уторак, 23. јануар 2018.

U susret Plavom Mesecu; Super Mesecu...Punom Mesecu u Lavu i totalnom pomračenju Meseca

Uz popodnevnu kafu :)))
Utorak je, Marsov dan... 
Mars je u Škorpiji na 28*...Jupiter je na 20* Škorpije....Uskoro sledi rastanak :)). 26.januara Mars prelazi u vatrenog Strelca!!!
U Jarcu su i dalje Saturn na 3*, Merkur na 17* i Pluton na 19*!!!
Merkur i Pluton sutra u konjukciji!!! 25.januara Merkur u sekstilu sa Jupiterom u Škorpiji!!! 28.januara Merkur u kvadratu sa Uranom u Ovnu!!!
Sunce i Venera su u Vodoliji, Sunce na 3*, Venera na 6*, tu u istom znaku je i RxJMČ u Vodoliji na 15*!!! Sunce "juri" Veneru, ali neće je sustići egzaktno!!!
Ovo je kratak pregled dešavanja na nebu!!!
O svim dešavanjima i aspektima ovde:


Ono što je bitno je da su sada sve planete DIREKTNE!!!
Jedino su Mesečevi Čvorovi retrogradni!!!
Godina nam je krenula sa svim planetama direktno, tako da imamo priliku da započnemo neke stvari sa šansom da to i ostvarimo!!!
Prva planeta koja će krenuti u retrogradni hod je Jupiter u Škorpiji. Jupiter će 09.marta krenuti u redovni retrogradni ciklus!!! 18.aprila Saturn kreće u retrogradni hod, 22.aprila Pluton!!! 
U maju nas čeka Uranov ulazak u Bika!!!
U junu, tačnije 19.juna Neptun će krenuti u redovan retrogradni ciklus!!! I onda ono što će malo ili više otežati nas život je Marsovo kretanje u retrogradni hod 26.juna!!! Kiron će biti retro od 05.jula!!!
Jun, jul i avgust ove godine će biti više nego uzbudljivi letnji meseci!!! U julu nas očekuje još jedno Totalno Mesečevo Pomračenje (Pun Mesec u Vodoliji)!!!
Ako je godina krenula relativno mirno, sredina će biti sve samo ne mirna!!! Mars će krenuti direktno krajem avgusta, mali predah pa onda 05.oktobra i Venera će biti retrogradna!!! Ona najavljuje burnu jesen!!! Kraj godine mnogo mirniji...Jupiter se u novembru vraća kući, prelazi u Strelca!!!


Od ukupno pet pomračenja (eklipse) ove godine četiri su povezane sa Lav/Vodolija energijama!!!
  • 31.januar 14:27: Pun Mesec u Lavu na 11* (Totalno pomračenje meseca)
  • 15.februar 22:05: Mlad Mesec u Vodoliji na 27* (Delimično pomračenje sunca)
  • 12.jul 04:48: Mlad Mesec u Raku na 20* (Delimično pomračenje sunca)
  • 27.jul 22:20: Pun Mesec u Vodoliji na 4* (Totalno mesečevo pomračenje)
  • 11.avgust 11:58: Mlad Mesec u Lavu na 18* (Delimično pomračenje sunca)




I ako postoje na Blogu svi važniji događaji ove godine, ovde ću vam izdvojiti neke (pored eklipsa) događaje na koje bi bilo dobro da obratite pažnju:
  • 17.aprila Kiron prelazi iz Riba u Ovna
  • 15.maja Uran iz Ovna prelazi u Bika
  • Mars će biti retrogradan od 26.juna do 27.avgusta
  • Venera će biti retrogradna od 05.oktobra do 16.novembra
  • Jupiter sekstil Pluton 14.aprila i 12.septembra
  • Jupiter trigon Neptun 25.maja i 19.avgusta
  • 08.novembra Jupiter iz Škorpije prelazi u Strelca
  • 06.novembra SMČ/JMČ prelaze u Raka/Jarca

Da se vratimo u sadašnjost :))).
Uskoro nas očekuje jedan bitan događaj ove godine: 
  • 31.januar Totalno Pomračenje Meseca (Pun Mesec u Lavu)

Pomračenja uvek idu u paru, sledeće je
  • 15.februar Delimično Pomračenje Sunca (Mlad Mesec u Vodoliji)


Pomračenja
Pomračenja Meseca se javljaju u vreme Punog Meseca, pomračenja Sunca se javljaju u vreme Mladog Meseca!!! Sve normalne pojave, koje se često prikazuju na "nenormalan" način :)). Često se oko ovih pojava napravi fama  i velika drama!...Pomračenja se najavljuju kao tame....krize svesti i sl.
Astrološki pomračenja vezujemo za promene....ponekad radikalne promene, najčešće iznenadne promene... Mlad Mesec uvek vezujemo za nove početke, Pun Mesec za neku kulminaciju!!!
Kada kažemo promene često se nelagodno osećamo, možda zbog toga što često nismo spremni za promene. Mnogi od nas čak promene osećaju kao neku teškoću i još češće se opiru promenama. Zapravo kako neko reaguje na promene "stoji" zabeleženo u karakteru - natalni horoskop!!! 
Sa promenama idu nepoznanice, ljudi generalno se plaše nepoznatog. Lakše ostaju u poznatom, u onome što dobro poznaju ma kakvo da je.....Navike su čudo!!!
Međutim priroda ima drugačji plan za sve nas. Ove zime ćemo se suočiti sa dva pomračenja...na leto nas očekuju još tri!!! Intezitet Pomračenja je takav da ih svi generalno osećamo, ali i pojedinačno (kako ko već prema natalnom horoskopu)....



U vreme Punog i Mladog Meseca i Pomračenja mnogi se suočavaju sa pričom o Kraju i Početku, sa pričom o Zbogom i Zdravo....Možda nam sve ovo oko pomračenja deluje nekako teško, problematično...ali kada sve prođe (pomračenja) i kada se osvrnemo unazad većina će shvatiti da su promene bile i potrebne i korisne....i dobre po nas!!!
Neke krupnije promene koje možemo očekivati su promene posla, statusa (i brak je status venčanja/razvodi), rođenje dece, preselenja, promene u zdravlju....Naravno ima ih još ali teško ih je sve nabrojati... Bitno je gde se Pomračenja nalaze u horoskopu jer su to teme ili oblasti života koje traže promene!!!
Možda već osećate te promene, možda ste tek ulazite u njih....planete koje su u nekom odnosu (aspektu) sa Pomračenjem uglavnom govore u kom pravcu idu promene....
Promene započinju uskoro krajem januara, sredinom februara, one će biti zaokružene na leto u julu i avgustu!!! Pa sve do sledećih pomračenja!!!

I ako je Pomračenje sasvim prirodna pojava, ipak ta pojava izaziva puno pažnje!!!
Pomračenja se u toku jedne godine dogode 4 do 6 puta... Ove godine ćemo imati 5 pomračenja! Pomračenja donose prekretnice u naš život. Uticaj Pomračenja osetimo i dan dva pre i dan dva posle samog Pomračenja. Efekti Pomračenja idu i do šest meseci....


Uskoro nas očekuje prvo pomračenje u ovoj godini. Prvo Totalno Pomračenje Meseca. Već sam naglasila da pomračenja Meseca idu sa Punim Mesecom. 🌕31.januara imaćemo Pun Mesec u Lavu na 11*. Astrološki Pun Mesec je opozicija Meseca i Sunca. U ovoj opoziciji biće Mesec u Lavu na 11* i Sunce u Vodoliji na 11*

Drama u vazduhu
Mesec u Lavu, Sunce u Vodoliji, jedan naspram drugog, odmeravaju se!!! Lav željan ljubavi, romantike i Vodolija suprotno uvreženom verovanju da nije romantična, romantiku želi ali na drugačiji način... Lav je više okrenut ka sebi, Vodolija ka drugima oko sebe... Lav ima izražen ego, Vodolija je više okrenuta drugima, grupi, prijateljima. Ovde su suprostavljeni: lično i bezlično, subjektivno i objektivno, intezitet i nonšalantnost. Za Lava Vodolija je previše ležerna. Lav podstiče individualizam, kreativnost, Vodolija je više za prijateljstvo i slobodu. Obe energije vole, ali na drugačiji način!!! Potrebno je napraviti ravnotežu između ljubavi (romanse) i prijateljstva. Lav baš nije za tim i timski rad...neće želeti da svog voljenog ili voljenu deli sa grupom pa makar to bili i prijatelji. Ovaj sukob će "osvetleti" energija Punog Meseca....
Pun Mesec je kulminacija, vreme intezivnih osećanja... a ovaj je u Lavu, pa je sve još intezivnije. Pun Mesec je i obećanje ispunjenja onog što je započeto Mladim Mesecom u Jarcu 17.januara!!!
Ovaj Pun Mesec nešto više će delovati na Lavove, Vodolije, Bikove i Škorpije.... ali i na sve one koji tu imaju neke lične planete (na oko 11*)...
Sve ovo je u vezi svakog Punog Meseca u Lavu, ovaj je nešto drugačiji jer imamo i ⭐Totalno Pomračenje MesecaNeka verovanja kažu da Pomračenje ima loš predznak, i nije to tipično samo za naše podneblje, gotovo svuda u svetu Pomračenje izaziva neku vrstu nelagode. Neki bitni događaji se vezuju za pomračenja. Neke revolucije, abdiciranja, neke elementarne nepogode (poplave i sl.)... Mnogi će navesti kao mogućnost pune Hitne Pomoći, podivljale kriminalce, razne druge nesreće. Da li zaista pomračenje Meseca (i Sunca) donosi neke bitne događaje možemo na tu temu raspravljati dugo... sigurno je jedno Mesec utiče na plimu i oseke... Ostalo možemo proveriti tek kada Pomračenje prođe. Zato da ne prizivamo više :-)).
Mesečevo pomračenje će najjači uticaj imati na dom, porodicu, žene...zapravo na sve ono što je privatno...Sa pomračenjima dolaze promene to sam već naglasila. Ovo pomračenje shvatite i kao neku vrstu čišćenja!!! Obično čišćenja idu u proleće :)), ovo uradite nešto ranije!!!
07.avgusta 2017. imali smo Pun Mesec u Vodoliji na 15* i Delimično Pomračenje Meseca!!! Ja sam taj Pun Mesec gledala u Grčkoj na ostrvu Samos!!!
Sadašnji Pun Mesec u Lavu i Totalno Pomračenje Meseca je završna faza iz avgusta prošle godine!!!

Pun Mesec u Vodoliji i Delimično Pomračenje Meseca
07.avgust 2017. ostrvo Samos

Dva Puna Meseca u jednom mesecu....
(Januar je počeo i završiće se sa Punim Mesecom)
Ovaj Pun Mesec u Lavu i pomračenje Meseca zove se i Plavi Mesec; Super Mesec
Prvo da vas podsetim ovog meseca smo već imali Pun Mesec 02.januara Pun Mesec u Raku na 11*, ovaj Pun Mesec je drugi Pun Mesec u istom mesecu!!! Zbog toga se i zove Plavi Mesec....Astronomi su ovom Mesecu dali ime!!!


Ja ti neću reci šta je
ova zvezda čudna, sjajna.
Kad je nađeš - sam ćeš znati.
Sad je tajna....

Plavi Mesec: termin koji se koristi
1. za drugi Pun Mesec u istom Mesecu, 
2. za treći Pun Mesec u jednom godišnjem dobu!
U martu ove godine ćemo takođe imati dva Puna Meseca 02.marta Pun Mesec u Devici i 31.marta Pun Mesec u Vagi!!! Ovaj drugi će takođe biti Plavi Mesec!!!
Sledeći Plavi Mesec je oktobra 2020.
Još jedna zanimljivost: u februaru nećemo imati Pun Mesec!!! 
Prvi Pun Mesec posle ovog je 02.marta u Devici!!!

31,januar 2018.

Ovaj Pun Mesec se dešava u vreme konjukcije Meseca u Lavu i RxSMČ u Lavu, kao i konjukcije Sunca u Vodoliji i RxJMČ u Vodoliji!!! Događa se i u vreme opozicije Meseca u Lavu sa Venerom u Vodoliji... Nekako će žene biti pod jačim uticajem ovih energija!!!
Mesečevi Čvorovi su ovde kao pomoć....verovali ili ne, ali je tako!!!
Konjukcija Meseca i SMČ u Lavu je snažna energija gde ćemo osetiti jake emocije, ljubav! Ovo je snažna energija ljubavi (Lav), energija samouverenosti, jakog ega....Dete u nama (Lav) će uživati!!! Nasuprot ove energije je konjukcija Sunca i JMČ u Vodoliji, energija koja nas može osloboditi...od svega što nas pritiska, koči, zaustavlja negde u vremenu, u nekoj prošlosti!!! Snažan je ovo okidač!!! Posebno energija Pomračenja!!! Ovo je značajna godina za žene!!! Pun Mesec se dešava u vreme opozicije sa Venerom...Ovde imamo dve planete, dva nebeska tela Mesec i Veneru, oba predstavljaju ženu!!! Venera devojčica, devojka (jednom devojčica uvek devojčica), Mesec žena, majka, nečija žena....Dva ženska načela u opoziciji!!! Bez obzira na pol, ove opozicije Lav - Vodolija, od nas traže da pronađemo sklad i ravnotežu, mi žene da pomirimo oba principa žene, muškarci da pomire ono što osećaju...Pun Mesec i Pomračenje od nas traže da nađemo ravnotežu!!! Pogledajte kuće u Lavu i Vodoliji i znaćete više. Te kuće su oblasti života koje će biti u centru vaše pažnje!!!
U avgustu 2018. 11.avgusta tačnije Mlad Mesec u Lavu i Delimično Pomračenje Sunca zaokružiće ove energije!!!

Osećam nešto čudno u vazduhu
Ceo svet na jednom jastuku
Na postelji od PUNOG MESECA
Nikom se ovde ne spava






⭐⭐⭐Za one koji vole više da znaju!!!
Jedna vest: Blokada savezne vlade u USA
Ovo je prva blokada savezne vlade od oktobra 2013, kada je trajala 16 dana. 

Tog oktobra 2013. imali smo četvrti po redu egzaktni kvadrat Urana i Plutona!!!
O ovom kvadratu sam pisala pred kraj prošle godine i na početku ove!!!
Pluton je sada na 19* Jarca, Uran je na 24* Ovna.....oni su i danas u kvadratu ) - dozvoljen orbis delovanja)!!!
Do Uranovog prelaska u Bika ima još četiri meseca. Uran će u Bika preći 15.maja 2018.!!!





Нема коментара:

Постави коментар