недеља, 27. јануар 2019.

Kada snovi mogu da postanu stvarnost!!! Saturn sekstil Neptun prvi put!!!



Zvezdani(n) zapis 2448


Subota. Saturnov dan.
Saturn je u Jarcu na 14°
Saturn je u Jarcu od 20.decembra 2017. Već je više od godinu dana u znaku kojim inače vlada!!! Biće i cele ove godine u ovom znaku....I baš sada na početku godine a na samom kraju prvog meseca u godini Saturn će praviti prvi od tri sektila ovih planeta ove godine:

31.januar 15:15: Saturn u Jarcu, Neptun u Ribama na 14° - I put
18.jun 13:46: RxSaturn u Jarcu, Neptun u Ribama na 18° - II put
08.novembar 02:46: Saturn u Jarcu, RxNeptun u Ribama na 16°  - III put

Zbog sporijeg kretanja ovih planeta, zbog retrogradnih kretanja, zbog dozvoljenog orbisa delovanja ovaj aspekt će trajati skoro godinu dana!!! Zato i spada u dugotrajne aspekte i aspekte velikog uticaja!!! Ovaj sekstil će se dešavati na potezu 14 - 18° ovih znakova!!!


Saturn sekstil Neptun:
Ovu energiju će pre svega osetiti svi oni koji su spremni da povežu snove i realnost...spremni da prihvate da snovi i realnost ne isključuju jedan drugog...već da su u saradnji (sekstil)...Svi vi koji ste spremni da živite i ostvarite svoje snove uz prihvatanje realnosti onda ovaj aspekt već deluje na vas!!!
Jarčevi, Device i Bikovi (zemlja) najjače će osetiti ovaj tranzit. Ali i Rakovi, Škorpije i Ribe (voda)!
Saturn ovde donosi realnost, praktičnost, strukturu, disciplinu, odgovornost, red....potrebu za uspehom i "penjanjem" na neki vrh. Neptun donosi snove, fantaziju, vizije, maštu, kreativnost...U aspektu sekstila ove planete i znakovi sarađuju...i nude vam neka lepa dešavanja ali i psihološki uticaj....I dokle je Saturn realan, konkretan, opipljiv...i nosi jasna pravila i granice...Neptun je zadužen za nepoznato, maglovito, nejasno...za maštu, snove...sve ono što nije opipljivo...Neptun je taj koji pokušava da nas zavede....očara....Saturn je ono što jeste...Neptun je ono što bi moglo biti!!! I ovako na prvi pogled oni jedno drugo isključuju...Negde sam pročitala da se oni mešaju kao ulje i voda!!! Niti bi mi mogli bez realnosti (Saturna) niti bi mi mogli bez mašte (Neptuna)...Poznato i nepoznato - zajedno!!! Sada u ovom slučaju u sekstilu u saradnji!!!


Zaplesaće Saturn i Neptun u energiji sekstila...
Kao i u svakom plesu neko će da vodi :))...onaj drugi će da prati korake :)).... Negde će Saturn biti jači (bolje aspektovan u natalnom horoskopu) dakle on će da vodi....Neptun će da sarađuje i da prati korake...Negde će biti obrnuto!!! Ovaj ples bi mogao da bude ugodan i zanimljiv...Mada ništa nije idealno....posebno ne ovde kod ovih tako različitih planeta....Jer Saturn zna da bude vrlo ozbiljan, pomalo ili više ograničen...Neputn previše opušten, teško opipljiv i bez granica....Možda oni i nebi zaplesali da se oni pitaju....ali ih sekstil vodi jedan ka drugom....i ples može da bude jako dobar....prosto energije ih vode (zemlja/voda)!!!
Kako njihov ples utiče na nas?
Pozitivno!!! On prosto nudi prevazilaženje nekih granica koje imamo unutar nas....ali i prevazilaženje nekih spoljnih granica....Ova energija je tu da nam pomogne da prevaziđemo neke druge teške energije tokom ove godine....pre svih kvadrate Jupitera i Neptuna koje ćemo imati negde u isto vreme...Ali ne samo te kvadrate već sve ostale teške tranzite tokom ove godine!!!
Ova energija je tu da nam omogući da budemo praktični ali i idealisti....Sa ovom energijom možemo se nadati i ostvariti svoje nade!!! Sa ovom energijom vi možete da se usudite da ostvarujete neke svoje snove!!! Dakle, možete u isto vreme biti odgovorni, realni, praktični....i maštoviti, kreativni....drugim rečima možete biti praktični idealista!!!

Ostrvo Saria kod Karpatosa

Ovaj aspekt (tranzit) odličan je za sve one koji se bave umetnošću, filmom, muzikom...Svima nama donosi sklad između realnog i fantazije...Saturn je okrenut uspehu, profesiji, položaju, realnim i opipljivim rezultatima, on je za materijalne stvari....Neptun nije baš okrenut materijalnim stvarima...ali baš takav kakav je ako se iskoristi njegov pozitivan uticaj ova energija će vam pomoći da imate materijalnu korist ali na jedan poseban Neptunovski način (duhovnost)!!! Materijalna satisfakcija ali kroz duhovnost!!! Ravnoteža između materijalnog i duhovnog u svima nama!!! U isto vreme ova energija nudi i dugotrajnost....dugoročne ciljeve!
Ova energija je odlična i za sve one koji rade iza scene (Neptun) u nekoj vrsti izolovanosti....Odličan je za one koji vole nešto da rade daleko od očiju javnosti, tajno....do određenog trenutka kada to treba da izađe u javnost....nešto u fazonu "da se ne urekne" :))).
Šta god radili (Saturn u Jarcu) ovde rad treba da vam ispunjava dušu (Neptun u Ribama)!!! Svaki rad, ali ozbiljan i težak biće i naplaćen!!!
Ja se nadam da će ovaj aspekt mene odvesti na neku stenu u Grčkom moru....i da ću ostvariti san da hodam stenama kojima su nekada hodali gusari :)))


Hoće li biti više ovakvih hotela? Ko zna....ovaj hotel je otvoren u novembru prošle godine kada je ovaj aspekt tek bio u začetku....Saturn je tada bio na 7° Jarca, Neptun na 13° Riba i retrogradan!!! Ovde su zemlja i voda u saradnji....prevaziđena su razna ograničenja....ispunjen je nečiji san....I neki srećnici :)) mogu da spavaju i ručaju zajedno sa ribama :)))...
I za kraj....I Saturn i Neptun se nalaze u svojim znacima, znacima kojima vladaju....tako da ova energija sekstila ima i značajniji i veći uticaj...jer takva pojava je retka!!! Dve tako različite planete u svojim matičnim znacima sarađuju i omogućavaju nam da se neka čuda dogode!!!!
I ako je neko uspeo da sagradi hotel ispod vode....i vaši snovi mogu da postanu stvarnost!!!

Sve ovo se dešava u vreme kada Jupiter u kvadratu sa Neptunom proširuju i preuveličavaju vaše snove, ideale....ali eto tu je Saturn da pomogne i da neke snove učini realnim!!!



IZ ZVEZDA U JANUARU:
Praktični snovi, idelai, uverenja....
31.januar 15:15: Saturn u Jarcu sekstil Neptun u Ribama na 14° - I put
Odavno sam najavila ovaj aspekt...Ipak prvi put opširnije poslednjeg dana u prošloj godini...
Na početku ove godine u janauru imali smo egzaktno (još uvek traje) kvadrat Jupitera u Strelcu i Neptuna u Ribama....sada imamo egzaktno sekstil Saturna u Jarcu i (istog) Neptuna u Ribama!!!
Ova energija ima pozitivan uticaj i globalno i lično!!! Ova energija će nam pomoći da ostvarimo (Saturn u Jarcu) ono u šta verujemo (Neptun u Ribama)...Saturn je tu da nam pruži snagu, upornost, volju, disciplinu, mudrost, iskustvo....da ostvarimo svoja uverenja, snove...(Neptun u Ribama)...
I dokle nas Jupiter u Strelcu sa istim ovim Neptunom u Ribama zbunjuje i obmanjuje, možda i razočarava :))...tu je Saturn u Jarcu da pomogne i nama i našem Neptunu...:)) da budemo jaki i uporni i istrajni!!!
Drugim rečima...ako smo vredni, uporni, istrajni, disciplinovani, ako uzmemu sudbinu u svoje ruke...(Saturn u Jarcu) onda je sve moguće....moguće je da ostvarimo svoje snove, ideale, uverenja, duhovnost...(Neptun u Ribama)!!! Ovo je odlična energija i za pojedinca ali i za čitave grupe....
Ova energija nam može pomoći da lakše shvatimo neke nepravde i lične i globalne....Imaće uticaja na umetnost, muziku, film, TV....(Neptun), i može pomoći baš tamo gde Jupiter kvari o Neptunu...da umanji rizike, preterivanja, obmane, neistine i sl. Ovaj sekstil je pre svega odličan da sve što možete i što vam treba isplanirate najpre....polako, strpljivo, temeljno....pa tek onda da krenete u realizaciju...Nema ovde uspeha preko noći....nema ni velikih para jer Neptun nije preterano materijalistički....ali ova energija uz pomoć drugih može tu priču da popravi i učini sigurnijom...
Mene lično ova energija asocira na stene (Saturn) koje izranjaju iz mora (Neptun)...ako Bog da i ako svi budemo zdravi ove godine planiram da konačno obiđem Karpatos i ostrvo Saria (na slici) nekada gusarsko ostrvo :-))....dva puta mi je izmakao...pa sam 2017. išla na Samos a 2018. na Rodos....treća sreća...kažu :). 
Ovaj aspekt ćemo imati još dva puta:
  • 8.jun 13:46: RxSaturn u Jarcu, Neptun u Ribama na 18° - II put
  • 08.novembar 02:46: Saturn u Jarcu, RxNeptun u Ribama na 16°  - III put


Istrajavam
Život moj...ostrvo!!!



2 коментара:

  1. Savršen tekst, odabir pesme odličan, moja omiljena! Grcka je i moja zemlja snova, verujem se da će nam se obistiniti odlazak.

    ОдговориИзбриши
  2. Mozda ste i napisali ..pa da mi samo kayete gde da trazim da procitam...Vase misljenje o konjukciji saturna i plutona u jarcu koji se polako priblizava

    ОдговориИзбриши