субота, 21. септембар 2013.

Saturn sekstil Pluton.... po treći put sa nama :-)

Mesecu u Ovnu ceo dan... i nešto nervozan od jutros :-)... opozicija sa Merkurom u Vagi i kvadrat sa RUranom u Ovnu.... Ko li je od jutros ustao na levu nogu :-))).

Neću o Mesecu danas... izbrojte do deset i možda pomogne :-). Već posle ponoći u 12:33am CET Mesec će preći u Bika.... Danas nešto drugo mada ne novo... Saturn se pomerio sa 8 stepena na 9. Pluton je od juče stacioniran spreman da krene napred....Planete koje menjaju smer (iz retrogradnog u direktan ili obrnuto, budu neko vreme stacionirane - prividno miruju..., koliko dugo zavisi od brzine kretanja planete).... Za one koji vole precizne podatke:  

***Pluton će 27.Septembra promeniti stepen i on će kao i Saturn biti na 9 stepenu... Dakle, imamo jedan lep SEKSTIL - tranzit na neko duže vreme...

***Šta bi ovaj tranzit mogao da donese:
*ako pažljivo planirate mogli bi biti zadovoljni rezultatom,
*u rešavanju nekih problema iskrenost će biti bitna, a tako možete rešiti i najneprijatnije stvari i događaje u ovom periodu,
*naporan rad i trud će vam se isplatiti,
*mogli bi da popravite ili učvrstite svoj status, položaj, vlast,
*rešavanje materijalnih prilika (i neprilika),
*jaka želja da nešto promenite u svom životu,
*ali ništa preko noći... uz dobro planiranje mnogo toga možete da postignete,
*dobar odnos sa autoritetima, ljudima na položaju, moćnim ljudima,
*vreme da vidite gde ste u karijeri i profesiji...
*u skladu sa tim ići će i zarada,
*vreme je da ostvarite neke svoje ciljeve i ambicije...

Šta još možemo očekivati....
***Ovaj tranzit bi mogao da nam donese osećanje sigurnosti, naravno uz preuzimanje odgovornosti za sopstveni život... Neke životne lekcije i životno iskustvo sada bi mogli da vam pomognu...Ono što ste u neko vreme unazad naučili (na teži ili lakši način) sada vam može biti od pomoći... prosto da izbegnete neka ponavljanja neka vrlo bolna ponavljanja... Ako ste bili dobri učenici sada ćete sve što ste naučili moći i da primenite... Ovo je period za preuzimanje svog dela odgovornosti u emotivnom delu života, kao i saznanje da je promenljivost moguća ali negde i poželjna....U početku ovog tranzita Pluton čak može da deluje poprilično agresivno jer će želeti da ruši neke strukture, forme, obrasce... to negde može biti konstruktivno negde destruktivno...jer on prosto želi promenu, regeneraciju, transformaciju a sve da bi se nešto obnovilo i ponovo izgradilo... Oprezno sa ovom energijom bar u početku...Sa ovom energijom mogć je završetak nečega ali i novi početak!

***Saturn sekstil Pluton.... po treći put sa nama :-)
Već smo bili svedoci ovog tranzita krajem Decembra prošle godine i još jednom u Martu ove godine... Tek da probate da se setite tog perioda i da imate uvid šta bi sada moglo da se dogodi...jer ovaj tranzit se "vrti" oko 8, 9, 11 stepena Škorpije i Jarca...Ovaj tranzit je bio posebno interesantan u Martu ove godine .... Sada je na snazi po treći put!!! Zapravo njegov uticaj je na snazi (nekada jače nekada slabije) od Novembra 2012. do eto Novembra 2013. I on je zaista bar što se mene tiče i mog pogleda na život i na astrologiju pomogao da budemo koliko toliko strpljivi, istrjani i odlučni... a sve u odnosu na isto tako aktuelan tranzitni aspekt (kvadrat) Urana u Ovnu i Plutona u Jarcu!!! Sa sekstilom Saturn/Pluton lakše smo podnosili muku ovog drugog tranzita Uran/Pluton!!! Prva dva ciklusa sekstila Saturn/Pluton imala su svoje planetarno okruženje, ako vas zanima imate linkove ka tekstovima koje sam pisala u to vreme, ovaj poslednji treći ciklus takođe se zatekao u vrlo interesantnom planetarnom okruženju... dovoljno je da pročitate nekoliko tekstova koje sam napisala unazad deset dana....
***Ovaj aspekt su imali: Sigmnd Frojd ali i Josif Staljin... Imao ga je i Nikola Tesla!!!

*** I to je to...uglavnom :-).  
Sada je na vama da pogledate gde se Saturn i Pluton nalaze u vašim horoskopima, koje aspekte prave sa ostalim planetama i tu je moguća priča, tu su mogući i psihološki uticaji ali i stvarni događaji.... Želim vam da što bolje iskoristite energiju ovog tranzita. Ne želim da vas plašim nije mi to u "opisu radnog mesta" :-)))), ali samo da vas podsetim da ćemo uskoro imati još jedan egzaktni KVADRAT Urana i Plutona... ali polako ima još dotle (mada iskreno mislim da je već ponegde krenuo da deluje)...


  Wind Of Change 

 


2 коментара:

  1. Draga Snežana, jučer me potpuno poremetila informacija o bivšem dječku...Njemu ide za koji dan tranzitni Saturn (koji se kreće kroz VII polje) kvadrat Sunce, vladar V polja.Pluton, vladar VII polja mu se vrti oko MC, a Uran vladar XI i kuće gdje se nalazi sunce pravi kvadrat na MC.
    Meni se Pluton vrti oko Jupitera, inače vladara V polja, a tranzitni Jupiter mi se istovremeno približava Mjesecu. Saturn mi je u IV i uskoro ću imati prvi Saturnov povratak.

    ОдговориИзбриши
  2. Saturn sekstil Pluton, hvala bogu pa nemam još i Uran kvadrat Pluton, dovoljni mi svi drugi kvadrati a posebno Saturn kvadrat Uran :)

    ОдговориИзбриши