петак, 8. мај 2020.

Prvi slobodni vikend...Danas na zvezdanom nebu:


Zvezdani(n) zapis 2890
Petak. Venerin dan.
Venera je u Blizancima na 21°

Ona je u kući Merkura, Merkur je u njenoj kući....za sada se lepo snalaze i Venera i Merkur. Samo što će Venera ostati nešto duže nego što obično boravi u "tuđim kućama"! To nešto duže je čitavih četiri meseca! Nije njoj teško da boravi ovde, voli da priča, piše, razgovara....i razgovara...radoznala je i pomalo neodlučna (šta će uvek može da bira najmanje između dve opcije).
Od ponedeljka (ali i ranije) ima problema sa Neptunom (on je kod svoje kuće u Ribama). I ako osećate napetost onda je to zbog potrebe da se prilagodite između onog što želite i onog što je trenutno dostupno! 
Neće odmaći daleko, već sledeće nedelje će krenuti na retogradno putovanje (kofere je odavno počela da sprema) i ponovo će pri kraju meseca imati problema sa Neptunom! Za sada u njenom dnevniku stoje ova dva datuma: 04.maj i 21.maj. Ako je sada zbunjena i sluđena, krajem maja neće biti ništa manje...Treba zabeležiti još jedan datum: 27.jul, ona će tada biti na direktnom putovanju ka novoj destinaciji (putovanje kroz Raka od 07.avgusta)!
Šta se promenilo od trenutka kada je ušla u Blizance? Nije više toliko virtuelna, dobila je više slobode, a mnogo joj je pomogao Mars u Vodoliji! Sa njim će se naša Venera družiti još neko vreme, zapravo sve do 13.maja kada će Mars preći u Ribe, a Venera na retro putovanje!!! 
Sada je svakako još uvek u dilemi: Ogledalce, ogledalce, ko je najlepši na svetu. Ono što je nerealno za nju je realno, nije joj jasno kada joj kažu: Skini ružičaste naočari...Za nju je gnjavaža da nosi rukavice sa kojima joj se znoje ruke, ni maska joj ne prija, jedva je razumeju kada priča, a ne vidi se ni njen lepi osmeh...Kako stvari stoje nosiće ih do kraja maja...Ako bude išla na put nosiće ih sve su šanse i krajem jula...Ipak sada ona ima neke druge brige...Da li je sve spakovala za retrogradno putovanje, na kome će biti 43 dana i 43 noći!!! Na tom putovanju čekaju je i Neptun i Merkur i Sunce, Mars, Kiron...
Venera, petak, 08.maja 2020.





Dnevni aspekti

Mislim da već lakše dišemo...Ne možemo da kažemo da je uticaj Punog Meseca u strastvenoj Škorpiji prošao, ali da prolazi to je već očigledno! 
Potrebno nam je opuštanje od tenzije i napetosti, posle nekoliko napornih dana...naročito Škorpijama, Lavovima, Bikovima i Vodolijama! Da li je opasnost prošla...ne znam, ali znam da prolazi! 
Mesec je u Strelcu, lagano počinje da se prazni...Zove energija Strelca na avanturu, zove nas da izađemo na otvoren prostor...želi da nas aktivira...jer ovaj Mesec je u fazonu: U zdravom telu, zdrav duh!!! Obično nas zove i na putovanja...to ćemo još malo sačekati...
Tamo gde vam je Strelac u horoskopu tu vas Mesec gura u avanture, nudi optimizam i bolje raspoloženje. Pred nama je vikend..."običan vikend"...
Već oko podneva Mesec je u sekstilu sa Saturnom u Vodoliji....on je tu samo da nas podseti da je sada sva odgovornost na nama samima... većina pravila i ograničenja su ukinuta, ostalo je na nama da štitimo sebe i druge...bar još neko vreme! Družite se (Vodolija), sada uživo...Pred kraj dana Mesec će biti u trigonu sa Kironom u Ovnu, još energetske podrške za ovaj prvi slobodni vikend posle dužeg vremena...otvorite svoja srca, razmenite iskustva, ispričajte se sa vama dragim ljudima...vreme je da jedni drugima (za)lečimo srca i duše!!! 
Nije mogao da se dogodi bolji "nebeski scenario" za prvi slobodni vikend...Mesec u Strelcu, energija optimizma, entuzijazma, slobode...Energija koja vraća Veru, Nadu....ljubav je nadam se u vama!!! Saturn je tu da podseti na pravila (sekstil je pa neće biti napadan i dosadan)...Tu je i Kiron da nam skrene pažnju da smo ranjivi ali da čuvajući jedni druge sve ovo možemo lakše da prođemo!!!


Нема коментара:

Постави коментар