понедељак, 13. август 2012.

Umeće ljubavi...

ili priča o ljubavi, ljubavnom umeću, aspektima, i kako ih (pre)živeti...

Slika Ane Petrović
"Ako dvoje ljudi koji su bili stranci, kao što svi mi jesmo, iznenada dopustе da se zid između njih sruši, osete bliskost, sjedinjenost, taj trenutak sjedinjenja jedan je od najblaženijih, najuzbudljivijih doživljaja u životu.
Nema gotovo nijedne aktivnosti, ili poduhvata, koji, kao ljubav, započinju s tako velikim nadama i očekivanjima, a koji se ipak tako redovno izjalovljuju.
Uprkos duboko ukorenjenoj žudnji za ljubavlju, gotovo se sve drugo smatra važnijim od ljubavi: uspeh, prestiž, novac, vlast — gotovo svu svoju energiju upotrebljavamo da saznamo kako da postignemo te ciljeve, a vrlo se malo trudimo da ovladamo umećem ljubavi." (Erih From)

Ovih dana na zvezdanom nebu biće aktuelna ♥ Venera, a sa njom i večna tema o ljubavi, o emocijama... Venera je kao što sam sigurna znate od 7.Avgusta  u Raku, gde će boraviti do 6.Septembra, sasvim dovoljno da kroz energiju Raka u emotivan život unese emotivnost veću nego neko veme unazad, potrebu za sigurnošću i zaštitom, senzibilnost i intuiciju, ali i velike oscilacije i promene u osećanjima i raspoloženju. Od danas Venera ulazi u zanimljivu priču sa planetama sa kojima nikada niste načisto (Uran i Pluton), u smislu šta vam mogu doneti... U ovoj našoj priči o ljubavi i ljubavnom umeću krećemo od već ispričanog (ali vrlo aktuelnog) kvadrata RUrana i RPlutona... Venera pravi kvadrat sa RUranom i opoziciju sa RPlutonom (za koji dan će oba aspekta biti egzaktna). Dakle imamo i imaćemo T-kvadrat Venere, Urana i Plutona. U centru ove priče je Venera!!!

Venera u Raku kvadrat RUran u Ovnu - dve tako različite energije u sukobu. Ovde je potreba za slobodom (Uran) izražena, ali i potreba za sigurnošću (Rak) i budite onda pametni, budite jaki, i nemojte da se uznemirite... Gde je kvadrat, tu je nervoza, tu su problemi, tu je napetost. Ovo je emotivna ili ljubavna svejedno kako je zovemo nervoza i napetost. Venera ima potrebu da bude sigurna i zaštićena, Uran ima potrebu da bude slobodan ili što je još nezgodnije oslobođen!!! Želje i potrebe su veće nego obično, treba se u svemu tome snaći. Sa ovim kvadratom duge veze su na velikom iskušenju, a oni slobodni pod njegovim uticajem mogu iznenada uleteti u neku novu priču a da pri tom ne budu svesni u šta su to "upali", i da li je bolje da su još malo ostali sami..., sem ako je avantura u njihovom rečniku ljubavi sasvim ok.

Ljubavna terapija - Ana Petrović
Venera u Raku u opoziciji sa RPlutonom iz Jarca - dve različite energije jedna naspram druge, a svaka pri tom "vuče" na svoju stranu!!! Ovde je poenta NE izabrati stranu, već pronaći ravnotežu. Znam, lakše reći nego učiniti. Ovo je aspekt prenaglašenih osećanja, gde jedino pomaže veština KOMPROMISA. Magnetizam i fatalnost je u vazduhu sa ovim aspektom prisutna, a mi sa njim kao na klackalici, emotivnoj klackalici. Sa jedne strane Venera bi da zaštiti, zbrine, neguje, ušuška, čak i da se samo-zaštiti, a sa druge strane u lice joj se smeje Pluton koji bi nešto da menja, regeneriše, transformiše...Venera u Raku bi da vas odomaći, zatvori u kuću, sve sa idejom da se "mazite i pazite", ali Pluton bi da radi, da bude uspešan, da "ganja" karijeru, čast, položaj, status... Ni jedno ni drugo u ovoj opoziciji nije rešenje...rešenje je na pola puta, rešenje je u komromisu, rešenje je u umeću ljubavi....Bez panike drage i dragi moji. Vreme je za lekcije koje ste nekada ranije ili prebrzo prešli, ili zaboravili naučeno, ili ih jednostavno niste savladali. Pluton je retrogradan, i daje šansu da se vratite tamo gde ste već bili i ostavili NEDOVRŠEN "posao". Nikada nije kasno. I ništa nije nemoguće.
U ovom T-kvadratu, najveću ulogu "igra" kvadrat RUrana i RPlutona, a o njemu sam već pisala, a vi ga se uplašili, neću reći bez razloga, ali ipak i više nego što je potrebno. Respekt je potreban i poželjan, strah nikako. Upoznati "neprijatelja" je ovde i poenta i cilj.

Ljubavna terapija
I šta sada? Kako preživeti? Ja bih ipak rekla kako živeti sa ovim aspektima. Lako. Znam, već "vidim" kako se čudite, mrštite, pitate jesam li normalna? Ja mislim da jesam. Zapravo trudim se da ostanem, što i vama želim :-))).  Ako vam se plače, plačite...pod uticajem Venere u Raku (vladaoc Mesec) bićete sigurno u iskušenju da (za)plačete. Ako ste besni, ljuti, vičite, besnite.... ALI... gledajte da to radite daleko od očiju drugih, negde u svom domu (Venera u Raku), i kada vas to prođe, onda rešavajte to ili ono što vas muči, pritiska, guši, nervira, kinji.... I ne donosite odluke, u vreme ovih tranzita i aspekata. Ništa preko kolena, jer sve što je brzo i naglo to je i kuso... Kajaćete se posle dugo. Nije rešenje ni bežati od problema...stićiće vas svuda, od njih se nigde nećete sakriti. Ali čekajte da ovi aspekti prođu, srećom pa ne traju dugo (sem kvadrat Urana i Plutona). Čekajte i osluškujte, otkrivajte šta vas stvarno muči, odakle ta iznenadna želja za promenama i slobodom, VAŠOM ili ONIH DRUGIH (sa kojima ste u nekom odnosu, vezi...). Ništa nije došlo preko noći, sigurna sam da vam je to jasno...
Ono što je ovde meni ozbiljnije od toga kako ćemo na kraj izaći sa ovim T-kvadratom, je susret Marsa i Saturna u Vagi u isto vreme (sutra je egzaktna konjukcija). Celu priču o ljubavnom umeću, emocijama taj susret samo još više komplikuje. I opet nema mesta panici. Jer i sami ste svesni ako nešto ne valja, ne ide ili bilo šta slično, onda otpor ne pomaže. Ni otpor ni guranje glave u pesak. Suočenje je ovde jedino rešenje...i hladna glava i VELIKO SRCE ♥

I da niste sami, da niste ostavljeni na milost i nemilost nekim tranzitima, pobrinulo se Sunce u Lavu, eto VELIKOG SRCA, tu je i sekstil sa istim onim Marsom iz Vage koji nije mogao da izbegne susret sa Saturnom. Energije i snage, i hrabrosti neće vam faliti. Tu je za prvu pomoć i Merkur u Lavu, u trigonu (tek u začetku ali je tu) sa RUranom iz Ovna, koji će vam doneti dobru moć zapažanja, ali i mogućnost za nova zapažanja...Jupiter (planeta sreće) je u Blizancima, trenutno ne pravi neki aspekt, ali je tu i sigurna sam da će pomoći....jer Merkur vlada Blizancima, a on je kao što već napisah u trigonu sa Uranom...

Olivera Katarina - Pričaj mi o ljubavi 

 


Нема коментара:

Постави коментар