субота, 22. фебруар 2020.

Subota, Saturn....od 22.marta Saturn u Vodoliji - Ispred svog vremena!


Zvezdani(n) zapis 2811
Subota. Saturnov dan.
Saturn je u Jarcu na 27°

Iza leđa su mu Pluton na 24°, Jupiter na 14°, RJMČ na 5° i Mars na 4°...
Od 03.februara Saturn je u pre retrogradnoj senci (sa 25°) i lagano ide ka Vodoliji gde će i krenuti u redovan retrogradni ciklus!
Ulazak u Vodoliju je zakazan za 22.mart u 04:59 CET
11.maja krenuće u retrogradni ciklus sa 1° Vodolije
02.jula će se vratiti još jednom u Jarca
29.septembra će krenuti direktno sa 25° Jarca
17.decembra će konačno preći u Vodoliju (do 07.marta 2023.)

Šta će značiti ulazak Saturna u Vodoliju?
Godine napretka, progresa, tehnologije...
Hoće li se Saturn malo opustiti i biti što da ne ekscentričan?

Da bi lakše predvideli budućnost moramo se osvrnuti na prošlost:
★Saturn je u Vodoliji boravio od 03.januara 1962. do 23.marta 1964. (ušao na kratko u Ribe) i još jednom boravio u Vodoliji od 16.septembra 1964. do 15.decembra 1964.
★Saturn je u Vodoliji boravio od 06.februara 1991. do 21.maja 1993. (ušao na kratko u Ribe) i još jednom boravio u Vodoliji od 30.juna 1993. do 29.januara 1994.

★1991. se ostvaruje prva internet veza u Srbiji između FON-a i Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, a ubrzo se formira i Akademska mreža Srbije (1992), kao i Mreža poslovnih tehnoloških informacija Republike Srbije, čime nastaje i komercijalni nacionalni domen .co.yu. Iako se SFRJ u to vreme već raspala, a SRJ bila pod sankcijama, infrastruktura je zahvaljujući državnoj podršci i domaćoj pameti uspešno održavana.
★Istorijski trenutak dogodio se 1996. kad je nacionalna akademska mreža spojena sa svetskim internetom, čime su onlajn servisi postali dostupni korisnicima u zemlji! ★Internet u Srbiji (tadašnjoj Jugoslaviji ) pojavio se 28. februara 1996. godine, na dan Univerziteta u Beogradu. (Saturn je tada bio u Ribama, Uran u Vodoliji)!
U našu kuću prvi računar ( i internet) ušao je 1998. kada je Saturn bio u Ovnu! Od tada naš fiksni telefon skoro nikada nije bio dostupan a imali smo na kratko i dvojnika :). Ja sam se malo svađala sa kompjuterom, više sam bila radoznala i željna znanja....Prvi nalog na svom imenu došao je 16.septembra 2000. (papillon@net.yu)! RxSaturn je tada bio u Blizancima (i Jupiter je bio u Blizancima)!

Mali nagoveštaj...
22.marta 2020. Saturn će prvi put ući u Vodoliju od 29.januara 1994. 

1962. -1964.
Svaki prelazak Saturna u Vodoliju nagoveštava neke istorijske prekretnice i veliki tehnološki bum!
Rađanje satelitske televizije počelo je 23.jula 1962. Prvo instaliranje industrijskog robota izvršeno je 1962. godine u fabrici automobila General Motors u Trentonu, New Jersey. Iskreno mislim da će se Saturnov ulazak u Vodoliju 1962. godine pamtiti po rok pop grupi Bitlsi :)
Šezdesetih godina dvadesetog veka su se pojavile tzv Haj Fideliti (Hi-Fi) ploče, ploče sa visokim kvalitetom reprodukcije tako da deo popularnosti Bitlsi sigurno duguju i toj tehnološkoj inovaciji!

1991. - 1994.
Od 1991. krenuo je razvoj WWW (World Wide Web) zapravo internet je bio sve više dostupan! 1993. krenula je i eksplozija veb pretraživača (web browser)!
Međutim mislim da će ovaj ulazak Saturna u Vodoliju pamtiti po raspadu: Sovjetskog Saveza 26.decembra 1991. ali i raspad SFRJ!!! 1991. godina se spominje i kao prestanak hladnog rata!!! 
Evropska unija je oformljena pod sadašnjim imenom Ugovorom o Evropskoj uniji (više poznatim pod imenom Mastrihtski ugovor) 1992. 


Žena ispred svog vremena
Anais Nin: Saturn u Vodoliji (Riba/Vaga)


Saturn u Vodoliji - ispred svog vremena...
Ko zna šta nam predstoji...sa Vodolijom nisu laka predviđanja...
Izvesno je neki tehnološki bum...Tek što smo se navikli na mogućnosti koje pruža 4G mobilna mreža a već se priča o 5G! Da li će 5G stići u Srbiju u naredne tri godine boravka Saturna u Vodoliji ili ćemo čekati ulazak u EU :). Da li će doći do ekspanzije električnih automobila itd. Kakve će se sve aplikacije pojaviti, koliko li će se raspravljati o privatnosti na internetu!? Šta će se događati sa društvenim mrežama? Da li će doći do ekspanzije barkodova, da li će početi ugradnja čipova tamo gde ne možemo ni da zamislimo?! Hoćemo li se umrežiti na najneverovatnije moguće načine!? Šta će se dešavati sa energijom, strujom, ugljem, gasom? Da li će se otkriti novi izvori energije, da li će doći do napretka kvantne i talasne tehnologije!?
Da li će se raspasti neki savez, neka velika grupa, organizacija, mreža ili će se stvoriti novi savezi?
Da li počinje novi svetski poredak?! Ostaje nam da saznamo!
Najverovatnije je da ćemo prvi ulazak Saturna od 22.marta do 02.jula osetiti tek kao uvod u ono što će se zaista događati od 17.decembra 2020. do 07.marta 2023.


22.marta 2020. Saturn će preći u Vodoliju

U Jarcu će ostati:RJMČ, Jupiter, Mars i Pluton. U Ribama: Merkur, Mesec i Neptun. U Ovnu: Sunce (vladavina Ovna) i Kiron! U Biku: Uran i Venera!!!
Do ponovnog vraćanja u Jarca 02.jula dogodiće se:
Konjukcije Marsa sa Plutonom (u Jarcu) i Saturnom (u Vodoliji) u martu, konjukcija Jupitera i Plutona u Jarcu u aprilu i junu, Pluton će krenuti u retrogradni ciklus u aprilu, Jupiter i Saturn će krenuti u retrogradni ciklus u maju, Merkur u Raku će krenuti u drugi retrogradni ciklus u junu ali i Venera u Blizancima i Neptun u Ribama!!! U junu će RSMČ preći u Blizance i RJMČ u Strelca. 
Datumi → OVDE!

02.jula 2020. Saturn će ponovo preći u Jarca, u Jarcu će ga sačekati: Pluton i Jupiter (RJMČ je u Strelcu), RNeptun u Ribama, Mars i Kiron u Ovnu, Uran u Biku, Venera (direktna) u Blizancima i RSMČ, RMerkur i Sunce u Raku (vladavina Raka)!

Vodolijom vladaju Saturn i Uran!
Ulaskom Saturna u Vodoliju moguć je strah od novog, drugačijeg...(Saturn), ali tu je Uran da razbije strah, rutinu, dosadu, navike...
Dobićemo i prvi nagoveštaj kvadrata Saturna i Urana!!!
Raniji tekst o ulasku Saturna u Vodoliju:




Da li ćemo i koliko osetiti prvi Saturnov boravak (prvi od 29.januara 1994.), ostaje nam da saznamo i na kolektivnom i na ličnom planu! Ali kada Saturn konačno pređe u Vodoliju 17.decembra sasvim je izvesno da će započeti jedan nov i drugačiji period! Dva dana posle Saturna i Jupiter ulazi u Vodoliju!

Ovaj period će posebno biti obležen jednom Velikom konjukcijom!!!
21.decembra 2020. Jupiter i Saturn će biti u konjukciji  0°29' Vodolije!!!
Saturn i Jupiter će od 19.decembra 2020. do 29.decembra 2021. zajedno boraviti u Vodoliji!
Saturn će ostati u Vodoliji do 07.marta 2023.
Jupiter će u vreme Saturnovog boravka u Vodoliji biti u Ribama i Ovnu!!!

Od ove Velike konjukcije pa nadalje zasigurno počinje neki sasvim novi period!!!
2021. godina je svakako godina velikih promena!!!
Sve ono što Saturn u Vodoliji znači Jupiter ulaskom u Vodoliju će da proširi!!!
Mali ali značajan uvid u ono što će se događati imaćemo u periodu od 22.marta do 02.jula ove godine! Saturn će nas u to vreme testirati! Nagovestiće male ili velike promene! Dakle ova 2020. je samo uvod u ono što nas čeka u naredne tri godine!!!


Mesec je u Vodoliji...
Od jutros je u sekstilu sa Venerom u Ovnu...lepo buđenje uz osmeh....
Međutim, Mesec je već u praznom hodu od 05:08 CET i ako vam se ne radi ništa poslušajte unutrašnji glas...
Nisam zaboravila na današnji egzaktni aspekt sekstila Sunca i Urana (vladara Vodolije a Mesec je u Vodoliji)! Glavna poruka ovog aspekta je - U moru kopija, budi original...
Nisam zaboravila jer mislim da je potrebno da se pripremite na neke energije koje dolaze...nije daleko 22.mart kada će Saturn preći u Vodoliju!
Za današnji sekstil Sunca i Urana mogu samo da dodam....Original se uvek prepoznaje....i kopije se prepoznaju...Ne budite samo danas originalni i drugačiji...krenite od danas u promene...
Mesec će biti u praznom hodu do 07:37 CET (nedelja)
Mesec će preći u Ribe i sutra nas čeka još jedan novi početak - Mlad Mesec u Ribama!


Нема коментара:

Постави коментар