понедељак, 27. август 2012.

Pleši sa mnom....

Dugo očekivano rashlađenje stiglo, kiša kao pala i pokvasila zemlju, ponedeljak je...dan kojim vlada Mesec i dok ovo pišem... Sunce se izborilo sa oblacima...:-) Dobar dan vam želim :-)

Mesec od jutros u Jarcu, ozbiljnom, odgovornom i željnom uspeha... energija ovog znaka doneće trezvenost, osećanje ograničenosti vremena pa samim tim potrebu za planiranjem unapred, posebno za neke dugoročne planove i obaveze, biznis planove i sl. Sve što ima veze sa karijerom pod uticajem ove energije ima prioritet!!! Međutim ovaj Mesec pod uticajem Jarca i njegovog vladara - Saturn, može doneti (ali i ne mora), jednu dozu melanholije, negde ćete pročitati i depresije, ali ja ne bih išla tako daleko...Od jutros Mesec u kvadratu sa RUranom iz Ovna, i budni su i oni koji moraju jer rade ali i oni koji ne moraju. Uran je ovde kao alarm, i jutro počinje nemirom, nervozom, što opet sve uvodi u neka preterivanja...Ma ništa strašno, tek da nas podseti da je vikend prošao:-) U isto vreme tu je i trigon sa Suncem iz Device, koji će vas uravnotežiti, a ovako dve energije (Jarca i Device) ipak će vam dati snagu za nove poslovne (Jarac, Devica) uspehe!!! A onda kasnije popodne malo emotivne tenzije u vidu opozicije sa Venerom iz Raka, koja tek što se oslobodila uticaja T-kvadrata, još uvek pomalo nervozna i napeta. Obe planete i Mesec i Venera su ženske, tako da danas problemi sa njima, ili između njih... na poslu, na mestima gde je potrebno da nešto završite da uradite neki posao, ali i privatno... Emotivno ova opozicija unosi nemir u veze, neugodnosti... pa suzdržavanje ovde kao "prva pomoć" je jedini savet!!! 

Pleši sa mnom...takva sam i gotovo...:-)))
Od bitnih aspekata na nebu jedan vrlo interesantan: Mars u Škorpiji trigon RNeptun u Ribama. Energija vode (Škorpija/Ribe)..., energija tajanstvenosti, tajnog...(Škorpija/Ribe), energija dubine, intelektualna energija...Ko voli vodu, danas i ovi dani su za njih. Voda leči, voda daje energiju, voda puni baterije...Aspekt koji razotkriva LAŽI i PREVARE, ja ovaj aspekt često zovem "policijskim", tako da bi mnogi danas (i još koji dan) mogli da se "igraju" detektiva:-). Ponekad nije potrebno ništa da uradite, razotkrivanje dolazi samo!!! Intuicija je ovde jaka i izražena!!! Interesantan je ovaj trigon, donosi inspiraciju, odličan je za umetnike, ali i za sve one koji umetnost vole ili je žive na neki način. Donosi on i jake seksualne želje, fantazije...Sa njim smo manje napeti, opušteniji smo, a sve u fazonu "šta bude biće" :-))) Ovaj aspekt je odličan za: plivanje, i sve aktivnosti na vodi, za ples, fotografiju, ili neku drugu vrstu umetnosti...Umetnici blago vama vi znate o čemu pričam, ali i svi vi drugi koji ste umetnici u duši :-))

Sunce i Mars su još uvek u sekstilu, energija je tu i nema izgovora...energija Device za poslove i zdravlje, energija Škorpije za fizičke aktivnosti :-). Doduše tu je i opozicija Sunca i Neptuna, pa možete osetiti i kako nešto (Neptun) vam "odvlači" uzima energiju....nedajte se jer ako se prepustite moguća su razna razočarenja. Neće ovaj aspekt još dugo!!! Od onih tkz. čvrstih aspekata tu je nažalost kvadrat RUrana i RPlutona, ne morate (što vam i ne želim) vi lično da ga osetite ali dovoljno je da otvorite novine, pročitate naslove, i .... Mars se udaljio od Saturna i sada su na pristojnoj razdaljini, ali (po)neko još uvek može da oseti uticaj te konjukcije...I na kraju ali ne manje važno, ostaje Venera u Raku koja polako ali sigurno ulazi u kvadrat sa Saturnom....nije ovaj aspekt još jak ali eto najavljuje se....poneki od nas ga već osećaju, ali ima vremena pisaću još o ovom aspektu, on će na vrhuncu biti 3.Septembra...
Sve u svemu nije loše :-), mogli smo i gore da prođemo:-)))


Danijela Martinović - Pleši sa mnom 

 

2 коментара:

  1. Draga Snežana, kad ste već spomenuli karijeru, možete li mi reći da li postoji neki položaj planeta recimo, ili neki aspekt koji je dobar pokazatelj za uspešno bavljenje novinarstvom i medijima? Srdačan pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Divno si ovo napisala (kao i uvek) :))
    Bilo je ovih dana svašta kod mene...od inspiracije do razočarenja :)) No, ta ista razočarenja kod mene traju kratko, i ne pridajem im preveliki značaj. A za kvadrat Venere i Saturna se polako spremam, više iz radoznalosti ...da vidim prema kome će se ljubav ''ohladiti'' ili nestati:))) Možda i ovaj Mesec u Jarcu tera na ''zemljaniji'' pristup emocijama... Sve u svemu, ovaj tekst mi je baš ''legao'' uz jutarnju kaficu :)))
    Pozdrav, Radmila

    ОдговориИзбриши