уторак, 25. јун 2013.

Jupiter u Raku.... počasni gost



 Jupiter u Raku od 26.Juna 2013. do 16.Jula 2014.

Tamo gde je Jupiter tamo je sreća... Ta sreća je najveća (egzaltirana) u Raku. Moćnu energiju Jupiter ima i u Strelcu i Ribama (gde je i vladar), ali ipak u Raku je ushićen i nekako najpozitivniji, najplemenitiji. Energija je takva da možemo preterati u optimizmu, toliko da nas može odvesti u lenjost, gde imamo osećanje da je sve divno i krasno i tako se neke šanse i mogu (a ne moraju) propustiti. Zašto tekst o Jupiteru u Raku počinjem ovako, jednostavno da ne bude posle zabune....morate biti svesni svega, da se kasnije ne bi žalili.... Rak Jupiteru pruža najbolje šanse da ispuni svoju MISIJU:

Jupiter u Raku.... počasni gost
Misija Jupitera (bez obzira na znak u kome se nalazi) je svakako da nam PROŠIRI VIDIKE, da nam pruži RAST, i da sve što on dotakne bude VEĆE, BOLJE!!! Njegova misija je i SREĆA, OPTIMIZAM, prosvetljenje. Najbolje se oseća u energiji VODE ali ovde posebne vode, vode RAKA. Jer Rak je KARDINALNI znak (smena - promena godišnjih doba). Neko će reći a Škorpija i Ribe? I oni su vodeni znaci....Škorpija je fiksni znak i donosi mala ograničenja, Ribe su dvostruki znak i kao i Blizanci donose zbunjujuću mogućnost izbora. Jupiter voli svaku od ovih voda, ali u Raku najbolje pliva.... U kardinalnoj energiji Raka Jupiter najviše daje, tu u toj energiji i okruženju Jupiter se oseća kao POČASNI GOST. Sem toga tu je i energija Meseca (vladaoc Raka) koja celoj priči daje na značaju ali idemo redom....

Jupiter mudri savetnik - da se bolje upoznamo sa njim:
Ovu veliku planetu možemo posmatrati kao dobroćudnog MENTORA. On vlada našim tkz. VIŠIM UMOM... 
Jupiter je planeta sreće ili kako je još zovu kraljevska bela zvezda. U Grčkoj mitolgiji Jupiter je bio Bog Zevs - vrhovni Bog!!!  Jupiter je i najveća planeta u Sunčevog sistema i najsjajnija. Jupiter nije tkz. lična planeta, više je socijalna ali i pored toga vrlo je značajna, posebno njen uticaj na nas. Bez Jupitera nema avanture (bilo koje vrste:-), on je i naš učitelj, on je filozof i večiti putnik. Sa njim dakle uživamo, preterujemo, učimo, filozofiramo i putujemo. Oko 12. godina je potrebno za jedan CIKLUS Jupitera, u jednom znaku se nalazi oko godinu dana.
Jupiter je planeta: znanja i mudrosti, blagostanja, ekspanzije, simbol teorije i logike, morala, zakona, pravde, etike, vere.....Jupiter je i planeta velikog novca!!! Na ličnom planu donosi BLAGOSTANJE I SREĆU. Svi oni koji u svojim kartama imaju jakog, dobro aspektovanog i istaknutog Jupitera mogu smatrati da su rođeni pod srećnom zvezdom!!! Jupiter se tradicionalno vezuje za širenje, rast, uspeh, napredovanje, optimizam. Jupiter je naš "anđeo čuvar", on pokazuje u čemu smo NAJUSPEŠNIJI.  
Jupiter je muška planeta, vladar je Strelca i kovladar Riba. Ali već sam naglasila Jupiter je u Raku EGZALTIRAN!
Jupiter je taj koji će nas povesti IZVAN POZNATIH GRANICA i proširiti nam vidike. On nas inspiriše da uživamo u životu. On može da nam pruži neslućene mogućnosti. On je taj koji nam SREĆU donosi kao NAGRADU!!! Jupiter vlada religijom, filozofijom, duhovnošću, pravnim naukama, izdavaštvom. Sa Jupiterom se OTVARAJU VRATA raznih mogućnosti. Na nama je da budemo spremni i na ta vrata uđemo. Naravno ovo je samo mogućnost, da li ćemo ući ili ostati ispred tih vrata zavisi samo od nas, ali i od podrške ostalih planeta sa kojima će Jupiter na svom putu imati neki odnos - DOBAR ILI LOŠ, kako se kome "zalomi", ali to je ŽIVOT, zar ne?
U svakom slučaju moramo biti spremni kada se vrata mogućnosti koju Jupiter pruža - OTVORE!!! Sa Jupiterom uglavnom DOBIJAMO, ali mogući su i GUBITCI. Nekada to zavisi od nas uglavnom zavisi od nas, nekada ne. Ipak mnogo je važan i bitan vaš NATALNI HOROSKOP vaš karakter, kako inače reagujete na neke zvezdane promene!!!

Tamo gde se Jupiter nađe - otvara put ka sreći....
Sledećih godinu dana od 26. Juna do 16. Jula Jupiter će boraviti u vodama Raka.  
***Vi treba da znate kojom kućom vlada Rak u vašem horoskopu.....tu će u narednom periodu biti ekspanzije, napredka, sreće...Šta je sreća ili napredak? Za svakoga to je nešto drugo!!! Šta ste prvo pomislili? Uglavnom je to!!! I tako za nekog je to više novca, za drugog novi posao, auto, kuća, stan.... za druge ljubav. Lepo bi bilo da vam Jupiter sledećih godinu dana prolazi kroz - 1., 9., 10., kuću, ali i ostale će svaka za sebe doneti nešto od onog što Jupiter predstavlja, a sa još malo dobrih aspekata - sreću pre svega!!!
***Jupiter vašu pažnju usmerava ka novim filozofskim, socijalnim i ekonomskim temama. I svaki put kada ova ogromna planeta menja znak ***nudi vam novi objektiv kroz koji gledate svet oko sebe. Jupiter planeta sreće će sledećih 12 meseci boraviti u Raku - nosiće energiju ovog znaka!!! 
Jupiter je vladaoc....
Pre nego  utvrdimo šta će energija Raka značiti za Jupitera i naravno za sve nas potrebna je još jedna lekcija o Jupiteru. Čime sve vlada Jupiter: 
Jupiter vlada: bankarstvom, bankarima, carinom, ceremonijama, crkvom, Četvrtkom, **DEBLJINOM, diplomatijom, ***DOZVOLAMA, reklamiranjem, kupcima, legimitetom, manastirima, međunarodnom trgovinom, MENADŽMENTOM, milionerima, MINISTRIMA, MOLITVOM, nasledstvom, ***NOVCEM, običajima, ODEĆOM, PARADAMA, pasošima, PLATOM, plemstvom, poslodavcima, pozajmicama, preporučenim pismima, PRIHODIMA, profesorima, profesionalcima, prorocima, PROTEKCIJAMA, PROVIZIJOM, religijom, savetnicima, SINDIKATIMA, SPONZORIMA, sportistima, SREĆOM, STRANCIMA, stručnjacima, trgovinom, ***TRIJUNFOM, turistima, UNAPREĐENJEM, USPEHOM, verom, višim umom, visinom, vlasnicima, VLASNIŠTVOM, vrednim stvarima, vrhovnim sudom, ***ŽELJAMA, ***ZNANJEM.....
***Jupiter vlada Strelcem i Ribama, 9. kućom u prirodnom horoskopu, KUĆOM visokog obrazovanja, putovanja i TRAGANJA ZA SMISLOM!!!
Ključne reči za Jupiter: sreća, ekspanzija, optimizam, blagoslov, velikodušnost, prosperitet, SVRHA ŽIVOTA.


Jupiter u Raku....konačno...
Rak - DUŠA, emotivnost, poreklo, ognjište, kolevka, dom, porodica, majčinstvo, MAJKA, narodne mase, plima i oseka, vreme (atmosfersko).... Rak je i: biser, grad, imanje, hrana, ishrana, izvor vode, jezero, more, okean, kuća, meteorologija, odmor, PATRIOTIZAM, tečnosti... 
Fizički Rak vlada: stomakom, grudima, pazuhom, matericom, jajnicima, menstrualnim ciklusom, limfom, žlezdama, pankreasom, želudcem, plućnom maramicom.....Ipak rak pre svega vlada DUŠOM!!! 
Rak vlada (države): Alžirom, Škotskom, Holandijom, Tunisom, Kinom, Novim Zelandom....Bosnom i Hercegovinom...
Rak vlada (gradovi):  Amsterdam, Venecija, Milano, Mančester, Instanbul, Bern, Njujork...

Raka vezujemo za ŽENSKI PRINCIP! Rak je
vodeni znak koji u prvi plan stavlja naše EMOCIJE I INSTIKTE. Rak je direktno vezan za porodicu i majčinstvo. Gde je Rak tu nema mesta nasilju pre POVLAČENJU. Gde je Rak tu je osetljivost - PREOSETLJIVOST! Tu je i zaštita, negovanje, briga... Energija Raka će doneti: sentimentalnost, privrženost, lojalnost, brižnost, vezu sa PROŠLOŠĆU. Ponegde je to POSESIVNOST i emotivno VEZIVANJE, RANJIVOST. Međutim Rak ima jaku intuiciju, veliko bogastvo emocija... Rak ne voli da se ističe više ceni svoju PRIVATNOST, i baš zbog toga više od ostalih znakova spreman je na POVLAČENJE, ima i gde u svoju kuću u svoju sigurnost!!! Rak je zaštitnik, roditeljski nastrojen... Ko bolje pamti od Raka!!!
***Kada je energija dobro aspektovana, on najbolje živi svoj princip ljubavi, pažnje, pomoći, davanja, zaštitnika, negovanja, ***kada nije dobro aspektovana, on može postati plašljiv, povučen, nesiguran, vrlo promenljivog raspoloženja (ovde je uticaj Meseca presudan), patetičan, preterano konzervativan i patrijalhalan, opsednut samozaštitom. 
Rakove najbolje osobine: EMOTIVNOST, romantičnost, intuitivnost, nežnost, blagost, strpljivost, lojalnost, rodoljubivost... On je maštovit, domaćinski tip, zainteresovan za prošlost, običaje, umetnost...

***I kako se Jupiter ovde u ovoj energiji snalazi... 
Osim što je egzaltiran i samim tim sklon da sve što energija RAKA donosi PREUVELIČAVA (što je zamka) on je ovde spreman za ljubav, ljubav prema porodici, imovinu, udobnu kuću
Godina u kojoj će Jupiter boraviti u Raku treba da bude GODINA PORODIČNIH VREDNOSTI, nekih kulturnih promena, godina promena na LIČNOM i društvenom planu!!! Godina PROŠIRIVANJA PORODICE, godina za BEBE (vreme je za bebe ;-), zaštitu porodice, porodilja, godina za moralne vrednosti i principe, godina u kojoj vaš lični uspeh neće toliko biti bitan koliko uspeh celine kojoj pripadate - društvo, porodica. TO ĆE I BITI KLJUČ USPEHA za ovu godinu Jupitera u Raku, ako lično uklopite u opšte, to će biti vaša SREĆA, to će biti vaša NAGRADA!
U vreme vladavine ove energije OSLONITE SE NA INTUICIJU I VAŠA OSEĆANJA - tada ćete postići sve što želite. Verujte svojim OSEĆANJIMA!!! Brinite se o drugima, vratiće vam se!!! Budite SAOSEĆAJNI. 
***Izbegavajte stanja preemotivnosti, klonite se dogmatizma, nacionalizma (u pogrešnom smislu), sebičnosti. Ovo je vreme za istraživanje životne filozofije, religije, vaćanje korenima, duhovnost. Ovo je vreme u kome bi trebalo da budete PLEMENITI, pravedni moralni, MILOSRDNI, društveni, vreme u kome je potrebno videti gde ste kada je OBRAZOVANJE (ono više) u pitanju. Budite povezani sa LJUDIMA!!!

Gde je sreća Jupitera u Raku:
***Jupiter u Raku nudi SREĆU vezanu za porodicu, decu, roditelje, PRIVATNO, imovinu, posed, stanove, kuće, trgovinu sa nekretninama, poslovi vezani za gradnju, trgovinu TEČNOSTIMA, alkohol, voda, nafta, poslove vezane za žene, usluge, ZEMLJU - poljoprivredu (rad na zemlji biće unosan), nameštaj, međutim sreća je i u poslovima koji se bave diplomatijom, politikom, društvenim naukama, sve što je u vezi širokih masa, bezbednost zemlje, sve velike i krupne stvari i poslovi, sve čime Rak vlada, tu je materijalna dobit, tu je novac, a bez njega se živeti skoro pa ne može....
Sreća je i u zemlji porekla (uglavnom), sada je vreme da se OSTANE, neki da se vrate, neki bar da obiđu svoje porodice a nisu godinama jer ŽIVE NEGDE TAMO DALEKO. A neki će baš da odu zbog posla, ljubavi, novog doma, učenja...

Koji su moji koreni... odakle potičem...
(ali i o iskrenosti,porodici...)
Dokle je Jupiter boravio u Blizancima više smo bili usmereni na okolinu, bili smo opsednuti informacijama, komunikacijom, sada će nas on usmeriti na emocije, porodicu, privatno, na brigu za druge... Ako budete dovoljno iskreni (Jupiter) kada su  emocije u pitanju, Jupiter će vam dati mnogo, mnogo više nego što možete da zamislite. Zato iskrenost pre svega!!! Sa ovom energijom pre svega nas čeka duhovni oporavak. Duša traži svoje, traži prosvetljenje, traži sreću!!! Jupiter u Raku nudi i materijalno bogastvo i bogastvo duše, na vama je da birate, ili da nađete sredinu... Mada sa bogatstvom duše sve ostalo je vrlo moguće i izvesno!!! Tranzit Jupitera u Raku doneće mogućnost sređivanja porodičnih prilika (tamo gde već neko vreme nešto škripi, ne funkcioniše, gde su odnosi poremećeni), kod nekih je to osnivanje porodice, kod drugih proširivanje
Mnogi će otići iz doma svog i osnovati neki novi!!! Neka deca će biti spremna da odu iz porodičnog gnezda!!! Neke majke će morati da puste svoju decu... Neke žene će poželeti da budu majke, ovo je i vreme velike plodnosti (Rak). Drugi će raditi na poboljšanju stambenih uslova, srećniji će kupiti sebi stan, drugi će proširiti, urediti ono što imaju ako se može... Vreme je da se reše porodični imovinski sporovi, nasledstva i sl. Neke porodične, privatne stvari mogle bi da budu bitne u narednih godinu dana, posebno ako se porodice bave privatnim poslom-biznisom. Jupiter sa energijom koja želi da uči i saznaje u saradnji sa Rakom poželeće da se bavi porodičnim korenima i porodičnim stablom... Pitanje tradicije, porekla biće vrlo bitno. I priča o GENIMA i genetici takođe...

Gde nas može odvesti preteranost...
Ima li nešto što nije dobro :-), uvek ima, ovde ne valja PRETERANOST, može se preterati u mnogim stvarima, u hrani recimo (ove godine mnogi se mogu UGOJITI), može se preterati u brizi prema drugima (gušenje), ali i prema sebi, može se preterati u VEZIVANJUmajke pripazite deca ponekad moraju i da odu (mnoga deca će sa energijom Jupitera u Raku poželeti da napuste dom zbog nove porodice ili zbog školovanja i mnogi će da odu (Jupiter negde daleko na školovanje). Međutim ovde to vezivanje može biti druge vrste i prirode - vezivanje za bračnog partnera, za porodicu generalno... sve je dobro dok ne pređe u gušenje. I preterana ZATVORENOST mogla bi da bude problem, a rekli smo da Rak to ume!

Krug sreće se okreće Jupiterov povratak i novi ciklus....
Jupiter je u Raku boravio u Avgustu 1989. do Avgusta 1990. (oni nešto stariji se sećaju) i od Jula 2001. do Avgusta 2002. (sećaju se i stariji i mlađi :-). KRUG SREĆE SE OKREĆE! Jupiter ponovo na istom mestu, doneće šansu i priliku da se nešto zaokruži... Jupiterov povratak je tu da omogući dalji rast upravo nečeg što je bilo pokrenuto u vreme predhodnog njegovog boravka na istom mestu u Raku u istoj kući (oblast života)... Ko se seća blago njemu, ko se ne seća neka ne očajava, sa energijom Raka u nekom trenutku setiće se svega...
Jupiter će se vratiti u Raka svima onima koji su rođeni 1954/1955, 1966/1977, 1978/1979, 1989/1990, 2001/2002...Svi vi rođeni u ovo vreme doživećete neki preporod, ali i svi mi ostali zavisno od mesta (kuće-oblasti života) u koju se vraća...Vreme za novi početak, za novi životni ciklus od 12. godina!

Šta će se sve dešavati sa Jupiterom u Raku...
Prva lepa vest stiže već u Julu, tačnije 16.Jula... Jupiter u Raku će se naći u VELIKOM VODENOM TRIGONU sa Saturnom (koji je već krenuo napred) u Škorpiji i sa RNeptunom u Ribama. Glavnu ulogu u ovom trigonu imaće Jupiter u Raku, koji će biti u trigonu sa ove dve planete, ali i Saturn i RNeptun će takođe biti u trigonu...Njihova ČUDESNA MOĆ će svima prijati i nešto značiti. To će biti vreme izlečenja i nadam se dešavanja lepih stvari i lično i globalno! U odnosu će biti planeta ekspanzije, širenja, sreće - Jupiter, planeta duhovnosti, ideala - Neptun i planeta strukture, odgovornosti - Saturn, iz toga mora da proiziđe nešto DOBRO... Nešto će planete odraditi same, a nešto ćete morati i VI!!!
***Ono što nije dobro, a život (zvezde) uvek pošalje neka iskušenja je OPOZICIJA Jupitera u Raku i RPlutona u Jarcu 7.Avgusta. U svakom slučaju biće energija INTEZITETA...pokretačka energija, samo u kom pravcu to ćemo još videti. Generalno neka BEZBEDNOST će biti u iskušenju i problemu...sa ovom energijom bi moglo da bude pitanje bezbednosti nacije, ali da se ta bezbednost podigne na viši nivo. Lično mnogi neće da se slažu sa nekim utvrđenim pravilima ponašanja, biće skloni preterivanju što bi moglo da utiče na neke porodične priče i situacije...a kod mnogih bi to sve mogla da pokrene novčana situacija i materijalne prilike...
I još jedan tranzit bi mogao da nas prodrma, Jupiter u Raku će 21.Avgusta biti u KVADRATU sa Uranom u Ovnu, neka revolucija moguća... nešto što ima veze sa Jupiterom i njegovom energijom može biti uzdrmano na generalnom nivou. Na ličnom nivou neka porodična pitanja mogu doći u prvi plan, neka iznenadna promena...Umerenost će biti poželjna više nego ikada...
U svakom slučaju dolazi nam burno leto!!!


Zelena, zelena trava doma mog 
 








Нема коментара:

Постави коментар