mogao da pokuša da demonstrira vlast i moć, da "trenira strogoću"...

Najinteresantnije su opsesije, a ima ih raznih...od opsesije nekom osobom, do recimo opsesivnog pranja ruku, čišćenja i brisanja i sl. Najčešće ovde to mogu biti opsesivne misli!!! Ovo je kratkotrajni aspekt, tako da je bitno ono što je u karakteru, ali generalno može doneti neku i najmanju vrstu (trenutne) opsesije!!!



Novi početak....
28.septembar 20:26: Mlad Mesec u Vagi 5°

Mlad Mesec svojom energijom nudi novi početak! Energija Vage je ovde nudi mogućnost da nešto dobro uradite kada su u pitanju odnosi, veze, javnost... Da izbalansirate sve ovo... Da započnete nešto novo i da napravite neke promene... Da unesete red i ravnotežu u svoje živote...Mir kaže Vaga. Kompromis kaže Vaga. Diplomatija kaže Vaga... Ona nudi i kreativnost (preko Venere), pregovore, uspostavljanje ravnoteže. 
U vreme Mladog Meseca Sunce i Mesec u egzaktnoj inkonjukciji sa Uranom u Biku i u opoziciji sa RxKironom u Ovnu....Energije koje će otežati i iskomplikovati energiju novog početka...

Sreća, radost, ljubav...
29.septembar 01:40: Venera sekstil Jupiter
Venera u Vagi, Jupiter u Strelcu na 18°


Sekstil Venere i Jupitera je jedan od prijatnijih aspekata....aspekt za uživanje pre svega, optimizam i radost.... Zašto možemo da očekujemo od jednog aspekta koji kratko traje da nam donese mnogo lepih stvari? Sekstil je pre svega harmoničan aspekt i ima prirodu Venere. U ovom sekstilu učesnici su Venera (mala sreća) i Jupiter (velika sreća). Sekstil donosi skladne i stabilne odnose. Ovaj aspekt postmatrajte kao aspekt šansi i mogućnosti. Sekstil ima takvu energiju da mu je potreban mali podsticaj da bi se njegov uticaj osetio. Ipak najvažnije je da ovde dve energije sarađuju. Energije Vage (vazduh) i Strelca (vatra). Dobro se slažu i ako nisu iz iste grupe - elementa. Zbog svega ovog zaista možemo da očekujemo lep psihološki uticaj ali i lepe događaje. Još ako ove Tran planete prave i neki lep aspekt (dodatno) sa nekom vašom planetom....šta reći sve je moguće....

Možda se neko baš u vreme ovog tranzita zaljubi....♥ Venera u Vagi - u nekom lepom druženju.... možda u nekog sa nekog puta - Jupiter u Strelcu...Možda je ovo  put u dvoje za one koji su u vezi....


Da li će ovaj aspekt doneti "samo" lepo raspoloženje, ili neki poklon, više novca, lepa druženja, neku novu ljubav.... sve zavisi od ostatka vašeg horoskopa.... ali nešto lepo ipak hoće. Možda će negde veći akcenat biti na materijalnom, novcu, sticanju i sl. Možda je vreme za povišicu, neki novi izvor prihoda, bolje finansije....

Želim vam lep, zdrav, uspešan septembar:)))

Нема коментара:

Постави коментар