недеља, 25. новембар 2018.

Svetlo koje tražim(o)....Sunce konjukcija Jupiter.....Neptun u Ribama kreće direktno....
Zvezdani(n) zapis 2394
Nedelja je....dan Sunca....
Sunce je u Strelcu tačno (sada) na 3°03'
Jupiter je takođe u Strelcu tačno na 3°45'

Danas su Sunce i Jupiter u konjukciji....i ako će se njihova egzaktna konjukcija dogoditi sutra u 07:33 CET slobodno možemo da kažemo da je uticaj ove energije i danas vrlo jak....


Upišite...

Danas i sutra ove planete u konjukciji....
Prošle godine smo imali ovu konjukciju u Škorpiji na 3° 26.oktobra 2017.
Jednom godišnje imamo ovaj susret - konjukciju!!!

To vam je kao da su se srela dva prijatelja (Sunce i Jupiter) i poletela jedan drugome u zagrljaj srećni što se vide posle godinu dana :-)). Zagrljaj je čvrst, sreća je opipljiva :))

  • 26.novembar 07:33: Sunce konjukcija JupiterŠta njihov susret nama donosi?  

Kada se sretnu Sunce koje predstavlja identitet, karakter, volju, vitalnost, zdravlje...ego i Jupiter koji sve što dotakne :)), širi, uveća, obogati....sve nam može izgledati veće od života!!! Sve je lepše, sjajnije, bogatije....radosnije!!! Sretnu se jednom godišnje, kratko traje taj susret ali je prilično efektan. Blago onima koji ovaj aspekt imaju u svom natalnom horoskopu, ili ga sada imaju kao tranzitni ali obrnuto ★Tran Jupiter u Strelcu preko Nat Sunca (imaju ga Strelčevi)!!!

Možemo da krenemo od najosnovnijeg ali i najopštijeg...ova konjukcija širi vidike...bolje i jasnije vidimo svet oko sebe. Dobar je za putovanja, odličan za učenje, polaganje ispita ili za prijavljivanje ispita, početak neke nauke (učenja)....to mogu biti i neki kursevi, zapravo svako širenje znanja!!! Odličan je i za one koj prenose znanje drugima, za profesore, trenere i sl. 
Sve što započnete u vreme ovog tranzita ima izgleda za uspeh u budućnosti...
U savremeno vreme kažemo odličan je za započinjanje nekih vama bitnih projekata (čak i ako niste estradni umetnik), šalu na stranu i sam život je projekat...
Preko Sunca ovu energiju koristimo za lični uspeh i blagostanje, posebno za zdravlje i vitalnost,jer kada to imamo imamo i sve ostalo. Onda i sve ostalo...za poslovni uspeh, finansijski, duhovni...Ovo je period za bolje finasije, više poklona i sl.
Ako ste do nedavno imali težak period, ako ste doživeli neki neuspeh i sl. ova energija će svakako pomoći.....posebno jer se događa u energiji Strelca, eto šanse da nam se vrati optimizam. Ili ako nije ni odlazio :)) da se proširi...
 Ovo je vreme za veru i nadu....a kao što znate nada poslednja umire....Iskoristite ovu šansu i priliku najbolje što umete...Budite najbolji u onome čemu težite!!! Pomognite sebi!!! Pomognite i drugima!!! Vratiće vam se!!! Ovo je snažan potencijal, ne treba ga propustiti!!! On vam može pomoći u vašem statusu, položaju, samopouzdanju...Ne razmišljajte koliko traje Tran Sunce konjukcija Tran Jupiter uradite nešto dobro za sebe!!! Vi koji imate Tran Jupiter preko Nat Sunca ovo je početak 12 godišnjeg ciklusa vi ste nešto srećniji!!!
Još nekih opštih momenata: ova energija pojačava veru, verovanja, ideale...donosi jak potencijal (Jupiter), veliki optimizam!!!

Mr. Big (sex and the city) oličenje ove konjukcije
Mali dodatak: Kako je Sunce u horoskopu muška energija, muškarac....napredak ide i onima koji predstavljaju Sunce u vašim životima!!! Ženama mužu, partneru, prijatelju, ocu...Muškarcima ocu, prijatelju... Žene u ovom periodu mogu upoznati neku "zverku" :)), ili Mr. Big-a kao u seriji  sex and the city!!! Posebno ako vam se ova konjukcija nalazi u 5.kući, ali i u 7., 1.kući....mada i ostale kuće ako se dobro povežu mogu da pričaju ovu priču!!! 
★★★(Znam jednu devojčicu :))) nedavno smo pričale kojoj Tran Jupiter prolazi 5.kućom...i na tom putu prelazi preko Saturna, Venere, Meseca, Urana i Sunca :))). Ova konjukcja tranzitna Sunca i Jupitera u 5.kući nagoveštava lepe događaje. Tran Jupiter će joj prelaziti preko Sunca egzaktno oko 14.februara :))). Dugo će ona imati ovaj aspekt, jer u aprilu Jupiter će ići retrogradno pa će ona ovu konjukciju imati čak tri puta...u direktnom hodu (februar), u retrogradnom hodu (jun)  i još jednom u direktnom hodu (oktobar). Ovo je odličan primer za priču o konjukciji Tran Jupitera u Strelcu sa Nat Suncem u Strelcu. Ona ima pored ove konjukcije još konjukcija sve zbog njenog stelijuma u 5.kući u Strelcu)!!!
Kako nikada samo jedan aspekt ne "radi" sam, bitni su i ostali aspekti koje Sunce i Jupiter (sada u Strelcu) prave sa ostalim planetama na nebu ali posebno sa vašim natalnim planetama!!! Ti aspekti će reći koliki i kakav je zapravo uticaj ove konjukcije na vaš život. Svakako je u osnovi pozitivan, to nikako nije sporno....Ali neki kvadrat ili opozicija sve ovo mogu promeniti i pokvariti...Negde ova priča može otići u samoljublje, samohvalu (Sunce), pohlepu, preteranost (Jupiter) ali u negativnom smislu. Svaka priča ima dve strane, tako i ova priča o ovoj konjukciji....Ako imate ovakvu priču....neharmonične aspekte sa ovom konjukcijom morate da budete toga svesni i da kontrolišete svoj ego, da vežbate mir i suzdržanost, umerenost i da na taj način pozitivno usmerite ovu energiju koja je u osnovi pozitivna!
U ovakvim energijama (kvadrat, opozicija) možete osetiti i negativnu stranu Jupitera, zapravo možete shvatiti da Jupiter nekada i nije pozitivan. Mogao bi vas uvući u neka preterivanja, nezgode i sl. Potrudite se da vam se to ne dogodi!!! Nemojte da vas on odvede u rasipništvo, pohlepu, egoizam....


Konjukcija Sunca i Jupitera najjača je danas i sutra....
Ona će trajati zahvaljujući orbisu delovanja za konjukciju 7° negde oko 12 dana...
Sunce ide brže, Jupiter će takođe polako menjati stepen....negde oko 05.decembra ovaj uticaj će biti slab i polako ga više nećemo osećati i ako će oni i dalje biti u istom znaku  i dalje vršiti jak uticaj!!! 
Neko će pomisliti kratko traje....ali nije tako!!! Kada je ovakava energija u pitanju nekada je samo jedan trenutak dovoljan!!! Naravno, oni koji imaju ★tranzit Jupitera preko Nat Sunca (Strelčevi devojka iz primera) ovu energiju će imati nešto duže!!! I doživeće je na jači i negde (opet zavisi od drugih aspekata) na efektniji način!!! Kako ćete znati da li imate ovaj tranzit? Prema stepenu na kom se nalazi vaše Sunce u Strelcu...Sada ga proživljavaju svi oni koji imaju Sunce na oko 3°...i onda kako Jupiter ide napred u vreme boravka u Strelcu menjaće stepen tako i ostali rođeni u Strelcu imaće ovaj tranzit!

Gde se ovaj zagrljaj nalazi u vašem horoskopu....
Kuća u kojoj vam se nalazi ova konjukcija je kuća ili oblast života koja će doživeti neku ekspanziju, neko širenje i neko blagostanje od gore navedenog....Planete pričaju svoju priču....Sunce i Jupiter možemo posmatrati kao glumceuloga je znak - Strelac, scena je kuća u kojoj su glumci, a konjukcija je način na koji glumci igraju uloge!!!
Pogledajte gde se ovaj zagrljaj (konjukcija) nalazi u vašem horoskopu...Na astro.com možete uraditi vašu natalnu kartu....i tamo gde je Strelac na 4° tu će danas i sutra (i ovih dana) Jupiter i Sunce za vas "otvoriti jedna vrata".... na vama je da li ćete ući, jer Jupiter neće mnogo brinuti šta ćete vi da uradite....on vam šansu i mogućnost nudi...na vama je da li ćete šansu iskoristiti!!! 
Za ovu priču su jako bitne i kuće kojima vladaju posebno Sunce (Lav) ali i Jupiter (Strelac, Ribe) i odatle idu uticaji i neka priča koja treba da se poveže!!!
Znam ovaj tranzit traje kratko ali je vrlo interesantan....zapravo mogao bi da bude kod mnogih od vas...pokrenite se!

Sledeća konjukcija ovih planeta je 27.decembra 2019. Sunce i Jupiter u Jarcu na 5°
Sadašnji tranzit Jupitera u Strelcu i ovu konjukciju sa Suncem posmatrajte kao energiju koja ima svoj ciklus od 12 godina, energiju koju treba iskoristiti kao početak nečega što će imati pozitivne efekte i posledice u budućnosti!!!

Danas na nebu još jedan značajan događaj.....

Svetlo koje tražim....
"Ja svoje snove zagrlim jako"
  • 25.novembar 02:08: Neptun kreće u direktan hod sa 13° Riba
U proteklih pet meseci mnogi od nas su svoje snove stavili na čekanje. Mnogi su bili žrtve raznih samoobmana, iluzija, laži... Vreme je da se trgnemo.  Svi koji su izbegavali realnost, svako svoju ali i ovu našu opštu sada je vreme da "siđemo" na zemlju. Sebe ovde vidim prvo. Neptun nas je štitio od realnosti koja ponekad ni malo nije lepa ili poželjna. On nam je doneo i donosi duhovnost,verusnove.... Dok je bio retrogradan davao nam je šansu da "pobegnemo" svako u svoj svet. Snovi koje smo imali i imamo sada mogu postati realnost, sada je vreme za njihovu realizaciju... Međutim treba da budemo oprezni ipak je to Neptun... oprezni u smislu da nam i stvarnost ne bude previše mistična, fantastična... kao što je i sam Neptun!!! Gde god je on tu je i neka obmana, iluzija, moguće razočarenje... zbog toga oprezno!!! I ovako direktan može nas odvesti u svet poricanja, ako je ponekad tako lakše i ako su takvi aspekti (konjukcije, opozicije, kvadrati). Malo objektivnosti neće škoditi...Neptun je u malim dozama lek u većim otrov imajte to na umu...
Imajte na umu da će Neptun izaći iz retrogradne senke 15.marta 2019. sa 16° Riba!!!Нема коментара:

Постави коментар