среда, 28. јануар 2015.

Danas na nebu..."Sada bih drugačije"....

Mesec i dalje u Biku...
Jutro nekako tromo, usporeno... 

"Ja se držim na dijeti ali nikako da odbijem slatkiše" :-)))
Od Mesesečevih aspekata od jutros samo kvadrat sa RxJupiterom u Lavu, koji će uskoro prestati da deluje. Znaćete da je delovao ako ste se noćas ili rano jutros probudili gladni... još ako ste dohvatili nešto slatko onda znajte da je ovaj aspekt sigurno delovao :). 
Ako ipak niste "pojeli sve kolačiće"....možda...
Osim preterivanja ovaj aspekt donosi i neku vrstu lenjosti, ovako sa Mesecom u Biku to  je i tromost, usporenost...sve u stilu polako, ima vremena... ili samo još malo, evo krećem :)))



Nema repeta...nema slatkiša....joj :) :)))



Srećom pa od jutros je tu da nas "prodrma"
RxMerkur u Vodoliji sekstil Uran u Ovnu na 13*
Imali smo već ovaj aspekt dok je Merkur bio direktan i kada je Venera bila u kvadratu sa Saturnom. I tada je bio nešto kao "prva pomoć", može se reći da je i sada...Tu je da probudi, prodrma, zainteresuje, zaposli... pre svega misli...
Može doneti: neočekivane vesti, poruke, pisam, pokrenuti neki razgovor!!! Sa njim smo opušteniji, spontaniji, ekscentričniji nego inače :). Razmišljaćete drugačije, neobičnije, van ustaljenih okvira. Um je nemiran, ali i jezik :). Tu su i neke ideje koje vam u nekim drugim okolnostima ne bi pale na pamet :). Ovo je i bljesak ideja ali i intuicije, ovo je "Eureka"... nešto genijalno bi moglo da vam padne na pamet :). Neko će da kaže, da priča...neko će da napiše... Društvene mreže danas aktivne :)
*Malo podsećanje :), Merkur je retrogradan, pa sve ovo može imati veze sa nekom prošlošću. Merkur bi mogao da vas vrati nešto unazad, u neku retrospekciju... Možda da dovršite neki tekst, neko pismo, neku poruku... ili je to neki razgovor?! Aspekt je lep, interesantan, to sa retrogradnim Merkurom ne mora da bude problem, ali sve je moguće....

RxMerkur je i u sekstilu sa JMČ u Ovnu, ali i u trigonu sa SMČ u Vagi...
JMČ je ono "mesto" ili uloga u kojoj smo bili, ono što treba promeniti, pustiti....ostaviti negde iza nas. SMČ je mesto ili uloga koju tek treba da igramo...to je priča o izlazu, rešenju....novim stvarima, to je nova situacija i priča...
Tranzitni JMČ u Ovnu i SMČ u Vagi su u u opoziciji, ali to je tako oni uvek idu u paru i uvek su jedan preko puta drugog. Ova energija je tu da vidimo gde smo kada su odnosi "jedan na jedan" u pitanju, odnosi tipa: JA -TI...ili JA - DRUGI (oni preko puta)... Ovde je reč i o emotivnim, ljubavnim odnosima i vezama ali i svim drugim. 
Da se zadržimo na ljubavnim! Ova opozicija je tu da nam kaže i pokaže da ljubav ne mora da bude "bojno polje". Da nam kaže i pokaže šta treba napustiti, šta ne valja u nekom odnosu, i kako i gde ići napred... Šta je to što vas u nekoj vezi opterećuje, ima li sebičnosti u tom odnosu, ili je možda u pitanju neko takmičenje... Ovaj tranzit nas uči kako da pronađemo mir, ravnotežu, taktičnost....diplomatiju, negde i kompromis. Neki stari obrasci i ponašanja prosto treba da se promene da bi bilo bolje. Da li to znači nečiji odlazak, napuštanje ili je to sasvim drugačiji pristup vezi i odnosu to već znate samo vi!!!
Ova opozicija bi mogla da bude aktivirana danas i ovih dana....jer će RxMerkur praviti sekstil sa JMČ i trigon sa SMČ. Aspekti su dobri, trebalo bi da sve ovo bude dobro za vas. Osim što je Merkur retrogradan i Mesečevi Čvorovi su retrogradni. Dakle nikako da se rešimo prošlosti.

Uz sve ovo na delu je i jaka energija Riba jer su u ovoj energiji: 
Venera na 1*, Neptun na 6*, Mars na 12* i Kiron na 15*....Ovih dana sam toliko pisala o ovoj energiji da sve što je potrebno ako želite je da se vratite (RxMerkur) malo u nazad i pročitate....


Sada bih drugačije.....


"E, da knjigu pišem ponovo
sad bih znao gdje sam griješio
sad bih znao kojim putem krenuti
sad bih znao sve"

Нема коментара:

Постави коментар