уторак, 4. децембар 2018.

Merkur i Kiron na nebu vode prijatan razgovor....Merkur trigon Kiron


Merkur trigon Kiron...


Zvezdani(n) zapis 2402...
Utorak....Marsov dan....
Mars u Ribama na 11° Riba...


Mesec je u Škorpiji, danas u trigonima sa Satrnom u Jarcu, Marsom i Neptunom u Ribama....Harmoniče energije danas u utorak dan kojim vlada Mars...Možda ovo jesu harmonične energije ali Mesec je u Škorpiji i sve je intezivno, strastveno, duboko...


  • Međutim, danas je i RxMerkur u Škorpiji zvezda nebeskog programa...
  • Od jutros 06:52 CET on je u trigonu sa RxKironom u Ribama!!!


Merkur i Kiron na nebu vode prijatan razgovor
Words have the power to heal....
Reči koje leče, koje mogu da uteše nekog... Setite se kome je lepa reč potrebna.... vratiće vam se...Ako vi imate neki problem lakše ćete  sagledati i rešiti taj problem...Reči (Merkur) koje leče (Kiron), komunikacija (Merkur) koja leči (Kiron). Učenje (Merkur) kako se (iz)lečiti (Kiron). Pričati (Merkur) o bolu (Kiron) već je pola rešen problem. Ključ (Kiron) za izlečenje....nalazi se u razgovoru o bolu (Merkur)...
Merkur, planeta misli, reči, komunikacije, učenja, kretanja....i Kiron, simbol bola, saosećanja, leka, ključa  (iz)lečenja....I Merkur i Kiron nas nečemu uče. Merkur barata informacijama, Kiron je vrlo mudar učitelj i iscelitelj...ovako u trigonu oni sarađajuju...i nama olakšavaju naš put (sa)znanja...
Razgovarajte sa nekim o onome šta vas muči, boli, tišti...Ili napišite... Razgovarajte...sami sa sobom, sa nekim.... Trigon između ovih planeta nudi razmišljanje, informisanje, komunikaciju...koja vodi ka lečenju, transformaciji...Neka vrsta terapije!
Merkur je u Škorpiji, retrogradan je...nešto iz prošlosti. I Kiron (u Ribama) je retrogradan...uskoro kreće direktno sada je usporio...i oživljava rane iz prošlosti!!! 
Ovo je kratkotrajni aspekt...ALI...
  • 09.decembra ponovo ćemo imati ovaj trigon u 17:07
  • Merkur u Škorpiji (direktan od 06.decembra), Kiron (direktan od 09.decembra)
Iskoristite ovu energiju!!!
Posebno zbog ostalih aspekata...



03.decembar 01:34: Sunce kvadrat Mars
05.decembar 23:21: Sunce kvadrat Neptun

Mars: akcija, hrabrost, strast, želja, borbenost, agresija....
Ovih dana ne samo danas (vladar utorka), Mars je zvezda nebeskog programa!!! 
Izazvan je na "megdan" (ugao od 90° - kvadrat) od strane Sunca!!!
Prva asocijacija na ovaj aspekt je bes....onda redom: ljutnja, agresija, frustracije, nedostatak strpljenja, destruktivne akcije...Sa ovom energijom lako možete ući u sukob...ali možete i osetiti neki bol u telu...sa ovom energijom moguće su razne nesreće...Nije baš najbolja prognoza, zar ne? Ova energija traje od samog početka ove nedelje pa do kraja!!!
I kao da nije dosta tu je i kvadrat Sunca i Neptuna....
Prva asocijacija na ovaj aspekt je oslabljen ego...onda redom: pad energije, vitalnosti...potreba da se pobegne od stvarnosti, sumnja u identitet....laž, obmana...i samoobmana!!!
Savet: mir i suzdržavanje!!! Lako u teoriji, nešto teže sprovesti u praksi, ali nije nemoguće!!!
  • 07.decembar 15:11: Mars konjukcija Neptun

Tu u Ribama sasvim blizu Marsa nalazi se i Neptun (od februara 2012.). Boraviće Neptun u Ribama sve do januara 2026. Naravno da će se obradovati društvu :)). Ne sreću se tako često Mars i Neptun - poslednji put su se sreli 01.januara 2017. na 9°.
Neptun je sada na 13° Riba i njihov egzaktni susret (konjukcija) sve je bliži, ali uticaj je već prisutan!!! Već sada su "na dohvat ruke".....i samo što nisu "zaplesali". Ulaskom Marsa u Ribe oslabljena je njegova oštrica - intezivne emocije a slabo telo...I sada još mora da se "druži" sa Neptunom!!!
Gde je Neptun tu je i magla, iluzija, iskrivljena slika ili predstava o nečemu ili nekome... Tu su laž i obmana!!! Nije Neptun direktno laž... Laž se javlja kada je Neptun u nekom nepovoljnom (lošem, negativnom) aspektu!!! Dakle, nije Neptun sam po sebi laž...ali je on i te kako može izazvati.... I tek ovako postavljeno možemo reći gde je Neptun tu je i laž. Nadam se da ste ovo razumeli... Nije da branim ovu planetu (jer je očigledno da je volim) već pokušavam da razjasnim nešto da ne bi bilo zabune...
Prva asocijacija na ovaj aspekt je konfuzija...onda redom: nemir, pasivna agresija, zbunjenost....
U Zvezdama u decembru "- Kad Mars i Neptun zaplešu" izdvojila sam ovaj aspekt....napisala sam... obratite pažnju na ovaj tranzit. I ne traje kratko ova energija...Trajaće negde do 23.decembra!!! 
Kao i svaka konjukcija i ova ima svoje negativne i pozitivne uticaje!!! Kakav će uticaj imati ovaj aspekt globalno zavisi i od aspekata Marsa i Neptuna sa drugim planetama!!! 
Mars je u kvadratu sa Suncem, Neptun je u kvadratu sa Merkurom. Uskoro će i Mars i Neptun biti u kvadratu sa Mesecom (u vreme Mladog Meseca u Strelcu). Uskoro će i Neptun biti u kvadratu sa Jupiterom...Na globalnom planu ne baš najbolja slika....to nam potvrđuju i vesti ovih dana!!! Sve je konfuzno, stresno...posebno neki nagoveštaji da mira na Balkanu neće biti....Na ličnom planu sve zavisi od toga koje aspekte prave tranzitni Mars i Neptun sa vašin natalnim planetama!!! Pa se možete izgubiti u Neptunovom lavirintu ali možete i biti kreativni, inspirativni...
Ja...ipak tražim svoj "čarobni ćilim" da odlutam na njemu bar dok traje radna pauza....



Uticaj tranzita....

Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže trag.
Znam, nigde snega ni u najavi ....bar ne ovde kod nas :))...samo kiša. Ova narodna mudrost mi nije slučajno pala na pamet...Razmišljam i o ironiji....Kolika može da bude ironija kada neko ko prepisuje, kopira i to potpiše kao svoje....napiše ovo: "Nikada nemojte biti kopija. One blede, troše se i postaju neprimetne"....I nije to samo jedan tekst sada ovih dana kada su na nebu ovakvi "zbunjujući" aspekti....to traje mesecima...ali sada razotkriveno...Ne znam o čemu se radi, o nedostatku inspiracije, nedostatku vremena....ili ono...niko neće primeti!?! Iskreno zaista sam zbunjena. Ne krijem pomalo sam i ljuta...ali na sebe što mi ovakve stvari oduzimaju vreme.
Na početku teksta napisala sam da trigon RxMerkura i RxKirona pomaže....Pričam od jutros sama sa sobom :)) sada i pišem...Ne može mene povrediti neko koga ne poznajem...mene čudi i zapanjuje tuđa neosetljivost, opuštenost i misao da je nekome sve dozvoljeno!!!

Ćilm



1 коментар:

  1. Draga Zvezdana,

    Kada biste znali koliko kvalitetnih ljudi cita i prati Vas blog, ni tren ne biste trosili energiju na plagijatore... Mi verni citaoci smo uz vas, radujemo se novim tekstovima, upijemo optimizam koji se preliva sa ekrana i krecemo u nove pobede toga dana! Najveci pozdrav nasoj Zvezdani

    ОдговориИзбриши