четвртак, 27. јун 2013.

Retrogradni Merkur unatraške... kroz natalne kuće!

Pre nego potražite kuću u kojoj vam se sada nalazi tranzitni Merkur i gde ide na svoj kraći put unazad, morate naravno da imate svoju natalnu kartu (uradite je ako je nemate na astro.com), sledeće što treba da uradite je da pogledate gde se nalazi Rak u kojoj kući ili kućama, naravno da pročitate ako niste već tekst o Retrogradnom Merkuru u Raku ili ga još jednom pročitate.....ponavljanje je inače odlika retrogradnog Merkura, tek tada krenite u istraživanje oblasti u kojoj se Merkur vraća unazad.... Za one koji nisu vični u izradi horoskopa, može i ovako: Svoj znak znate, počnete od njega i brojite kuće do Raka (gde se Merkur sada nalazi) i ta kuća je prema prirodnom horoskopu kuća iz koje možete videti dešavanja... Ovako Ovan je prvi znak i računa se ovde kao 1. kuća... Rak je u 4. kući i to je za Ovna, onda recimo Škorpija...Rak je u 9. kući. Nadam se da ste shvatili princip. 12 znakova 12 kuća počinje se od vašeg znaka.

Ako RMerkur prolazi - tranzitira:

Prirodni horoskop od Ovna do Riba
Kuće od 1 do 12
Kada ste utvrdili kuću kroz koju vam prolazi Merkur potražite tumačenje:


1. kućom: Kako je ovo kuća koja se odnosi na vas lično, možda ćete dobiti misao, ideju (Merkur) da nešto uradite a što se recimo tiče vašeg izgleda, posebno ako ste nezadovoljni nečim... Međutim bolje je sačekati da Merkur krene napred, jer sve su šanse da budete nezadovoljni ishodom promene na sebi, bilo da je to frizura ili nešto drugo... Merkur vas ovde podstiče na ličnu komunikaciju a ona može krenuti naopako znate već zbog čega, možete reći nešto zbog čega će vam posle biti žao. Merkur je ovde (u 1. kući inače) veseo i raspoložen, tako da je najbolje sve okrenuti na šalu, pripaziti u bitnim komunikacijama jer su nesporazumi vrlo mogući, posebno u porodičnoj (zbog Raka) komunikaciji (Merkur). Još nešto će uraditi ovaj Merkur, nateraće vas da razmislite o sebi i u kom pravcu ide vaš život...sa posebnim osvrtanjem na prošlost. Nije loše da to i uradite, samo polako za sve bitnije stvari sačekajte da Merkur krene napred!
***Za Rakove u znaku i za podznak Rak! I za sve one kojima Merkur prolazi 1. kućom!


2. kućom: Razmišljanje (Merkur) o novcu, ali sve neko koje vraća unazad i stalno vrti neki film iz prošlosti....Imate ideje da do novca dođete, ali brzo ćete i sami shvatiti da je bolje te ideje ostaviti za vreme kada Merkur krene napred! Ovde su neprilike i nesporazumi  mogući sa novcem i finansijskom situacijom...Budite pažljivi sa novcem generalno, a onda i sa raznim izveštajima iz banke, greške su moguće...  Pazite kada popunjavate neke naloge u banci, koliko nula stavljate, broj računa i sl. Pogledajte da li ste poneli karticu a krenuli da podignete novac... Neke povišice obećane sada neće stići - kasne. Ne pozajmljujte nekome novac nećete ga dobiti nazad, posebno ako je to neko iz porodice. Ali tražite novac ako ste ga nekada davno pozajmili nekome sada bi još moglo da se desi i da ga dobijete nazad....bez kamate ali šta da se radi, daj šta daš... Priča o porodičnom novcu takođe predmet nekih nevolja, još ako je i prošlost umešala prste... Nesporazumi i oko vrednosti generalno... šta je u vašem životu vredno, porodični sistem vrednosti je ovde na ispitu i da li vi i vaša porodica isto vrednujete neke stvari?
***Za Blizance i za sve one kojima Merkur prolazi 3. kućom!

3. kućom: Ovde gotovo sve što je napisano o RMerkuru važi, i nesporazumi i ona priča da sve može poći naopako. Posebno u komunikaciji generalno (sa svima) ali i sa porodicom, zatim u saobraćaju, na kraćim putovanjima... Ne kupujte automobil u vreme ovog tranzita nećete biti zadovoljni i moguće su reklamacije. Stari automobili bi mogli baš u ovo vreme da vas neprijatno iznenade onda kada vam najviše trebaju... Komunikacija sa braćom i sestrama najblaže rečeno interesantna, ali moguća su i neka porodična prisećanja....Da li ste prestali da komunicirate sa nekm, možda je vreme da obnovite komunikaciju, opet sa nekim drugima vama bliskim baš sada treba da budete oprezni da ne upadnete u neku nevolju zbog nekih reči....Kašnjenja gotovo sigurno, ulazak u pogrešan autobus...Pogrešno skretanje, pogrešan pravac....Kvarovi uređaja za komunikaciju, gubitak istih...Zaboravljeni telefoni kod kuće kada vam najviše trebaju... Vaćanje po njih znači sigurno kašnjenje, a ako je neki važan sastanak u pitanju eto i nervoze.....Kada Merkur ide napred ovo je super položaj, međutim kada se ovako vraća unazad neki zastoji, neki nesporazumi, nešto drugo odvlači pažnju. Gubljenje stvari ovde nekako skoro pa izvesno.
***Za Bikove i sve one kojima Merkur prolazi kroz 3. kuću


4. kućom: Ova kuća je kuća doma, porodice, privatnog, domovine, majke....dakle energija Raka je ovde jaka. Merkur svojim vraćanjem unazad mogao bi da ponovo okupi neke razdvojene porodice, mogli bi da se sretnete sa nekim članovima porodice koje dugo niste videli. Neki će od kuće otići, neki se vratiti posle dužeg vremena. Porodična komunikacija prilično napeta, puna nesporazuma, neraščišćenih odnosa od nekada pre... Kvarovi u stanu mogući, uređaji se kvare baš kada vam najviše trebaju.  Majstori mogu da oduže sa popravkama ili uređenjem ako ste se za to opredelili baš u ovo vreme...kašnjenje i frustracije idu uz majstore ali u ovom periodu to je još "zabavnije"...Nesporazumi sa roditeljima (možda više sa majkom) i neka priča iz prošlosti... Porodična sećanja, kopanja po nekim prošlim situacijama...Istraživanje porekla, priča o genima. Pitanje proširivanja porodice ali sa primesama nekih prošlih događaja na tu temu....
***Za Ovnove i za sve one kojima Merkur prolazi kroz ovu kuću

 
5. kućom: Energija Raka ovde uvodi jake emocije, preemotivnost, osetljivost. U postojećim vezama mogu se pojaviti problemi koji nisu rešavani u prošlosti... Kod nekih ovaj tranzit može dovasti stare ljubavi u život, ili samo neku vest o njima...Oni koji imaju decu neki problemi sa njima, mala deca mali problemi, velika deca veći problemi... Neko će poželeti da obnovi neki hobi, možda i da skine prašinu sa sportskih patika... Ipak generalno malo teža komunikacija sa partnerom, decom, takva da vas može poprilično isfrustrirati ili otvoriti mogućnost kvalitetnijeg odnosa i komunikacije, posebno ako se reše neki problemi iz prošlosti... Stare ljubavi su ovde najinteresantnija pojava... Mada mnogi od vas mogu da u ovom periodu osete nostalgiju i žal za mladošću i detinjstvom... Mladi koji sada nešto uče, misli im lutaju svuda samo ne prema knjizi, razmišljaju radije o emotivnim dešavanjima a to donosi nevolje, nesporazume. Rizik, kockanje i sl sada se ne isplati, neki pogrešan korak vrlo moguć. Stariji slušajte ta vam deca pričaju u ovom periodu.... mnogo toga možete da otkrijete a vezano za neku prošlost.....i neke ranije nesporazume. 
***Za Ribe i sve one kojima Merkur prolazi kroz ovu kuću.

 
6. kućom: Kod mnogih ova pozicija može da znači razmišljanje (Merkur) o novom poslu, što baš i nije najpametnije, radije sačekajte da Merkur krene napred! Merkur ovde obično znači i dva posla, ali kada je unazad kao sada možda i nevolje...Birokratija ovde može da vam podigne pritisak do neslućenih visina....Papirolgija bi za neke mogla da bude noćna mora, a one tete (ponekad i čike) iza šalterskog stakla mogu da vam se čine da su pali sa Marsa ili oni ili vi :-). U kancelarijama haos sa papirima, registratorima, uvek fali jedan dopis ili neki ugovor....Podređeni nešto gunđaju. O novim poslovima (ili projektima:-) i ne razmišljajte dok ne završite započete... Ako baš morate vrlo brzo ćete misliti da se neko ili nešto igra sa vama ali i vašim živcima.... Saradnici kao da govore drugim jezikom....Kada je zdravlje u pitanju nešto iz prošlosti bi moglo da bude aktuelno (nešto sa plućima, nervnim sistemom, želudcem, crevima), neka zdravstvena tegoba na koju ste žureći kroz život zaboravili pa eto glasnika (Merkur) da vas podseti na to. Možda će biti potrebno da uradite neke analize...a tu su moguće gršeke, zamene knjižica na šalterima, ili tek na šalteru shvatite da vam knjižica nije overena... Manite se sada detalja (što inače Merkur ovde voli) da se ne bi upleli u nevolje....
***Za Vodolije i sve one kojima Merkur prolazi kroz ovu kuću.


7. kućom: Ako je 1. kuća JA, onda je ova kuća TI. Komunikacija sa onima preko puta vas (7. kuća nasuprot 1. kuće ...Ja - Ti ), ne baš najsjajnija. Tu se računa i partner, i braćni partner i poslovni, i ortaci, i ljudi iz vašeg javnog života, i odnosa sa jvnošću. I ovde je moguće pojavljivanje bivših... partnera. Čak je moguće i obnavljanje veze samo nisam sigurna koliko ona može da ponovo potraje kada Merkur krene napred!... Sadašnji partneri i komunikacija sa njima opterećena nekim prošlim događajima koji su ovim tranzitom isplivali na površinu, a sve vezano za porodicu... Šta je rekla njegova porodica ili vaša, možda je i nečija majka predmet nesporazuma... Ko se tu meša, ko se ne meša i sl.
***Za Jarčeve i za sve one kojima Merkur rolazi kroz ovu kuću.


8. kućom: Ovde je nervoza skoro pa izvesna i kada Merkur ide napred i kada ide unazad. Misli (Merkur) u ovoj kući su uvek teže nego obično, kod nekih crne, depresivne, ovako sa retro Merkurom sve povezano za neku prošlost a zbog Raka porodičnu pre svega...Neke TAJNE vas mogu opteretiti i sada sa ovakvim Merkurom pošto poto hoće da se objave! Nesporazumi zbog njih. Ako dugujete neki novac (kuća tuđeg novca) loša vest je da bi sada možda morali da ga vratite... Ovo kuća tuđeg novca ali  i podrške, ipak sada na podršku ne računajte, bar dokle Merkur ne krene napred...Ne uzimajte sada u ovo vreme kredite, ili ako ste ipak krenuli u taj proces naoružajte se strpljenjem i obujte udobnu obuću trebaće vam hodajući od šaltera do šaltera.... Možda vaša briga bude kreditna sposobnost.... Ovde je dobra vest kada je u pitanju refinasiranje nekog duga... Prolazeći unazad ovom kućom Merkur vam može doneti neke brige iz prošlosti, neke situacije u kojima ste već bili... Rasmišljaćete o nekim krupnim promenama ali ostavite to za bolje vreme ili kada Merkur krene napred... Sve o seksu što ste hteli da znate, a niste smeli da pitate, možda će vas sada RMerkur na to "naterati"....Možda se pojavi i neki stari ljubavnik, ljubavnica....možda su ih sećanja prizvala :-).
***Za Strelčeve i sve one kojima Merkur prolazi kroz ovu kuću.


9 kućom: Oni koji su prekinuli obrazovanje sada bi mogli da razmišljaju o povratku, ili da bar vide da li je njihov fakultet na istom mestu... Međutim neki ispiti ostavljeni za bolje vreme sada mogu da budu aktuelni i da vi shvatite da je stiglo to bolje vreme, sa novim ispitima ide teže.  Učenje nekima od vas može teško pasti, knjigu onu važnu da zaboravite u prevozu, pripazite kašnjenja su ovde moguća a na ispit se ne kasni, ili dobro proverite datum ispita da ne bude posle... ups.... Oni koji su sa školama završili a žele na neki duži put neka provere pasoš i datum na njemu....zeleni karton i sve kartone svih boja koji vam za put u neku zemlju trebaju...Ako idete avionom računajte na kašnjenje i na otkazane letove, čuvajte prtljag... Ako imate neki pravni problem i tu se ne radujte previše...sačekajte da Merkur krene napred. Ako ništa od ovog nije vaša priča, onda će Merkur ovde da vas mislima vrati u neku prošlost u nešto što ima veze sa vašim odnosom prema životu, životnoj filozofiji, duhovnosti, moralu.... Te misli vas sada mogu opsedati.... neka prošlost opteretiti, nešto to ima veze sa porodicom, sa vašim osećanjima... Ovo je i kuća za drugi brak, za veze koje dolaze posle razvoda... i tu neko dešavanje, vraćanje nekih partnera u vaš život....a sve to na neki način začinjeno inostranstvom....Ako ništa i od ovog onda je neki posao u pitanju neka trgovina, turizam, rad sa medijima, i nevolje sa tom pričom....
***Za Škorpije i sve one kojima Merkur prolazi ovom kućom.


10. kućom: Ovde Merkur tera na razmišljanje gde ste u karijeri, profesionalnom životu, ali i o vašem egu...Sa Ovakvim Merkurom obično se pravi retrospektiva. Karijera i komuniacija su ovde u nekoj vezi ali i nevolje. Direktori, šefovi su nužna pojava, zato pripazite u vreme ovog tranzita i sa njima je moguća komunikacija koja vodi u probleme... Nesporazumi još i nisu strašni gledajte da ne krene to dalje posebno ako ste imali već neku nepovoljnu priču od ranije....Kako važi ono da je šef uvek u pravu, čak i da shvatite da nije, ovde vam neće mnogo pomoći.... Postoje velike šanse da prosto ne razumete svog predpostavljenog ili da ga pogrešno shvatite.... Mnogima će izgledati da se i njihova karijera zajedno sa Merkurom vraća unazad....ovo nije vreme za promenu karijere, sem možda ako je u pitanju vraćanje na staro...Neki nesporazum sa roditeljima obično ovde sa ocem...
***Za Vage i sve one kojima Merkur prolazi kroz ovu kuću.


11.kućom: Ovd sa Merkurom se obično razmišlja o aktivnostima vezanim za neke grupe. A tu i nastaju nesporazumi i problemi. Neka poznanstva i neke protekcije sada ne funkcionišu najbolje....Baš kada vam treba pouzdan prijatelj možete shvatiti da na nekog prijatelja ne možete da računate... dobro je da to bude trenutno dok traje tranzit, mada baš u ovom periodu možete shvatiti da neko za koga ste mislili da vam je prijatelj to zapravo nije.... Postoji i bolji scenario a to je da vam se u život vrati neki stari prijatelj (možda baš onaj koga je volela vaša porodica).....Porodični prijatelji pod nekim znakom pitanja. Ponovna okupljanja drugara iz srednje škole, ili sa fakulteta....Nije sada vreme za nove ideje, želje, planove (11. kuća) radije se setite onih nekih starih zaboravljenih ostavljenih za neko drugo vreme, sada skinite prašinu sa njih i krenite u pripremu za njihovu realizaciju.....a kada Merkur krene napred nema više izgovora, a tada možete smišljati i nove ideje, planove...
***Za Device i sve one kojima Merkur prolazi kroz ovu kuću.


12. kućom: Merkur retrogradan a ova kuća sama po sebi ta koja vuče unazad, u prošlost u neku osamu i samoću, ono sami sa svojim mislima. Ne treba se opirati....shvatite to kao vreme za predah, odmor duše, meditaciju....uz neku knjigu koju nikako niste mogli da dovršite (nikad vremna za to), muziku koju ste nekada više slušali, možda uz neki film, ili neke serije koje niste stigli da odgledate a neko ih je srećom postavio na You Tube.... Nekome to možda neće pomoći,  jer neki strahovi (12.kuća) sada mogu da se ponovo jave, strahovi vezani za emocije, porodicu, brigu o nekome i nečemu...Ali ako ste spremni da se suočite sa njima možda uspete da ih prevaziđete.. Drugi će možda biti okupirani nekim internim kopanjem po podsvesti, ako budete dovoljno uporni možda dođete do odgovra na neka pitanaja (12. kuća). Možda čujete neku vest (Merkur) vezanu za prošlost...Neka tajna (nešto što su skrivali od vas) može biti otkrivena u ovom periodu, nešto što će vam koristiti, ali ako sada nešto hoćete da skrijete to će biti u opasnosti kada Merkur krene napred....
***Za Lavove i sve one kojima Merkur prolazi kroz ovu kuću. 


Umesto muzike:

"Nikad čovek ne može da KAŽE onoliko mudrosti koliko može da PREĆUTI ludosti, čak i gluposti. Jedino ĆUTANJE može da prikrije kod čoveka strasti koje su najnasrtljivije i najštetnije: sujetu, lakomost, mrzovolju, osetljivost, mizantropiju. Jedino ćutanje može da SAČUVA čoveka od posledica koje mogu da mu nanesu trenutna i nesmotrena raspoloženja; i nagle i nepromišljene impulsije. Čovek koji pusti uvek jedan RAZMAK u vremenu između pitanja koje mu se postavi, i odgovora koji treba da dadne, jedini je koji može razmišljeno da kaže šta hoće. On je već tim ODMERIO koliko jedna minuta može da sadrži pameti i gluposti, dobrote i zloće. Samo takav uzdržljiv čovek izbegne najveći broj nesreća, nesreća koje dolaze od naše nesposobnosti da uvek budemo prisebni, i da nikad ne budemo glupi. – I učenici Pitagore su morali ćutati. Duhoviti Atinjani su se divili i takozvanoj lakonskoj kratkoći izražavanja, kojom su se služili ljudi iz Sparte. Katolički red kaluđera karmelita imaju tako isto propis da govore samo četvrtkom. Kad bi svi ljudi i žene govorili samo četvrtkom, na svetu bi bilo mnogo manje gluposti i mnogo manje zla; jer čovek drugom čoveku uvek više ŠKODI REČIMA nego delom. – Neke životinje kušaju jedno drugo samo tim što približe nozdrve, i što se omirišu, odlazeći svako na svoju stranu, a da imaju sposobnost govora, rastrgle bi jedna drugu. U REČIMA uvek ima više LAŽI NEGO ISTINE, i više ZLOĆE NEGO LJUBAVI; jer ljudi najčešće ne znaju ni sami šta kažu, ni zašto su nešto rekli. REČ dovodi do više NESPORAZUMA, nego što bi bilo nesporazuma da reči uopšte ne postoje.

Jovan Dučić
Blago Cara Radovana




Нема коментара:

Постави коментар