четвртак, 28. јануар 2021.

"Ko se boji vuka još".....Pun Vučji Mesec u Lavu....i strastvena konjukcija Venere i Plutona u Jarcu...


Moto dana:
"Hrabrost se nalazi na neočekivanim mestima"


Zvezdani(n) zapis 3144
Četvrtak. Dan Jupitera.
Jupiter je u Vodoliji na 9°11’

Spreman je za sretan susret sa Suncem zakazan za 29.januar u 02:39 na 9°21’
Biće ovo njihov prvi susret u Vodoliji od 24.januara 2009.
Prošle godine nisu imali susret ali jesu 27.decembra 2019. godine u Jarcu!

Nek ide Život...
Volim ovaj aspekt...čak i neku euforiju koju donosi...
Jupiter proširuje sve što zatekne ovde Život Sunce...

Više od Života...
Ovo je energija sreće, radosti...
Energija pozitivnog pogleda na život, životnu filozofiju, vidike...
Energija pojačane vitalnosti...
What a wonderful world...Sunce - život, ego, vitalnost....i Jupiter - ekspanzija, širenje...
Uživajte u životu ovih dana...
Uradite nešto dobro za sebe ali i za druge...
Proširite svoje životne vidike...
Život (Sunce) je bogastvo (Jupiter) - I feel good

Ova konjukcija se nalazi u Vodoliji...pa sve prenosi na vaš društveni i socijalni život, na vaše prijateljske odnose, na grupe kojima pripadate (zajednički interes)...na ljubav koji dobijate (primate), na iznenadna dešavanja, na vaše nade, želje, ciljeve...
Dvanestogodišnji ciklus Jupiter - Sunce
(za sve nas)
12 godina je potrebno da se sretnu Jupiter i Sunce u nekom znaku!
Ove godine Jupiter će se sresti sa Suncem u Vodoliji 29.januara
Počinje novi ciklus od 12 godina, sledeći ciklus u Vodoliji počeće 02.februara 2033.
Sledeći redovni godišnji ciklus ovih planeta je 05.marta 2022. u Ribama!

Samo za Vodolije...
Tranzitni Jupiter u Vodoliji će se ove godine sresti sa Suncem vas rođenih u Vodoliji!
Jupiter će dakle aktivirati vaš Sunčev znak i započinjete nov dvanestogdišnji ciklus!
Vodolije iskoristite ovu energiju konjukcije Tran Jupitera sa vašim Nat Suncem!!!
(Kada će se dogoditi taj susret? Pogledajte na kom stepenu se nalazi vaše natalno Sunce. Kada Tran Jupiter bude na tom stepenu tada će se dogoditi taj susret)
Tada zapevajte Vodolije pesmu I feel good

Pred svima nama je novi godišnji i dvanestogodišnji ciklus Sunca i Jupitera 
U tom ciklusu kroz narednih godinu dana do 05.marta 2022. i 12 godina  do februara 2033. očekuju nas sekstili, kvadrati, opozicije, trigoni...Očekuju nas usponi i padovi...velike sreće ali i neka iskušenja...takav je život sav u ciklusima!

Konjukciju Sunca i Jupitera često zovu najsrećniji dan u godini!?!
Ne bih se složila sa tim...to više spada u senzacijonalizam...naslov koji skrene pažnju i sl. Astrologija u službi marketinga!!!
Ovaj aspekt je više od toga...jer predstavlja novi životni ciklus koji nije samo jedan dan...
Ovaj ciklus traje godinu dana - redovni ciklus i 12 godina ciklus u Vodoliji (sve sa aspektima koje će tokom ovog ciklusa praviti Jupiter i Sunce)!
Naravno biće onih kojima će taj dan biti najsrećniji dan u godini, šta znam...neko će baš tog dana dobiti dete, neko će sazanti da je trudan, neko će se zaljubiti, neko će dobiti ili zaraditi neki veći novac itd itd... Mnogo više će biti onih koji neće ništa osetiti tog dana...zapravo neće se ništa specijalno dogoditi. 
Aspekti su energije...ova konjukcija je energija koja vas može pokrenuti u pravcu koji ovaj aspekt nudi...Ako ova konjukcija ima lepe, harmonične aspekte sa vašim natalnim planetama vama će se sreća ovog aspekta sigurno nasmešiti na neki način. Ako ova konjukcija ima neharmonične aspekte sa vašim planetama umanjiće se efekti ove konjukcije...ali umanjiće se i efekti neharmoničnih aspekata.
Zaključak: Nije život samo jedan aspekt!!!




Danas na zvezdanom nebu:
28.januar 17:18: Venera konjukcija Pluton
28.januar 20:16 Pun Mesec u Lavu na 9°05’ 



Juče sam pisala o ovoj konjukciji U susret Punom Mesecu u Lavu...

Dodaću još nešto:

Tango... emocija koja se kreće...
Venera je osim onog što svi verovatno dobro znate i ples, poljubac, (o)smeh, čulo dodira....
Pluton je strast, senzualnost, magija, novi početak... 
Pa kada je tako...zaplešite, zagrlite, poljubite.....nekog ili dozvolite da neko vas zagrli i poljubi......
Ovaj ples nije običan ples .... to je ples emocija, strasti.....
Meni ova energija najviše liči na neki tango.... a za njega kažu da je on ples ljubavi i ludila... on je originalno ples improvizacije....gde se kombinuju ritam i pokreti... I sve se dešava bez reči...

Konjukcija Venere i Plutona donosi veliku i intezivnu privlačnost....magnetizam. Jaka strast, gotovo opipljiva. Negativna strana ovog aspekta je da se ova energija može pretvoriti u manipulaciju, opsesiju, posesivnost i ljubomoru...





Dnevni aspekti
Mesec je u Lavu od 03:54

Pun Mesec u Lavu dogodiće se egzaktno u 20:16 CET
Juče sam pisala o ovoj energiji - U susret Punom Mesecu u Lavu..
Kakav dan...
Mesec je sam u Lavu...preko puta njega su Saturn 4°, Sunce 9°, Jupiter 9°...(i Merkur ali na 26°).
Na 90° od njega su Mars 10° i Uran 6° u Biku!
Mesec je danas okidač za konjukciju Sunca i Jupitera (egzaktna konjukcija sutra).
Mesec će prvo biti u opoziciji sa Satuurnom 12:40, zatim sa Suncem 20:16 i na kraju sa Jupiterom u 20:38...U kvadratu sa Uranom u 16:11, sa Marsom u 23:32 (poslednji aspekt Meseca ovog dana).
Danas na zvezdanom nebu imamo T-kvladrat konfiguraciju!
(ona je posebno bitna za sve rođene na današnji dan ali i za sve one koji imaju rođendan na današnji dan - ona ulazi u godišnji - solarni horoskop)
Jedini harmonični aspekt Meseca danas je trigon sa Kironom u Ovnu u 14:20




Hrabro Lavlje srce....
Mesec je u Lavu ....drama je već u vazduhu!
Preko puta su Sunce i Jupiter i nagoveštaj još veće drame, euforije...jer Jupiter proširi sve što zatekne! Sunce i Jupiter dele svetlo! Tako zajedno dramu čine većom i jačom!
Preko puta je i Saturn a on pokušava da ograniči, zaustavi, doda odgovornost, mudrost...
Lav nasuprot Vodolije. Lav i Vodolija su fiksni znaci. Ovde je hrabrost napraviti ravnotežu između srca i intelekta! Budite hrabri! Svi imate negde u svom horoskopu Lava, sada tu tranzitira Mesec i tu je vaša priča o hrabrosti!
Lav ovde traži da pratimo impulse srca, da se okrenemo sebi i svojim potrebama, subjektivan je. Vodolija je više za grupu, za objektivnost, prijateljstvo, razum. Lav je za individualnost, osećanja, romantiku, kreativnost, dramu, Vodolija za grupu, druženje. Lav hoće da se izdvojimo iz grupe, hoće individualnost, hoće da budemo kraljevi/kraljice drame!!! Vodolija traži da se uklopimo i utopimo u grupu. Pun Mesec "osvetljava" ovaj sukob. Ovo je i sukob između srca i glave. Srca i intelekta. Na Pun Mesec osećanja se inteziviraju... postaju jača...sa Punim Mesecom u Lavu to je još intezivnije!!! Lav traži da pustimo, oslobodimo svoja osećanja, kakva god da su ona... i lepa i tužna.... Lav traži da slušate svoje srce i šta vam ono poručuje. Vodolija traži malo inovacija, nešto neočekivano, drugačije, neobično, traži neočekivan obrt, rizik. Ova opozicija će doneti dve suprostavljene strane - Mesec u Lavu i potrebu za ličnim, pomalo sebičnim osećanjima, sve u stilu JA pa JA... i Sunce u Vodoliji gde su naši prijatelji, bliski ljudi, gde nema mnogo prostora za lične stvari već za MI... Najbolje bi bilo pronaći sebe i svoje mesto u tim grupama...ni previše lično, ni previše prijateljsko...to bi bilo najbolje!!! Ne birati između ljubavi (Lav) i prijateljstva (Vodolija). Pronaći ravnotežu, to je cilj Punog Meseca. Povežite se sa drugima i iscelite svoje srce, kome je to potrebno, oni drugi srećniji podelite radost svog srca sa drugima...
Pun Mesec je i KULMINACIJA onog što se dešavalo od Mladog Meseca u Jarcu (13.januar). Faza Punog Meseca je kulminativna faza, faza spoznaje, ciklus (Mesečev) je stigao do VRHA, zastoj, organizmu treba odmor, metabolizam se menja, praznimo energiju... Sunce pokreće život, Mesec životu daje emotivnu stranu... Sunce nam pokazuje CILJ, a Mesec način na koji do cilja dolazimo. Prateći ritam Sunca i Meseca, pratimo i naša osećanja, gde posebnu priču imaju Mesečeve faze... Pun Mesec je vreme posebnog uticaja na nas... U vreme Punog Meseca posebno smo osetljivi...Vreme je za završavanje poslova, za ostvarivenje planova!!!

Svetlo, kamera, akcija...
Mesec u Lavu, Sunce u Vodoliji u kvadratu sa Marsom i Uranom u Biku i još drame...i poziv Marsa i Urana na razik, na iznenadne promene koje donose nemir i nervozu.
Dakle Pun Mesec u Lavu osvetljava konjukciju Saturna, Sunca i Jupitera..."reflektori" upereni u energiju Vodolije...Mars i Uran traže akciju...traže od nas da preduzmemo nešto ali to nešto traži i rizik.
Neptun u Ribama je ovde "kamera" u kvadratu sa Mesečevim čvorovima unosi zbunjenost i sluđenost...

U sve ovo umešane su i intezivne emocije
Još jedna konjukcija je danas u prvom planu, konjukcija Venere i Plutona u Jarcu. I ona na svoj način unosi dramu...I ovu priču osvetljava današnji Pun Mesec. Osvetljava ovaj intezitet, strast, tajnu...osvetljava stanje vaše veze. Osvetljava i potrebu za vlašću i dominacijom. Sa ovakvim ostalim aspektima vrlo je moguće da se ova energija pretvori u ljubomoru, opsesije, manipulacije...

Na sve ovo tu je i Merkur u Vodoliji u pre-retrogradnoj senci. Prilično je usporio i sprema se za retogradni hod i najavljuje sve moguće probleme. Juče sam pisala o Merkuru!

"Ko se boji vuka još"
Ovaj prvi Pun Mesec u godini zovu još i Vučji Mesec...Kako god...i lav i vuk su vođe...Vuk zavija, Lav riče :). I jedan i drugi na taj način kažu Evo me...




1 коментар: