среда, 4. јул 2012.

Dan posle .. Punog Meseca u Jarcu

 ili Danas na nebu...
Pun Mesec iznad Beograda
Kako ste preživeli Pun Mesec u Jarcu? Ja ga posebno nisam osetila, a bila je slučajno ili ne baš u vreme egzaktne opozicije dilema ostati u rashlađenom domu ili izaći u društvo na kafu. Posle dana provedenog u rešavanju nekih poslovnih obaveza (Jarac), pisanja za ovaj Blog, nekoliko dugih telefonskih razgovora (poslovnih), a sve u domu (Rak) ipak je prevagnula kafica u bašti kafića na vrelom asfaltu na Dorćolu, sa prijateljima koje nisam neko vreme videla. Usput sam ugledala Mesec u punom sjaju i nisam odolela na Brankovom mostu onako iz auta u vožnji (ovo ne preporučujem mladima) da ga ne uslikam:-).  


Bolje ljubim nego što kuvam:-)))
Izbalansirala sam obe strane ove opozicije, veći deo dana sam radila u domu, čak i skuvala nešto ali u stilu "bolje ljubim nego što kuvam" (I kiss better, than I chook)... nisam ovo ja izmislila pozajmila sa stranice FB Zanimljiv nakit:-). "Pomirila" sam domaćinskog Raka i ambicioznog Jarca i bez veće nervoze (mada je bilo malo:-), uspela da radni dan završim kako sam planirala. Kafu popila, vetrić je neki duvao pa i nije bilo tako strašno, vatila se u rashlađen dom i jedva zaspala ipak me negde stigao (Pun Mesec). A jutros morala rano da ustanem :-), divota.


Srećom od jutros Venera u Blizancima sekstil Merkur u Lavu, nagoveštavaju da će "dan posle" biti zanimljiv. Dan za društvenost, zabavu, zanimljive razgovore, a tamo gde je Venera mora da bude priče o ljubavi, drugarice će danas biti zauzete (pričaće o svojim ljubavima:-), i muškarci će danas imati zanimljiv odnos sa suprotnim polom, svi uglavnom spremni za druženje, razgovor, zabavu i humor... lepo zar ne. Oni koji nisu zainteresovani za emotivne susrete i razgovore ne treba da brinu, ovo je dobar aspekt za odnose sa javnosšću, poslove vezane za umetnost, nastavu, trgovinu, izdavaštvo, ali i za sve one poslove gde su potrebne određene veštine poput diplomatije, šarma i sl. :-). Za svakog po nešto, i romantike, ali i biznis (koja ružna reč;). I tako je ovde, ko šta voli (Venera). Sa ovakvom Venerom u znaku Blizanaca koji već asocira na nešto duplo, moguće je "obaviti" i jedno i drugo.


Međutim nije to sve, a da bude tako pobrinuo se još jedan sekstil Venere i Urana u Ovnu. Još jedan aspekt koji nagoveštava društvenost i druženje, ovde se već radi i o većim društvenim grupama. Ovde nema straha od rizika, naprotiv uz malu ali svestranu pomoć Urana i svaki rizik je moguć, ali i svako iznenađenje. Volim pozitivne aspekte između Venere i Urana, zna da bude zanimljivo:-). Iznenadi vas tako NEKO, a vi radosni jer je iznenađenje em pozitivno, em uspelo:-). Svi vi koji volite nešto novo, neobično, rizično eto prilike za vas, da u svoj život koji je pomalo i rutinski neko vreme unesete malo svežine. Ovaj aspekt je dobar za grupne aktivnosti, ali dobar je i za sve što bi mogli da radite u dvoje;-), dakle i za romantične i intimne priče. Vi koji više uživate u poslu dobar je i za neke finansijske konstrukcije sa dozom rizika, dobar je i za sve što tehnikom zovemo, ali i za metafiziku, umetnost. Da ne zaboravim, ovo je odlično vreme za "ljubav preko interneta", za sve one koji imaju nekog negde daleko.


Ni ovde nije kraj, imamo dva sekstila koje Venera pravi sa Merkurom i Uranom, ali tu je i jedan trigon i to baš između Merkura i Urana... o njemu sam pisala u tekstu Zvezde u Julu, tako da ću sada ovde samo da nalepim :-) : 4.Jul: Merkur u Lavu trigon Uran u Ovnu. Nešto novo (Uran) u zapažanjima (Merkur), revolucionarne (Uran) ideje (Merkur), neobična (vrlo) interesovanja, pronicljivost, želja za slobodom i samostanošću, moguća putovanja... Odlično vreme za sastanke, i sve gde je potrebna dobra organizacija. I sve on line aktivnosti, sve što je vezano za kompjutere, internet, tehniku. Rizik se ovde isplati. Mogući su i neočekivani dobici, sve u sferi kuća kroz koje prolaze ove dve planete, ali i u sferi kuća kojom vladaju ove dve planete, koje prave ovaj interesantan trigon. Intuicija je ovde više nego izražena, ali i originalne ideje.
P.S. Zašto smile iza nalepiti, zato što ne bi da me optuže da koristim previše stranih reči i izraza, posebno ako ima adekvatna reč za to. Ova reč meni izaziva osmeh zato je i koristim:-). 


A Mesec lola, i danas je u Jarcu, i malo je tužan... jer tu je kvadrat sa Saturnom u Vagi. Nemojte da mu dozvolite da vas ubedači... nikako. Zar da mu dozvolimo da pokvari onako lepe aspekte Venere? Probajte da umanjite uticaj ovog kvadrata, nemojte da se  povlačite, nekočite previše, nedajte strahovima da zavladaju, neotuđujte se...pomirite ove dve energije u sebi tako što ćete misliti .... "ovo je prolazno, ovo ne može dugo da traje". Naoružajte se Venerinim uticajem i družite se... i što da vi čekate da vas neko iznenadi iznenadite vi nekoga:-)). I rashladite nekako ovaj pakleno vrući dan.



Crvena Jabuka - Niko nije lud da spava 


1 коментар:

  1. Анониман4. јул 2012. 17:42

    Meni je danas rođendan - je li to znači da će mi ovi aspekti obilježiti narednih godinu dana? U natalu (4.7.1966.) su mi Jupiter i Sunce u raku u trećoj, podznak bik, a Venera u blizancima u prvoj kući... (Ove tri tačke su zbog Merkura u lavu:))

    ОдговориИзбриши