петак, 25. септембар 2020.

Šta radi Venera? Trenutno je pod pritiskom energije sekstila Neptuna i Plutona!


Venera sa Rodosa 
04.septembra 2018.

Moto dana:
”Život je kratak, živite ga. Ljubav je retka, ugrabite je. 
Bes je loš, otarasite ga se. Strah je užasan, suočite se sa njim. 
Uspomene su dragocene, čuvajte ih.”

Zvezdani(n) zapis 3024
Petak. Venerin dan.
Venera je u Lavu na 21°19’

Šta radi Venera?
Trenutno je u konfiguraciji JOD:
23.septembra Venera inkonjukcija Neptun egzaktno, 26.septembra Venera inkonjukcija Pluton egzaktno! Neptun i Pluton u sekstilu (dozvoljen orbis delovanja 3°)

Prst Božji - tačka preokreta...
Zovu ga i prst sudbine!
Ova konfiguracija spada u izazovne ali ujedno i sa velikim potencijalom!
Energija sekstila Neptuna i Plutona intezivno je usmerena na Veneru Lavu, između 23.septembra i 26.septembra!!! Venera ove energije trenutno shvata kao pritisak (inkonjukcija)

Venera je u inkonjukcijama sa Neptunom i Plutonom!
Sada je u energiji prilagođavanja jer nije ni tamo (trigon) ni ovamo (opozicija)...
Kada Venera pređe u Devicu biće u trigonu sa Plutonom i u opoziciji sa Neptunom!
Opozicija sa Neptunom dogodiće se 18.oktobra. Trigon sa Plutonom dogodiće se 21.oktobra! 



Neptun sekstil Pluton
Ovaj aspekt je bio egzaktan 09.juna 1986. godine! Sledeći egzaktni aspekt dogodiće se 25.jula 2026. godine (Neptun u Ovnu, Pluton u Vodoliji). Trenutni sekstil traje od 1950. do 2032. ★Priča o sekstilu ovih planeta je mnogo šira i mislim da ne interesuje puno široki krug čitaoca...oni koji uče astrologiju mogu se ovoj temi više posvetiti! 
I ako sada ovaj aspekt nije egzaktan dovoljno je jak da gradeći JOD vrši uticaj na Veneru!
Ovaj sekstil radi više na kolektivnom nivou i vrši uticaj na generacijskom nivou! Trenutno njegov uticaj baš sada u doba Korone je takav da nam olakša da preživimo neke velike promene (Pluton). Najjači uticaj je transformacija i regeneracija, neki vid izlečenja kroz kreativnost, duhovnost, univerzalnu ljubav (Neptun)!!! Ovo je aspekt koji pomaže oporavku čovečanstva!!! On je tu da nam pomogne da se kao ljudi zbližimo na duhovnom nivou! Najčešće što ćete pročitati za ovaj aspekt je da je on kreativni i umetnički aspekt! 
Ja imam ovaj aspekt sa dozvoljenim orbisom delovanja 2°!
(Mislim da imam tu kreativnu crtu - Neptun u 1.kući, Pluton u 11.kući, ali ovaj aspekt mi je doneo i vrlo kreativne prijatelje iz sveta umetnosti). Iz mog iskustva ovaj aspekt pomaže ljudima da svoje snove ostvare...Ovo je aspekt koji na maštovit način vrši uticaj na realnost....
Kroz praksu sam uvidela da ovaj aspekt najjače deluje kroz neku konfiguraciju i najviše primera imam za konfiguraciju JOD! 

Poznati sa ovim aspektom (Orb - orbis delovanja), spisak je poduži ja sam izabrala:
Orb 0°- Madonna, Brad Pitt, Michael Jackson, Beyoncé Knowles, Leonardo DiCaprio, Rihanna, Lady Gaga, Emmanuel Macron, Bill Gates, Megan Fox, Justin Timberlake, Paris Hilton, Mark Zuckerberg
Orb 1° - Keanu Reeves, Britney Spears, Kim Kardashian, Shakira, Julia Roberts, Vladimir Putin, Christina Aguilera, Monica Bellucci, Cameron Diaz, David Bowie, Amy Winehouse, Oprah Winfrey, Whitney Houston
Orb 2° - Steve Jobs, Katy Perry, Diana, Princess of Wales, Nicolas Sarkozy, Ariana Grande, Selena Gomez, Tom Cruise, Nicki Minaj, Prince, Cristiano Ronaldo, Sandra Bullock, Meryl Streep, Carla Bruni Sarkozy, Bruce Willis
Orb 3° - Johnny Depp, Nicole Kidman, Kanye West, Sharon Stone, Pamela Anderson




Trenutni JOD na zvezdanom nebu:
Neptun i Pluton sarađuju (sekstil) pružaju nam mogućnost i snagu transformacije i regeneracije, kreativnost, duhovnost....Planeta na vrhu u koju je "prst uperen" Venera je ovde neprilagođena...I u ovom slučaju to je neka drama - Venera  u Lavu!
Neptun izaziva (inkonjukcija) Veneru iluzijama, obmanom, neistinama, idejom o srodnoj duši, idejom da nema granica, maštom, čudesima, bežanjem od stvarnosti.....Bili su Venera (u Raku) i Neptun u trigonu 27.avgusta....i tada je sve bilo divno i krasno...ali sada idu ka opoziciji 18.oktobra kada Venera pređe u Devicu....Ja sam ovaj aspekt nazvala Zbunjena Venera imali smo ga prošle godine 04.septembra u vreme mog boravka u Grčkoj! Već sada Venera razmišlja o nekoj prevari....o lažima...a 18.oktobar je za sada daleko... Kome će Venera reći: Laži me, ti to radiš najbolje!
Pluton izaziva (inkonjukcija) Veneru ljubomorom, opsesijama, svađom, nemirom, kontrolom, treniranjem moći....Bili su Venera (u Raku) i Pluton u opoziciji 30.avgusta Zabranjeno voće... bilo je to svojevrsno nadmetanje Venere i Plutona...mnogi još pamte te dane! Venera sada ide ka trigonu kada Venera pređe u Devicu 21.oktobra. Ja sam taj aspekt nazvala Venera u zanosu...i njega smo imali prošle godine 07.septembra u vreme mog boravka u Grčkoj...Dakle, dolazi vreme kada će Venera primeniti svoje čari...

Za one kojima je sve ovo konfuzno:
Venera je sada vrlo zbunjena, neprilagođena....u Lavu je pa malo ili više drami...
Neptun i Pluton sarađuju i od Venere traže maštu, kreativnost, uzvišenu ljubav, srodnu dušu, duhovnost...(Neptun), traže od nje suštinsku duboku promenu, regenaraciju, transformaciju...(Pluton). Ona je trenutno zbog Neptuna zbunjena, sluđena, nepoverljiva, boji se razočarenja...posebno će biti osetljiva oko 18.oktobra! Sledi joj ili razočarenje ili beg od stvarnosti i poricanje istine!
Ona zbog Plutona još pamti njihovo nadmetanje, sukobe i trenutno oseća nešto između ljubavi i mržnje...a ne zna da će oko 21.oktobra ponovo biti u zanosu!!! 
Na ličnom nivou ljubavne priče imaju neku vrstu drame...zbog nekih promena koje su u toku!!!
Na globalnom nivou to su sve ljubavne afere, ljubavne drame poznatih ali i manje poznatih...Jedna je posebno interesantna jer nije bilo društvene mreže koja se nije bavila tom pričom...pevačica je zbog prevare ljubavnika uništila dva automobila!
Na globalnom planu ove energije nam ukazuju na promene (Neptun sekstil Pluton) za koje nam je očigledno potrebna ljubav, kreativnost, umetnost (Venera)...povezivanje na duhovnom nivou da bi ovaj svet i čovečanstvo bili bolje i lepše mesto!!!
Zaključak: I ako trenutni Jod ima vrlo izazovnu energiju on ima i veliki potencijal za duhovno razvijanje i mnogo jaču svest da svet mora da se menja!





Dnevni aspekti:
Mesec je u Jarcu

Došlo je vreme da se Mesec sretne sa Društvom u Jarcu (Jupiter, Pluton i Saturn)...
Svi će vam reći da se u vreme Meseca u Jarcu fokusirate na praktične stvari...takav je ovaj Mesec praktičan, poslovan, ozbiljan...Neko će reći i da je ovaj Mesec hladan... a on je zapravo samo rezervisan...i često stidljiv...
O, da....u Jarcu je ovaj Mesec u egzilu...i onda nam je sve jasno...O, da ovaj Mesec su imali Hitler i Napoleon....ali ja poznajem neke divne ljude sa Mesecom u Jarcu....njega ima i meni omiljeni Gerard Butler...
Od jutros je Mesec u konjukciji sa Jupiterom...buđenje sa realnim optimizmom...ono kada pomislite Ja mogu sve...Intezivna energija (takve su konjukcije), ima mesta za optimizam čvrst, realan...Ima mesta i za snove, za sve one sanjalice koji budni sanjaju...jer...
Tačno u podne Mesec će biti u sekstilu sa Neptunom i ovde Duša peva...verujte intuiciji...

U drugom delu dana nešto drugačiji susreti i energije....
Srešće se Mesec sa Plutonom i eto izazova u vidu "sve ili ništa"...da je lako nije...ali je svakako intezivo. Potreba za promenama očigledna posebo zbog vremena u kojem živimo!
Pred samo spavanje za one koji nešto nisu za izlaske u situaciji kada se bez maske ne može...dogodiće se susret Meseca i Saturna...ovde je Kamen na duši... Pritisnuće Saturn kao kamen noćas....mnogi će osetiti težinu Saturnovih lekicija gde je odgovornost ona najvažnija!
Mnogi će ostati budni jer jedan sat posle ponoći Mesec će biti u kvadratu sa RMarsom u Ovnu, aovo su raznorazne frustracije koje su se skupile tokom dana ali i od ranije....





Нема коментара:

Постави коментар