четвртак, 5. јул 2012.

Don't forget to smile :-)

ili ako mogu da biram, biram bolje aspekte:-)



MAKE ME HAPPY,MAKE ME SMILE...!!!
http://www.osmehnadar.org/





Zvezdana
Danas sam super raspoložena:-), i Venera je očigledno bila raspoložena, posebno u smislu sekstila sa Uranom iz Ovna i iznenađenja je bilo :-). Pripomogao je i onaj drugi sekstil sa Merkurom iz Lava :-), za one koji ne znaju o čemu ja to pričam nek pročitaju tekst pre ovog. Za one koje to mrzi, rećiću samo ovo, Uran je doneo iznenađenje(a), a Merkur lepu priču malo osećanja, malo humora, vrcavog razgovora...ma veselo:-). A izgleda da i dobro ljubim i dobro kuvam:-). Dakle aspekti rade, istina u mom slučaju tranzitna Venera u Blizancima ista ona sa ova dva sekstila, ovih dana prelazi preko mog natalnog Marsa :-). Pravi ona i sekstil sa mojim Lavovskim Suncem, što je opet priča za sebe, lepa priča tek da dodam :-).  Sekstil tranzitne Venere i natalnog RSaturna, vraća jednu priču na mesto gde je stala (jer Saturn je retro). Istini za volju ta ista Venera pravi i dva kvadrata jedan sa mojim Jupiterom u Ribama i Plutonom u Devici..., ko razume shvatiće, a ko ne razume pokušaću da objasnim. Kvadrati mogu da budu i akcija i obično i budu ako se pametno koriste. Posebno onaj sa Plutonom:-).Međutim dok traje kvadrat sa Jupiterom suzdržavam se od kupovine da ne bih opet kupila ono što mi ne treba:-).

Volim iznenađenja :-))
I nije to sve bilo je još iznenađenja, jedno u vidu jedne lepe vesti vezane za mog sina (on ne čita ovo inače možda bi se ljutio što ga spominjem:-), čak smo i lepo razgovarali o nečemu što njemu mnogo znači. U toku jučerašnjeg dana imala sam nekoliko vrlo zanimljivih poslovnih razgovora, za sve ovo se pobrinuo aspekt tranzitnog Merkura i Urana. Merkur u Lavu prolazi kroz moju 10.kuću - karijera, Uran u Ovnu kroz moju 6.kuču - posao. U ovoj priči i tranzitni Merkur i tranzitni Uran su baš lepo aspektovani sa ostalim natalnim planetama, tako da se sve slaže. Inače tranzitni Merkur se poklopio sa mojim natalnim, pa je dobio na  "težini", mislim nije se ugojio već je u punoj snazi.
P.S. Ako ove redove čita Velimir:-), nadam se da je zadovoljan jer je kritika uspela i ja se suzdržavam koliko mogu da ne bude čuvenih (...). Sve za poljubac jednog Škorpiona :-)))

I to je to, na ličnom primeru pokušala sam a nadam se i uspela da vam objasnim kako aspekti "rade", juče sam pisala o njima: Venera sekstil Merkur, Venera sekstil Uran i Merkur trigon Uran...Zašto sam izabrala ove bolje, pozitivnije, optimističnije, da li treba da vam posebno to naglašavam.

Mnogi su me kontaktirali putem mail-a posle teksta Zvezde u Julu, prilično uplašeni nekim aspektima, a posebno onim T-kvadratom oko 17-18.Jula. Polako dragi moji, misli su čudo, energija misli je jača od najjače energije. Ja vrlo često koristim reči oca Tadeja a on je rekao: "Kakve su vam misli takav vam je i život", i nema izgovora, bar na misli možete da utičete. Ne birajte uvek najgore, u celom tekstu je baš bilo vrlo interesantnih i pozitivnih aspekata. Prva lepa vest je da se Mars konačno pokrenuo i izašao iz Device, istog tog 17.Jual koji je neke od vas uplašio Mars će praviti lep trigon sa Jupiterom, već 22.Jula Sunce će ući u Lava i eto energije, eto emocija, kreativnosti, zabave, odmora, lepih dana sa decom, vrhunac leta. Pogledajte gde vam se nalazi Lav tu će biti zabave;-), energije, sjaja...  Odmah posle toga ponoviće se trigon Merkura i Urana (sada je na snazi), zatim će se zagrliti Merkur i Sunce, o biće zabavno, i još zabavnije kada Sunce Lavovsko napravi trigon sa Uranom spremnim za lepa iznenađenja, a sa energijom Lava i Ovna sve je moguće, pa i nemoguće! Mesec će se završiti stabilnim osećanjima jer će Venera praviti trigon sa Saturnom. Da ne zaboravim 19.Jula je Mlad Mesec, i vi možete da računate na nove početke. Ako mislite da sam zaboravila na retrogradnog Merkura... nisam, samo zar se već nismo navikli na njega pa bar je on nekoliko puta godišnje tu da nas podseti na Marfijev zakon. Zaista ništa nikada nije ni crno ni belo, znam da ste čuli za nijanse :-), taj 17-18.Jul će proći, možda ga svi na neki način osetimo, ali verujte ništa strašno vam se neće dogoditi, ako ste preživeli Marsa u Devici posebno kada je bio retrogradan, preživećete i ovo. Meni se možda nešto i dogodi, zapravo sigurna sam da ću tog 18.Jula posebno biti neraspoložena jer me taj datum veže za jednu godišnjicu koju bih zaboravila ali nažalost ne mogu.

Santorini
Nadam se da sam bar malo uspela da vas oslobodim loših misli, ali ako nisam uspela, imam nešto za vas :-))), evo kako razmišlja moj Jupiter u Ribama iz 5.kuće (koji inače vlada 3.kućom-razmišljanje), još u trigonu sa Neptunom ... uh, mašta može svašta, mada ko zna ako budem dovoljno želela možda me put odvede do Santorinija:-). Ova plava boja na mene deluje kao magnet. Plaža, pesak, bose noge... neki koktel, "pogled ispod obrva" i muzika u pozadini..., ove tri tačkice su moj uzdah:-)))
Uživajte, (do)pustite lepim mislima da vas vode:-)



Flamingosi - Ljubav



6 коментара:

  1. Анониман5. јул 2012. 18:01

    Čita Velimir sa velikim uživanjem i s nestrpljenjem očekuje nove tekstove, bilo bi možda lepo nešto da napišeš o globalnim dešavanjima, naravno ukoliko voliš Mundanu astrologiju :) Evo ti još 100 poljubaca od Škorpiona

    :***********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Velimire, inspirisana ovim komentarom napisala sam tekst: http://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2012/07/venera-i-poljupci.html

      Nije poenta da li volim ili ne volim (a ne volim baš preterano) Mundanu astrologiju, poenta je da radije pišem teme iz života... Naravno globalno vrlo utiče na nas, tako da ako redovno čitaš Blog nađe se i (po)neki tekst na tu temu. Posebno kada je globalno prilično aktuelno. Oko izbora u našoj zemlji bilo je više takvih tekstova, a najsvežiji su:
      http://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2012/07/naslovi.html
      http://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2012/06/uran-u-ovnu-kvadrat-pluton-u-jarcu.html

      Posle tih tekstova mnogi su mi pisali jer su bili uplašeni, i mislim da moji čitaoci više vole ove druge tekstove o životu.
      Naravno kada god bude aktuelno nešto globalno ja ću to "obraditi", na svoj način.
      Pozdrav

      Избриши
  2. Анониман5. јул 2012. 21:11

    Tako pristupačan,tako veseo blog,tako drugačiji u moru ponuđenih na ovom internetu!!!Zahvalna sam zvjezdama što su mi pokazale gdje se nalazi:).Koji je aspekt pokrenuo moje interesovanje na ovu temu ne znam(možda Venera u Vodoliji) ali ovaj pristup astrololgiji i način pisanja(definitivno je u pitanju ličnost autora:)) osvježava i uveseljava.Pozitivni ljudi su moj odabir!!!Nastaviću da Vas pratim...poz Aleksandra

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Aleksandra,
      Umesto odgovora pesma M. Antića

      Plava zvezda
      Iza suma,iza gora,
      iza reka ,iza mora,
      zbunja, trava,
      opet nocas tebe ceka
      cudna neka zvezda plava.

      Cak i ako ne verujes,
      probaj toga da se setis.
      Kad zazmuris i kad zaspis,
      ti pokusaj da je cujes,
      da odletis,
      da je stignes i uhvatis
      i sacuvas kad se vratis.

      Ali pazi: ako nije
      sasvim plava, sasvim prava,
      mora lepse da se spava:
      da se sanja do svitanja.

      Mora dalje da se luta.
      Tristo puta.
      Petsto puta.

      Mora dugo da se nadje.
      Treca.
      Peta.

      Mora u snu da se zadje
      na kraj sveta.

      Cela pesma ovde: http://miroslavantic.blogspot.com/2008/08/plava-zvezda.html

      Избриши
  3. Анониман6. јул 2012. 08:03

    Pozdrav Draga Snezana! :)) Vec jedno izvesno vreme pratim ovaj divan, optimistican i vedar blog ,koji sam pronasla sasvim slucajno ( mada nista nije slucajno) :)) I osmeh na moje lice se konacno vratio. Beskrajno Vam hvala! I to se upravo ucinili : VI !:) Kada se zena u 41-oj godini zaljubi kao tinedzerka , a ljubav nije uzvracena , zapravo sakrivena sa druge strane.. (Ocajna borba) onda vi sigurna sam da znate kako mi je.. Ali dobro, tu sam naucila ponovo da se smejem jer ste osoba koja je zaista vredna svake pohvale!Volim lavove!! :))Praticu i dalje vas blog i preporuciti svim prijateljima. Draga Snezana vama zelim mnogo plave boje, plaze , bose noge , koktel i ( pogled ispod obrva..:))) sve u sjaju dostojno jednoj divnoj lavici..:) od srca.. Ups umalo da zaboaravim , ta moja * ljubav je bas na taj 18 jul rodjen...:)))))
    Pozdrav i poljubac i vrele Subotice od Beate! :****

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Beata,
      Hvala za sve lepe reči, moj i cilj je da svi vi koji čitate, imate osmeh na licu...:-))
      Život je sam po sebi ponekad dovoljno komplikovan, i ja ne želim da vam ga još dodatno komplikujem, a opet trudim se da budem objektivna. Iz svake situacije, a ovde su to zvezde i njihov položaj, ja se trudim da izvučem najbolje i ono što će vas "podići", nikako spustiti.
      Primatila si sigurna sam da puno pišem o ljubavi, da je ljubav moja omiljena tema...a ta tema nema veze sa godinama.
      Ljubav je čudo, nije bitno kada se dogodi..., uzajamna ljubav je idealna, ali u ovom vremenu retka.
      Ima istine u ovim Mikinim stihovima:
      "Ljubav je kao senka. Ako trcis za njom, nikad je ne
      ces stici. Ako joj okrenes ledja pratice te".

      Ljubav je u tebi, energija ljubavi koju imaš je pokrenuta, oživljena, kažeš nije uzvraćena, ili je sakrivena..., dešava se. Tranzitna Venera je dugo u Blizancima, zato ovoliko i pričamo i pišemo o ljubavi... Možda je dobar razgovor - rešenje. Mada je voleti lepo, čak i ako nije uzvraćeno.
      Ljubav je motiv, ljubav svemu daje smisao..., oh znam teško je voleti nekog ko ne voli vas..., ali ko zna zašto je i to dobro. Neku lekciju život tako postavlja pred nas. Iskušenje, ostati u takvoj ljubavi ili okrenuti leđa i otići. Nema univerzalnog odgovora. Ok, horoskop je tu da pojasni, objasni, rastumači... Sve je u energijama, i obično slične energije se i privlače..., to je obično ono što zovemo uporedni horoskop, ali uporedni horoskop ne daje garanciju, niti da će se veza - susret nastaviti niti da će trajati. Sudbina neke veze obično "stoji" u natalnom. U njemu je ključ. Iz nega vidimo kapacitet ljubavi, način na koji ljubav dajemo ali i primamo, kako i koga volimo... Onda negde u predikcijama možemo videti i da li će nešto trajati. Tu su i tranziti u kojima se zaljubljujemo, ali tu su i nažalost tranziti kada se neka emocija prekida. Sve to život...a on je da se živi -SADA!!!
      Znam lepo je kada na našu energiju dobijemo odgovor druge energije, a kažu suprotnosti se privlače i slično se sličnom raduje!!!
      I nije sreća u nekom drugom, ni ljubav nije u nekom drugom, ona je u nama, ona je u tebi. Pozitivne misli privlače pozitivne događaje i stvari, zato je i ovaj Blog takava. Ljudski je da kada se zaljubimo očekujemo istu povratnu energiju. Ljudski jeste ali ne bude obavezno tako.. Zato je bolje ne očekivati. Kada nešto ne očekujete nema ni razočarenja.
      To što je tvoja ljubav rođen 18.Jula je slučajnost ili baš nije, ko će ga znati:-)). Meni je taj datum doneo jednu priču iz koje se rodio moj sin, tako da u svemu ako hoćemo možemo pronaći zrno sreće i radosti. To što nije trajalo, bože moj nije. Podsećanje na taj datum je tako i bolno i radosno kao i sam život.
      Pozdrav iz paklenog BG

      Избриши