петак, 16. новембар 2018.

Jedna dobra i jedna loša vest... Venera danas kreće direktno, Merkur sutra kreće retrogradno




Zvezdani(n) zapis 2385
"Zvezde ukazuju, ali ne obavezuju"

Petak... Venerin dan...
Venera je u Vagi na 25° i danas je zvezda nebeskog programa :)).
Bila je u retrogradnom ciklusu od 05.oktobra! Danas je završila svoje retrogradno putovanje. Očekujte jasnije signale koji će doći i iz glave i iz srca.
Mala opaska :), ostaće Venera u retrogradnoj senci do 18.decembra!

Usporila je Venera....
Usporila je jer menja smer kretanja. Planete koje menjaju smer (iz retrogradnog u direktan ili obrnuto, budu neko vreme stacionirane - prividno miruju, koliko dugo zavisi od brzine kretanja planete)....Kada je neka planeta stacionirana to ukazuje na ogromnu energiju te planete, to je velika koncentracija energije usmerena na neku oblast našeg života. Koju oblast, rećiće nam kuća u kojoj Venera tranzitira. 
Stacioniranost je zapravo i trenutak isčekivanja, zaustavljanje daha...posle čega ćemo izdahnuti i udahnuti novi vazduh....Vreme je za neku vrstu oslobađanja, vreme je da proverite šta ste naučili i da li ste nešto naučili! Vreme je za nova iskustva ili za primenjivanje naučenog iskustva...Možda je i vreme za donošenje odluka....
Mada oprezno zbog retrogradne senke ali i zbog opozicije koja nas čeka 01.decembra - Venera u Vagi opozicija Rx Uran u Ovnu na 29°. Druga opozicija ovih planeta, pre ove imali smo je 31.oktobra, RxVenera u Škorpiji, RxUran u Biku na 0°!!! I nije tu kraj...



Jedna dobra i jedna loša vest
Koliko puta ste od nekog čuli: Imam jednu dobru i jednu lošu vest :)). Kada meni neko to kaže ja kažem: Daj prvo tu dobru :))).
Dobra vest je svakako da Venera kreće direktno. Ne tako dobra ili loša vest je da Merur kreće retrogradno od sutra. Kada su odluke u pitanju sačekajte da prođe retrogradni ciklus Merkura, bolje tako nego da idete na "popravni".




  • Venera je stacionirana direktno na 25° Vage...
  • U 11:51 Venera kreće direktno posle 40 dana i 40 noći retrogradnog hoda!!!
Kreće Venera napred, ali sada u retrogradnoj senci. Svaki retrogradni ciklus ima i period retrogradne senke....to je zapravo period kada se prilagođavamo kretanju planeta u retrogradni ili direktan hod!!! I dalje će nositi kofer prošlosti ali on je sada neće opterćivati previše....Biće ona još neko vreme oprezna...Prva "stanica" na direktnom putu je opozicija sa RxUranom na 29°, sledeća stanica je njen prelazak u Škorpiju - 02.decembra! 16.decembra Venera će biti u sekstilu sa Saturnom u Jarcu na 9° i 18.decembra izlazi iz retrogradne senke, oslobodiće se kofera prošlosti sasvim (poslednja stanica).... I dalje samo direktno do 13.maja 2020. godine!!!
Venera je prvi put ušla u Vagu 07.avgusta, 09.septembra je prvi put ušla u Škorpiju, 31.oktobra ponovo je ušla u Vagu i 02.decembra će ponovo ući u Škorpiju!!! Baš se našetala :)) i mi sa njom. Išli smo napred, nazad pa opet napred....mnogo toga smo doživeli i proživeli tri puta!!! Donosili neke odluke, bavili se odlukama nekih drugih nama dragih ljudi....bavili se našim odnosima, vezama...finasijama, vrednostima....Najčešće smo se bavili odnosom prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti. Možda smo morali i nešto da pustimo da ode ili ostane a mi da odemo....Nema više napred, nazad...sada idemo samo napred do nekih sledećih 40 dana i 40 noći....(od 13.maja 2020. do 25.juna 2020. u Blizancima)! Sada su tu pred nama neka pitanja koja traže odgovore. Da li smo saznali šta je vredno a šta više nije vredno u našim životima...pitanje pre svih pitanja a ima ih poprilično. Pitanja kao na nekom ispitu pred zamišljenim profesorom!


Šta ste naučili iz retrogradnog perioda?
Ovo pitanje se podrazumeva. Ovo pitanje se nameće u vreme Venerinog direktnog stacioniranja! 
Ima ih još: Da li već od danas možemo odahnuti kada su u pitanju naša srca i naši novčanici? Da li smo naučili poneke teške, poneke bolne lekcije? Da li smo bilo šta naučili?

I tako, neko je naučio (po)nešto, neko sve, neko će morati na popravni.... Neko je obnovio ljubav, neko se vratio nekome, sve u stilu "počnimo ljubav ispočetka"....Neko je nekome oprostio, možda ne i zaboravio....ali odluka da zajedno idu dalje je tu....korak po korak....sve do kraja decembra...
Na žalost biće i  onih koji su svoje ljubavne priče (veze, brakove) završili, ili su u fazi završetka...
Ima i onih koji su započeli veze u retrogradnom periodu...šta zna srce šta je retrogradna Venera :)). Nadam se da će sada kada je taj period završen ostati isto onako očarani (zaljubljeni) kao kada je veza počela....Ako nastane neki problem....polako, bez panike....pogledajte bolje bez "ružičastih naočara", pre nego zaključite da ste razočarani!!! Procenjujte i dalje negde do sredine decembra.
Oni koji ostaju sami, ili su i dalje sami sačekaće neku drugu šansu, neku drugu priliku...



Idemo dalje dragi moji....
Sami ili sa nekim ali idemo dalje....Samo da "preživimo" Venerinu opoziciju sa RxUranom. Posle nas čeka period strasti ulaskom Venere u Škorpiju...čeka nas i sekstil sa Saturnom...i izlazak iz retrogradne senke...a onda kako ko....već prema svom horoskopu!!!
Posle perioda retrogradnosti, perioda preispitivanja, propitivanja, procenjivanja....dolazi period u kome ćemo sakupiti sve utiske i videti šta smo naučili...i onda lagano napred.....
Nadam se da ste saznali, shvatili, prihvatili.....ko vas voli, ko vas ne voli, koga volite, koga više ne volite....ko ili šta je vredno ili više nije vredno.....
Ovako u teoriji to izgleda lako...znam da je u praksi to mnogo teže....Biće još teže jer odmah posle Venerinog direktnog kretanja, Merkur naše misli, um, reči, komunikacija kreće retrogradno!!!

https://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2018/11/nedeljni-horoskop-od-12novembra-do.html



Neko napred...neko nazad...
I tako Venera će napred - direktno, ali neko će nazad - retrogradno. Merkur nebeski glasnik već sutra u subotu u 02:33 CET biće retrogradno stacioniran. Za ovu godinu treći i poslednji Merkurov ciklus u koji kreće sa 13° Strelca!
Izgleda da nema opuštanja....
  • 01.decembara RxMerkur (ponovo) ulazi u Škorpiju (Dakle biće retrogradan i u Škorpiji).
  • 06.decembara Merkur kreće u direktan hod sa 27° Škorpije
  • 24.decembara Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 13° Strelca


Ljubav i moda....


Нема коментара:

Постави коментар