субота, 29. јун 2024.

Saturn menja pravac kretanja...Saturn u Ribama danas retrogradno stacioniran!


Moto dana:
Prihvatite odgovornost za svoj život

Zvezdani(n) zapis 4109

Subota. Dan Saturna. Saturn je u Ribama na 19°25’

Danas jedan važan zvezdani događaj!
Saturn menja pravac kretanja.

Danas u 21:06 CET Saturn će biti retrogradno stacioniran i dobiće oznaku R!

Usporio je Saturn....usporili i mi...
Sledi period od pet meseci (138 dana) - retrogradni ciklus Saturna u Ribama!

Saturn je generalno učitelj (za nekog mučitelj)
Saturn vlada strukturom, oblikom, odgovornošću, disciplinom, ambicijom, organizacijom...karijerom, profesijom, društvenim položajem i statusom...starijim osobama, tradicijom, ograničenjima, zastojima, kašnjenjem...Saturnovo delovanje je sporo i trajno!
Kada je stacioniran (retrogradno ili direktno) tada je i najmoćniji i najjači!

Saturn je ušao u Ribe 07.marta 2023.
Sve što ste želeli da znate o Saturnu u Ribama imate u ovim tekstovima:

Ovo je Saturnov drugi retrogradni ciklus od kako je ušao u Ribe.
Prvi je bio od 17.juna do 04.novembra (139 dana).
U retogradni ciklus tada je krenuo sa 07°12’ Riba 

Došao je red na Saturna za redovni retrogradni godišnji ciklus!
Posle Plutona i Saturn otvara sezonu retrogradnosti!

Na svoj red čekaju:
Neptun (02.jul), Kiron (26.jul), Uran (01.septembar), Jupiter (09.oktobar) i Mars (07.decembar)

Neke tehničke stvari (datumi, stepeni)
Saturn je u retrogradnoj senci od 23.marta sa 12°42’ Riba

☆Saturn će sada u ovom ciklusu biti retrogradan od 29.juna do 15.novembra (138 dana)
Krenuće na retrogradno putovanje sa 19°25’ Riba i zaršiće ga na 12°42’ Riba
Preći će Saturn put od nekih 7°!
U retrogradnom hodu preći će put kojim je već prolazio: direktno - retrogradno i još jednom direktno! 
Iz retrogradne senke će izaći 18.februara 2025. sa 19°25’ Riba

Vreme je za preispitivanje
Karijere, profesije, statusa, položaja, ugleda, uspeha...granica, temelja, rokova, planova, ciljeva, odgovornosti, discipline, obaveza, autoriteta (i roditelji su autoriteti)...ega (način na koji nas drugi vide i doživljavaju), strukture....života!



Vreme je za Saturnovske lekcije!
Kod nekih ovo je i neka druga šansa...da nešto završe, dovrše....dovedu nešto do kraja (iz drgog puta)! Sve ono što ste odlagali više puta, neke obaveze koje ste izbegavali...sada ćete se pozabaviti takvim stvarima i situacijama! Ne savladane lekcije iz prošlosti (popravni ispit).

Saturn je retrogradan u Ribama
Ova retrogradnost je povezana sa verovanjima, razumevanjem, duhovnošću,psihologijom, empatijom, saosećajnošću, snovima, tajnama, skrivenim stvarima, nepoznatim...podsvešću, ono što smo "gurnuli pod tepih"...udaljenim mestima, zatvorenim ustanovama...

Retrogradnog Saturna u Ribama najviše će osetiti 
Ribe, Device, Blizanci, Strelčevi i oni koji imaju neke planete na oko 19° ovih znakova! 
Kako se Saturn bude kretao unazad prema 12° Riba i ovi stepeni će biti aktuelni. 
Ovo je naravno uopšteno, prava i jedina tačna priča je u vašim natalnim kartama!
Ako imate Mesec u Ribama na oko 19° sada imate tranzit Saturna "preko" (konjukcija) vašeg Meseca.
Ovih dana imala sam više konsultacija onima koji imaju baš ovaj tranzit!
Ako imate natalni Mesec u Blizancima ili Strelcu na oko 19° vi sada imate kvadrat Tran Saturna i Nat Meseca. Ako imate natalni Mesec u Devici na oko 19° vi sada imate opoziciju Tran Saturna i Nat Meseca. Izdvojila sam Mesec ali to može da bude i Merkur, Venera, Mars....itd.
Na blogu imate i priču o Sade sati....

15.novembra će se stacionirati direktno i onda Jovo nanovo istim putem!

"Karakter čoveka je njegova sudbina."
Savet: Iskoristite drugu šansu, priliku, mogućnost...Preispitajte gde je potrebno više odgovornosti, kakve obaveze imate...i kakav je vaš odnos sa autoritetima (tu spadaju i očevi, dede, šefovi, direktori...profesori itd.).  Imajte na umu i ovo: S jedne strane odgovornosti je hrabrost, s druge strane sloboda! Budite strpljivi!

Saturn i karma
Saturn se vezuje za: ograničenja, strahove, tugu, nesreće, neuspehe, bedu, zastoje, bolesti.....ma da ne nabrajam više i ovo je puno....ali upravo on nas tera i na zrelost! 
Njega još nazivaju i karmičkim sudijom...planetom karme. 

Moje mišljenje o karmi znate.
Ne volim fatalizam...retko koristim reč karma jer je to ozbiljna tema. Ali spominjem uzrok i posledice, akciju i reakciju. Ova rečenica na blogu je česta: "Dobro se dobrim vraća...Mada ne razmišljajte o vraćanju, razmišljajte o delu." Ukucala sam je u pretraži blog pa se i sama iznenadila kojiko je često koristim! Poput "nesretnog" retrogradnog Merkura, karma se koristi kada nešto ne može drugačije da se objasni pa je najlakše okriviti karmu. Ako nema srodne duše....kriva je karma, prekid veze....kriva je karma, loši porodični odnosi....kriva je karma itd. Karma je mnogo više od onog kako seješ tako ćeš i da žanješ. Danas svi sve znaju, ali čisto sumnjam da su detaljno proučavali hinduizam, budizam, džainizam....Dodala bih i da nema Karme bez Darme...bez svrhe, istine. Kada pronađete svoju svrhu u životu i ako živite u skladu sa njom, vaši postupci, akcija biće spontani i ispravni i neće biti loše karme, nećete morati sebe da opterećujete tako teškom temom!

I opet ću iskoristiti jednu izreku: "Dedovi jedu kiselo grožđe, a unucima trnu zubi!'' U vreme ovakvih tranzita nudiće vam se neko magično otklanjanje lićne karme (ili porodičnog proklestva) preko noći?!? Ko god to radi zapravo nije do kraja upoznat sa terminom "karma".

Ja lično na Saturna gledam kao na učitelja....i on po meni nije tako surov kako možda može da izgleda na prvi pogled, on nam zapravo nudi da savladamo neku životnu lekciju u određenom životnom trenutku....sada neke lekcije utvrđujemo kao gradivo...za nekog to je popravni ispit!

Pisala sam ranije i o stacioniranim planetama, pa da utvrdimo gradivo :)

Stacionirana planeta:
Za planetu kažemo da je stacionirana kada smanji brzinu pred kretanje u retrogradni hod (R) ili direktan hod (D). Planete mogu biti retrogradno stacionirane i direktno stacionirane. Bolje je kada su direktno stacionirane. Kada je neka planeta stacionirana to ukazuje na ogromnu energiju te planete, to je velika koncentracija energije usmerena na neku oblast našeg života. Koju oblast rećiće nam kuća u kojoj planeta tranzitira. Stacioniranost je zapravo i trenutak isčekivanja, "zaustavljanje daha", posle čega ćemo izdahnuti i udahnuti novi vazduh....
Kada je neka planeta stacionirana (sada retrogradno) ona je tada i najjača!


Sledi tekst iz Zvezda u junu
Vreme je za ponovnu procenu odgovornosti, discipline...(Za nekog učitelj, za nekog mučitelj...)

Vreme je za strpljenje, za obnavljanje nekih životnih lekcija....
Ako Saturna posmatrate kao mudrog učitelja. 
Ali ako Saturna posmatrate kao mučitelja onda ulazite u period kočnica, zastoja, obnavljanja životnih lekcija na teži način. 
Svima bez izuzetka predstoji period preispitivanja, vraćanja na nešto iz prošlosti...na stvari gde se traži odgovornost, disciplina, strpljivost...
Mnogo toga zavisi i od aspekata koje Saturn u Ribama pravi ili je ranije pravio sa vašim planetama! Bitno je i kojom kućom vlada.

Neće se svet okrenuti naopako kada Saturn krene retrogradno ali ta energija neće proći nezapaženo jer neke stvari će se na neki način zaustaviti, neki problemi će postati očigledni! Ali to zaustavljanje može dobro doći da ponovo procenite neke oblasti vašeg života a to su uglavnom one oblasti koje na neki način ne funkcioniršu kako treba! Do ponovnog Satrunovog direktnog kretanja možete naći rešenje za tu oblast života, lagano, postupno, strpljivo.

O retrogradnom Saturnu generalno:
Sa kretanjem Saturna unazad kreću i naše unutrašnje borbe. Sve što smo ostavili nedovršeno u prošlosti sada dolazi ponovo na razmatranje. Pokreću se Saturnove blokade, kočnice, zastoji, strahovi. 
Vraća nas u neko vreme koje je već bilo (februar, mart, april, maj). 
Da se razumemo taj proces nije lak ali je neophodan
Postajemo oprezniji nego inače, štedljiviji u svakom smislu te reči. 
Saturn uvek sa sobom nosi neku lekciju, ili lekcije
Od njih ne treba bežati, naprotiv sa njima se treba suočiti.. 
Prošlost i događaji iz prošlosti su ovde naročito bitni! 
Svakom već prema horoskopu...položaju Saturna i aspektima.

Retro, retrogradnost, introspekcija
Kao i u svakom retrogradnom periodu planeta i ovde se izdvaja preispitivanje, procenjivanje. 
Ovde je naglasak na reč retro koja je latinski prefiks  koji znači unazad ili u prošlim vremenima, retrogradan bi značio kretanje ka prošlosti. Ovde je prisutna i retrospektiva prošlosti. 
Ako se retro posmatra kao pridev onda uglavnom opisuje nešto staro ili starinsko, negde je to klasika, nekada je retro nešto zastarelo, nešto što više nije moderno stavovi ili nešto drugo iz prošlosti što više nije moderno. Retro je i naš stav prema prošlosti. Znam da znate, ali čisto da razjasnimo neke pojmove jer često se negde piše retro Saturn a ne retrogradan. Mislim to je isto, ali ne sasvim :-).  
Retrogradnost ipak generalno vidimo kao sklonost ka introspekciji opet strana reč a zapravo znači samoopažanje i povlačenje u sebe, okretanje ka sopstvenoj unutrašnjosti. Suočavanje sa nekim stvarima od ranije kao eho. Prosto u nekim momentima nećete moći da odredite granicu između sadašnjeg trenutka i prošlosti, posebno ako imate dosta toga nerešenog vezano za neku prošlost bližu ili dalju.



Saturn vas vraća da neke životne lekcije ponovo naučite, ili obnovite ili samo da utvrdite gradivo, ako na učenje gledate kao mučenje onda će za vas Saturn to i biti - mučitelj, ako ste spremni da budete dobar đak, onda će za vas Saturn biti - životni učitelj.
Saturn  (vreme) će vam dati baš to vreme da dovršite nešto iz prošlosti... ili da ponovo razmotrite nešto za šta ste mislili da je završeno. 

Pogledajte gde vam se Saturn nalazi...kuća u Ribama , tu je uglavnom vaša priča o retrogradnom Saturnu, ta kuća/e je oblast života kojoj je potrebna introspekcija....Da bi priča bila kompletna, treba i da povežete kuće kojima vlada Saturn. Pogledajte i koje aspekte će praviti Tran RSaturn sa Nat planetama.



Dnevni aspekti uz kafu

U vreme Saturnovog retrogradnog stacioniranja

Mesec je u Ovnu...lagano ide ka Mladom Mesecu u Blizancima...

U 06:49 Venera u sekstilu sa Marsom - neka se pokrenu leptirići u stomaku
Juče sam pisala o ovom aspektu: Pravi aspekt u pravo vreme...za leto, letnju ljubav, romansu...
Venera i Mars će "začiniti" kraj juna i početak jula. Uživajte u letu...u ljubavi. 
Flertujte. Zaljubite se. Volite. Zabavite se, družite se...
Kupujte, idite na neki koncert, festival, galeriju, modni događaj...
Vikend je i opet pravi aspekt u pravo vreme...

Mesečevi aspekti su malo drugačiji...

Od 06:25 Mesec u konjukciji sa Kironom - Pomažući drugima pomažemo sebi...
Najčešće je ova energija okidač za bol ali ova energija svakako može biti i lekovita. Donosi ova energija neku vrstu osetljivosti, ali i veliku sposobnost empatije...osetljivost na tuđu bol. Jednom mesečno imamo ovu konjukciju i imaćemo je sve dokle Kiron boravi (tranzitira) Ovnom! 
Ona je uvek tu da nas podseti na nešto, ponekad na nešto bolno ali u isto vreme i da probudi odlučnost i hrabrost da se sa tim suočimo...i krenemo u izlečenje! Slušajte srce ono zna gde je ključ!

Od 12:16 Mesec u kvadratu sa Venerom - Promenljivo raspoloženje
Ova energija donosi neraspoloženje, neke preteranosti ili probleme zbog preteranosti (u jelu i piću...).
Tu je i neko turobno raspoloženje, manji zdravsveni problemi :-( , problemi sa nekim ženama. 
Žene se ne osećaju privlačno, danas će mnoge poželeti da menjaju nešto u izgledu. 
Neko će potrošiti novac a posle se žaliti...itd.
Ovaj kvadrat obično donese emotivno neraspoloženje...veći stepen emotivnosti, osetljivosti. 
Napetost, nervoza pre svega u porodičnim odnosima (Mesec) , ali i u emotivnim (Venera).
Napetost energija Ovan (JA) i Rak (porodica)....

U 21:06 Saturn stacioniran retrogradno - današnji najvažniji događaj na zvezdanom nebu!



I malo astroloških zanimljivosti:
U tekstu o Saturnu u Ribama možete videti ko sve od poznatih ličnosti proživljava svoj Saturnov povratak. Jedan od njih je i glumac Keanu Reeves. 
On proživljava svoj II Saturnov povratak.
Keanu Reeves rođen je 02.septembra 1964.
Dupla Devica sa retogradnim Saturnom u Ribama na 1°02' u 6.kući
On je trenutno u Srbiji, tačnije na Arsenal festivalu u Kragujevcu :))).

Za pesmu dana Lenny Kravitz i on proživljava svoj II Saturnov povratak 
Lenny Kravitz je rođen 26.maja 1964
Blizanac/Jarac sa Saturnom u Ribama na 4°44' u 2.kući



☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com




Нема коментара:

Постави коментар