четвртак, 13. фебруар 2020.

U susret sekstilu Jupitera i Neptuna...vladara Riba...



Zvezdai(n) zapis 2802
Četvrtak. Jupiterov dan.
Jupiter je u Jarcu na 16°17’

Jupiter je 02.decemra prešao u Jarca i pridružio se grupi planeta u Jarcu, tada su to bili Venera (do 20.decembra), RxJMČ, Saturn i Pluton...Društvo se od tada menjalo....i Sunce i Merkur su bili u Jarcu. Na današnji dan to izgleda ovako: RxJMČ 5°, Jupiter 16°, Pluton 23° i Saturn 26°....čeka se Mars koji je eto ostao poslednji da se pridruži ovoj grupi u Jarcu!!! Kada Mars pređe 16.februara opet ćemo pričati o stelijumu!!! 
Ovde je reč o Jupiteru...on je od kako se pridružio planetama u Jarcu doneo jedan realistički pristup sreći, ekspanziji, blagostanju - oprezan i obavešteni optimista :))
U ovom trenutku Jupiter je 7° udaljen od Plutona! I jesu i nisu u konjukciji! Ako uzmemo dozvoljen orbis delovanja oni već jesu u konjukciji i deca rođena u ovo vreme imaće u svom horoskopu ovu konjukciju! Ipak ona će biti najjača i egzaktna 05.aprila kada i Jupiter i Pluton budu na 24°!!!
Mnogo smo bliži jednom drugom aspektu Jupitera - sekstilu sa Neptunom u Ribama! 
On će se dogoditi 20.februara kada i Jupiter i Neptun budu na 17° - Optimistični idealizam...
Ovo je prvi od tri sekstila Jupitera i Neptuna...obe planete su vladari Riba!



Pisala sam o oba aspekta i o konjukciji i o sekstilu:
U decembru 2019. - ZVEZDE U 2020.
Jednog utorka u februaru - kao pripremu za ove aspekte!
I naravno prošlog četvrtka - na dan Jupitera


20.februar 2020.

I ako će sekstil Jupitera u Jarcu i Neptuna u Ribama biti egzaktan sledećeg četvrtka (dan Jupitera) tačno u 16:56 CET on će biti aktuelan i sada ali i u vreme Dana Zaljubljenih...
Šta sad Ljubav ima s' tim?
Ima! Neptun je viša oktava Venere...
Energija ovog aspekta nudi realni optimizam i ostvarenje realnih snova!
U nedelji ljubavi....
Neko sanja uspeh, položaj, bolje materijalne prilike...neko sanja ljubav, idealnu polovinu, srodnu dušu...neko sanja i jedno i drugo...Što su vam snovi realniji izvesnije je da ćete ih ostvariti!
I kuće u kojima se nalaze ove Tran planete govore o oblastima života gde će se neki san ostvariti!
Meni je Jupiter u 3. Neptun u 5. u istim kućama će biti i 27.jula i 12.oktobra! Za sada samo planiram putovanje...imam još snova vrlo realnih...pa da ne ureknem :).




Mesec je u Vagi...
Neodlučan uvek kada je u ovoj energiji (znaku)....Sav je u fazonu DA - MOŽDA - NE...
★Sada je u aspektu kvadrata sa Plutonom u Jarcu:
Pored neodlučnosti tu je i nemir, nervoza....možda zbog neke ljubomore, opsesije neke....neke tajne...Višak energije, potreba da se nešto ili neko kontroliše, energija posesivnosti, opsesivnosti...Moguće je destruktivno ponašanje..Gde je Pluton u negativnom aspektu, tu je mogućnost ljubomore, zlostavljanja, manipulacije...Bolje je da ovu energiju iskoristite za neko čišćenje....već prema potrebi.....
★Srećom pa u isto vreme Mesec u trigonu sa Suncem u Vodoliji: 
Ovde u ovom Mesečevom aspektu, duša (Mesec), žena, majka, sestra, tetka, i da ne nabrajam...(Mesec) u skladu sa voljom (Sunce), muškarac, otac, brat, muž, autoritet....(Sunce)!!! Lepa energija za muško - ženske odnose, ali i za odnose u porodici. Moćna i jaka energija, energija vazduha (Vaga, Vodolija)....
★Naravno Mesec će biti i u kvadratu sa Saturnom: 
Energija koja donosi neku nemoć, zastoj....negde tugu, negde melanholiju....onaj čuveni D-mol....Ustati ili ostati u krevetu? Ono....kada pritisne neka tuga, melanholija (negde i depresija), kada osetimo neko ograničenje, hladnoću...Duša (Mesec) i "kamen" (Saturn)....pritiska kamen samo tako!!! Još ako ima "pogodno tlo" - ostali vaši aspekti i natalni i tranzitni!!! Izađu neki strahovi, tuge neke, usamljenost postaje jača ili se tek javi....Dođu neka sećanja na neke prošle događaje, promašaje, rastanke, gubitke...Pa sve pritisne još jače i teže...Ovde trpe osećanja, duša... (Mesec), neki naši odnosi, pre svega porodični ali i drugi...Žene su posebno osetljive, tužne, neutešne...Kod kvadrata javlja se i bes, nervoza....i uvek je neko drugi kriv, za naše stanje...To je uglavnom pogrešan stav....Mnogo lakše ćete ovu energiju savladati ako ne tražite krivca. Ako besa nema ima hladnoće...lošeg i teškog raspoloženja!!!
★Za sam kraj dana Mesec u sekstilu sa Marsom:
Ovo je energija samopouzdanja, zaštitnički odnos prema porodici...jake strasti, spontane rekacije, jak entuzijazam, potreba za takmičenjem i pobedom...popularnost, šarm, jake želje...višak energije koji treba dobro kanalisati....Mesec u Vagi i naši odnosi, veze...Mars u Strelcu jake želje i strast....

Mesec će biti u praznom hodu od 22:40 do 01:37 CET
U 01:37 Mesec prelazi u Škorpiju...i Dan Zaljubljenih može da počne :))


Нема коментара:

Постави коментар