четвртак, 9. април 2020.

Neka putovanja planeta i njihov uticaj na nas....




Zvezdani(n) zapis 2862
Četvrtak. Jupiterov dan.
Jupiter je u Jarcu na 25° Jarca

Daleko je stigao Jupiter od njegovog ulaska u Jarca 02.decembra 2019. 
Od 18.februara je u retrogradnoj senci (17°), za nešto više od mesec dana 14.maja krenuće na retrogradni put sa 27° Jarca....Ne pakuje Jupiter još kofere za putovanje tamo gde je već bio....ali kada krene na taj put on će trajati od 14.maja do 13.septembra...
I kada ponovo dođe do 17° Jarca još jednom će sada direktno preći isti put...Kada stigne tamo gde je bio 14.maja 27° i izađe iz retrogradne senke 06.decembra....ostaje mu da pređe kratak put koji nije prešao a 19.decembra će ući u Vodoliju na još jedno jednogodišnje putovanje. (Vodolija - Uran - avioni, aviacija, železnica, vozovi....)!!!

Danas 09.aprila....Jupiter za stepen dalji od Plutona...05.aprila zajedno su nam očitali lekciju za pamćenje: o etici, moralu, veri, duhovnosti...o kraju i početku...itd.
25.aprila i Pluton kreće na retrogradni put sa istog 24° na kome je danas...što znači da je već usporio pred retrogradno stacioniranje i retrogradno putovanje!
Na tim svojim retrogradnim putovanjima srešće se egzaktno po drugi put Jupiter i Pluton 30.juna - mesto susreta 24° Jarca.  Razmotriće, revidirati....da li se nešto promenilo....i da li smo bar neke lekcije naučili, primenili...
Pluton će svoje retrogradno putovanje završiti 04.oktobra na 22°. Sačekaće Pluton Jupitera i srešće se treći i poslednji put ove godine ali i u Jarcu na 22° 12.novembra - nešto kao završni ispit!!!

U retrovizoru

Sada kada znamo ko kada planira na put i na kakav put se sprema, i kada će se na tom putovanju sresti, koliko će putovanje trajati...možemo i da naslutimo da će neki datumi gore navedeni biti jako bitni za priču o korona virusu, izolaciji....slobodi kretanja. Situacija će se menjati oko 25.aprila kada Pluton krene retrogradno a to će se dogoditi u nedelji koja je ispunjena vrlo napetim i neprijatnim aspektima - pogledajte nedelju 20.april - 26.april u Zvezdama u aprilu! Prelomni momenat je zapravo konjukcija Sunca i Urana na 6° dan posle Plutonovog retrogradnog stacioniranja 26.aprila!!!

Ovih dana svi se pitamo kada će doći do vrhunca? 
Vremenski okvir je različit od zemlje do zemlje...Dok ovo pišem u Kini samo nekoliko sati pošto je posle dva i po meseca, ukinuta izolacija Vuhana, iz kojeg se pandemija virusa korona proširila po celom svetu, taj grad je, koristeći vozove i avione, napustilo oko 65.000 ljudi. (23.januara, celi Vuhan je hitno proglašen karantinom)Za razliku od Kine u nekim zemljama u Evropi svaki dan je gori od prethodnog, ništa bolje nije u SAD, Velikoj Britaniji...

★Bitni datumi su: svakako 25. i 26.april (Pluton kreće retrogradno, Sunce i Uran u konjukciji), zatim 13. i 14. maj (Mars prelazi u Ribe, Jupiter kreće retrogradno).
Vrhunac krize bi mogao da se poveže sa 25. i 26.aprilom...naravno opet od zemlje do zemlje...Juče su naši epidemiolozi rekli da su za nas bitne sledeće dve nedelje!!! I to vreme 25. 26.april Mars će biti na sredini tranzita kroz Vodoliju tačnije na 18°.
Između 13. 14.maja ona čuvena kriva (o kojoj pričaju epidemiolozi) mogla bi da se izravna!!! 13.maja Mars prelazi u Ribe. 14.maja Jupiter kreće na retrogradno putovanje!
Marsa u Ribama čeka Neptun...i to će svakako biti period u kome ćemo i dalje biti jako oprezni jer Neptun vlada virusima a Mars zaraznim bolestima! Međutim Mars i Neptun će se egzaktno sresti (konjukcija) 13.juna!!!

P.S. Na retrogradno putovanje krenuće i Venera u Blizancima 13.maja!!!
Sutra na dan Venere i o tom putovanju!!!



Dnevni aspekti
Mesec je u Škorpiji


"Kad predugo traje, i tišina nekako zazvuči."
Tišina, posebno ona noćna već neko vreme je deo naših života. Inače bučan grad sada je ponekad jezivo tih...Noćas je mislim bilo tiše nego obično...a Mesec je 3 minuta posle ponoći bio u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji...Kada je Mesec u Škorpiji, sve je intezivnije nego obično i tuga i radost i želje... I sve nekako duboko lično.....Neko je noćas bio tužan...nekome se sve nakupilo. R u Raku pružio je ruku (trigon) Mesecu da ga uteši...dom, porodica.....sada je to jedino bitno...i onada su tužni zaspali....jedva!
Jutros je nebeski alarm Uran preko puta Meseca spreman da zazvoni na uzbunu! Živci napeti k'o strune...Škorpija nasuprot Bika...nervoza oko intime, strasti, novca, tuđeg, zajedničkog...
Šta li će sve danas isplivati iz ove intezivne i duboke energije vode Škorpije, posebno kada je Mesec od jutros i u kvadratu sa Marsom jednim od vladara Škorpije...nametanje kontrole, manipulacije, ljubomora, opsesije...Ova energija ponekad privlači neke krize, na delu su neka emotivna uzbuđenja. Intezitet jak... energija sve ili ništa svuda oko nas...





Нема коментара:

Постави коментар