понедељак, 30. септембар 2019.

Nedeljni horoskop za period od 30.septembra do 07.oktobra...



Ove nedelje na zvezdanom nebu:
01.oktobar 06:17: Venera kvadrat Pluton
03.okrobar 08:39: Pluton kreće u direktan hod sa 20° Jarca
03.oktobar 10:15: Merkur  ulazi u Škorpiju
04.oktobar 06:22: Mars ulazi u Vagu

Prva nedelja oktobra....
Ponedeljak, kraj septembra je u znaku vladavine Vage: Sunce, Venera i Merkur....i Mesec je u Vagi...ali do 11:42 CET.
Iza nas je Mlad Mesec u Vagi, i gomila nekih aspekata koji su nas na kraju ovog meseca sačekali i koji od nas nešto traže! 
Kraj meseca septembra obeležio je sekstil Venere i Jupitera...
Prvi dan oktobra utorak kreće "čupavo" sve sa ★Venerinim kvadratom sa RxPlutonom u Jarcu. Posle Saturna i RxJMČ došao je na red i Pluton....pa onda da odahnemo...red je :). Mada ulaskom Venere u Škorpiju sledeće nedelje Venera će nas još malo (ili više) mučiti (opozicija sa RxUranom u Biku).
U četvrtak i Pluton kreće direktno (posle Jupitera i Saturna)....ostaju Neptun i Uran u retrogradnom ciklusu...Plutonovim direktnim hodom zvanično počinje dugo najavljivani susret sa Saturnom u Jarcu!!!
U četvrtakMerkur prvi napušta Vagu i prelazi u Škorpiju.....što ste bili diplomate bili ste :). Merkur ulazi u znak kojim vlada Pluton!!! I dugo će tu ostati zbog retrogradnosti!
I za kraj u petak ★Mars prelazi u Vagu....da bude naš oficir sa ružom :))). Mars ulazi u znak koji je suprotan znaku kojim vlada (Mars vladar Ovna) i već to nagoveštava burnije odnose u vreme Marsovog tranzita kroz Vagu!!!


Slika Ane Petrović
"strijele moćne ljubavi pomračile mi um
dah usne vrele višnje nagonile na blud.."

01.oktobar 06:17: Venera kvadrat Pluton
Venera u Vagi, RxPluton u Jarcu na 20°


K'o juče se sećam da je 01.septembra prvi aspekt bio Venerin trigon sa Saturnom. Sada posle mesec dana opet prvi aspekt Venerin sada kvadrat sa RxPlutonom (koji se sprema za direktan hod)! Posle nedavnog kvadrata sa Saturnom sada i sa Plutonom! Nije lako Veneri ali nije ni nama!
Venera je kod kuće, svoja na svome.... u Vagi, mila je, šarmantna, kulturna, diplomatski nastrojena, pokušava da stvori harmoniju, ako zatreba neki kompromis neće joj biti teško da ga napravi..., ne voli neprijatne situacije... Ljubav i romantika u vazduhu, ovakva Venera spremna je za saradnju, ne želi da bude sama, kinđuri se, oblači najlepše perje... ALI... tu je Pluton Jarcu, da joj se suprostavi, da napravi tenziju, akciju....Tu je da začini priču, doda malo strasti, malo posesivnosti, malo i ljubomore...malo ili više zavisi od vaših horoskopa. Tajne se aktiviraju...Želje pojačane, potreba za naklonošću sve intezivnija... Iskušenja velika... Flertovanje i zavođenje je deo ove igre...Ako je Venera i želela ravnotežu i harmoniju tu je Pluton da pomrsi konce... Ako se Venera i doterala dodao je ili poželeo Pluton neku čipku, otvorio neko dugme više....:-))). Pogled ispod obrva....usne crvene kao višnje....Mira nema....uzbuđenje raste...Javljaju se i neki strahovi..."Ja bez tebe ne mogu....S tobom mi nije lako, nije mi lako.."
Naša Venera bi da se mazi, da priča o ljubavi, da se igra... ali tu je Pluton koji ima nešto drugo na umu. I on bi da se igra, ali drugačija je to igra, ako baš mora da se priča, ne misle na isto..:-)). Sudarile su se dve različite energije...Energija vazduha i energija zemlje... Venera bi da lebdi, pluta...Pluton bi da je spusti na zemlju... Opasna je ovo igra...ili nije...sve zavisi od aktera...
Pluton je retrogradan - tu je i neka prošlost...ali Pluton usporava i sprema se za direktan hod pa je sve ovo oko ovog aspekta još značajnije i intezivnije!!!!
★Pročitajte ranije napisan tekst:
Kako jedan ovakav kratkotrajni aspekt u tranzitu može da utiče na vaš ljubavni život?

Imajte na umu da ne mora ovaj kvadrat da bude negativan, jer ako se hrabro suočite sa njim neke veze mogu i da se prodube...



Vreme je za suštinske promene...
03.okrobar 08:39: Pluton kreće u direktan hod sa 20° Jarca

Ove nedelje ovo je najvažniji događaj!!!
Dokle je Pluton bio retrogradan na neki način nas je "primoravao" da razmišljamo o prošlosti, da se u nju vraćamo. Vreme je da VI dok se ON sprema da krene napred, zastanete i razmislite o proteklih pet meseci... Koliko ste dobro ili niste iskoristili njegov hod unazad...još jedno putovanje u prošlost... I onda je kraj....ili zapravo početak!!! Da li ste dobro pogledali unutar sebe, da li ste obavili neku vrstu psihološkog istraživanja, da li ste bar zagrebali po podsvesti? I da li ste se suočili sa mogućim problemima? Da li ste bar probali da se nekih starih i zastarelih formi i obrazaca rešite ili oslobodite? Da li ste sproveli "veliko spremanje" ili čišćenje? Šta ste uradili kada su u pitanju vaše veze i odnosi (sa nekim vama bitnim ljudima)? U kakvom su vam stanju emocije? Da li je bilo radikalnih odluka? Da li ste uopšte stigli do srži problema? Da li ste dovoljno duboko "kopali"? 
Šta ste uradili u profesiji, karijeri, sa položajemi statusom u društvu? Šta ste uradili na materijalnom planu, na planu novca i finansija? I na kraju kakvo vam je zdravlje i mentalno i fizičko?
Ako jeste, nadam se da ste sada regenerisani, i da možete napred! 
Ne znam kakvi će biti vaši odgovori, ali od njih će zavisiti i vaš susret sa energijom Plutona sada kada bude išao napred... Došlo je vreme da pruzmete odgovornost...i da ako je sve kako treba polako krenete u budućnost.... zajedno sa Plutonom. 
Pluton je da vas podsetim priča o moći, snažnoj energiji, kontroli...o regeneraciji i transformaciji....on nas često suočava sa našim "demonima"! Što se pre i bolje suočimo sa njima pre i dolazi do promena, onih suštinskih! On nam zapravi ukazuje na to koliki je naš potencijal za promene. Od aprila je bio retrogradan, imali smo vremena da se suočimo sa svim strahovima u nama (iznutra), sada je vreme da krenemo u trasformaciju - promene. 
Kada krene direktno šanse su nam velike....šanse za promene i trasformaciju!
★Naglašavam da ćemo ponovo ići istim putem...od 20° do 23°...isti put, isti problemi...samo sada sve direktnije i konkretnije...

Pogledajte gde vam se nalazi tranzitni Pluton u Jarcu na 20°! Ta kuća je oblast života koja će u narednih nekoliko meseci biti centar zbivanja!!! Bitna je i kuća kojom vlada Pluton, a to je kuća sa vrhom u Škorpiji!!! 
Za one koji znaju tačno gde im se Tran Pluton nalazi:
Tranzitni Pluton kroz natalni horoskop (kuće)

★Dobar uticaj (harmonične aspekte) Pluton u Jarcu će imati sa Škorpijom i Ribama (sekstil) sa planetama koje će biti na oko 20° Škorpije i Riba, zatim sa Bikom i Devicom (trigon) sa planetama koje će biti na oko 20° Bika i Device!!! 
★Izazove (neharmonične aspekte) Pluton u Jarcu će praviti sa planetamaRaku (opozicija) na oko 20°, zatim sa Ovnom i Vagom (kvadrat) sa planetama koje će biti na oko 20° Ovna i Vage!!! 
Strelac i Vodolija (polusekstil) planete na oko 20° ovih znakova biće u polusekstilu sa Plutonom što je slab ali pozitivan uticaj. I na kraju ostaju Blizanci i Lav (inkonjukcija) planete na oko 20° ovih znakova sa Plutonom će praviti priču o prilagođavanju (ni tamo ni ovamo)!!! Jarac i planete na oko 20° su u konjukciji sa Plutonom i do je zapravo najjači uticaj!!!

Pluton će biti u direktnom hodu do 25.aprila 2020. 



Ima neka tajna veza...
03.oktobar 10:15: Merkur  ulazi u Škorpiju

Merkur će promeniti znak i iz Vage preći će u Škorpiju.... I što je bio uglađen, fin i diplomata bio je... Uploviće u vode Škorpije i tu će biti direktan bez mnogo uvijanja naravno...Merkur u Škorpiji neće ništa uzimati zdravo za gotovo....on je u ovoj energiji (a i mi sa njim) vrlo sumnjičav, a opet sa druge strane on je krajnje direktan i vrlo često grub u komunikaciji....neko će reći neprijatan
Merkur u Škorpiji.... ovde reči imaju intezitet i moć... Pripazite, sa ovom energijom reči ili mogu nekog da "podignu" ili da "ubiju".... Sa ovom energijom mnogi bi mogli da budu opsednuti nekim mračnim mislima i temama.. Međutim ovakav Merkur nudi jaku intuiciju, duboko razmišljanje i istraživanje... površnost ovde nije opcija. Zajedljivi humor, sarkazam, cinizam.... sve je to deo ove energije... pa kako se kod koga "primi" :-). 
Primedba: To što Merkur ulazi u Škorpiju isti dan kada Pluton (vladar Škorpije) kreće direktno je dobra stvar, jer ćemo imati jasniji uvid u neke stvari!!!

Merkur u Škorpiji (tranzitni)

Merkur će u Škorpiji boraviti od 03.oktobra do 09.decembra...



Oficir sa ružom...
04.oktobar 06:22: Mars ulazi u Vagu

Mars u Vagi - neodlučni Mars....Mars koji teško donosi odluke...Međutim ovaj Mars je šarmantan, uglađen...ponekad džentlmen ponekad oficir....ne bilo koji već oficir sa ružom :)). Dobar je u rešavanju konflikta, stručnjak za kompromise....Mars u Vagi najbolje se snalazi u paru, najbolje deluje u paru :))....on misli zajedno smo jači!!! Ne voli grubost, nije vulgaran....ali može biti pasivnoagresivan. Romantičan pristup seksu. Ovaj Mars ima reputaciju neverstva...krije se iza manira i viteštva... svoje namere vešto skriva osmehom... Mars u Vagi je borac za lepotu, pravdu, umetnost...
Mars je na terenu Venere....dok tranzitira u Vagi....Venera će preći u Škorpiju 08.oktobra na Marsov teren jer Mars je jedan od vladara Škorpije....biće to zanimljiv period!!!

Mars u Vagi od 04.oktobra do 19.novembra


Naredne nedelje neke smernice za sve znakove:
(ako znate podznak, pročitajte i za taj znak šta piše)



OVAN: 
Ove nedelje Venera u Vagi 7.kuća u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu 10.kuća, buran partnerski odnos ali burni i odnosi u karijeri...Ljubav i karijera u sukobu. Emotivni život utiče na karijeru ili je obrnuto. Ljubomora, posesivnost, strast, borba za moć, status. 
Dan posle kvadrata Pluton u Jarcu kreće u direktan hod u 10.kući i ova oblast života ima priliku za suštinske promene!!!
Merkur ulazi u Škorpiju u vašu 8.kuću, ovo je intuitivna energija sklona otkrivanju tajni...Zanimanje za mistične i tajanstvene skrivene stvari. Intimni, duboki razgovori...obojeni energijom Škorpije. Detektivski um sklon analizi, raznoraznim istragama. Otkrivanje tajni. Razgovori o novcu, kreditima, porezu... Merkur je u ovoj kući nervozan, čuvajte živce. Zbog retrogradnosti Merkura, Merkur će dugo boraviti u ovoj kući sve do 09.decembra!
Mars ulazi u Vagu u vašu 7.kuću... Diplomatija, šta to beše....


BIK:
Ove nedelje Venera u Vagi 6.kuća u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu 9.kuća, ljubavni, emotivni problemi svedeni na svakodnevni život... nervoza, problemi sa moralom, zakonom, pravdom. Problemi na poslu sa kolegama. Ljubav i ideali u sukobu. Neprijatna istina. Osećanje da se previše dajete da ste previše uslužni. Problem zbog učenja ili putovanja. Čuvajte zdravlje. 
Dan posle kvadrata Pluton u Jarcu kreće u direktan hod u 9.kući i ova oblast života ima priliku za suštinske promene!!!
Merkur ulazi u Škorpiju u vašu 7.kuću, ovo je energija komunikacije sa ljudima preko puta vas, više komunikacije, razmene informacija...Intezivnija dublja i intimnija komunikacija sa partnerom. Odlična energija za javne nastupe i odnose sa javnošću. Dobar položaj za pregovore, ugovaranje, ugovore....sve obojeno energijom Škorpije.  Zbog retrogradnosti Merkura, Merkur će dugo boraviti u ovoj kući sve do 09.decembra!
Mars ulazi u Vagu u vašu 6.kuću ...Vreme je za energičnost, vitalnost, rad...


BLIZANCI:
Ove nedelje Venera u Vagi 5.kuća u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu 8.kuća, ljubavni problemi kroz neki sukob, svađu, sve zbog viška energije, strasti, ljubomore, posesivnosti. Problemi zbog opsesije, manipulacije, nametanja kontrole. Strah od gubitka, raskida...
Dan posle kvadrata Pluton u Jarcu kreće u direktan hod u 8.kući i ova oblast života ima priliku za suštinske promene!!!
Merkur ulazi u Škorpiju u vašu 6.kuću, ovo je energija usmerena na svakodnevnu komunikaciju, na poslovnu komunikaciju ali i brigu o zdravlju. Dobra energija za pregovore na poslu... .obojeno energijom Škorpije. Mada ovaj položaj može doneti i nervozu i neke bolesti. Razmišljanje, komunikacija, briga o ishrani, fizičkoj spremnosti. Zbog retrogradnosti Merkura, Merkur će dugo boraviti u ovoj kući sve do 09.decembra!


RAK:
Ove nedelje Venera u Vagi 4.kuća u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu 7.kuća, ljubavni, emotivni, porodični problemi zbog ljubomore, kontrole, manipulacije. Posebno za vas u braku, ili ako delite isti prostor sa emotivnim partnerom. Ako niste u vezi ovo je energija sukoba vas i nekog iz porodice.
Dan posle kvadrata Pluton u Jarcu kreće u direktan hod u 7.kući i ova oblast života ima priliku za suštinske promene!!!
Merkur ulazi u Škorpiju u vašu 5.kuću, ovo je energija usmerena na vaš ljubavni život, uživanje, zabavu... sve .obojeno energijom Škorpije.  Intezivna duboka i intimna komunikacija sa emotivnim partnerom. Intezivni razgovori sa decom ali i neka vrsta provere, detektivsko istraživanje. Generano potreba da razmišljate, komunicirate o ljubavi. Zbog retrogradnosti Merkura, Merkur će dugo boraviti u ovoj kući sve do 09.decembra!
Mars ulazi u Vagu u vašu 4.kuću...Čuvarkuća......


LAV:
Ove nedelje Venera u Vagi 3.kuća u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu 6.kuća, ljubavni, emotivni, problemi zbog komunikacije koja može biti napeta, svađalačka, zbog ljubomore, posesivnosti...Problemi u svakodnevnoj komunikaciji možda zbog posla, svakodnevnih stvari, navika. Problemi i na poslu. Nervoza koja može uticati na zdravlje.
Dan posle kvadrata Pluton u Jarcu kreće u direktan hod u 6.kući i ova oblast života ima priliku za suštinske promene!!!
Merkur ulazi u Škorpiju u vašu 4.kuću, ovo je energija usmerena na vaš porodični život, dom, porodične odnose...sve .obojeno energijom Škorpije. Intezivna komunikacija u porodici o nekim duboko intimnim i privatnim stvarima. Razgovori i o zajedničkim finansijama, resursima...materijalnim stvarima. Istraživanje porodičnih tajni. Zbog retrogradnosti Merkura, Merkur će dugo boraviti u ovoj kući sve do 09.decembra!
Mars ulazi u Vagu u vašu 3.kuću...Strpljivost, šta to beše....


DEVICA:
Ove nedelje Venera u Vagi 2.kuća u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu 5.kuća, ljubavni, emotivni, problemi zbog novca, materijalnih stvari...nedostatak sigurnosti. Emotivna napetost, posesivnost, nametanje kontrole...Problemi ako su novac i ljubav pomešani.
Dan posle kvadrata Pluton u Jarcu kreće u direktan hod u 5.kući i ova oblast života ima priliku za suštinske promene!!!
Merkur ulazi u Škorpiju u vašu 3.kuću, ovo je energija usmerena na vaše misli, reči, komunikaciju....Merkur voli da boravi u ovoj kući jer tu je svoj na svome. Ovo je duboka i intezivna komunikacija, duboko istraživanje, jaka intuicija. Pričaćete, pisati, učiti, biti u akciji...sve obojeno energijom Škorpije. Intezivan odnos sa braćom i sestrama, komšijama, bliskim ljudima. Moguća su i kraća putovanja. Zbog retrogradnosti Merkura, Merkur će dugo boraviti u ovoj kući sve do 09.decembra!
Mars ulazi u Vagu u vašu 2.kuću...Materijalna satisfakcija....


VAGA:
Ove nedelje Venera u Vagi 1.kuća u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu 4.kuća, ljubavni, emotivni, problemi koje ćete doživeti vrlo lično (izgled, samopoštovanje...). Problemi i sa porodicom zbog ljubavi, dece i sl. Neki problemi iz prošlosti. Problemi sa roditeljima.
Dan posle kvadrata Pluton u Jarcu kreće u direktan hod u 4.kući i ova oblast života ima priliku za suštinske promene!!!
Merkur ulazi u Škorpiju u vašu 2.kuću, ovo je energija usmerena na vaš odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti...sve obojeno energijom Škorpije Razmišljanje i komunikacija o novcu, materijalnim prilikama. Duboka analiza materijalnih (ne)prilika. Um fokusiran na novac. Zbog retrogradnosti Merkura, Merkur će dugo boraviti u ovoj kući sve do 09.decembra!
Mars ulazi u Vagu u vašu 1.kuću...Problemi, šta to beše...


ŠKORPIJA:
Ove nedelje Venera u Vagi 12.kuća u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu 3.kuća, ljubavni, emotivni, problemi zbog neke tajne, zbog nečega što krijete, ili ste potisnuli ranije. Tajne veze u opasnosti. Čuvajte se posesivnosti, opsesija, ljubomore....i takvih razgovora, oni vas neće odvesti tamo gde želite. Teške reči, ružne reči koje se ne zaboravljaju lako.
Dan posle kvadrata Pluton u Jarcu kreće u direktan hod u 3.kući i ova oblast života ima priliku za suštinske promene!!!
Merkur ulazi u Škorpiju u vašu 1.kuću, ovo je energija usmerena na vas lično, ovo je vaš znak, energija koju najbolje poznajete. Ovo je intezivna, intuitivna komunikacija... sve obojeno energijom ŠkorpijeDubok, detektivski um, oštre i direktne reči. Komunicirajte, pišite, razmenjujte ideje, informacije. Zbog retrogradnosti Merkura, Merkur će dugo boraviti u ovoj kući sve do 09.decembra!
Mars ulazi u Vagu u vašu 12.kuću...Moć tajni......


STRELAC:
Ove nedelje Venera u Vagi 11.kuća u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu 2.kuća, ljubavni, emotivni, problemi koji će doći iznenada kada se najmanje nadate. Problemi sa prijateljima, problemi sa nekim novcem, materijalnim stvarima koje mogu da utiču da se osećate emotivno i materijalno nesigurno i nezaštićeno. Problemi sa grupama kojima pripadate u osnovi svega ljubomora, posesivnost, manipulacije.
Dan posle kvadrata Pluton u Jarcu kreće u direktan hod u 2.kući i ova oblast života ima priliku za suštinske promene!!!
Merkur ulazi u Škorpiju u vašu 12.kuću, ovo je energija usmerena na vašu podsvest, tajne, sve što je skriveno i što želite da sakrijete. Tajna komunkacija, pregovori, ugovori... sve obojeno energijom Škorpije. Potreba da se usamite i razmišljate u miru. Nećete baš biti pričljivi. Usmerenost na tajne. Zbog retrogradnosti Merkura, Merkur će dugo boraviti u ovoj kući sve do 09.decembra!
Mars ulazi u Vagu u vašu 11.kuću...Snaga prijateljstva....


JARAC:
Ove nedelje Venera u Vagi 10.kuća u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu 1.kuća, ljubavni, emotivni, problemi koji imaju veze sa vašom karijerom, položajem, statusom. Problemi ako ste u nekoj emotivnoj vezi sa nekim ko je višeg položaja. Ljubomora, posesivnost, kontola, nametanje moći. Problemi sa autoritetima, roditeljima...Možda će najugroženiji biti vaš ego.
Dan posle kvadrata Pluton u Jarcu kreće u direktan hod u 1.kući i ova oblast života ima priliku za suštinske promene!!!
Merkur ulazi u Škorpiju u vašu 11.kuću, ovo je energija usmerena na vaš društveni i socijalni život. Intezivna komunikacija sa prijateljima, istomišljenicima, grupama kojima pripadate. Intezivna razmena ideja, informacija a sve obojeno energijom ŠkorpijeZbog retrogradnosti Merkura, Merkur će dugo boraviti u ovoj kući sve do 09.decembra!
Mars ulazi u Vagu u vašu 10.kuću...Budi na vrhu.....


VODOLIJA:
Ove nedelje Venera u Vagi 9.kuća u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu 12.kuća, ljubavni, emotivni, problemi koji imaju veze sa vašim pogledom na svet, ideale, moral, zakon, pravdu, istinu...problemi zbog obrazovanja, putovanja. Problemi zbog nekog tajnog ljubavnog odnosa. Neka tajna ne želi više da ostane tajna. 
Dan posle kvadrata Pluton u Jarcu kreće u direktan hod u 12.kući i ova oblast života ima priliku za suštinske promene!!!
Merkur ulazi u Škorpiju u vašu 10.kuću, ovo je energija usmerena na vašu karijeru, status, položaj, ego, odnos sa autoritetima, roditeljima. Intezivna komunikacija u ovoj oblasti života a sve obojeno energijom Škorpije. Zbog retrogradnosti Merkura, Merkur će dugo boraviti u ovoj kući sve do 09.decembra!
Mars ulazi u Vagu u vašu 9.kuću...Let's go on an adventure....


RIBE:
Ove nedelje Venera u Vagi 8.kuća u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu 11.kuća, ljubavni, emotivni, problemi koji dolaze iznenada...Krizne situacije zbog ljubomore, posesivnosti, opsesije, manipulacije i nametanja moći. Iznenadni završetak veze (ako se sve slaže sa vašim horoskopom). Problemi i oko nekog zajedničkog novca. Problemi sa prijateljima oko novca.
Dan posle kvadrata Pluton u Jarcu kreće u direktan hod u 11.kući i ova oblast života ima priliku za suštinske promene!!!
Merkur ulazi u Škorpiju u vašu 9.kuću, ovo je energija usmerena na vaš pogled na svet, životnu filozofiju, moral, zakon, pravdu, putovanje, obrazovanje...a sve obojeno energijom Škorpije. Vaš um okrenut avanturi, istraživanju, učenju, duhovnosti. Komuniciranje sa ljudima koji su daleko. Mogućnost putovanja.  Zbog retrogradnosti Merkura, Merkur će dugo boraviti u ovoj kući sve do 09.decembra!

Нема коментара:

Постави коментар