уторак, 10. јул 2012.

Uran - natalni i tranzitni

 ...astrologija ili aviacija ili i jedno i drugo:-)

Belgrade Nikola Tesla Airport
Aerodrom, odlasci, dolasci..., kao veliko gnezdo gde ptice sleću i poleću. Suze i smeh. Na istom mestu možete videti presrećne ljude i vrlo tužne. Radost i tuga... sve na jednom mestu. Ogromna energija na jednom mestu. Najviše su me dotakle suze jedne bake koja očigledno prati svoje unuke negde daleko. Ona ih krije iza nekog bledog osmeha, ali ne pomaže. Dok mašem sinu koji na carini prijavljuje silnu tehniku ne vidim više ništa samo da on uđe i ja da krenem. Moj slučaj je lep, rastanak je na kratko sedam dana, povod je više nego lep i ja prema parkingu idem nasmejana. Tamo vidim i onu baku koja više suze ne krije, rida a stariji gospodin kao grdi je, govori nemoj da plačeš videćemo ih opet ali i njegove oči kao da ga ne slušaju. Nju ništa ne može da uteši.

Ima li pilota u avionu? :-) Strah od letenja? Ja ga nemam, nikada ga nisam ni imala. Kako kada su avioni, aerodromi, avijacija deo mog života. Vodolija, Uran, i Neptun su u astrologiji "zaduženi" za ovu oblast. U mom horoskopu se to "vidi iz aviona" :-). Vodolija vlada mojom 5. kućom, kućom emocija, dece, zabave... Sudbina ili takav položaj zvezda mi je avione, aerodrome, odlaske i dolaske donela u život vrlo rano. Strah od letenja nije dolazio u obzir. Ali realno nikada ga nisam ni imala. Uran u Lavu u 11. kući, prirodna kuća Vodolije. Uran u sekstilu sa Mesecom u Blizancima iz 9. kuće. Koferi uvek spremni, skoro pa nomadski život. I emotivna priča (bila nekada) i priča o detetu je direktno povezana sa Vodolijom i Uranom, Mesecom i Neptunom. Putovanja, odlasci dolasci, uniforma, bele košulje,... sve to "piše" u mom horoskopu. Nemam strah od letenja, ali nesmem da imam strah ni kada je reč o meni njavažnijem biću na ovom svetu. Strahu tu nema mesta. Prve reči, prvi koraci, prve igračke vezane su za avione. Sudbina je umešala prste i moje je bilo da se naviknem. I jesam. Više sam imala strah kada je bio negde u gradu i kada bi zaboravio da javi da će kasniti (ili poraniti.-). Avioni su sada njegov život, a ja ga samo ponekad ispratim na neki put. 

Tranzitni Uran je u mom slučaju SADA odličan - trigon Sunce u Lavu iz 10. kuće, i sekstil Saturn u (gde inače nego u Vodoliji:-) iz 4. kuće - porodica, karijera... Uran je u Ovnu (to znate:-), prolazi kroz moju 6. kuću (i to od skoro), posle dugog boravka u 5. kući dugog i turbulentnog, sada se malo primirio ali samo u smislu aspekata, realno njegov uticaj osećam skoro svaki dan. Dobro pamtim i njegov prolazak kroz moju 4. kuću, bilo je svega, a taj period je posebno vezan za ovu "vazdušnu priču". Doneo je i kraj jedne emotivne priče ali ne i kraj ove vazdušne. Čim je prešao u 5. kuću znala sam koji će profesionalni izbor mog deteta tada biti. Sada u ovom položaju (6.kuća) on "radi" i na mom poslu i profesiji ali i na njegovom poslu i profesiji. Sve dok se ne zanima mojim ili nedaj Bože njegovim zdravljem (a nije nemoguće) meni je ok. Juče sam ispratila sina na poslovni put (izveštavanje sa aeromitinga), ja ne mogu da dignem glavu od posla...moj posao opet na svoj način vrlo povezan za Uran - astrolog, astrologija... u sekstilu sa Mesecom (horoskop - karta), natalno mi je odredio sudbinu. Tranzitno me je naterao ulaskom u 6. kuću da se posvetim Blogu (Uran-internet, kompjuter...), to što je u Ovnu donelo je mnogo novih i svežih ideja. Osećam da će ih biti još :-)

Top Gun - Take My Breath Away 



P.S. Na današnji dan (bar zvanično)10.Jula 1856. rođen je Nikola Tesla, najpoznatiji naučnik i svetski pronalazač. Toga sam se setila tek kada sam završila ovaj tekst o Uranu. Uran i Tesla. Intelekt, genijalnost, originalnost... Postoje razni tekstovi na temu Tesla i horoskop, i uglavnom ćete naići na to da je Uran na samom ASC. Njegov doprinos nauci je nemerljiv, takav um je neponovljiv da se ja ne usuđujem o takvom geniju da pišem više od ovog. Srbija današnji dan obeležava kao dan nauke. U galeriji "Ozon" postavljena je izložba "Teslina vizija interneta", inspirisana Teslinim projektom "Svetski sistem" iz 1900. godine. To je nešto što obavezno oni koji su u mogućnosti treba da vide.

1 коментар:

  1. Анониман11. јул 2012. 07:27

    I opet je Tvoj post izazvao osmeh i nežnost! Predivno:))
    Detalj koji me je oduševio je Tvoje primećivanje emocija drugih (što je danas vrlo retko)u trenucima kada bi mnogi bili zauzeti samo sobom (rastanak sa detetom)! Ali..ne,neee...Lav je to :))
    Setih se svog prvog (i jedinog) leta avionom!iako sam tada imala podosta godina,ponašala sam se kao dete i sve vreme gledala kroz prozor i divila se prizoru i Tvorcu!Naravno, nije bilo straha (Uran iz 8.trigon Sunce u 3. i egzaktna inkonjukcija sa Merkurom iz 2. )i to su jedini aspekti koje pravi (možda ima još koji manje važan, ne znam)
    Elem, baš lepo sećanje :)) Hvala Ti!
    Pozdrav,Radmila

    ОдговориИзбриши