субота, 4. април 2020.

Susret Jupitera i Plutona posle 13 godina...




Ili kada se sretnu neizmerna snaga i transformacija. 

Najveća i najsjajnija planeta Sunčevog sistema Jupiterviše socijalna planeta nego tkz. lična planeta, planeta koja širi sve što dotakne, gde dobre stvari postanu još bolje ali i loše stvari mogu postati gore!  I Pluton tkz generacijska planeta, kojoj je oduzet status planete i ako je Pluton je ostao isti, isti je uticaj, a status je "patuljasta planeta". Pluton je najudaljeniji od Sunca, i njegovo kretanje je najsporije. U jednom znaku ostaje između 12 i 32 godine, i uglavnom ga tako i osećamo na globalnom nivou. Vezuje se za mase, masovne pojave, nažalost masovna stradanja, katastrofe, ratove... Pluton je najzagonetnija planeta o kojoj se i najmanje zna. Prva asocijacija u vezi ove planete je - energija, ogromna energija, ali ne obična energija, već energija jednog vulkana... nikada ne znamo kada će erupcija. U mitologiji Pluton je povezan sa podzemnim svetom!
Pluton je vladar Škorpije i 8.prirodne kuće horoskopa!
Ponekad mu pripisuju i magijsku moć. Rekla bih da on ima i energiju koju teško možemo potisnuti ili kontrolisati. Kada čitate o ovoj planeti naći ćete na najrazličitije opise, vezuju ga za destrukciju, mržnju, brutalnost, smrt, prinude, viruse, zarazne bolesti, ali i za strast, sex, obnovu, regeneraciju, transformaciju .... čin rađanja!!!
Pluton je poput ptice feniks...ali on prvo stvari dovede u stanje pepela a onda se izdiže iz njega!
I na globalnom i na ličnom planu Pluton je taj koji u našim životima pravi suštinske promene - neki kraj i novi početak (smrt i ponovo rađanje)! Sada je u Jarcu i to nam radi godinama, mada je posebno aktivan sada pri kraju Jarca (24°).

Prošle godine 02.decembra Plutonu se pridružio i Jupiter! Sada su na istom 24° i zajedno započinju novi ciklus! Sada se ujedno završio i prethodni njihov ciklus započet 11.decembra 2007. u Strelcu na 28° jako blizu Galaktičkog centra!

Ova konjukcija se dešava svakih 13 godina!
Sada posle 13 godina Jupiter i Pluton počinju novi ciklus koji će trajati do 04.februara 2033. (Jupiter i Pluton u Vodoliji na 14°).
Vreme je da se svedu računi....i šta smo od tada uradili i lično i globalno, posebno kada je Pluton u pitanju? Da li smo i kako iskoristili njegou energiju moći, trasformacije, regeneracije, energiju svojevrsnog "čišćenja". U ovom trenutku Jupiter širi ono što je zatekao!!!

Njihov susret (konjukcija) dolazi posle konjukcije Saturna i Plutona 12.januara i posle nedavne konjukcije Marsa i Saturna u Vodoliji na 0° (31.mart), konjukcije koja je bitna kao i ova za trenutna dešavanja i za situaciju u kojoj se nalazimo!!!

Na Blogu ima nekoliko tekstova o konjukciji, pogledajte ovaj u Nedeljnom horoskopu!!!

Smena ciklusa!
U vreme poslednje konjukcije Jupitera i Plutona (11.decembra 2007. u Strelcu na 28°), Jupiter je bio u svom sedištu ili kod svoje kuće (Jupiter vladar Strelca) i Jupiter je u toj konjukciji bio jači...Od tada je počeo njihov novi ciklus u Strelcu - došlo je od tada do ekspanzije putovanja, obrazovanja itd., migracije...i sve ono što je u simbolici Strelca!

Sadašnja konjukcija je u Jarcu, gde je Jupiter u padu pa je i slabiji...Očigledna su ograničenja putovanja, zatvaranje granica...I Jupiter i Pluton su zapravo na Saturnovom terenu, u Saturnovoj kući (Saturn vladar Jarca). Saturn i Pluton su se već sreli i mi u tom susretu nismo najbolje prošli! Ostaje nam da saznamo kako će na nas uticati susret Jupitera i Plutona, dokle ih Saturn nadizire iz Vodolije! Ali tu nije kraj...do kraja godine očekuje nas još jedna Velika konjukcija Jupitera i Saturna!!!
P.S. Konjukcija Jupitera i Plutona u Jarcu dogodila se poslednji put 1771.godine, dakle pre 249 godina!!! Ako izguglate videćete da je tada bila bubonska kuga u Moskvi!
Tokom cele ove godine sudbinu nam kroje Jupiter, Saturn i Pluton
Sve tri planete su sporog kretanja pa je i uticaj jači i dugotrajniji! Saturn vlada ograničenjima, granicama, zidovima, Pluton vlada virusima i smrću i Jupiter vlada ekspanzijom, proširi sve što dotakne. Sve ovo u skladu sa sadašnjom trenutnom situacijom! 

A sve je krenulo konjukcijom Saturna i Plutona krajem prošle i početkom ove godine! 
Saturn i Pluton zajedno nisu najbolja kombinacija! Neću vas više vraćati na tu priču sve je već rečeno i napisano, ali odatle je počelo. Da nije sada bi o ovoj konjukciji pisali na nešto drugačiji način! Kao i svaka konjukcija i ova ima "dve strane medalje", očigledno je da je sada ona druga ne tako dobra! U ranijim tekstovima pisala sam o obe strane medalje! U ovom trenutku nije bitno da li smo bogati ili nismo virus ne bira! Da nije virusa pričali bi o bogastvu, moći, kontroli, manipulacijama i sl. stvarima!
Jupiter je samo proširio šta je zatekao! Saturn je prešao u Vodoliju i od tada se proširila priča o karantinu. Sve je više mera za ograničenje slobode kretanja - širom sveta! 



To što su u priči Jupiter, Pluton i Saturn vraća me  na mitologiju!
Pisala sam tada o pobedi Jupitera nad Plutonom. Naravno u prenosnom smislu jer ovde u ovoj konjukciji se radi o tome čiji će uticaj biti jači. Jupiterov ili Plutonov!? Nečiji uticaj će u nekom trenutku prevagnuti (u konjukciji iz decembra 2007. uticaj Jupitera je bio jači).
U teoriji Jupiter je planeta: rasta, zastupljenosti, ekspanzije, razumevanja, sreće. Pluton je sa druge strane planeta krajnosti: snaga, smrt, trasformacija, preporod, evolucija. Pluton ima poriv za uništenjem ili za reformom, njegova najbolja uloga je trasformacija i suštinska promena. Ponekad ta transformacija može da bude bolna! Pluton pored ostalog vlada virusima, bakterijama...Vlada i začećem, umnožavanjem ali vlada i smrću! Njega neki autori vide kao višu oktavu Marsa. Saturn je planeta: strukture, ograničenja, odgovornosti, discipline, ambicije, obaveza!

U ovom trenutku očigledno je da Pluton ima jači uticaj i u ovom trenutku Pluton ispoljava svoju negativnu stranu. Jupiter je slabiji ali ipak širi ono što dotakne. 
U mitologiji Jupiter i Pluton su bili braća...braća se ponekad nadmeću...Sada su na terenu Saturna koji je u mitologiji otac braće...Jupiter je svrgnuo svog oca sa trona, bratu Plutonu dao je podzemni svet...Ako se sada "braća" Jupiter i Pluton ne slože onda će biti problema, mada ih već ima. Iskreno mislim da bi najbolje bilo da prevagne to što Pluton vlada velikim bogatstvom i što je u mitologiji bio jako bogat - Plutos (grčki "bogatstvo"- "obilje")....i da Jupiter proširi tu priču!
Ipak u astrološkom smislu kao što sam već napisala to što je Jupiter u Jarcu u padu oslabio je njegovo pozitivno dejstvo, Plutonova snaga je jača i očiglednija. Tu je i Saturn u Vodoliji koji sve nadgleda i trenutno ograničava!

Nadam se da će ovo što sam ranije napisala ipak prevagnuti:
Vera, Nada (Jupiter) da će se teško vreme završiti (Pluton) i da se krene iz početka (Pluton)



Šta možemo da očekujemo
2007. godine Jupiter i Pluton su se sreli samo jednom, kao i pre toga 02.decembra 1994. 
Sada 2020. ovu konjukciju imaćemo ukupno tri puta! Još dve nas očekuju: 30.juna 2020. RxJupiter konjukcija RxPluton na 24° i 12.novembara 2020. Jupiter konjukcija Pluton na 22°
To što se događa tri puta u jednoj godini je neobično ako znamo da će se i sledeće dve konjukcije dogoditi samo jednom 04.februara 2033. i 12.aprila 2045.!!!

Sva dosadašnja pisanja na temu ove konjukcije išla su u pravcu moći, uticaja, blagostanja ali i u pravcu manipulacija, pohlepe, opsesija...negde između nekog bogatstva i masovne kontrole...Jupiter ekspanzija - Pluton moć, uticaj!!! Sada posle konjukcije Saturna i Plutona neke stvari su jasnije!!! Sada u svakom slučaju vidimo na delu neki vid (ne)kontrole mase!!! Masovno dešavanje u vezi virusa i njegove kontrole. Bilo bi jako dobro da egzaktan uticaj ove konjukcije krene u pravcu  završetka/smrt  (Pluton) ekspanzije (Jupiter) virusa! I da se u junu i novembru bavimo samo finansijama. Bilo bi dobro ali da li je realno. 

Spoj ovih planeta na neki način donosi ekstreme i krajnosti u filozofiji, religiji, ekonomiji, politici...Možda će baš ova energija pomoći u borbi protiv finansijske štete koju je napravio i još pravi korona virus! U junu kada obe planete budu retrogradne, svakako će nas vratiti na nešto u smislu dovršiti nedovršeno. U novembru kada obe planete budu direktne ali kada budu na istom 22° na kome je bila čuvena konjukcija Saturna i Plutona (januar), moguće je da će tada biti kraj onog što je započeto u januaru...Moguće, rekoh već spoj Jupitera i Plutona donosi ekstreme. 
Ipak mora se uzeti u obzir i sve ostalo u junu i novembru, sve aspekte, tranzite...pomračenja (a ima ih i u junu i u novembru). Pozitivne promene su svakako to što će Mesečevi čvorovi menjati zankove u junu, kao i dva sekstila Jupitera i Neptuna jedan u julu, drugi u oktobru...prvi je bio 20.februara kada mi ovde još nismo ozbiljno uzeli virus koji se širio u Kini! I kod ovog aspekta sam spomenula mitologiju! Bilo je reči i o putovanjima i stvarnim i duhovnim. Za stvarna putovanja ko zna...za duhovna uvek ima mesta. U julu su Jupiter i Neptun retrogradni...možda će putovanja biti više lokalna...u oktobru su obe planete direktne..možda krene i priča o nekim daljim putovanjima!
I da završim sa mitologijom....nadam se da će Jupiteru (u julu i oktobru) pomoći drugi brat Neptun i da će Jupiter osnažiti i preuzeti bolju ulogu od trenutne!!!

Spoj nespojivog...
Jupiter i Pluton su planete koje su svakako prilično različite i donekle nespojive....
Kakav će konačno biti uticaj njihovih susreta (ima ih tri) zavisi i od njihovih položaja...Zbog Jupitera u padu Pluton je sada nadmoćniji...i realno kada je Pluton u pitanju nešto mora da umre da bi se nešto rodilo...neki kraj i neki početak...posle toga sledi regeneracija...koju Jupiter može da proširi...
Ovakav je trenutni uticaj....i u vezi virusa i u vezi ekonomske situacije opet zbog virusa.



"Zdravlje je pravo bogatstvo, a ne srebro i zlato"

I dalje stojim iza svega što sam o ovoj konjukciji napisala nedavno:
Ova rečenica je posebno bitna: "Od nas samih zavisi da li idemo u konstruktivna rešenja ili u destrukciju!" Ona oslikava našu trenutnu situaciju!!! Pročitajte pažljivo tekst...i ono "između redova"...
Gandi nije više živ ali je sve objasnio! Bil G. je napustio neki od silnih upravih odbora da bi se više posvetio dobrotvornom radu, ali je dao i neke predloge u vezi virusa! Dva po meni najupečatljivija primera rođenih sa Jupiter konjukcija Pluton! 
Možda ova konjukcija i hoće od nas da shvatimo šta nam je najvrednije u životu...sada u ovom trenutku ništa vrednije nije od zdravlja i od samog života!!!

P.S. U tekstu tog 12.marta osim ove konjukcije pisala sam i o konjukciji Marsa i Jupitera i naglasila da je 20.marta moguć neki intezitet! 19. marta Italija je postala zemlja sa najvećim brojem smrti od korona virusa, 20.marta Srbija je imala prvi smrtni slučaj!

Hronologija priče o virusu...aspekti i vesti




Baci kamenčić promena...
Jedno je izvesno svet posle svih konjukcija ove godine: Saturna i Plutona, Jupitera i Plutona i Jupitera i Saturna više nikada neće biti isti!!!

Ovaj aspekt ima očigledan uticaj na globalnom nivou i sada nam je taj deo priče mnogo važniji, ali ovaj aspekt ima i pojedinačan - lični uticaj na svakog od nas! I moramo da znamo da nema menjanja globalne situacije ako promenu ne počnemo.... svako od sebe...Potrebno je da shvatimo da zdravlje, život, sreću ne uzimamo zdravo za gotovo...da nam je potreban duhovni razvoj, duhovno buđenje, da više dajemo drugima onima koji nemaju....jer to je jedini put do boljitka pa i nekog bogastva... Da sebičnost, pohlepa, ljubomora ne vode ka tom putu...Više morala, etike, pravde...i rast je moguć...biće više posla, više novca, putovanja...ali bez trasformacije i suštinske promene i lične i kolektivne ne možemo da očekujemo da će nam nešto "pasti sa neba" - Neka svako od nas "baci kamenčić" i krugovi će se proširiti....
Konjukciju Jupitera i Plutona i njihov novi ciklus od 13 godina shvatite kao seme promene...šta sada zasadimo to ćemo i da žanjemo!!! Blago koje krije Pluton biće nam dostupno ako se svi kolektivno promenimo...To što se baš ove godine Jupiter i Pluton sreću tri puta očigledno znači da nam ni planete ne veruju da ćemo se promeniti...pa će nas tokom cele godine posmatrati i testirati!!!
Kada Pluton nešto menja to više nikada ne bude isto...tako da i život posle korona virusa više nikada neće biti isti! To što smo sada svi njegovi zatvorenici (pomogao mu je i Saturn) daje nam šansu da se zagledamo što dublje u sebe...i da tamo negde pronađemo i Veru i Nadu (Jupiter)...

Za kraj...
Još uvek mi šaljete poruke sa pitanjem: Kada će ovo proći?
U ovom tekstu je odgovor...

Na to mogu da dodam: 
Kada znamo šta nas još od aspekata očekuje, samo ova konjukcija još dva puta, neki neharmonični aspekti do kraja ovog meseca, kvadrat Marsa i Urana 07.april, Pun Mesec u Vagi 08.april, Sunce u Ovnu sa neharmoničnim aspektima 14. i 15.april, Merkur u Ovnu sa neharmoničnim aspektima 25. 26. 28.april, Sunce u Biku konjukcija Uran 26.april....
Na sve ovo tu su i letnja pomračenja Meseca i Sunca. Tu je i retrogradni Mars od 10.septembra do 14.novembra u Ovnu...Mars će biti na istim stepenima gde će tranzitirati Sunce i Merkur u Ovnu i praviti kvadrate sa planetama u Jarcu.
Zaista nema načina da se utvrdi kada će se završiti sve ovo. Čeka nas više tih prelomnih trenutaka u kojima se nešto može promeniti...Ulaskom Merkura u Ovna imaćemo više informacija, pričaće se više o svemu...i glasnije, posle njegovih neharmoničnih aspekata sledi neko smirivanje...
Sigurno je da ćemo godinama pamtiti to što su ove 2020. godine Jupiter, Pluton i Saturn bili zajedno u Jarcu većim delom godine!!! 









Нема коментара:

Постави коментар