среда, 2. октобар 2019.

Merkurov dan i neke zvezdane i ostale vesti.....



Zvezdani(n) zapis 2670
Sreda. Merkurov dan.


Merkur je u društvu Venere (22°), Merkur sutra prelazi u Škorpiju, Venera će preći 08.novembra. Družiće se oni tokom celog meseca, na kraju 31.oktobra dogodiće se egzaktni susret, posle kog će Merkur "okrenuti leđa" Venerei i krenuti u retrogradni hod i tako će se posle dužeg vremena razdvojiti. Zašto često naglašavam ovo? Lepo je imati ovaj tranzit! Dobro je i to što će ga mnogi imati u godišnjem - solarnom horoskopu!
Merkur je pored ove konjukcije još uvek u kvadratu sa Plutonom u Jarcu, zapravo vrlo je slab ovaj kvadrat i koliko sutra možemo odahnuti. Merkur napušta Vagu, Pluton kreće direktno!



Brojimo sitno do prelaska Merkura u strastvenu neko bi rekao opasnu Škorpiju :)). Spremite se :))
Što se misli, reči, komunikacije više ništa neće biti isto...Diplomatija i reči "uvijene u oblande" biće zamenjene oštrim, britkim, direktnim rečima koje mogu da "podignu" ili da "ubiju"... Vi rođeni detektivi :)) ili vi koji bi voleli to da postanete sledi vreme k'o poručeno za vas :))
I trajaće poprilično dugo od 03.oktobra do 09.decembra!!!



★Vesti i aspekti:

Taksisti protestvuju...u gradu haos...Severna koreja ponovo ispalila rakete...Španci pristalice odvajanja Katalonije obeležavaju dvogodišnjicu od zabranjenog referenduma za nezavisnost...U Grčkog ponovo generalni štrajk....Izbori na Kosovu sve bliži (06.oktobar)...U Austriji se formira nova vlada....Sporazum o Bregzitu aktuelan...i "konačna ponuda".
Stravičan zločin u Kaluđerici sin zaklao majku :((
Sve su ovo vesti koje su odraz nekih aspekata iz septembra ali i nekih drugih koje često ponavljam!
Moram da spomenem i pobedu Crvene Zvezde...Nole u četvrtfinalu...




Zvezdane vesti:

★Ljubomorna Venera...
Od juče su Venera i Pluton (koji se sprema za direktan hod)  u kvadratu.
Krenula je priča o ljubomori, opsesiji, dominaciji, moći...neki vid nadmetanja u ljubavnim vezama...

Sutra Pluton gospodar podzemlja kreće napred u Jarcu na 20°
Skoro pola godine je Pluton retrogradan od 24.aprila do 03.oktobra!
Retrogradnost planeta je sasvim normalna prirodna pojava. Najčešće je retrogradan Merkur, Venera na svakih 18 meseci, Mars na dve godine...ostale planete su retrogradne na svakih četiri, pet meseci!!! Najmanje se radujemo Merkurovom retrogradnom putovanju :). 
Sada je oktobar na direktnom putovanju :) su Jupiter od 11.avgusta, Saturn od 18.septembra, sutra im se pridružuje Pluton...ostaju Neptun i Uran...Neptun direktno kreće 27.novembra....i ostće kao i uvek Uran, on će krenuti direktno sledeće godine 10.januara!!!
Merkur će na kraju 31.oktobra biti u poslednjem trećem retrogradnom ciklusu za ovu godinu!!!

Pluton je kažu patuljasta planeta....možda i jeste patuljasta ali ima snažan uticaj na nas...i lično i posebno kolektivno, globalno!!!
Svi smo osetili svako na svoj način uticaj retrogradnosti Plutona od aprila do sada...
I opet ćemo osetiti njegov uticaj sada intezivnije jer od sutra on ide direktno...Pred kraj godine stići će ga i Saturn jer se brže kreće od Plutona...I neke vesti ovih dana (ali i ranije) biće ponovo aktuelne...Iza njihovih leđa biće Jupiter koji će u Jarca preći 02.decembra, on će se druživi sa RxJMČ u Jarcu.....



Sezona Škorpije....

Pluton je vladar Škorpije....kreće direktno!
Polako nas neke planete uvode u sezonu - vladavinu Škorpije. Sutra kada i Pluton kreće napred Merkur prelazi u Škorpiju, za njim 08.oktobra preći će i Venera....Sačekaće oni Sunce 23.oktobra i tada će zvanično početi sezona Škorpije!
Drugi vladar (tradicionalni) Škorpije Mars je sada u Devici, ali uskoro prelazi u Vagu 04.oktobra...On će biti na Venerinom terenu (Venera vladar Vage), Venera je sada svoja na svome u Vagi ali će 08.novembra preći na Marsov teren (Mars vladar Škorpije)....
Biće interesantno i pre zvanične sezone Škorpije: Pluton direktan, Merkur i Venera u Škorpiji...a Mars u Vagi!!!  Merkur od 11.oktobra u retrogradnoj senci (najavljuje retrogradni ciklus, tek da se pripremimo :)...

Mesečeva magija
(dnevni aspekti uz kaficu)

Mesec danas u Škorpiji i Strelcu


Mesec je od jutros u Škorpiji...
Od 11:46 do 13:44 CET Mesec će biti u praznom hodu 
Mesec će u 13:44 preći u Strelca
Prvi aspekt Meseca je trigon sa RxKironom u 19:38 CET!




Нема коментара:

Постави коментар