субота, 12. септембар 2020.

Prva prognoza za 2021.




Na dan Saturna dobila sam inspiraciju :)

Nikada dosta priče o Saturnu...
Saturn je na više načina obeležio 2020. godinu!
Učestvovao je u najznačajnijem događaju 2020.godine:
Konjukcija Saturna i Plutona egzaktno 12.januara 2020.


O ovoj konjukciji pisala sam:
"Svi oni koji se budu grčevito držali starog, status quo i sl. ova konjukcija će uticati na slabljenje i uništenje takvih struktura...Možemo da očekujemo masovne proteste, štrajkove....negde ratove, negde ekonomske i finansijske kolapse....Generalno...sleduje nam svetska preraspodela moći!!! Na žalost moguće su i neke bolesti i prirodne katastrofe!!!"
14.decembra 2019. Subota, Saturnov dan....
"Iz svega ovog januar 2020. biće neverovatno moćan mesec za započinjanje suštinskih promena i globalnih i ličnih!!! Ovu konjukciju ćemo i u septembru 2020. godine osetiti ne tako snažno kao u januaru ali ćemo je osetiti, Pluton tada na 22° Saturn na 25° (3° između njih kao što je sada), obe planete retrogradne pa će ono dovršavanje nedovršenog biti aktuelno! Jupiter će biti tu blizu njih 17°!!! Mars u to vreme retrogradan u Ovnu na istom stepenu kao i Saturn...ovo nisu baš najbolje energije...Da li će se obnoviti neki stari sukobi (Mars u Ovnu) ostaje nam da saznamo!!! Ili će se neki sadašnji sukobi tada zapravo intezivirati!"
21.decembara 2019. ZVEZDE U 2020.
"Da je bitan tranzit - bitan je! Ovo je tranzit decenije! Tranzit koji se ne dešava često nego na svakih 33-38 godina! Poslednja konjukcija u Vagi 1982/83. mnogo toga je promenila u našim odnosima, vezama, brakovima (venčanja/razvodi), ravnopravnosti polova, ali i u politici, pravdi, pregovorima... I ono što treba naglasiti je......Nije predstojeća konjukcija Saturna i Plutona kraj....naprotiv ta konjukcija (kao i svaka druga) je zapravo početak. Završava se konjukcija u Vagi i počinje konjukcija u Jarcu - počinje novi ciklus!"
28.decembra 2019. Subota....Saturn.....Sneg...Susret...
"Zakuvalo se poprilično....Beše pomračenje ali kao i da se um pomračio nekim ljudima....Ruska poslovica kaže: Lakše je skinuti mač sa zida, nego ga ponovo obesiti!!!Jupiter u Jarcu konjukcija Sunce u kvadratu sa Kironom u Ovnu....nekom sreća nekom tuga...Nekome pravda nekome nepravda...Posle konjukcija iz 1914, 1947, 1982. dolazi konjukcija 2020. godine!!!Nekome period transformacije, nekome period nametanja moći...Demonstacije, protesti, sukobi....podeljeno društvo i narodi..."
12.januara 2020.  Wind of change....Saturn konjukcija Pluton, Uran direktan....
"U nekoliko dana više bitnih astroloških događaja: Sve je krenulo 06.januara konjukcijom Juputera i RxSMČ u Jarcu (opozicija RxSMČ u Raku)....stavljeni smo na raskrsnicu prošlost - budućnost....Nastavilo se konjukcijom Sunca i Merkura - nebeske objave...Dogodio se Pun Mesec u Raku i pomračenje Meseca prvo od četiri ove godine!! Uran je krenuo u direktan hod i najavio promene - Vreme je za promene... Danas tri snažne konjukcije Merkura sa Saturnom i Plutonom i konjukcija Saturna i Plutona.
Sutra konjukcije Sunca sa Saturnom i Plutonom... Čudna situacija...nema kvadrata, sekstilatrigona....na zvezdanom nebu samo konjukcije!!! Sva energija se slila u energiju Jarca..." 
 29.marta 2020. Hronologija priče o virusu...aspekti i vesti
"Do 10.februara 2020. između Saturna i Plutona je bilo samo 3°, od tada se razdaljina povećavala...Sada kada je Saturn prešao u Vodoliju 0°, Pluton je na 24° Jarca....★Od 10.septembra 2020. između Saturna (tada retrogradan u Jarcu) i Plutona u Jarcu ponovo će biti 3° udaljenosti sve do 13.oktobra! I dalje će biti blizu ali će se razadljina povećavati...U martu 2021. nemamo više ovu sadašnju konjukciju!!! Dakle od razdaljine između ovih planeta zavisiće i uticaj u budućnosti!!! Mada treba reći da smo najgore prošli ili upravo prolazimo - svi globalno! Ove datume u budućnosti možemo videti na razne načine...virus svakako neće nestati preko noći...neće nestati ni ekonomski i finansijski uticaj!"
Upravo ono što sam najavila u decembru i u martu sada se dešava! Sada su Saturn 25°34’ i Pluton 22°36’ u Jarcu na razdaljini od 3°....I dalje smo u priči sa Korona virusom...Kao da smo naučili da živimo sa tom pošasti...Ipak svi čekamo i priželjkujemo kraj...Ali kraj dolazi kada sudija zasvira kraj...nadam se samo da neće biti produžetaka!!!
Mars u Ovnu je već aktivirao ovu konjukciju svojim kvadratima 13.avgusta kvadrat sa Plutonom i 24.avgusta kvadrat sa Saturnom. Od juče Mars u Ovnu je retrogradan i ponovo ćemo imati ove kvadrate, 29.septembra sa Saturnom i 09.oktobra i 23.decembra sa Plutonom (plus kvadrat sa Jupiterom 19.oktobra). Pored priče o virusu zbog RMarsa zakuvaće se i politička, ekonomska, socijalna sfera..
Dakle, nema kraja pre decembra...bar što se tiče ovih aspekata...



Ulazak Saturna u Vodoliju 22.marta 2020. takođe je obeležio ovu godinu!

O ovom prvom premijernom ulasku pisala sam ovako:
16.novembra 2019.  Pazi snima se...
"Saturn u Vodoliji je sklon nauci, znanju, ćudljiv je, uporan, disciplinovan...ali može biti i buntovan, egoističan, snob, hladan, uzdržan....sve zavisi od aspekata. Kažu da ljudi rođeni sa Saturnom u Vodoliji idu ispred svog vremena....Neko će doživeti svoj prvi Saturnov povratak i on će im doneti neku misiju u životu, neko će doživeti drugi Saturnov povratak on će njima doneti slobodu!"
22.februara 2020.  Ispred svog vremena!
"Ko zna šta nam sada predstoji...Izvesno je neki tehnološki bum...Tek što smo se navikli na mogućnosti koje pruža 4G mobilna mreža a već se priča o 5G! Da li će 5G stići u Srbiju u naredne tri godine boravka Saturna u Vodoliji ili ćemo čekati ulazak u EU :). Da li će doći do ekspanzije električnih automobila itd. Kakve će se sve aplikacije pojaviti, koliko li će se raspravljati o privatnosti na internetu!? Da li će doći do ekspanzije barkodova, da li će početi ugradnja čipova tamo gde ne možemo ni da zamislimo?! Hoćemo li se umrežiti na najneverovatnije moguće načine!? Da li će se otkriti novi izvori energije, da li će doći do napretka kvantne i talasne tehnologije!?"
22.marta 2020. Pretpremijera....Saturn u Vodoliji - 22.mart - 02.jul 2020.
"U situaciji u kojoj smo trenutno Socijalno (Vodolija) distanciranje (Saturn) već možemo znati šta od nas hoće trenutni tranzit Saturna u Vodoliji! Od sada više i jače nego do sada! Ova energija od nas traži i da se na neko vreme odreknemo ličnih sloboda zarad opšteg dobra!
Nauka, progres. Vodolija je svakako energija novih ideja i vizija, energija nauke, naučnika, genija. Vodolija je i pronalazak, modernizacija, progres, reforma....pacifizam....itd
Na sve ovo naravno možemo i moramo da računamo u vreme boravka Saturna u Vodoliji, jer sigurno neko već sada radi na nekoj ideji, pronalasku....itd. Situacija je trenutno takva da je to možda u drugom planu...jer očigledno je da se sada borimo za svaki život....ali baš da bi se sačuvao život nauka nam je sada najpotrebnija...Pre neki dan sam napisala: "Nadam se da će nauka ići ispred svog vremena...i da će pronaći rešenje za ovu situaciju"
Ulaskom Saturna u Vodoliju 22.marta imali smo socijalnu distancu i karantin...Socijalnost - Vodolija, Saturn povlačenje, zastoj, inhibicije...U vreme ovog kratkog boravka (do 02.jula) Saturn u Vodoliji je izvukao i neka pitanja slobode, jednakosti...socijalne pravde. Od 11.maja Saturn je retrogradan sa 1° Vodolije.  Od 02.jula Saturn je ponovo u Jarcu
29.septembra Saturn kreće u direktan hod Idemo ispočetka istim putem...
Istog dana dogodiće se i drugi kvadrat Marsa i Saturna...
Od 29.septembra Saturn će prelaziti put kojim nije prelazio. 17.decembra ponovo će ući u Vodoliju i tu će ostati do 07.marta 2023.

(Prva) prognoza za 2021.
Neki događaji iz decembra ove godine mogu nam nagovestiti i događaje za 2021.
  • Ulazak Saturna 17.decembra i Jupitera 19.decembra u Vodoliju
  • Velika konjukcija 21.decembra

Na početku 2021.
06.januar Neptun kvadrat ☊
Cuklus (konjukcija) Neptuna i SMČ dogodio se 29.aprila 2008. godine!
Od tada imali smo jedan kvadrat 12.jula 2012. Neptun u Ribama kvadrat SMČ u Strelcu na 2°49’.
06.januara imaćemo drugi kvadrat od početka ciklusa Neptun u Ribama SMČ u Blizancima na 18°34’
Kako su MČ u opoziciji Neptun je u kvadratu i sa SMČ u Blizancima i sa JMČ u Strelcu!
Neptun je ovde u finkciji zbunjivača...uh koja reč...ali bolje se nisam setila! On je ovde da zbuni, stvori razne iluzije, obmane, laži, teorije zavera i sl. Sa jedne strane je RJMČ u Strelcu i prošlost sa druge strane je RSMČ u Blizancima i budućnost. Bićemo na "raskrsnici" ali Neptun nam neće puno pomoći...
13.januar Mars kvadrat Saturn
Posle dva kvadrata 2020. 24.avgusta i 29.septembra! Mars u Ovnu, Saturn u Jarcu i 2021. imaćemo dva kvadrata ali Mars u Biku januar i Mars u Škorpiji 11.novembar, Saturn u Vodoliji. Ovaj kvadrat u januaru zapravo bi mogao da zaokruži neke priče iz avgusta i septembra!
14.januar Uran u Biku kreće u direktan hod - Vreme je za promene
Šta ste unazad nekoliko meseci odlagali, čime niste bili sasvim zadovoljni... možda poslom, profesijom, zdravljem, nekim odnosom... ili nečim drugim što samo vi znate? Sada će to biti probuđeno! Ili ćete u akciju krenuti sami ili će vas kada za to dođe vreme Uran sam prodrmati - probuditi!!!... U svakom slučaju mogao bi da vas iznenadi, uzdrma, i da vas odvoji od svega što je očekivano, a što ima neki okvir ili šablon... Uran je originalan, inovativan, nezavistan i željan slobode i oslobađanja svega što ga zatvara i steže....Za razliku od Saturna on deluje iznenada, neočekivano, ponekad i nasilno...Na širem planu on dovodi do revolucija, pobuna, reformi... Na ličnom planu to su mentalne promene, to su pronalasci, to su menjanja nekih situacija, rušenje stega i kočnica.... to su promene!!! 
17.januar Uran kvadrat Jupiter
Posle sedam godina ponovo ovaj kvadrat! 26.februara i 20.aprila 2014. imali smo ga poslednji put!
Energija koja poručuje - Usudi se da preizmeš rizik. Nepredviđeni događaji...koji nas uvode u promene...  to su oni događaji i one promene za koje nismo napočetku svesni da su dobri za nas... to dođe kasnije...kada se bura slegne Sa ovom kombinacijom planeta i energija Jupiter/Uran, uglavnom se ulazi u rizik da se promeni nešto. Ovo je i vreme preispitivanja kolika je naša vera (u nešto ili nekog), mogu da budu prisutne i neke verske dileme. Iznenadni nalet želje za slobodom i oslobađanjem od nečega ili nekog...I Jupiter i Uran vole slobodu ali na različite načine... Kvadrat ovde samo vrši pritisak i toliko je jak da ga je nemoguće ignorisati...ni globalno ni lično....Rađanje nekih revolucionarnih ideja.
20.januar Uran konjukcija Mars 
Završiće se ciklus započet 13.februara 2019. Mars konjukcija Uran u Ovnu na  29°11’ i počeće novi sada konjukcija u Biku na 6°44’. Ova konjukcija se javlja na oko dve godine! 
I ovaj aspekt donosi promene i razne rizike! Prilično nezgodan aspekt a kako sam pisala o njemu u februaru 2019. vidite ovde - Hrabrost ili ludost....

17.februara Saturn kvadrat Uran (prvi od tri)...
O ovom kvadratu pisala sam više puta!

Snažna energija Vodolije: Jupiter, Saturn (od decembra), Merkur (od 08.januara 2021), Sunce (od 19.januara 2021.), Venera (od 01.februara 2021.) - Stelijum u Vodoliji 


Bik VS Vodolija 
Ipak najbitnije je to što će Jupiter i Saturn 2021. boraviti u Vodoliji a Uran u Biku!!!
Uran vladar Vodolije će tokom 2021. pružati snažan otpor planetama u Vodoliji!!!
Posebnu pobunu će Uran imati protiv Saturna (drugi vladar) koji je za ograničenja, pravila, mere...
Tokom 2021. Vladari Vodolije Saturn i Uran će tri puta biti u kvadratu
  1. 17.februar 2021. Saturn kvadrat Uran na 7°13’ 
  2. 15.jun 2021. RSaturn kvadrat Uran na 13°06’ 
  3. 24.decembar 2021. Saturn kvadrat RUran na 11°05’ 
I ma koliko Saturn u Vodoliji bio napredan, progresivan, inovativan, okrenut jednakosti i socijalnoj pravdi...imamo Urana u Biku, kome uopšte nije prijatno u toj energiji zemlje...
Saturn se dobro oseća u Vodoliji, to je njegova druga kuća. Uran se ne oseća dobro u Biku (tu je u padu).
Uran želi da menja, spontano, iznenada...Bik to ne želi...Uran u Biku donosi potrese i prorodne i društvene...Dovoljan je on sam da nas dobro protrese...ali sledeće godine on će biti na kratko u sukobu sa Jupiterom u Vodoliji i tokom cele godine u sukobu sa Saturnom u Vodoliji.

Sredinom januara kada direktni Uran bude u kvadratu sa Jupiterom i u konjukciji sa Marsom najverovatnije će se zakuvati oko ekonomskih pitanja...gde je ekonomija tu je i politika, gde je Mars tu su i konflikti...Moguće je i da će biti i priče oko vakcinacije...kako je Jupiter u pitanju onda nešto zakonski, pravno (obavezna vakcinacija). I ako na prvi pogled to nema veze sa ekonomijom...na drugi svakako ima...neko će poprilično da zaradi!

Od februara kvadrat Saturna i Urana će nam otežati život...Na njega sam vam odavno skrenula pažnju, prvi značajniji tekst na tu temu bio je u martu kada je on već bio aktuelan: Ograničenje slobode!
"Ovaj kvadrat nam uglavnom donosi promene koje ne želimo ali i teškoće kod promena koje želimo! Uglavnom je to period vrlo nezgodan i za nas lično i za globalnu situaciju!"
Ovo je klasična borba između strog, konzervativnog (Saturn) i novog, progresivnog (Uran). Biće teško...posebno onima koji žele da zadrže nešto, koji vole status quo, ne vole promene...koji ne žele nove stvari (tu spada i vakcinacija između svega ostalog).
Jednakost, bratsvo, sreća za sve nas!
Da li će neke grupe i narodi shvatiti da nisu izabrani da vladaju i uništavaju druge...Da li će svet shvatiti da smo svi jednaki pod ovom nebeskom kapom...bez obzira na boju kože, veru, opredeljenja...Da li će doći vreme kada nam neće biti bitno ko će biti predsednik SAD!
Energija Vodolije je za kolektiv, za grupe...a njih čine pojedinci...svi zajedno mi smo deo mnogo veće grupe koju zovemočovečanstvo!!! 
Kuda ide čovečanstvo...saznaćemo uskoro!

Krajem 2020. se opraštamo od Društva u Jarcu...Doviđenja stelijumu u Jarcu dobar dan stelijumu u Vodoliji. Pluton naravno i dalje ostaje u Jarcu! Jupiter i Saturn prelaze u Vodoliju i nagoveštavaju nam razne promene ali i priču   Age of Aquarius.... Jupiter će na kratko preći u Ribe, Neptun će i dalje boraviti u Ribama. Duhovnost, vera, nada...to je ono što nam treba! Uran ostaje takođe u Biku...


Ostali aspekti i promene...

Neptun u Ribama biće u kvadratu sa ☊ u Blizancima 06.januara 2021.!!!
Neptun je na oko 8 godina u kvadratu sa ☊. Naravno u kvadratu je i sa ☋ jer su Mesečevi čvorovi uvek u opoziciji! (Poslednji put smo imali ovaj kvadrat 10.jula 2012.) Bio je to najtopliji juli u regionu od početka merenja, bila je i velika suša. Otkriveno je prisustvo virusa Zapadnog Nila na različitim lokacijama u Evropi uključujući po prvi pu i Srbiju).

14.maja 2021. Jupiter će preći u Ribe
Jupiter je kovladar Riba sa Saturnom. Vratiće se kući na kratko i nama na kratko pokazati jednu umirujuću nadasve duhovnu energiju, energiju empatije i saosećanja!
20.juna će krenuti u retrogradni hod sa 2° Riba! Ponovo će ući u Vodoliju 28.jula! (upravo sam pogledala svoj solarni horoskop jer sam rođena tog datuma i u njega ulazim sa Jupiterom u Ribama koji je inače moj Nat Jupiter) 18.oktobra će krenuti direktno sa 22° Vodolije! Pred kraj boravka u Vodoliji Jupiter će biti u kvadratu sa ☊ u Biku!
Mesečevi čvorovi menjaju znakove 23.decembra 2021. prelaze u Bika/Škorpiju!
Jupiter će u Ribe konačno preći 29.decembra!!!

Za razliku od 2020. gde imamo 6 pomračenja 2021. imaćemo 4 pomračenja: 
26.maj Totalno pomračenje Meseca u Strelcu, 10.juna Prstenasto pomračenje Sunca u Blizancima, 19.novembra Delimično pomračenje Meseca u Biku i 04.decembra Totalno pomračenje Sunca u Strelcu! 
2020. godina je godina sa rekordnim brojem retrogradnih planeta! Upravo dok pišem ovaj tekst na nebu je 7 retrogradnih planeta! Pisala sam o ovom fenomenu:
10.septembra i Mars će krenuti u retrogradni ciklus i tada ćemo imati ukupno 7 retrogrdanih planta! Kratko ćemo imati ovaj fenomen samo tri dana od 10.septembra do 13.septembra kada će prva planeta (u nizu) krenuti direktno a to je Jupiter!!!
2021. sve sami redovni retrogradni ciklusi ALI...krajem godine Venera u Jarcu ponovo retrogradna (od 19.decembra 2021 do 29.januara 2022.)




Нема коментара:

Постави коментар