недеља, 13. октобар 2019.

Bože Sunca, o čemu da pišem, kada je sve već napisano.....


Sunce moje to si ti
dar sa neba najveći
nitko neće saznati
mi ćemo se ljubiti


Zvezdani(n) zapis 2679
Nedelja. Dan Sunca.

Sunce u Vagi na 19°

Sunce će preći na 20° u 15:20 
Mesec je u Ovnu na 20° u 22:39
Jupiter u Strelcu je prešao na 20° u 03:35 
Pluton u Jarcu je na 20° od 25.avgusta
Pun Mesec u Ovnu na 20°  u 23:07 CET


20° Zodijaka...

Zodijački krug se deli na 12 jednakih polja od po 30 stepeni
12 jednakih polja (znaci), podeljeni su na dekade a svaka dekada ima svoj znak i planetu vladaoca.
Postoji još jedna podela na stepene zodijaka gde je svaki stepen analogan horoskopskom znaku.
Jedan od naših najpoznatijih astrologa Mile Dupor je izučavao i pisao o stepenima!!!
Svaki stepen zodijaka odgovara datom horoskopskom znaku:
1° - odgovara znaku Ovna (Mars)
2° - odgovara znaku Bika (Venera)
3° - odgovara znaku Blizanaca (Merkur)
4° - odgovara znaku Raka (Mesec) itd. Sve do 12°, 13° je stepen Ovna, 14° Bika itd.
20° - odgovara znaku Škorpije 
Teorija o stepenima je i dan danas predmet sporenja mnogih astrologa. Praksa je pokazala da tu ima nešto i da na stepene treba obratiti pažnju!!! Zabunu oko stepena donosi i ovo: Prvi stepen 1° je od 0° do 0°59' znaka, a 30° je od 29° do 29°59'!!!



A sada bez teorija o stepenima....
Očigledno je da 20° Sunca, Meseca, Jupitera i Plutona danas bitan jer ove planete na ovom stepenu prave određene aspekte (opozicije, kvadrate, sekstile, trigone) koji su danas egzaktni (tačni) i koji danas vrše najjači uticaj!!! Mada je taj uticaj i pre i posle egzaktnog, jer Sunce kvadrat Pluton će se dogoditi 14.oktobra!!!

13.oktobar 23:07: Mesec opozicija Sunce 
13.oktobar 20:01: Sunce sektil Jupiter
13.oktobar 22:54: Mesec trigon Jupiter
13.oktobar 23:59: Mesec kvadrat Pluton 
14.oktobar  09:37: Sunce kvadrat Pluton

Opozicija Meseca i Sunca je zapravo Pun Mesec u Ovnu na 20°!
Kvadrati sa Plutonom prave T-kvadrat na 20°!
Setila sam se upravo da sam negde pročitala da je jedan egipatski pisar pre nekoliko milenijuma zavapio: Bože Sunca, o čemu da pišem, kada je sve već napisano :)


Podsetiću vas da je danas dan Sunca, da je ★Sunce danas u egzaktnom sekstilu sa Jupiterom (Život je lep...) i da nam baš taj aspekt treba danas!!! Danas kada su ★Pun Mesec, T-kvadrat prisutni na zvezdanom nebu ali i jedan opozicija: ★Venera u Škorpiji opozicija RxUran u Biku na 5° egzaktno od 00:06!!! I o ovoj opoziciji sam već pisala!!!

Poznati sa ovim aspektom: Angelina Jolie, Madonna, Julia Roberts, Elvis Presley, Bill Clinton, Penélope Cruz, Isaac Newton, Bradley Cooper, Courtney Love, Claudia Schiffer, Vivien Leigh, Hugh Hefner, Albert Camus, Richard Burton, Claudia Cardinale, Martha Stewart, Richard Wagner, Danny Devito, Lucky Luciano, Samantha Fox, Nancy Reagan, Eva Peron, Bo Derek, Marguerite Duras, Jack London, Johannes Kepler, Monica Seles, Fernandel, Stanislas Wawrinka, Michael Vartan, Bing Crosby, Debra Winger, Viktor Orbán....
Sami zaključite da li su ovo miljenici sudbine...:))



P.S. Meni lično 20° puno znači jer je to stepen mog ASC - podznaka... Nedelja je a ja budna od 6h jutros :))....neda mi Mesec da spavam....šta li će tek noćas biti...Pomislila sam kada sam već budna da napišem nešto a onda "put pod noge" da uživam u Miholjskom letu....Prvo što sam ugledala je mail....opet je pun....Posle ovog teksta prvo što ću uraditi je da odgovorim na pisma....a onda jedva čekam da se družim sa suncem :)))


Mesečeva magija
(dnevni aspekti uz kaficu)

Mesec je od jutros u Ovnu na 13°
Od jutros Mesec je u kvadratu sa RxSMČ u Raku, egzaktno u 07:42, u kvadratu sa Saturnom u Jarcu, egzaktno u 11:36....Dan je lep, suncem okupan...Miholjsko leto svuda oko nas i u nama...Ovi kvadrati će pokušati da vas ubedače....pa vi samo pogledajte u nebo potražite sunce....
Ne znam kako je u drugim delovima sveta svuda gde se čita blog...ali sunce je u vama...pronađite ga...Mesec će danas biti pun....uslikajte ga :)), posebno vi koji ste sada pored neke vode, mora, okeana...i ne zaboravite: Život je lep...

Нема коментара:

Постави коментар