уторак, 18. април 2017.

Sunce u Biku za horosopske znakove...
Prema prirodnom horoskopu...
Za one koji ne znaju kojom kućom će im prolaziti tranzitno Sunce u Biku, koji ne umeju ili ne žele da se bave time, za njih je ovaj tekst...Vrlo je uopšten i pravljen prema prirodnom horoskopu. 


"U vezi vam je jako lepo"...

Sigurna sam da povremeno svi čitaju neki horoskop, da bi znali šta ih u nekom periodu očekuje. Astrologija može predvideti neke događaje ili psihološke uticaje, međutim ima tu jedan problem :)). Koliko je na ovom svetu recimo nas Lavova? Puno :)). Kako je moguće da nam se poklapaju predviđanja? Nije moguće nikako. Zašto se onda rade takvi horoskopi? Najčešće iz zabave. Skoro ni jedne novine, časopis, portal i sl. ne mogu bez horoskopa. Dnevnog, nedeljnog, mesečnog, godišnjeg... Njihova uloga je više da zabave. Oni ne mogu biti precizni. Takvi horoskopi su uopšteni, vrlo uopšteni. Takvi horoskopi daju uopštena predviđanja za jedan određen period. Za ozbiljno predviđanje potrebna je ozbiljna astrološka analiza koja se radi pojedinačno. 
Svi horoskopi koji nisu lični prave se na osnovu ★prirodnog horoskopa!!! Natalni (pojedinačni) horoskop se izrađuje na osnovu datuma, mesta i vremena nečijeg rođenja. Prirodni horoskop se izrađuje tako što se uzima prvi dan proleća. Ovde se radi o krugu podeljenom na 12 delova, 12 znakova i u isto vreme 12 kuća. ★Počinje se od prvog znaka Ovna, to je ujedno i 1.kuća i završava se dvanestim znakom Riba koji je i 12 kuća. 
Prirodni horoskop ima 12 znakova i 12 kuća. Svaka kuća ima svog prirodnog vladara (vladare): 1.Ovan (Mars), 2.Bik (Venera), 3.Blizanci (Merkur), 4.Rak (Mesec), 5.Lav (Sunce), 6.Devica (Merkur), 7.Vaga (Venera), 8.Škorpija (Pluton i Mars), 9.Strelac (Jupiter), 10.Jarac (Saturn), 11.Vodolija (Uran i Saturn), 12.Ribe (Neptun i Jupiter). Kada je prirodni horoskop u pitanju kuće su jednake. U natalnom horoskopu kuće nisu jednake i često jedan znak je u dve kuće.


Prirodni horoskop je temelj (svake prognoze). 
Za razliku od natalnog ovo je opšti  horoskop, prognoze su uopštene i ne bavi se analizom ličnog horoskopa...Da bi dobili precizna i konkretna tumačenja, potrebno je analizirati nečiji natalni horoskop. Tu nema uopštavanja, natalni horoskop priča ličnu priču. Još jednom, ako to sve znamo zašto se rade opšti horoskopi? Da ponovim uglavnom iz zabave. Iskreno, ja ih baš i ne volim previše :)). Kada sam krenula da pišem ovaj Blog nije mi bila namera da pišem takve horoskope. Moja želja i namera je bila i ostala :)), da pišem o tranzitima, i nedeljnim i mesečnim izveštajima o tranzitima aktuelnim na nebu. 
Ali ima jedan mali problem, ne razumeju svi o čemu ja pišem :))). 
Čitanje za znak ili podznak....
Tumačenje natalnog horoskopa uvek počinje od podznaka... U opštem horoskopu tumačenje ide od znaka, znak se koristi kao podznak. I ovo je iz razloga što ima onih (još uvek ih ima :)) koji ne znaju svoj podznak. Međutim oni koji znaju svoj podznak mogu opšte horoskope pročitati i za znak i za podznak! Ponekad je opšti horoskop tačniji ako se pročita za podznak. Ima smisla. Jer natalni horoskop i počinje od podznaka...tako idu i kuće. Podznak je uvek 1.kuća. Da bi vam bolje objasnila sve ovo navešću jedan primer....moj :))). Ja sam Lav, podznak Vaga. Ako čitam opšti horoskop :) čitam najpre za svoj znak, a onda i podznak!!!


Sunce u Biku za horosopske znakove:
Sunce će Ovnovima zasijati baš tamo treba, oživeće kuću novca, materijalnog, ali i svih životnih vrednosti....jedna je i ljubav :-)), pozabaviće se Ovnovi sa emotivnom i materijalnom bezbednošću i sigurnošću, vreme je da se razmišlja o novcu (2.kuća)
Sunce će Bikove obasjati lično :-)), solarni povratak će im doneti rođendane, želeće da izgledaju lepše, vitalnost će im biti jača strana, ljubav jako bitna ali želeće i da spoje lepo i korisno, biće okrenuti nekim ličnim ciljevima i nekim novim počecima (1.kuća)
Sunce će Blizancima obasjati neke tajne ljubavno ili materijalno obojene, neki će se povući u osamu (ali to će im prijati), neki će pokušati da malo uštede...ili sakriju (novac ili ljubav) i od sebe i od drugih, ovaj tranzit za Blizance znači pripremu za ulazak Sunca u njihov znak, nešto kao zatišje pred buru (12.kuća)
Sunce će Rakovima obasjati prijatelje i druženje sa njima, možda tu pronađu neku ljubav, ili priliku da zajedno sa prijateljima zarade nešto, neće im faliti nade, želja....ali mogući su i iznenadni događaji, društvenost i humanost generalno u porastu (11.kuća)
Sunce će Lavovima da podigne ego :-)), obasja karijeru i profesiju, neki možda i napreduju, možda im donese povoljne materijalne prilike, možda se tu negde rodi i neka nova ljubav, dobra energija za dugoročne ciljeve u profesionalnom životu (10.kuća)
Sunce će Devicama obasjati daljine pa će neko poželeti da otputuje negde, ali nekome će možda biti važnije obazovanje, ili filozofiranje, moral i moralno, a neko bi mogao i vidike da proširi, i tamo sretne neku ljubav, ili priliku da nešto zaradi, ovo je i period optimizma (9.kuća)
Sunce će Vagama da pojača strast, intimu, možda ih navesti da nešto promene, trasformišu ili regenerišu...da li će menjati nešto u vezi emocija ili novca, ko zna ali biće im važna tuđa podrška i psihička i materijalna, prilika da se povećaju zajednički prihodi (8.kuća)
Sunce će Škorpijama obasjati sve preko puta njih, pa će i oni želeti da budu tamo....sa partnerima, ili sa nekim sa kim su u nekim zanimljivim odnosima i vezama, tamo je i javnost....ljubav će biti tamo preko puta, ona koja obećava stabilnost i dugotrajnost, ali neka vrednost, mogućnost da se zaradi (7.kuća)
Sunce će Strelčevima osvetleti svkodnevicu, biće vedniji, imaće više energija za rad i poslove koje obavljaju, zdravlje bolje, materijalne prilike takođe, a ljubav možda sa nekim kolegom... ili samo bolja, ugodnija poslovna situacija, prilika da se vežba, zdravije hrani (6.kuća)
Sunce će Jarčevima osvetleti emocije, ljubav, imaće energiju za romansu i romantiku, uživanje...ljubav i emocije bi mogle da se izdvoje kao najveća vrednost... više energije za kreativno sticanje, želja i potreba da se uživa (5.kuća)
Sunce će Vodolijama obasjati dom i porodicu...dom će postati centar svih zbivanja, lepota u domu, ali i ljubav...vrednosti preko doma, materijalne prilike postaju više privatna stvar, uređivanje prostora, moguće su trudnoće (4.kuća)
Sunce će Ribama obasjati misli, reči, zablistaće u komunikaciji, možda pronađu uživanje u nekom putu ili negde bliže u komšiluku, lepa energija sa braćom i sestrama ili onim najbližima....ljubav negde tu ali i povoljne materijalne prilike...kroz energiju komunikacije, više kretanja, možda neki kraći put, izleti (3.kuća)

Za one koji znaju kroz koju kuću trazitira Sunce u Biku:

Нема коментара:

Постави коментар