четвртак, 13. децембар 2018.

The truth is out there....Merkur od danas u Strelcu do 05.jaunara 2019.



Zvezdani(n) zapis 2410...
Četvrtak. Jupiterov dan.
Jupiter u Strelcu na 7°

Ovo je period vladavine Strelca...
Sunce je u Strelcu, od danas i Merkur a Jupiter je u ovom znaku od 08.novembra:

Strelu u ruke, razapnite luk....odapnite strelu....Jupiter u Strelcu od 08.novembra 2018. do 02.decembra 2019.

"Javi se kada stigneš kući"....Jupiter u Strelcu za znakove i kuće...


Aktuelni aspekti Jupitera:
Jupiter kvadrat Neptun
  • 13.januar 2019. Jupiter u Strelcu kvadrat Neptun u Ribama  na 13°
Ovo je aplikacioni aspekt - tkz. ulazeći aspekt. Zbog dozvoljenog orbisa delovanja uticaj ovog kvadrata već osećamo i ako će on biti egzaktan i tačan 13.januara 2019. Kada planete uđu u dozvoljeni orbis delovanja od tada počinje aplikacioni - ulazeći aspekt. On će trajati sve do egzaktnog aspekta! Svaki aplikacioni aspekt nosi vrlo snažnu energiju i često se neki događaji i uticaji ispunjavaju baš u vreme aplikacionih aspekata. I da naučimo još nešto :)), kada aspekt bude egzaktan od tog dana aspekt kreće separaciono - tkz. izlazeći aspekt. Od tada aspekt ide ka odvajanju orbisa i u nekom trenutku prestaje uticaj!!! Ukratko, sada smo u periodu aplikacionog aspekta kvadrata Jupitera i Neptuna...ili idemo ka egzaktnom aspektu koji će se dogoditi 13.januara 2019.

Već sam pisala o ovom aspektu da bi se pripremili za njega:


Mesec je i dalje u Vodoliji, sada na 28°


  • Mesec je u sekstilu sa RxUranom 11:19 CET
Mesec sekstil Uran: Ovo je energija iznenadnih događaja, vesti, dešavanja, nešto drugačije i nešto originalno....ono....razbijanje rutine....Jak kreativni potencijal....Ovo je energija željna promena :)). Kada se udruže (sekstil) dve planete mašte, intuicije, predosećanja sve je moguće...moguće su nagle odluke. Možete očekivati neočekivano, neku avanturu, pomoć prijatelja, neobičnih drugačijih, originalnih...Duša bi da luta...duša želi nezavisnost, originalnost, slobodu...Duša je humana... Ovo je potreba za novim znanjima i saznanjima, ovo je potreba da se nešto menja...posebno rutina! Možda je baš danas dan za promene, za nešto novo, drugačije, originalno...I ponoviću ovo koliko god bude trebalo: Ne budite kopija...budite original!!! 

Ne traje dugo, tek nekoliko sati....ali sigurna sam možete ga osetiti...Da na kratko izađete iz rutine, da uradite nešto originalno za sebe ili druge...
★Mesec se pomera oko jedan stepen svaka dva sata!!! Na ovom primeru - Mesec sekstil Uran to izgleda ovako....njegov uticaj je započeo negde oko 3 sata po ponoći...krenuo je aplikacioni aspekt...sada u 11:19 CET ovaj aspekt će biti egzaktan...onda kreće separacioni aspekt i oko 12h prestaje da deluje....Ovaj aspekt dakle traje oko 10 sati!!!


Mesec će biti u praznom hodu od 11:19 do 13:39...
Kratko traje ova energija, za neke od vas taman da malo predahnete, ako to nije moguće onda nastavite svoj život i radite već šta radite....jer zvezde ukazuju, ne obavezuju!!!
Do kraja dana imaćemo kvadrat Meseca u Ribama sa Merkurom u Strelcu 14:38 CET!!!



Danas je Merkur prešao u Strelca!!!
Već je tu boravio...sada po drugi put imamo priliku da ispravimo neke stvari...
★Merkur će boraviti u Strelcu do 05.januara 2019. kada će preći u Jarca

Ulaskom nebeskog glasnika Merkura u Strelca sve nam je dostupnije...i informacije i istina...za razliku od perioda kada je Merkur boravio u tajanstvenoj energiji Škorpije...Pogled je jasniji, ugao mnogo širi (Strelac)...i sve je jasnije i šire...
Merkur će ponovo prelaziti neki put (stepene) koji je već prošao...
Da bi ste sve povezali: Merkur je prvi put ušao u Strelca 31.oktobra, stigao do 13° - 17.novembra i krenuo u retrogradni hod. Sada će još jednom preći ovaj put i ponovo doći do 13° - 24.decembra...tada će izaći iz retrogradne senke!!!
Drugim rečima imamo šansu i priliku da ponovimo neke stvari sada mnogo lakše i opuštenije...Sve što je tada bilo zapelo, bilo komplikovano, nejasno i sl. sada možemo da krenemo ispočetka...Nešto što je bilo skriveno od nas sada može izaći na videlo...
Sa ovom energijom Merkura u Strelcu sigurno ćemo pričati više, jasnije...Takvi će nam biti i planovi, akcije, ideje...vreme je za velike planove!!!

Merkur u Strelcu (tranzitni)






Merkur u Strelcu u vašem horoskopu:
Ako poznajete svoj horoskop (natalna karta) lako možete uklopiti Merkura u vaš horoskop. Pogledajte gde vam se nalazi Strelac u kojoj kući ili kućama i to je to, tuda će prolaziti - tranzitirati u narednom periodu, tačnije do 05.januara 2019.. Merkur će reći šta a kuća gde će se nešto događati u tom periodu.
U primeru: Strelac je na vrhu 5.kuće! Merkur će kratko boraviti u 4.kući, onda će preći u 5.kuću!!! Merkur će ovde u ovom primeru "odapeti strelu" u mete iz 4.kuće: dom, porodica, privatno...strela će ipak najviše biti odapeta ka 5.kući: emocije, ljubav, kreativnost, uživanje, zabava, odmor...deca!!!

Na ovom konkretnom primeru....Merkur će započeti priču oko doma i porodice i nekog proširenja, uticaće i na komunikaciju sa članovima porodice...biće reči o nečemu što je već bilo u oktobru i novembru, onda će 19.decembra Merkur preći u 5.kuću, pokrenuće priču o ljubavi, emocijama, deci...Dogodiće se neke lepe promene...jer tu u toj kući Merkura čeka Jupiter!!!

Ko nema natalnu kartu može je uraditi na astro.com
Upustvo za izradu natalne imate ovde:
Sam svoj majstor

Šta god da je za vas pripremila ova energija (ako želite da saznate više pogledajte gde će u kojoj kući Merkur kod vas ući u Strelca)... podignite oči prema horizontu...istina je tamo negde....Imajte više vere u sebe, u druge, družite se sa ljudima otvorenog uma, ako je potrebno malo i preterujte (uticaj Jupitera vladara Strelca), optimizam ne može da škodi, smejte se ....smejte se što više možete...:-))). 






Aspekti Merkura u tranzitu kroz Strelca:
21.decembar 18:36: Merkur konjukcija Jupiter
26.decembar 01:31: Merkur kvadrat Neptun

04.januar 2019. 06:12: Merkur trigon Uran
05.januar 04:40: Merkur ulazi u Jarca

Merkur kada uđe u Strelca uvek je na početku tranzita u trigonu sa mojim Nat Merkurom i Suncem :)
I nekako mi baš leži ova pesma (Frenk Sinatra - Merkur u Strelcu):


Fly me to the moon
Let me play among the stars
Let me see what spring is like
On a, Jupiter and Mars
In other words, hold my hand
In other words, baby, kiss me


Нема коментара:

Постави коментар