четвртак, 15. децембар 2016.

"Obična ljubavna pjesma".... i nešto o 20 stepenu!!!

Zvezdice,


Četvrtak je....Jupiterov dan.....Jupiter je u Vagi na 19*....sve je bliže 20*, stepenu koji će obeležiti kraj ove godine jer će se u jednom trenutku pored Jupitera u Vagi na tom stepenu naći i Saturn u Strelcu, RxUran u Ovnu je već na tom stepenu. 25.Decembra Venera u Vodoliji će takoće biti na 20*!!! Mislim šta reći :-))), mora da je bitno kada se odjednom na istom stepenu nađu sve ove planete!!!
Mene je od jutros namučio Merkur....Ajde što sam ja sva smućkana ali moj LapTop jutros kao da nije mogao da se "rasani" :-). Merkur će uskoro biti retrorgardana - 19.Decembra, od 2.Decembra on je u retrogradnoj senci....tek da znate šta vam je....i vama i vašim sredstvima komunikacije :))). 





Danas na zvezdanom nebu:
Mesec je u Raku
Mesec trigon Neptun 04:16
Mesec opozicija Merkur 11:24
Mesec opozicija Pluton 15:38
Mesec kvadrat Jupiter 20:07
Mesec kvadrat Uran 22:36
Mesec u praznom hodu od 22:36 do 14:14 (16.Decembar)
Mesec trigon Kiron 22:50




Mesec je u Raku, od jutros na 12*
Noćas je bilo mirno....Mesec u trigonu sa Neptunom u Ribama....san, snovi....Jutros taj aspekt u tragovima....neko je nastavio da sanja budan....Ali....tu je opozicija Meseca i Merkura u Jarcu...Merkur već pomalo "opijen" (retrogradna senka)...Komunikacija ne baš najbolja...duša (Mesec) i (raz)um (Merkur) u sukobu (opozicija). Duša hoće jedno, um nešto sasvim drugo....


Možda je bolje da danas pripazite na komunikaciju sa najbližima, ali i sa svim vama bitnim ljudima!
Na ovu opoziciju nadovezaće se još jedna...Mesec opozicija Pluton u Jarcu...nervoza, nemir, opsesivnost, ljubomora, problemi na poslu, sa finasijama...I tu nije kraj kasnije večeras i kvadrat Meseca sa Jupiterom u Vagi...preterivanja...u svemu! Osećanjima, hrani, piću, finansijama....Da ne bude dosadno....pobrinuće se kvadrat Meseca i RxUrana u Ovnu....iznenadni događaj, iznenadno osećanje, neka nervoza, sukob....taman pred spavanje :(((
Na samom kraju dana i prazan Mesečev hod...od 22:36 do suta u 14:14

Poslednji Mesečev aspekt za danas, koji će biti aktuelan dobrim delom noći i sutrašnjeg jutra:
Mesec u Raku u trigonu sa Kironom u Ribama na 20*




Jak emotivni talas...
Sat vremena pre ponoći jedna umirujuća energija....slična onoj jutarnjoj (Mesec trigon Neptun). Energija vidanja rana....duševnih posebno. Šta se sve izdešavalo ovo je energija koja nam baš treba. Da budemo u harmoniji sa kosmosom...
Emocije u balansu...duša (Mesec) "pronalazi" lek (Kiron)...terapeutska energija...na jedan kreativan način....uz muziku najpre...Sa ovim aspektom često smo više svesni tuđih emocionalnih potreba nego svojih. Instinktivno znamo kako da drugima obezbedimo ono što im je potrebno da bismo se mi lepo osećali....Ovo je aspekt koji bar na kratko može da vas vodi ka emotivnom oslobađanju i isceljenju....a isceljenje ide kroz brigu o drugima....Ovo je i dobar aspekt za psihoterapiju...(Mesec trigon Kiron). Učinite nešto lepo za druge...lepše ćete se osećati to je sigurno....Ovo je i aspekt kolektivno nesvesnog...
Imali su ga Charlie Chaplin, Louis de Funès (Žandar iz San Tropea :)....velikani filmske komedije...




20 stepen...
Na ovom stepenu trenutno se nalaze RxUran u Ovnu i Kiron u Ribama!!! 20.Decembra Saturn će preći na 20* Strelca, 22.Decembra Jupiter će preći na 20* Vage i 25.Decembra Venera će preći na 20* Vodolije...Što se tiče dugotrajnih aspekata njihove uticaje već osećamo:
25.Decembar 01:20: Saturn trigon Uran
Što se Venere tiče ona još uvek nema aspekte sa tranzitnim planetama....to će se promeniti 21.Decembra kada će krenuti dozvoljeni orbis delovanja. 25.Decembra i Venera će biti u aspektima sa planetama na 20*:
25.Decembar 14:22: Venera trigon Jupiter
25.Decembar 17:35: Venera sekstil Uran
25.Decembar 19:32: Venera sekstil Saturn
Ako pogledate kartu....svi aspekti su vrlo povoljni za nas....za priču o kraju godine i početku nove! Svi sem jednog: opozicija Jupitera i RxUrana!!! Da li samo taj aspekt može da pokvari ugođaj? Mogao bi, a opet ne mora! Sa Uranom se nikada ne zna. On je nebeski "alarm". Zazvoni i kada ne želimo buđenje! Ali ako smo spremni sve može biti drugačije!!! 



Ova opozicija već neko vreme donosi razna iznenađenja, iznenadne vesti, šokantne izjave, šokantne informacije, istine...Drama u vazduhu je odavno!!! Vaga - vazduh, odnosi, veze, javnost....Ovan - vatra, početak....Vazduh i vatra zajedno....požar!!! Ovde su na relaciji Vaga: Mi....i Ovan: Ja!!! "Mi smo i Ja sam"... Jupiter sve širi, proširuje...pa i Uranovu potrebu da se nešto menja, njegovu potrebu da se oslobodi nečega ili nekoga, njegovu potrebu za revolucijom....Ovde su u sukobu dve energije...U skuobu su naše veze, odnosi sa ljudima, brakovi, javnost....u sukobu su JA - TI (VI)!!! Zaista su mogući iznenadni obrti u našim životima i lično i globalno!!!
Ovu energiju 20* osetiće posebno: Ovnovi (vatra), Vage (vazduh), Rakovi (voda) i Jarčevi (zemlja)...ali i Lavovi i Strelčevi (vatra), Blizanci i Vodolije (vazduh)....naravno i svi oni koji imaju neke planete na oko 20* ovih znakova!!!
Sve na jednom mestu:


Na FB moja prijateljica od jutros postavila pitanje koja te pesma asocira na ljubav....
Prva koja mi je pala na pamet posle ovakvog teksta je:

ja znam da ova pjesma neće nikada promjenit svijet
i isto tako znam da od nje ljudi neće živjet bolje
al možda ipak nekom bit će draga
i sigurno zaboravit je nitko neće
jer u njoj nema ništa što na neku drugu stranu skreće


Нема коментара:

Постави коментар