среда, 26. јун 2024.

Merkur danas u trigonu sa Saturnom ali uskoro u kvadratu sa Kironom....

 

Moto dana:
Naše misli imaju odjek (eho).
Šta pomislimo to nam se i vrati.

Zvezdani(n) zapis 4106


Sreda. Dan Merkura. Merkur je u Raku na 18°17’

Danas u 20:09 CET u egzaktnom trigonu sa Saturnom u Ribama na 19°25

Saturn je odavno usporio...
Nedeljama miruje, već duže vreme je na 19° i biće još neko vreme....još nekoliko nedelja!
Uskoro sa ovog stepena Saturn i kreće u redovni retrogradni ciklus
Saturn će se pokrenuti 11.avgusta kada retrogradno pređe na 18°

I ako se Saturn ponaša kao da je na odmoru....
To što je tako dugo na istom stepenu može da bude prilično komplikovano za vas koji imate neku natalnu planetu na oko 19°....u Blizancima, Strelcu, jer onda već duže vreme imate tranzitni kvadrat.
Posebno je teško ako imate na tom stepenu Sunce, Mesec, Merkur, Veneru ili Marsa (lične planete).
I vi koji imate neke planete na oko 19° Device sada imate tranzitnu opoziciju sa Saturnom!
Ovi tranziti traju nedeljama i trajaće još nedeljama!

Ovo je vodeni trigon pa dominiraju osećanja, emocije..
Ovaj trigon je i prilično stabilan baš zbog Saturnovog mirovanja i dužeg boravka na 19°
Ovo je prilika da se emocije stabilizuju i da se mnogi ponašaju kao odrasli.

Ali...uvek ima neko ali....
Merkur će u petak u 19:58 CET biti u egzaktnom kvadratu sa Kironom u Ovnu!
Merkur ovde ćuti, sluša, pamti i seća se...

Merkur su misli koje se "vrte" u glavi...ove su emotivne, senzitivne, domaćinske, materinske, saosećajne, intuitivne, rodoljubive (Merkur u Raku). Merkur su reči izgovorene napisane, komunikacija, jezik, simboli, govor, sluh. informacije, učenje, lokalna putovanja ovde u energiji Raka!

Kiron je ranjeni iscelitelj, Kiron je rana, bol, trauma...ali on je i most, ključ, lek, iscelenje, mentor, učitelj...Ovde u Ovnu on je hrabar, odlučan, suočava se sa pitanjem identiteta, individualnosti. Bavi se vraćanjem vere u sebe (Ovan-JA), uči da voli sebe na pravi način. Kiron u Ovnu traži nove, pionirske načine izlečenja, možda i one nekonvencionalne!


Merkur u Raku kvadrat Kiron u Ovnu - Kada reči zabole

Ovo mogu biti bolne misli, informacije, reči (izgovorene i napisane) o kući, porodici, porodičnim odnosima, porodičnim i privatnim poslovima, o prošlosti...sve ono što je u simbolu Raka! 
U fokusu je i vaša kuća u Raku (u natalnoj karti)!

Na globalnom nivou ovo je energija koja će pokrenuti neke bolne (Kiron u Ovnu) teme (Merkur u Raku). Na ličnom planu već prema natalnoj karti!

Ovaj kvadrat se bazira na mislima, rečima, izgovorenim, napisanim, na komunikaciju u najužem i najširem smislu te reči....To je energija koja nagoveštava jaku prejaku osetljivost, posebno jer se Merkur nalazi u Raku, osetljivost na priče o domu, domovini, porodici, privatnim stvarima.
Neke reči mogu da nas povrede, rane (Kiron u Ovnu). Ovde su reči te koje mogu da zabole. 
Isto tako i neke neizgovorene misli, reči....mogu da budu predmet bola i patnje. 

Ovde je potreba da se govori, priča (Merkur) o nekom bolu (Kiron)...ta potreba je bolna. 
Boli i ako se kaže i ako se prećuti (kvadrat). 
Ovo su vesti, informacije, pisma, poruke, koje mogu da zabole. Merkur su u astrologiji i braća i sestre, komšiluk, bliski ljudi, lokalna zajednica....neke bolne stvari na tu temu.

Ne možemo da krenemo u izlečenje ako nismo svesni ili ako nismo osvestili bol.
Ovaj kvadrat je tu da ne bežimo od rana, bola, trauma.
Neke vesti, informacije, poruke...misli bi mogle da vam skrenu pažnju na bolno mesto!
Uradite nešto....priznajte sebi (ili drugima) da boli i krenite u akciju.



Svaka bol (psihološka, fizička) ima svoju poruku!
Kada shvatite tu poruku onda možete i krenuti u rešenje....ili izlečenje! Ne bojte se...budite hrabri. 
Suočite se sa onim što vas boli. Dajte sebi i malo vremena. Dajte sebi vremena za odmor, meditiranje...vreme za lečenje! Provedite neko vreme sami sa sobom....i tek ako ne ide...ako ne možete sami potražite pomoć. Ili ako je sa vama sve u redu, sigurno ima onih oko vas kojima treba pomoć - odazovite se!

VAŽNO:  Ako ste žrtva emotivnog zlostavljanja, znajte da je jednako destruktivno kao i fizičko nasilje. Zna da bude podmuklo, manipulativno. Ne ignorište, nemojte da ćutite i trpite, svakako nije dobro da to krijete (ili poznajete nekog ko prolazi kroz ovako nešto). Oduprite se, počnite da verujete u sebe, povratite samopozdanje, jer vi to možete, jer vi vredite više nego što mislite. Ako ne možete sami da se izborite, potražite pomoć!

Svako ima svoj način otklanjanja bola.
Univerzalni lek za sve je Ljubav....ljubav prema sebi pre svega (Ovan) a onda i prema drugima, roditeljima, partneru, deci, prijateljima.....(Rak). Ni jedna bol ne traje večno. I ako već rane i bol postoje....gledajte da vas one ojačaju i učine mudrijima...

Povremeno morate pogledati gde ste i što pre se vratiti sebi
Neko će da se vrati sebi tako što će da ode negde daleko...negde gde su pomešani slatko i slano, zeleno i plavo...neko će da se vrati sebi u tišini daoma svog...Sve je legitimno kada ste u dobrom odnosu sa sobom...Ne čekajte da prođe. Saberite misli....


Poznati sa ovim aspektom: Ludwig van Beethoven, Virginia Woolf, Prince Harry, Duke of Sussex, Carla Bruni Sarkozy, Björk ("Kroz talase" i "Ples u tami"), Jimi Hendrix, Kylie Minogue, Frank Sinatra, George Michael, Sting, Albert Camus, Diego Maradona, Joanne Woodward, Paul Simon, Sylvia Kristel, Ava Gardner, Boris Johnson, Tiger Woods, Jeffrey Dahmer (serijski ubica)....





Dnevni aspekti uz kafu


Mesec je dok ovo pišem na 29 Vodolije.
U praznom hodu je od 00:29 do 08:07 CET

U 08:07 CET Mesec će preći u Ribe

Mesec u Ribama...vreme za sanjare...i one noćne i one dnevne...
Neko je na odmoru....ima nas koji radimo!

Ovo je ona energija kada su  jastuci i krevet odgovori na sva pitanja...
Ali kada se mora nije teško...Od jutros nema TV (ne mogu onu kuknjavu i analize zašto smo ispali sa prvenstva), samo muzika...ona stara dobra muzika, jer "Muzika je jedina istina". 
Kafa....pa još jedna...i cigarete...I ono osećanje...da bar....Nisam tu, već tamo....
Parkiram misli na nekoj plaži...tamo negde na nekom (Grčkom) ostrvu...u beloj ležaljci...čuju se samo cvrčci i talasi....bose noge....ohlađeno belo vino...jedan gutalj...pa pogled na pučinu, tamo gde more ljubi nebo - Nepodnošljiva lakoća postojanja!
Pa se vratim sebi :) i nastavljam da radim....a ovih dana nikad više posla!

Večeras Mesec u trigonu sa Suncem u Raku, pa pred kraj dana i u kvadratu sa Jupiterom u Blizancima. Mix osećanja....Tu je ravnoteža ali tu je i potreba da se preterije (u fazonu Nek ide život).

Duša (Mesec) i Volja (Sunce) u harmoniji. Vodeni trigon...osećanja u prvom planu...Dobra energija i za one na odmoru i za nas koji radimo. Ovo je onaj unutrašnji mir...ovo su harmonični odnosi i porodični i poslovni i emotivni...

A onda promena raspoloženja...od euforije do apatije. Gde je Jupiter tu su preterivanja u emocijama, hrani, piću, svemu što je nedozvoljeno (Jupiter - moral)...Duša (Mesec) ovde želi više, šire, raskošnije, bogatije (Jupiter)....ali Ribe imaju svoju priču, Blizanci imaju  svoju...i eto nevolje.....ovako u kvadratu se ne vole se previše.  Preterani optimizam. Moralna iskušenja. Preterivanje svake vrste.
Zaobiđite frižider u širokom luku...hrana neće kompezovati osećanja....pazite na novčanik....najbolje što možete je da vežbate umerenost!

Pomoći će današnji egzaktni trigon Merkura u Raku i Saturna u Ribama...ponašajte se zrelo i odgovorno...a ako i kada proradi kvadrat sa Kironom u Ovnu....ponoviću 
Povremeno morate pogledati gde ste i što pre se vratiti sebi...



☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com











Нема коментара:

Постави коментар