понедељак, 20. април 2020.

Šta rade zvezde u periodu od 20.aprila do 27.aprila...i nešto šira slika svega što nam se dešava...




Ove nedelje na zvezdanom nebu:

★21.april 08:59: Sunce kvadrat Saturn
★23.april 04:25 Mlad Mesec u Biku 3°
★25.april 09:35: Merkur kvadrat Pluton
★25.april Pluton kreće u retrogradni hod sa 24° Jarca
★26.april 06:31: Merkur kvadrat Jupiter
★26.april 11:00: Sunce konjukcija Uran


Stigli smo do nedelje koja bi mogla da bude prelomna nedelja. Juče je Sunce prešlo u Bika i krenula je sezona Bika! U utorak Sunce u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji neposredno pre Mladog Meseca u Biku u četvrtak! U nedelju Sunce i Uran u konjukciji! 
Na početku nedelje osećanje da nas nešto zaustavlja, sprečava...zadržava...takav je Saturn kada se nađe u energiji kvadrata sa Suncem. Onda će nam Mlad Mesec (Sunce i Mesec) ponuditi da "posejemo" nešto što bi moglo da izraste ako budemo pažljivi - Novi početak! 
Ovo je nedelja u kojoj se moramo potruditi da sačuvamo zdravu pamet (Merkur kvadrat Pluton, Jupiter). Pokušajte da filtrirate vesti i informacije ovih dana!
Pluton će krenuti na retrogradno putovanje, dolazi na red unutrašnje veliko čišćenje!
I na kraju da li ćemo svi zapevati...Let The Sunshine In...Već sada doduše stidljivo dolaze vesti o demonstracijama u SAD....Berlinu, Hongkongu...

★21.april 08:59: Sunce kvadrat Saturn

★Mi ovde smo više od mesec dana u vanrednom stanju, što se izolacije tiče svaka zemlja ima svoju priču...Ovo pišem za sve nas ali iza sve vas ma gde ste sada...Osećanje ograničenosti, zatvorenosti sve je intezivnije...Pritiskaju pravila, mere, uredbe....Sve teže je biti disciplinovan, odgovoran...a ponajteže je biti strpljiv! I ako smo svi ili gotovo svi (uvek ima izuzetaka) svesni da je sve ovo za naše dobro popuštaju kočnice...Početak nedelje nameće još kočnica...traži još strpljenja...ali ne pomaže više ni ona čuvena: Strpljen spašen! Ispred nas će se naći kamen...simbolični kamen (Saturn u Vodoliji). Negde je on ogroman k'o neka stena, negde je manji možda i u ruke stane...ali kamen je kamen...pritiska! U astrološkom energetskom smislu to je još jedno iskušenje i test. I dragi moji, možete uzeti taj kamen i krenuti dalje...ali kamen je kamen...Možda ga i zaobiđete ali on je tu sa razlogom imajte to na umu!


Ako osetite stres, nervozu, napetost, možda depresiju onda ova energija utiče na vas! Jedno je sigurno i taj aspekt će proći...izdržite!

★23.april 04:25 Mlad Mesec u Biku 3°
★Izbegavajte rizik bar još neko vreme...Ko sam sebe čuva i Bog ga čuva...Zašto spominjem rizik? Takva je ova nedelja pred nama! Svoje prste je umešao Uran u Biku, a ove nedelje imamo i Mlad Mesec ili Novi Mesec i Novi početak
Mlad Mesec konjukcija Sunca i Mesec kvadrat izazov Uran u Biku! Ova energije jeste energija Novog početka, Uran sugeriše promene, ali kakave promene (mogu biti dobre ali i na žalost loše) saznaćemo uskoro! Možda bi sve bilo mnogo lakše da nije kvadrata Sunca i Meseca sa Saturnom! Nećemo da se lažemo, ovo su teške energije i zbog toga nemojmo još neko vreme da se opuštamo! 
Konjukcija Mladog Meseca sa Uranom donosi iznenađenje, iznenadne događaje, promene...Uran traži slobodu...Uran traži oslobođenje od ograničenja, dosta mu je rutine, neće ni pravila...Svako impulsivno ponašanje, odluka doneće promenu ali to nije promena koja nam sada treba. Ova konjukcija bi mogla doneti haos, nesreće...agresiju!
Kvadrat Saturna sa Mladim Mesecom (Sunce i Mesec) je zaista teška energija, teška energija za bilo koji novi početak. Ovaj kvadrat još više objašnjava da promene izazvane Uranom mogu biti prilično teške po sve nas. Ponavljam, znam da je teško biti izlovan, teška je i tako drastična promena života u koju smo ušli sa ovim korona virusom! Ali ako sada odbacimo odgovornost, pravila...ili bilo šta slično zaskočiće nas kad tad, pre ili kasnije!
Saturn je i u kvadratu sa Uranom, pa je sve ovo još teže i neizvesnije! Ukratko ovaj kvadrat donosi promene koje ne želimo koje nam se neće svideti! Ovaj kvadrat utiče i na one promene koje želimo!
Bez obzira na najavljene olakšice i popuštanje mera i pravila ja mislim da je i dalje potrebna velika odgovornost, disciplina i oprez...i dodala bih strpljenje!  Ako se pravila i mere menjaju pod pritiskom ili iz nekog drugog razloga to možda neće biti dobro. Savet: Ne rizikujte, budite strpljivi, odgovorni za sebe ali i za druge...prilagođavajte se lagano svim promenama!
I za kraj Mlad Mesec u Biku jeste naša ulaznica u novi početak...tu nema dileme. I svakako možete razmišljati o promenama i novom početku! Ali zbog situacije u kojoj se nalazimo, budite oprezniji nego obično! Brinite o svojoj emotivnoj i materijalnoj sigurnosti (Bik), ali poštujte i sva ograničenja ma koliko vas ona smarala i kočila!
Mlad Mesec u Biku na ličnom planu ukazaće nam koje promene u našim životima su potrebne da bi se prilagodili nekom novom normalnom životu! Da bi došlo do nekog pomaka potrebno je da donesemo neke odluke ali sasvim drugačije od onih koje smo donosili u prošlosti!

★25.april 09:35: Merkur kvadrat Pluton
★26.april 06:31: Merkur kvadrat Jupiter
★Ove nedelje Merkur u Ovnu u kvadratu sa Plutonom i Jupiterom u Jarcu! Ponovo sukob (kvadrat) energija Ovna i Jarca. Ponovo će udariti rogat na rogatog. Kvadrat Merkura i Plutona i još teorija zavera, opsesivnog ponašanja, paranoje, ankcioznosti...Pluton stacioniran retrogradno pa je uticaj još intezivniji i jači...Na taj kvadrat nadovezuje se kvadrat sa Jupiterom i mogućnost preteranog optimizma ali i neki vid euforije. Problem je što je od euforije do apatije jako tanka linija. Ova energija nepovoljno utiče na koncentraciju, donosi rasejanost...i otuda su moguće greške, loše i pogrešne odluke! Pripazite, sada nam je više nego ikada potrebna zdrava pamet! Potrebno je da se suočimo sa strahovima. Gledajte na to ovako: neki strahovi su naši veliki neprijatelji...ali ima i strahova koji su nam prijatelji...Sve što je razumno je dobro za nas. 

★25.april Pluton kreće u retrogradni hod sa 24° Jarca
Ove nedelje pored Mladog Meseca najvažniji astro događaj je Plutonovo retrogradno putovanje. O retrogradnom Plutonu pisala sam u Zvezdama u aprilu - pročitajte još jednom!
Posle konjukcije Jupitera i Plutona od 05.aprila (u direktnom kretanju) koja je imala i još uvek ima jaku ulogu u našim životima, sada je Pluton prvi koji kreće retrogradno...Jupiter će krenuti 14.maja...I tako će nas uvesti lagano u njihovu drugu konjukciju 30.juna (u retrogradnom kretanju) dakle, opuštanja nema...Svaka planeta ima jak uticaj kada je stacionirana! Pluton će u subotu biti retrogradno stacioniran! I ako smo mislili da je uticaj konjukcije Jupitera i Plutona popustio sada ćemo shvatiti da nije..Nema opuštanja do novembra kada ćemo imati poslednju treću konjukciju 12.novembra (u direktnom kretanju)!
Usmerite svoju pažnju i energiju na najpozitivnije energije Plutona: regeneraciju, trasformaciju, suštinsku promenu, preporod, evoluciju, bogastvo...Pokušajte da izbegnete negativnu stranu njegove energije posesivnost, opsesije, manipulaciju, pokušaj kontole, nametanje moći...
Pustite iz vašeg života sve one koji su posesivni koji vam nameću kontrolu i moć, koji manipulišu i sl. Naravno ne radite to ni vi drugima...Kako Pluton ima energiju završetka, kraja...i sl. završite sa takvim odnosima i energijama u vašim životima! Pustite sve što želi da ode...ali napustite i sve ono što vas na neki način na silu drži...Završite sva destruktivna ponašanja, odnose...
Sa retrogradnim Plutonom krenite i vi u čišćenje i bukvalno i figurativno!!!
Očistite prostor (kuću, stan...), očistite telo, detoksikacija i sl., očistite odnose...drugim rečima očistite ormare od "kostura"...ili očistite ono što ste "gurnuli ispod tepiha"! Retrogradni ciklus se dešava uglavnom u proleće (kreće u proleće) zbog toga možemo ovaj ciklus nazvati i Prolećno čišćenje!
Aspekti retogradnog Plutona:
Početak retrogradnog ciklusa Plutona je u nezgodnom trenutku zbog kvadrata sa Merkurom u Ovnu, zbog toga sam savetovala sačuvajmo zdravu pamet! 
RPluton će u maju biti u trigonu sa Merkurom u Biku - 09.maj, u trigonu sa Suncem u Biku - 15.maj! Ovo su energije koje treba iskoristiti! U junu RPluton će biti u sekstil sa Marsom u Ribama - 19.juna i onda nas čeka druga konjukcija sa RJupiterom - 30.jun! Juli sada izgleda daleko, ali bolje je da se pripremimo. U julu nas čeka godišnja opozicija RPlutona sa Suncem u Raku - 15.jul!!! U avgustu opozicija sa Merkurom u Raku - 01.avgust, kao i sa Venerom u Raku - 30.avgust! Plus kvadrat sa Marsom u Ovnu - 13.avgust!!! U septembru trigon sa Merkurom u Devici - 01.septembar, Suncem u Devici - 15.septembar, kvadrat sa Merkurom u Vagi - 21.septembar. ★I 04.oktobra Pluton posle pet meseci retrogradnog hoda krenuće direktno!
Kao što će retrogradni ciklus krenuti sa neharmoničnom energijom kvadrata sa Merkurom i direktno kretanje će na isti način možda i malo teži krenuti kvadratom sa RMarsom u Ovnu - 09.oktobar, kvadratom sa Suncem u Vagi - 15.oktobar...
P.S. Retrogradnim kretanjem Plutona najverovatnije virus neće nestati, usporiće sigurno...ali u oktobru kada Pluton krene direktno opet će biti na neki način aktuelan! I nema pouzdanog načina da se sazna šta će se tačno dogoditi!
★26.april 11:00: Sunce konjukcija Uran
Za kraj nedelje u nedelju ostala je konjukcija Sunca i Urana u Biku! Vrlo uzbudljiv i vrlo nepredvidljiv kraj nedelje ali i početak sledeće! I zbog ove konjukcije sam ovu nedelju na početku nazvala prelomnom nedeljom (pored Mladog Meseca i retrogradnog Plutona)! U Zvezdama u aprilu ovu konjukciju sam nazvala - Osvajanje slobode...
Ovih dana posebno juče sve više je najava za popuštanje izolacije i promene pravila...Smanjuje se policijski čas za jedan sat, najavljuje se više slobode za starije građanje....Dakle, biće više slobode! Ali kako ova energija ima i onu vrlo nepredvidljivu stranu ko zna...možda će nekome trebati još više slobode! Ja sam sve što sam mogla napisala na temu slobode, poverenja, odgovornosti...nemam više šta da dodam, sem ne ulazite u nepotrebne rizike a konjukciju iskoristite za neka nova kreativna ali i originalna rešenja za vaš budući život!

★★★


Da su drugačije okolnosti ovde bih završila sa prognozama za sledeću nedelju. Ali svi znamo da okolnosti nisu ni obične ni normalne...Kao da ove 2020. proživljavamo svi zajedno kraj jednog doba. Na težak način svi kolektivno se spremamo za novo doba! Sve se menja tradicija, kultura, industrija, korporacije, tehnologija, finansijski tokovi, priroda, ekologija...politika, vlast, religija...
(2020. je samo uvod u novo doba u energetski pomak koji dolazi: Ulazak Plutona u Vodoliju 2023/2024, Urana u Blizance 2025/2026, Neptuna u Ovna 2025/2026 i Saturna 2025/2026)
Mislim da je vreme da malo pogledamo unapred, dalje od ove nedelje, da sagledamo širu sliku svega što nam se dešava i što će nam se dešavati na leto/jesen 2020.

Taj pogled svakako kreće od 25.aprila i Plutonovog retrogradnog kretanja plus kvadrat sa Merkurom u Ovnu! Kvadrat se dešava na 24° istom stepenu konjukcije Jupitera i Plutona!
Retrogradno kretanje Plutona ide ka unutrašnjoj transformaciji i čišćenju za razliku od direktnog kretanja kada su trasformacija i čišćenje bili spoljašnji! Unutrašnji nered se mora očistiti pre Plutonovog direktnog kretanja u oktobru! Kvadrat sa Merkurom sada na početku kvari priču, i neko će biti ljut, nervozan, opsesivan, paranoičan...zapljusnuće nas i razne teorije zavere!!!
Ovde zastanite i razmislite o: negiranju da virus postoji (ima i takvih mišljenja), o besu koji ide zbog ograničavanja (ima onih koji misle da niko nema prava da im ograničava slobodu), o razmišljanju da ovo sa virusom nikada neće prestati (takvo razmišljanje zaista nije dobro). Strah je u malim dozama lek....strah u velikim dozama vodi ka bolestima! Najbolje je da situaciju prihvatimo i da krenemo u razmišljanje kako promeniti ono što nas je zadesilo....to je zapravo ono što konjukcija Jupitera i Plutona zahteva od nas (april, jun, novembar).

★Kraj aprila je interesantan zbog Merkurovog sekstila sa RSMČ u Raku ili kako sam ga nazvala - Odškrinuta vrata... I već sada nam je jasnije da će se svakako mnoga vrata odškrinuti....i da su to mere popuštanja koje su najavljene kod nas a nema razloga da to bude i kod svih vas koji ste negde - bilo gde!!! Svaka zemlja ima svoju priču...i trebalo bi da svi zajedno idemo ka zajedničkoj priči - da ponovo putujemo i obilazimo jedni druge!

Prva nedelja maja biće povezana sa RPlutonom tako što će Pluton biti vladar Punog Meseca u Škorpiji - 07.maja! Gore sam navela Plutonove aspekte i jedan je bitan u vreme Punog Meseca u Škorpiji, to je trigon Merkura u Biku sa RPlutonom u Jarcu (vladar Škorpije)! Prvi dani maja nagoveštavaju mirniju priču...i zdraviju pamet...Da bi bili fizički zdravi preko nam je potreban zdrav um, zdrave misli...takve i odluke!

Sredina maja i retrogradne planete i korona virus:
Pluton je prva planeta koja kreće retrogradno ovog proleća 2020. Sredinom maja još tri planete će krenuti na retrogradno putovanje: 11.maja Saturn kreće u retrogradni hod sa 1° Vodolije, 13.maja Venera kreće u retrogradni hod sa 21° Blizanaca i 14.maja Jupiter kreće u retrogradni hod sa 27° Jarca!
★Od sredine maja sve planete koje su započele priču o koroni virusu: Pluton, Saturn i Jupiter biće u retrogradnim ciklusima! Sve je počelo krajem decembra i početkom januara! 
Dakle, sredinom maja će se na neki način završiti prva faza korona virusa! 
Često nam medicinski stručnjaci govore da bi sa lepšim, toplijim vremenom virus mogao ili da nestane ili da bude manje aktivan! To bi mogli astrološki da povežemo sa svim retrogradnim planetama i njihovim uticajima! U najboljem slučaju sa retrogradnim uticajem virus bi mogao da uspori...a naš život lagano da se vraća u normalu...ma šta to sada značilo! Ko će sada znati šta je normalno?!

Jun, juli, avgust...
Ovog leta nas pored ovih retrogradnih ciklusa čekaju i tri pomračenja, dva pomračenja Meseca i jedno pomračenje Sunca! Priča o pomračenjima je posebna priča i prilično kompleksna, ono što je sigurno je da će i te energije uticati na situaciju u kojoj smo!

Pomračenja su povezana sa Mesečevim Čvorovima 04.juna RSMČ prelazi u Blizance a RJMČ prelazi u Strelca. Pisala sam o tome ovde:

Između 11. i 13.jula posle pomračenja Meseca u Strelcu srešće se Mars i Neptun u Ribama, imaćemo i kvadrat Sunca (RVenere ranije) sa Neptunom!!! Neka dešavanja u vezi virusa su moguća, kao i puno nepoznanica oko svega toga!

★23.juna Neptun kreće u retrogradni hod, njegova zarazna moć bi trebala da bude smanjena...

30.juna druga po redu konjukcija Jupitera i Plutona još jedan test i iskušenje sada kada su obe planete retrogradne i kada bi virus zaista mogao da uspori...Socijalne i ekonomske promene dobiće neki novi oblik, zapravo to bi mogao da bude period prilagođavanja na nove uslove života i rada...

Ulazak Marsa u Ovna 28.juna će svakako promeniti priču o virusu...

15.avgusta Uran kreće u retrogradni hod! Gospodar slobode i individualnosti kreće na svoj put unazad u prošlost. Sloboda je ovde lajt motiv. Međutim pre osvajanja slobode potrebno je osloboditi se nekih starih obrazaca. Retrogradni Uran, je tu da nas malo vrati unazad da se suočimo sa stvarima koje nas sprečavaju da do odeđenih promena dođe. Na to gledajte kao na popravni ispit. Ovu energiju će najpre i najviše osetiti buntovni karakteri!!! Mnogima je na vidiku neka promena u odnosu prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti (Bik). Te promene su uglavnom unutrašnje, unutar vas samih....Kada Uran krene direktno (14.januar 2021. ) krenuće i spoljašnja manifestacija tih promena...

Mislim da ćemo se u ova tri meseca prilagođavati novom načinu života! Znam, obično tada planiramo gde ćemo putovati...pisala sam već o tome u tekstu o Mesečevim čvorovima!!!

Septembar, oktobar, novembar....decembar...
Kada Jupiter, Saturn, i Pluton krenu direktno tada bi mogli da se vratimo na period kada su krenuli u retrogradni hod! Jupiter; Saturn i Pluton će krenuti direktno:13.septembra Jupiter kreće direktno sa 17° Jarca, 29.septembra Saturn kreće direktno sa 25° Jarca i 04.oktobra Pluton kreće direktno sa 22° Jarca! Jupiter i Saturn će nas u septembru vratiti u period iz sredine maja, Pluton će nas u oktobru vratiti na period iz kraja aprila!!! Kada kažem "vratiti" mislim da ćemo se baviti nekim događajima vezanim za taj period!!! Ovo bi mogla da bude druga faza korona virusa!
Obratite pažnju šta će se dešavati sada krajem aprila i sredinom maja!!!
Direktna kretanja ovih planeta posebno Plutona bi mogli doneti nove slučajeve virusa! Mada u pozadini svega mogu biti i neki ekonomski i politički događaji i domaći i svetski! Predsednički izbori u SAD zakazani su za 03.novembar, neki drugi izbori su odloženi...ne zna se kada će se dogoditi. O Bregzitu se manje priča ali on nije nestao, da li će preživeti EU i sl. ...

★Od sredine septembra do sredine oktobra ★Saturn i Pluton će ponovo biti jako blizu  (3° između nih)....Ove planete su na neki način započeli celu priču da li će se ona završiti ili će promeniti oblik videćemo kada za to dođe vreme!

U novembru će se dogoditi treća i poslednja ★konjukcija Jupitera i Plutona - 12.novembar! Ne znam za virus, ali dogodiće se velike promene. One će zavisiti i od toga koliko smo bili spremni za promene i kako su promene išle od aprila (prva konjukcija), juna (druga konjukcija) do novembra (poslednja konjukcija)! Saznaćemo da li smo smogli snage za trasformaciju i regeneraciju!

U novembru imamo jedno pomračenje Meseca, u decembru Totalno Pomračenje Sunca!!!

U decembru Jupiter i Saturn prelaze u Vodoliju!!! 21.decembra je njihova Velika konjukcija - Nove prilike i novi razvoj, novu životnu fazu do 31.oktobra 2040. (sledeća konjukcija u Vagi)...

P.S. Mars će biti retrogradan 10.septembra. I Mars će od 28.juna do kraja godine boraviti u Ovnu.
O retrogradnoj Veneri i retrogradnom Marsu nekom drugom prilikom, samo da napomenem da i oni imaju uticaja na razvoj situacije!!!

Teško je da ćemo se ovog leta i jeseni vratiti tamo gde smo nekada bili...
Svet se menja pred našim očima i teško je pomisliti da ćemo se do kraja ove godine vratiti u normalni život ili u život koji smo živeli pre korona virusa. Da li će maske i rukavice i socijalna distanca biti naš "normalni" život....neko vreme sigurno hoće! Nadam se da uskoro više nećemo posmatrati život sa prozora ili terasa...da ćemo povratiti svoje živote (da mi Samsung Health više ne šalje poruku "još uvek niste snimili ni jedan korak danas), i da njima neće upravljati pravila i mere!
Mislim da ipak najviše možemo očekivati od Velike konjukcije Jupitera i Saturna u Vodoliji - 21.decembra! Iskreno se nadam da ćemo tada već imati vakcinu ili lek za lečenje virusa i da ćemo sa ovom konjukcijom ući u jedno novo doba čovečanstva!

Нема коментара:

Постави коментар