субота, 9. фебруар 2019.

"Dva koraka do pobede korak do slobode"...Merkur sekstil Uran na 29*



Zvezdani(n) zapis 2456


Subota, Saturnov dan...
Saturn je u Jarcu više od godinu dana...i biće on još tu i ove i sledeće godine.... Saturn je sada na 15°, tačno na sredini Jarca...22.januara Saturn je ušao u retrogradnu senku (13°) i najavio retrogradni ciklus....za 30.april - tada će Saturn krenuti retrogradno sa 20°....
Nekoliko bitnih aspekata pravi i praviće Saturn....sada je u sekstilu sa Neptunom (od 31.januara) - Živi svoje snove!!! Saturn je u aplikacionom (dolazeći) aspektu konjukcije sa Venerom (egzaktno 18.februar)....Kada se sretnu Saturn i Venera!!!
Saturn je već neko vreme u aplikacionom aspektu sa Plutonom - konjukcija koja će biti prisutna ali ne i egzaktna....Sada su se "opasno" približili jedan drugom Saturn 15° - Pluton 21° Jarca!!! Dovoljno su blizu da vrše neki uticaj na sve nas i lično i globalno!!! Kada se ova energija prvi put pojavila ja sam napisala ovaj tekst:
Susret Saturna i Plutona posle 38 godina....

Danas jedan egzaktan aspekt na zvezdanom nebu:

09.februar 23:53: Merkur sekstil Uran

Merkur je sada u Vodoliji na 28°! U 22:40 prelazi na 29° u 23:53 biće egzaktno u sekstilu sa Uranom u Ovnu na 29°!!! Merkur se brže kreće...tako da će već 10.februara u 11:51 preći u Ribe!!!
Dakle ovaj aktuelni sekstil će trajati kratko!!!
I opet imamo onaj čuveni 29°:



Ovaj 29 stepen bilo koje planete i bilo kog znaka: 
Kao da stojimo na nekim vratima, nismo još izašli ali niti ostajemo... ili kao padobranac koji se sprema za skok iz aviona... i pred skok mu prolaze razne misli... ili da ostane još malo ili da skoči....neko jedva čeka da skoči, neko bi još malo ostao u onom što je poznato i donekle sigurno... Mnogi ovaj stepen osećaju vrlo intezivno, ni sami ne shvataju šta ih je to snašlo... a nešto jeste (naravno ne sve vas i ne svakog na isti način)... 
Neko sve ovo doživljava kao pritisak, kao potrebu da se donese neka važna odluka... Neko bi opet radije ostao tu gde je....

Sada ovaj stepen u sekstilu Merkura i Urana....Merkur prelazi u Ribe sutra, Uran će preći u Bika 06.marta!!! Uran je na ovom stepenu već bio u maju prošle godine....neposredno pre Uranovog prvog ulaska u Bika!!! Tada u maju 2018. Merkur i Uran su bili u konjukciji na ovom stepenu!!! I onda su zajedno ušli u Bika!!!

"Ma digni ruku, digni obadve..."


Ovaj današnji aspekt Merkura i Urana mnoge od nas će ohrabriti da nešto kažu, napišu....komuniciraju....Dobar je ovo aspekt i za druženje...u krugu prijatelja, grupa kojima pripadate - drugim rečima sa vašim istomišljenicima!!!


Energija sekstila ovih planeta može doneti: neočekivane (dobre) vesti, poruke, pisma, pokrenuti neki razgovor, pregovor!!! Sa njim smo opušteniji, spontaniji, ekscentričniji nego inače :). Razmišljaćete drugačije, neobičnije, van ustaljenih okvira. Um je nemiran, ali i jezik :). Tu su i neke ideje koje vam u nekim drugim okolnostima ne bi pale na pamet :). Ovo je i bljesak ideja ali i intuicije, ovo je "Eureka"... nešto genijalno bi moglo da vam padne na pamet :). Neko će da kaže, da priča...neko će da napiše... Društvene mreže vrlo aktivne :). 



Mesečeva magija:
Mesec je u Ovnu na 10°....Bavimo se uglavnom sobom...(Ovan - JA)....Ali kako se energija Ovna i energija Jarca ne slažu (kvadrat), od jutros već nas "radi" kvadrat Meseca i Venere....zapravo probudili smo se sa ovom energijom, oni koji su uopšte uspeli da spavaju....Očekuje nas još jedan kvadrat sa Saturnom 23:05 CET!!! Teška energija za subotu veče!!!


Pogledajte gde vam se nalazi ovaj sekstil:


Na ovom koncertu sam bila....u prvom redu...Obožavam ovu grupu!!!

U zemlji u kojoj zivot izlazi iz mode
Dva koraka do pobede Korak do slobode


Нема коментара:

Постави коментар