недеља, 1. април 2018.

ZVEZDE U APRILU


April 2018. mesec koji počinje šalom...aprililili (svetski dan šale)....Nema aprila ni bez Zdravkove pesme....April u Beogradu :)))


"Prolaze i vraćaju se s lastama 
sunčani i nasmijani dani
opet je u mojoj duši proljeće
da l' si djevojka il' žena sada ti"...

Opet je u mojoj duši proleće....ovo opet sada ima veću težinu, jer u proleće u april ulazimo sa retrogradnim Merkurom u Ovnu....pa reč opet odjekuje....Ne želim, a sigurna sam ni vi da se bilo šta iz prošlosti a za šta ovih dana ima nagoveštaja opet dogodi...Ako treba nešto opet da se desi, neka to bude neka ljubav, neka vojnici iz vojničkih soba misle na ljubav....i na poljupce ispod savskog mosta...ili bilo kog drugog mosta!!!

April kreće sa opterećenjem iz marta. 
Mart je ovako počeo:
01.marta 2018. u Ribama: Juno 2*, Sunce 10*, Neptun 13*, Merkur 21*, Venera 23* i Kiron 27*!!!
U Jarcu: Saturn 7* i Pluton 20*; U Strelcu: Mars 20* ; U Ovnu: Uran na 25*; U Lavu: RxSMČ na 13*; U Škorpiji Jupiter na 23*!!! Svi su tu....gužva u Ribama!!!

Mart se završio ovako:
31.marta 2018. U Ribama Neptun na 14*, Juno na 16* i Kiron na 29* U Ovnu: Sunce na 10*, RxMerkur na 12* i Uran na 27*!!! Venera prelazi tokom dana u Bika!!! U Jarcu Mars na 7*, Saturn na 8* i Pluton na 21*!!! 
Prvi aspekti u aprilu su dve konjukcije: Sunce konjukcija RxMerkur u Ovnu i Mars konjukcija Saturn!!!! Prvi dani aprila sa dve istaknute energije, energije Ovna i Jarca!!!
Družinu u Ovnu napustila je Venera, prešla je u Bika, Sunce će ovu energiju napustiti 20.aprila, u Ovnu će do kraja aprila ostati Merkur i Uran. Merkur će u Bika preći 13.maja, Uran će u Bika preći 15.maja. U Ovnu će ostati (od 15.maja) samo Kiron koji će u Ovna preći 17.aprila!!!
U Jarcu ostaju Pluton do 2023., Saturn do 2020. Mars će preći u Vodoliju 16.maja, ali Mars će se vraćati u Jarca!!!! 13.avgusta će RxMars ponovo ući u Jarca!!! 11.septembra će konačno izaći iz njega!!!




April je mesec u kome će Saturn i Pluton krenuti u svoj redovni retrogradni hod!!! Merkur će krenuti direktno 15.aprila!!! Osim ovih bitnih promena kretanja planeta u aprilu nas očekuje drugi po redu egzaktni dugotrajni aspekt sekstil RxJupitera u Škorpiji sa Plutonom u Jarcu!!! U aprilu Kiron prelazi u Ovna!!!
U top vesti za april svakako spadaju konjukcija Marsa i Saturna, ali i konjukcija Marsa i Plutona!!! Ove konjukcije su bitne i zbog Marsovog retrogradnog kretanja u avgustu ove godine!!! Sledeća top vest je svakako Merkurovo direktno kretanje!!! Ovo će se dogoditi u isto vreme kada i Mlad Mesec u Ovnu!!! 15/16.april već sada možemo obeležiti kao važne datume posebno u globalnom smislu, naravno i pojedinačno!!! Zatim tu je Kironov prelazak u Ovna 17.aprila!!! Opet na globalnom nivou neka dešavanja u najavi!!! Kiron je poslednji put ušao u Ovna 01.aprila 1968!!!  Mi rođeni 60 i neke znamo šta se tada sve događalo....bili smo mali ali sve nas je dočekalo u školskim klupama kao sveža istorija!!! I na kraju u top vesti ulaze i Saturnovo i Plutonovo retrogradno kretanje!!! Nastavlja se njihovo putovanje kroz Jarca i priprema za njihov za sada dalek susret (konjukcija) 12.januara 2020.!!!


Planete koje menjaju znak:
17.april 10:09: Kiron ulazi u Ovna
20.april 05:12: Sunce ulazi u Bika
24.april 18:39: Venera ulazi u Blizancima


Kretanje planeta:
15.april 11:21: Merkur kreće u direktan hod sa 4* Ovna
18.april 03:47: Saturn kreće retrogradni hod sa 9* Jarca 
20.april 16:13: Uran ulazi u retrogradnu senku sa 28* Ovna
22.april 17:26: Pluton kreće retrogradni hod sa 21* Jarca 

Mesečeva magija:
16.april 03:57: Mlad Mesec u Ovnu na 26*
30.april 02:58: Pun Mesec u Škorpiji na 9*

Aspekti na koje treba obratiti pažnju:
02.april 17:44: Mars konjukcija Saturn
14.april 11:58: RxJupiter sekstil Pluton na 21*
26.april 13:00: Mars konjukcija Pluton






Ovog meseca izdvajam sledeće:

01.april 19:52: Sunce konjukcija Merkur
02.april 17:44: Mars konjukcija Saturn
04.april 09:05: Merkur kvadrat Mars
05.april 10:22: Merkur kvadrat Saturn
07.april 15:36: Venera trigon Saturn






Obrada podataka i nedavnih događaja...
(kada prošlost pozove)
01.april 19:52: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i RxMerkur u Ovnu na 11*
Ovaj aspekt sam odavno najavila, još u poslednjem nedeljnom izveštaju za mart!!! 
Mnogi od nas će sklopiti neke kockice....neko će dobiti i neku važnu vest, nešto što možda ima veze sa prošlošću (retrogradni Merkur)... Međutim nije idealna trenutak da se deluje .... jer informacije koje dobijete možda vas još i više zbune....nije ni trenutak za donošenje važnih odluka....mnogo bolje je sačekati da Merkur krene napred....
Sa Suncem konjukcija Merkur... mi smo ono što mislimo. Mi (Sunce)....misli (Merkur). Ovo je i energija sa kojom razmišljamo o sebi. U ovom tranzitu Merkur je retrogradan.... pa je nešto drugačije....misli su povezane sa nekom prošlošću. Ali ne samo misli već i neke informacije....
Moguć je i neki razgovor o prošlosti...ili razgovor sa nekim iz prošlosti o prošlosti....Obrni, okreni prošlost!!! Proverite svaku vama bitnu informaciju, utvrdite činjenice pa tek onda raspolažite sa tim informacijama.... Dobro slušajte šta vam drugi govore, ali i vi budite oprezni šta govorite drugima.... ako niste sigurni u nešto bolje držite usta zatvorena :-))....Sve ovo još jače zbog činjenice da je Merkur u Ovnu!!!

UNCHAIN MY HEART


Teška lekcija i težak ispit
02.april 17:44: Mars konjukcija Saturn
Mars i Saturn u Jarcu na 8*
U martu sam više puta spomenula ovaj aspekt! Još od kako je Mars ušao u Jarca 17.marta ja pišem o njemu!!! 
Poslednji put smo ovu energiju imali 24.avgusta 2016. Već sam pisala da je taj datum za mene bio posebno emotivno težak!!!
Ova sada konjukcija se događa u ne baš idealnoj političkoj situaciji svuda u svetu!!! Da ne idem previše daleko dovoljno je naše dvorište, mada ono je interesantno ovog trenutka mnogo šire! Ova konjukcija se dešava i u vreme RxMerkura u Ovnu....prošlost kuca na vrata!!! RxMerkur će biti baš ovih dana u kvadratu sa Marsom i Saturnom!!! Sa Marsom 04.aprila, sa Saturnom 05.aprila!!! I o tome sam pisala na dugačko i na široko!!! Sve da bi se pripremili!!!
Ne želim da predviđam događaje posebno ne one koji su ružni. Sama konjukcija Marsa i Saturna u Jarcu ima snažnu energiju, konstruktivnu, posebno u poslovnom i političkom svetu! Intezivna je ovo energija koja nas može pokrenuti i lično i globalno. Pitanje je samo kako će se ova energija (is)koristiti!!! Sve bi bilo dobro da nije energije Ovna koja je u ovom trenutku vrlo loše raspoložena prema energiji Jarca!!! Posebno RxMerkur koji je razum, um, misao, odluka, informacija, pregovor, ugovor....itd. On je u Ovnu i previše je okrenut sebi (JA...pa JA), liderima, vođama....od samog početka aprila a posebno 02/04/05 imaćemo ove uticaje!!! I onda pred kraj aprila 25. još jednom kvadrat Merkura i Saturna, a 26.aprila konjukcija Marsa i Plutona!!! Na sredini meseca dodatna težina jer Kiron prelazi u Ovna (Mars vladar Ovna)!!! Neizvesno do kraja ovog meseca!!!
Svakako je ovaj aspekt i tranzit teška lekcija za sve nas i još teži ispit....


Još jednom...Reći ili prećutati, pitanje je sada...
04.april 09:05: Merkur kvadrat Mars
RxMerkur u Ovnu, Mars u Jarcu na 9*
Posledni kvadrat Merkura i Marsa bio je 01.marta...nikako da se oslobodimo tog marta! Taj kvadrat je bio u drugim znacima Merkur u Ribama, Mars u Strelcu na 19*. Uticaj je isti samo su sada energije drugačije, Merkur u Ovnu, Mars u Jarcu!!! Ovaj kvadrat ćemo imati još jednom 12.maja Merkur u Ovnu, Mars u Jarcu na 28* Imaćemo ga još jednom krajem godine 26.novembra Merkur u Strelcu, Mars u Ribama na 6* (obrnuto od onog 1.marta)
Gde je kvadrat, tu je stres, izazov...ali i akcija!!! Uneće ovaj kvadrat nemir i nervozu u misli, komunikaciju....Koliko će biti onih koji će reći nešto pogrešno u pogrešnom trenutku....Svi sve znaju, svi o svemu raspravljaju i svi besni (Mars) zbog nečega....Tvrdoglavih glava i onako ima i previše, sa ovim aspektom k'o da će neko otvoriti takmičenje u tvrdoglavosti, nadmetanju (rečima pre svega)...Ovo je priča u kojoj se gubi suština, priča radi priče....Biće mnogo onih koji će misliti da imaju argumente za raspravu....Ovde je um (Merkur) vrlo aktivan (Mars), energija je ovde vrlo impulsivna (kvadrat)....pa se kaže i ono što ne bi trebalo...Teško je "držati jezik za zbima"...Oštar um, oštar jezik...pogrešno vreme!!! Energija koja donosi neki vid nasilja... Jezik je ovde oružje...vode se verbalne bitke...Posebno je komplikovano jer je Merkur u Ovnu!!!
Ovaj aspekt može doneti i neke fizičke povrede....čuvajte ruke, prste...(Merkur), budite oprezni u saobraćaju! Čuvajte glavu (Ovan), kosti (Jarac)...
Ostatak u tekstu:





Melanholija, D-mol...
05.april 10:22: Merkur kvadrat Saturn
RxMerkur u Ovnu, Saturn u Jarcu na 9*
Imali smo već ovaj aspekt 11.marta Merkur u Ovnu, Saturn u Jarcu na 8*

Neki unutrašnji glas kaže.... stani, prikoči, sačekaj, nije još vreme....
Inače ovaj aspekt vas prosto može smoriti, uvesti u neku vrstu tuge, melanholije....napraviti zastoj i fizički i mentalni. Negde može na mala vrata doneti neke strahove (Saturn). Ok, zastanite  i hrabro se suočite sa tim, ako ne sada nekada ćete morati... Pa ili prihvatite to ili probajte da promenite...druge nema. Ovo je i aspekt zaboravnosti, pa ili vežite konac na prst....ili podesite podsetnik :-)), samo pripazite da nezaboravite zašto ste vezali konac....ili zašto ste navili podsetnik. Zapisujte!!! I odmarajte se češće, pravite pauze i setite se da će ovaj aspekt brzo da prođe....
Sve je isto kao i 11.marta, samo sada je Merkur retrogradan, pa se vraćamo na istu poziciju ili da nešto dovršimo ili ponovo započnemo. Imaćemo još jednom ovaj aspekt 25. april 2018. (Merkur u Ovnu, RxSaturn na 9*)...opet sve isto samo sada Saturn retrogradan...jošš jednom prošlost!!!
Ostaje 23. September 2018 (Merkur u Vagi, Saturn u Jarcu na 2*)...





Zrela ljubav...
07.april 15:36: Venera trigon Saturn
Venera u Biku, Saturn u Jarcu na 9*
U vreme kvadrata Merkura i Saturna 11.marta imali smo i kvadrat Venere i Saturna (Venera je tada bila u Ovnu), sada u vreme drugog kvadrata merkura i Saturna imamo trigon Venere u Biku i Saturna u Jarcu....bar neće pritiskati duplo kao u martu!!!
Kada se nađu zajedno u pozitivnom aspektu onda je to vernost, trajnost, pouzdanost, tkz. dobar tajming ili naški dobro vreme za započinjanje veze, odnosa, ali i za materijalne stvari, novac....Realan pogled na veze, odnose, ljubav...
Ozbiljna klasična lepota, lepota koju svi uzimaju ozbiljno, klasična umetnost i muzika...
U vezama razlika u godinama, statusu... privlačenje ozbiljnih i odgovornih ljudi... Ovde su Venera u energiji Bika, Saturn u energiji Jarca. Dve zemljane energije koje se savršeno slažu... Ovo je zemljani trigon!!! Kada je on u pitanju onda je vreme za trezvenost, praktičnost, pouzdanost, konzervatizam ali i senzualnost!!!  Nešto će uraditi planete same, nešto ipak morate i vi sami :)).


..........


11.april 06:53: Sunce kvadrat Pluton
11.april 08:02: Venera trigon Mars
12.april 18:26: Venera sekstil Neptun
14.april 11:58: Jupiter sekstil Pluton
14.april 19:27: Mars sekstil Neptun
15.april 11:21: Merkur kreće u direktan hod sa 4* Ovna


Demonstriranje moći
11.april 06:53: Sunce kvadrat Pluton
Sunce u Ovnu, Pluton u Jarcu na 20*
Ovo je poprilično izazovna energija, sa njom bi mnogi mogli da se zanesu do samoprecenjivanja, ponegde je to arogancija, fanatizam neki... Želja da nekoga podredite...demonstriranje moći i sl. Borba za vlast...Mogući su sukobi sa autoritetima, sa "onima" na vlasti, sa nekim moćnim ljudima ma šta to značilo za svakog od vas... Moguće su veće krize koje mogu dovesti do destruktivnosti i u reakcijama i u postupcima!!! Pripazite da ne budete nečija žrtva, pripazite se da ne budete zlostavljani (žene budite oprezne), moguća su proganjanja, nasilje i sl. Roditelji budite oprezni, obratite pažnju da li vaša deca trpe vršnjačko nasilje uvek ali ovih dana posebno!!!

U kakvom je okruženju: Sunce sve bliže Uranu (konjukcija) egzaktno 18.april; Mars i Pluton sve bliži (konjukcija) egzaktno 26.april i dokle god su ove energije jake Sunce/Uran kvadrat Mars/Pluton sve ovo može da bude komplikovano! Previše nervoze, stresa, nametanje volje, moći...demonstriranje sile i moći!!! I dalje se kao što vidite nadmeću dve rogate energije (Ovan vs Jarac)!!!
Srećom kao ravnoteža tu je Venera u Biku u trigonima sa Saturnom, Marsom i Plutonom u Jarcu!!! Tako da nije isto kao martu kad nismo imali ovu energiju čvrstog tla (Bik/Jarac)!!!
Ovaj aspekt smo imali prošle godine dva puta: 09.aprila 2017. Sunce u Ovnu, Pluton u Jarcu na 19* i 08.oktobra 2017. Sunce u vagi, Pluton u Jarcu na 16*
Ovaj aspekt ćemo imati ove godine još jednom: 12.oktobra Sunce u Vagi, Pluton u Jarcu na 18*
Imamo ga dva puta godišnje uvek kada je Sunce u Ovnu i Vagi!!!



Vruće...vruće...:)))
11.april 08:02: Venera trigon Mars
Venera u Biku, Mars u Jarcu na 13*
Vreme je za ljubav.....Ovo je aspekt strasti, vreme kada smo puni ljubavi prema drugima, srdačni, skloni uživanjima svake vrste :-))).  Sa ovim aspektom lakše postižete ono što želite ili lakše osvajate ono ili onoga koga želite. Ovo je aspekt zdrave seksualnosti, jakog fizičkog zadovoljstva, plodnosti . U ravnoteži su i u skladu i muški i ženski princip u svakom od nas. Energije se slažu Bik (zemlja) i Jarac (zemlja) i emotivna i materijalna sigurnost i bezbednost :)).
Ovo je period društvenosti, društvenih, emotivnih, ljubavnih kontakata!!! Ovo je potreba za više zabave, uživanja (gde je Bik tu je pravo uživanje - u svim čulima :). Ovo je vreme sklada u davanju i primanju....Na ličnom planu više koketiranja, popularnosti, lepih muško - ženskih odnosa. Ovo je i period kreativnosti. Uživajte, u ljubavi, hrani, piću, plesu, lepoti....
Ovaj aspekt nismo imali odavno, nije ga bilo u 2017. Ranije smo ga imali 12.aprila 2016. (Venera u Ovnu i Mars u Strelcu na 8*)  i 06.jula 2016. (Venera u Raku i Mars u Škorpiji na 23*)
Ove godine imaćemo ga još dva puta: 08.avgusta Venera u Vagi, RxMars u Vodoliji na 1* i 09.novembra RxVenera u Vagi i Mars u Vodoliji na 26*!!!




Ljubav koja ne poznaje granice....
12.april 18:26: Venera sekstil Neptun
Venera u Biku, Neptun u Ribama na 15*
Rešila Venera da prkosi posvađanim energijama....dosadilo joj je nadmetanje Ovna i Jarca. Njen trigon sa Marsom to radi najbolje i sada sekstil sa Neptunom!!! Konačno se vratila ljubav u naš život :))) na lep način naravno. Kada se sretnu Venera i Neptun u sekstilu:
Venera - ljubav, naš stav prema ljubavi, vezama, braku i Neptun koji skoro da briše granicu između istine i fantazije... Fanatazije su u ovom trenutku ubedljivije od stvarnosti...Lepše je živeti u svetu snova, nego se u stvarnom svetu. Neće nam se raditi previše, ali zato će kreativnost biti u usponu... Mašta, muzika, romansa, to je priča ovog tranzita... Prigušeno svetlo, tiha muzika, malo glamura i neko bitan...vama bitan... Ili sami, što da ne, jer... "Svoju snagu prepoznaćeš po tome...Koliko si u stanju...Da izdržiš samoću..."
Ljubav (Venera) koja ne poznaje granice (Neptun)
Oni koji su u vezi osetiće neku posebnu nežnost prema svojim partnerima, oni koju su sami ili će fantazirati o ljubavi svog života ili će negde potražiti taj svoj ideal... oni srećniji možda i upoznaju nekog (Potraga za srodnom dušom)
Ovo je i vreme osetljivosti na lepotu, vreme nežnosti i blagosti prema drugima... Ko je na moru blago njemu...sam pogled na vodu donosi opuštanje... pomoćiće i reka, bazen, ali i neka lepa bašta puna cveća...park neki... Ili pogledajte neki romantični film...
Venera boginja ljubavi, lepote, uživanja, sreće... Venera vladarka vašeg srca, spremna za davanje i primanje, takozvana mala sreća u lepom aspektu sa Neptunom koji nam donosi univerzalnu ljubav, duhovnost, ljubav i lepotu koja nije materijalna, inspiraciju, svet mašte i snova, boje, muziku, ružičaste naočare, beg od stvarnosti (taman kada je to potrebno), meditaciju. Sve ovo jer je i aspekt takav pozitivan - sekstil... Venera u Biku... čula, poljupci, dodiri, uživanje...i Neptun u Ribama sve će obojiti maštom, čudesima, čarolijom...nadom, verom, bajkom, magijom, tajnom, zanesenošću, melodijom, plesom, hemijom....penušavim pićem, maskom, čipkom, čežnjom...zavođenjem...
Ono što sanjate u ovom periodu ....sutra može da postane stvarnost!
Imali smo ovaj aspekt 03.januara ove godine, Venera u Jarcu, Neptun u Ribama na 11*
Sledeći je 17.februara 2019. Venera u Jarcu, Neptun u Ribama na 15*...



Snaga i moć transformacije...
14.april 11:58: Jupiter sekstil Pluton
RxJupiter u Škorpiji, Pluton u Jarcu na 21*
Imali smo već ovaj aspekt 16.januara na 19*, ovaj sada je drugi po redu gde je Jupiter retrogradan a Pluton direktan i očekuje nas treći 12.septembra na 18* gde je Pluton retrogradan!!!
Ovo je svakako aspekt pozitivnih promena! Suštinskih promena! Ako niste osetili ovaj aspekt u januaru ovo je druga šansa. Promene su tu....da li ćete ih biti odmah svesni ili ne ostaje vam da saznate. Generalno ovaj aspekt donosi rast, ekspanziju....(Jupiter) neke moći, uticaja (Pluton)....mogućnost napretka profesionalnog (Jarac), emotivnog, intimnog (Škorpija), mogućnost materijalnog uspeha i bogastva, neki lični rast kroz transformaciju i regeneraciju! Ovo je jak intezitet i ovo je jak uticaj...vrlo moćne sile i energije rade za vas! Svakako je aspekt promena, pozitivnih promena!!! Jak pozitivan uticaj da najpre istražite a onda i da potpuno obnovite i promenite neku oblast vašeg života. Možda se u vašem životu pojavi neka vrlo moćna i uticajna osoba pa sav pozitivan uticaj da ide preko te osobe!!!
Prva faza ovog aspekta je krenula od 16,januara, faza prepoznavanja i otkrivanja, sada se nalazimo u drugoj fazi. Kako je Jupiter retrogradan daje nam mogućnost da ponovo pokušamo ako nismo otkrili u prvoj fazi. U septembru nas čeka završna faza, a retrogradni Pluton nam daje mogućnost da zavirimo dublje i snažnije....Ovo je faza završetka posle kojeg dolazi osećanje zadovoljstva!!!
Pogledajte u kojim kućama se nalaze: Jupiter u Škorpiji i Pluton u Jarcu  (od 18 do 21*), te oblasti života su bitne za ovu priču o rastu, razvoju, uspehu, promenama!!! 
Sledeći sekstil ovih planeta je 03.maja 2022.




Produhovljeni Mars...
14.april 19:27: Mars sekstil Neptun
Mars u Jarcu, Neptun u Ribama na 15*
Lepa je ovo energija, pokreće maštu, kreativnost, istraživanje... Sa ovim aspektom energija je više usmerena na potrebe drugih, tu se ova energija najviše i troši. Pomaže se onima kojima je vaša pomoć potrebna onima koji su u nekoj nevolji... Ova energija će nekog od vas povući u neku vrstu meditacije, drugi će imati neka mistična iskustva ili potrebu za mistikom.. Od fizičkih aktivnosti dobri su svi sportovi u vodi  ples, joga... Kreativnost je podstaknuta ovom energijom, tu su muzika, ples, film, fotografija.. Sa ovim aspektom pokreće se i versko nadahnuće, ili duhovnost primenjana na neke vaše životne ciljeve i potrebe...Vreme je za kreativnost (Neptun)....za takve poduhvate, aktivnosti (Mars).
Ovaj aspekt smo imali 27.marta 2017. Mars u Biku, Neptun u Ribama na 12*, sledeći je 11.marta 2019. Mars u Biku, Neptun u Ribama na 16*!!!



"Keep calm and move it"...

15.april 11:21: Merkur kreće u direktan hod sa 4* Ovna

U retrogradnu senku je ušao 08.marta sa 4.Ovna isti stepen sa kog kreće direktno!!!

Retrogradan je od 23.marta sa 16* Ovna

Iz retrogradne senke će izaći 03.maja sa 16* Ovna

Posle nekoliko nedelja retrogradnog kretanja Merkur će konačno da nas oslobodi problema u komunikaciji i u donošenju nekih važnih odluka. Ako ste se osećali kao izgubljeni u prostoru i vremenu, ako niste uspevali da ostvarite komunikaciju na neću reći normalan način ali jasnu i bez zbunjenosti, ako je mnogo toga što ste započeli moralo da čeka ili da se odloži... došlo je vreme da lakše dišete i da krenete napred!!! Ako je vaše razmišljanje bilo na neki način iskrivljeno, nelogično... vreme je da se tu stvari poprave!!!  Ali....ima nešto što treba da znate!!! Nije uvek sve jednostavno kako na prvi pogled izgleda... Merkur zaista kreće (polako) napred ali ima tu i neka caka :-))), biće još neko vreme u retrogradnoj senci!!! Mali oprez i sve će biti kako treba!!!


..........

16.april 03:57: Mlad Mesec u Ovnu na 26*
17.april 08:59: Venera opozicija Jupiter
17.april 10:09: Kiron ulazi u Ovna
17.april 15:03: Venera trigon Pluton
18.april 03:47: Saturn kreće retrogradni hod sa 9* Jarca 
18.april 16:00: Sunce konjukcija Uran
20.april 05:12: Sunce ulazi u Biku
20.april 16:13: Uran ulazi u retrogradnu senku sa 28* Ovna
22.april 17:26: Pluton kreće retrogradni hod sa 21* Jarca 




Novi početak...
16.april 03:57: Mlad Mesec u Ovnu na 26*
Ovan uvek želi da bude prvi, želi sada i uvek želi više.... 
Da vas pitam nešto. Kada ste poslednji put osetili pravo uzbuđenje? Kada ste osetili da vam vrela krv teče venama? Ako nije bilo skoro evo prilike sa Mladim Mesecom u Ovnu!!!
Ako ste negde "zaglavili" evo šanse da krenete napred!
Novi početak je ispred vas....i ovo svakako nije fraza!!! 

31.Marta imali smo Pun Mesec u Vagi (koja je suprotno od Ovna). Još od tada smo se pripremali za nešto novo. I dve nedelje posle, pred nama je taj novi početak...Sama energija Ovna se vezuje za početke: prvi znak u zodijaku, od njega počinje proleće i novi astrološki ciklus...Tako je nekako i sa Mladim Mesecom u Ovnu....
Mlad Mesec astrološki znači konjukciju Meseca i Sunca, ova konjukcija se sada dešava u Ovnu na 26*...Završio se jedan ciklus i započinje novi...
Vreme je da se malo posvetimo sebi samimaKo ne voli sebe, ne voli ni druge :-))). Sa ovoliko energije vreme je i za značajne promene u našim malim velikim životima. Vreme je za skok... Da li pre skoka treba reći hop...:-))). Možda, mada je ovo vrlo impulsivna energija, energija koja je spontana i koja se ne libi rizika...
Tamo gde vam je u horoskopu Ovan, tu je ta energija, ta potreba za nečim novim i svežim, tu se vaša ličnost najbolje izražava, tu želite da se pokažete, dokažete, da sebe stavite u prvi plan, da istaknete svoje JA!!! Kuća u kojoj će se naći Mlad Mesec je priča o vama!!! Tu je početak, tu je akcija, tu je potreba za avanturom, rizikom, tu ste autentični VI!!!
Za neke stvari u životu potrebna je hrabrostenergija Ovna će tu "pomoći". Kako je energija Ovna - JA pomoćiće i da sagledate svoj odnos prema sebi. Sa ovom energijom zaista bi mogli da napravite značajne promene u vašim životima! Ako imate planove, ako imate ciljeve, sada je vreme da ih ostvarite. Sve ovo jer je Ovan prvi znak u zodijaku, sa Ovnom učite kroz iskustvo i akciju. Stavite sebe u prvi plan! Na kraju oslonite se na sebe, tu je negde i odgovor na neka važna pitanja u vašim životima...





Preterana očekivanja....
(Ko želi veće izgubi iz vreće...)
17.april 08:59: Venera opozicija Jupiter
Venera u Biku, RxJupiter u Škorpiji na 20*
Gde god se nađe Jupiter moguća su preterivanja... Ovde su i dve energije suprostavljene jedna drugoj. Zemlja i voda!!! Sa jedne strane potreba da se čvrsto stoji na zemlji, praktičnost, sa druge strane osećanja, osetljivost... Svako "vuče" na svoju stranu... Neko razočarenje moguće. Jer se želi više, jače, bolje... Ako očekivanja nisu ispunjena razočarenje u partnera (Venera)...
Ako ste u vezi sa ovim tranzitom možete poželeti slobodu onu drugačiju u odnosu na Urana... ovde je Jupiter u pitanju pa možda nešto drugo ima miris lepšeg, srećnijeg, bogatijeg... Možete za sebe poželeti više, bolje, veće... Samo oprezno setite se.... Ko želi veće izgubi iz vreće :-))). Prosto vas ne zadovoljava ono što imate u vezi (vreći :-). Više razmišljate o onome što nemate ili ne dobijate. I ako se pojavi nešto ili neko ko pruža više, bolje... eto i nevolje!!! Gde je Jupiter tu je i sreća - veća.... gde je Venera i tu je sreća - manja. Možda pomislite kako nemate sreće....i da je sreća negde na nekom drugom mestu... 

Ako ste sami i u vreme ovog tranzita upoznate nekog, možete tu osobu preceniti... Moguće su i veze koje su na neki način protiv morala. Veze sa zauzetim ljudima. Ovo je i aspekt ljubavnih afera, zabranjenih ljubavi. Ako ne to....onda veze sa ljudima mnogo nižeg ili višeg obrazovanja. Veze koje su gotovo nemoguće zbog prostorne udaljenosti (Jupiter - inostranstvo). Nekada razdvajanja (ili raskidi) zbog odlaska u inostranstvo...
Negde sam davno pročitala za ovaj aspekt uvek kum(a), dever(uša), nikada mladoženja-mlada :-))). Nije da fale prilike to nikako samo se izbegava ugovor - potpis (Jupiter). Oni koji imaju ovaj aspekt natalno često će reći papir nije dokaz ljubavi.
Ovaj tranzit bi mogao da vas "uvuče" u neka preterivanja. Najčešće je to u hrani (slatkiši pre svega) i piću. Ali i u trošenju... Ako krenete u kupovinu ostavite bar kartice kod kuće :-))). Mogli bi da prekoračite limite!!! Ovo je i period kada će mnogi od nas biti lenji, sve što može da se ostavi za kasnije ostavićete. Sa druge strane ovo je i tranzit koji vas može uvesti u neku vrstu euforije. Ovo je aspekt koji imaju neobavešteni optimisti :-))). 
Sa ovim tranzitom mogli bi da budete više popustljivi prema drugima... ono da vam se "popnu na glavu" :-))). Međutim ova energija nosi i mogućnost i sklonost da koristite druge ljude zbog zadovoljenja svojih potreba i ciljeva... ili suprotno da budete iskorišćeni....
Sa ovim tranzitom obično imamo teškoće da kažemo NE!!!  Ne... partneru, hrani, piću...Tu je i energija misliću o tome sutra... O dijeti, o vezi....o nekim poslovima i obavezama i sl. Samodisciplina ovde nikako nije jača strana :-))). Iskušenja su velika....prevelika (Jupiter)...
Poslednji put smo imali ovaj aspekt 19.maja 2017. (Venera u Ovnu, RxJupiter u Vagi na 13*), sledeći 23.juna 2019. (Venera u Blizancima, RxJupiter u Strelcu na 17*)...




17.april 10:09: Kiron ulazi u Ovna
Kiron u Ovnu od 17.aprila 2018. do 14.aprila 2027.
Kiron će biti retrogradan od 05.jula sa 2* Ovna, vraća se u Ribe 26.septembra, direktno kreće 09.decembra sa 27* Riba,  ponovo ulazi u Ovna 18.februara 2019.
Ako ste rođeni između 1969 i 1977. doživećete Kironov povratak....(povratak na oko 50 godina)




Venera u zanosu...
17.april 15:03: Venera trigon Pluton
Venera u Biku, Pluton u Jarcu na 21*
Energija ljubavi (Venera), ali ne samo ljubavi, tu je i energija lepote, umetnosti, krativnosti, uživanja, zabave, odnosa, veza (Venera), novca.... pojačana energijom promene, regeneracije, trasformacije, strasti...(Pluton). I ako ove energije "čvrsto stoje na zemlji" (Bik, Jarac) ovo su energije strasti pre svega....jer gde je Pluton tu je uvek strast, intezitet i energija "sve ili ništa"....Venera u Biku je u energiji emotivne i materijalne sigurnosti i bezbednosti biće "izazavana" intezivnom i strastvenom energijom Plutona u Jarcu. 
Kada se ovako energije zemlje udruže (Bik i Jarac su zemljani znaci) onda se osobine zemlje ispoljavaju nešto jače i više.  Za zemljane znake važi da su: praktični, pouzdani, trezveni, konzervativni i senzualni... Kada se Venera i Pluton nađu zajedno u nekom aspektu tu nema ničeg laganog, opuštajućeg... tu je uglavnom intezitet!!!  Gde je Pluton tu je strast pre svega...ali i magnetizam, harizma, moć... tu je i obnova, transformacija, podmlađivanje, magija... Gde je Venera tu je ljubav, uživanje, zabava, lepota, romantika... ali i novac! Međutim mi imamo energiju trigona.Trigon je harmoničan aspekt...Trigon je aspekt koji prave dve planete pod uglom od 120*To su dve energije koje se dobro slažu. Ovde su to energije zemlje (Bik - Jarac). Planete u trigonu mogu imati različit cilj ali energije im se slažu i podržavaju jedna drugu. Sa trigonom lakše prihvatamo neku situaciju ili neki događaj, možemo se (iz)lečiti, zalečiti, zaboraviti neke ružne stvari i događaje. 
Odnos Venere i Plutona: intezivna ljubav, ljubav koja trasformiše, ljubav koja želi trasformaciju, intezivan odnos, transformacija kroz odnos, moć i ljubav, opsesija i ljubav, atraktivna osoba, magnetski privlačna osoba, jaka sexualna energija, velika strast, dubina odnosa, lepota koja ima moć, ljubomora, osećanje sudbinske ljubavi, "ljubav do smrti" ili "dok nas smrt ne rastavi", iscelenje kroz ljubav, jake želje, misteriozni ljubavnici, "zabranjeno voće", fatalne žene, potreba da se veza, odnos remontuju, promene, trasformišu.....
Poslednji trigon ovih planeta imali smo 03.oktobra 2017. (Venera u Devici, Pluton u Jarcu na 16*), sledeći je 27.jula (Venera u Devici, RxPluton u Jarcu na 19*).



Prvi retrogradni ciklus Saturna u Jarcu
18.april 03:47: Saturn kreće retrogradni hod sa 9* Jarca 
Ovo je prvi retrogradni hod Saturna od kako je ušao u Jarca 20.decembra 2017. Saturn je u retrogradnoj senci od 10.januara (sa 2*)... Retrogradan će biti od 18.aprila do 06.septembra, iz retrogradne senke će izaći 12.decembra (9*)....
Vreme je za strpljenje, za obnavljanje nekih životnih lekcija....ako Saturna posmatrate kao mudrog učitelja. Ako Saturna posmatrate kao mučitelja onda ulazite u period kočnica, zastoja, obnavljanja životnih lekcija na teži način....Svima bez izuzetka predstoji period preispitivanja, vraćanja na nešto iz prošlosti...na stvari gde se traži odgovornost, disciplina, strpljivost...
Mnogo toga zavisi i od aspekata koje Saturn u Jarcu pravi ili je ranije pravio sa vašim planetama!!! Bitno je i kojom kućom vlada!!! 
Saturn će preći u retrogradnom hodu od 9* do 2* Jarca i to su osetljive tačke!!! Plus-minus koji stepen!!! U vreme retrogradnog hoda prošlost, sadašnjos, budućnost će se stopiti, isprepletati.....Sve zavisi koje je aspekte Saturn pravio sa vašim planetama...ako su oni bili teški (opozicija, kvadrat...nekada i konjukcija), ponovno aktiviranje tih tačaka mogu vas dovesti do ponavljanja lekcija na teži način i ovog puta tu je šansa da se te lekcije konačno savladaju!!! Ako je Saturn pravio pozitivne aspekte (sekstil, trigon...nekada i konjukcija) Saturn vas može nagraditi za dobro savlaane lekcije!!!
Saturn je retrogradan svakih 12 meseci u trajanju oko četiri meseca...to je redovan retrogradni ciklus Saturna. Za vreme retrogradnosti pređe 6-7 stepena koje je ranije u direktnom hodu već prešao!!!
Koje god lekcije budete obnavljali na lakši ili teži način....shvatite ih kao potrebne....shvatite ih kao iskustvo više...bilo da vas Saturn (iz)muči ili nagradi!!! Nekome sledi "kazna" nekome nagrada u ovom "izvlačenju"....ali kolo se okreće....danas vi sutra neko drugi....takav je život!!!
Najvažnije za one koji proživljavaju teži period je da prepoznate problem, lekciju....ako prepoznate sve će ići lakše...06.septembra sledi "završni ispit"....





Budite originalni...
18.april 16:00: Sunce konjukcija Uran
Sunce i Uran u Ovnu na 28*
Idealno vreme za nešto novo, sveže, drugačije... Od ovog trenutka možemo da računamo da su neke promene tu pred našim vratima. Sve što je novo, avangardno, neobično, originalno... moglo bi da pronađe svoj put do nas. Ovaj aspekt favorizuje stavlja u prvi plan: medije, kompjutere, društvene mreže, društvenost i socijalnost. Ova konjukcija ne voli ograničenja niti ih toleriše. Sada je i vreme da možda postanete član neke grupe ili da se u nekoj grupi (u kojoj ste već) izdvojite kao vođa - lider!!!Ego (Sunce) ovako sa Uranom biće probuđen i želeće da se pokaže, izrazi najbolje što ume i zna. Ovaj aspekt donosi neočekivano i donosi raznorazna iznenađenja, sve već prema mestu (kuća) u kojoj se nalazi. Aspekti koje ova kojukcija (Sunce/Uran) pravi sa ostalim planetama u natalu mogu da poprave ili pokvare celu priču....
Plagijatori, ljudi bez srama i stida i dalje su tu....sve u fazonu da se "vlasi ne dosete" iskeckani tekstovi malo ovde pa tamo, delovi teksta....malo dorađeni!!! Moja baba je govorila "đon obraz"!!!
I dalje najčitaniji tekstovi su tekstovi koji su celi prekopirani sa ovog Bloga!!!



Srećan rođendan Bikovi!!!
20.april 05:12: Sunce ulazi u Biku
Posle energije Ovna, Sunce prelazi u energiju Bika. Nekome je prijala energija Ovna, naročito posle vladavine Riba, međutim za mnoge je tempo vatrenog Ovna bio prejak. Sada baš oni ali i svi drugi možemo da odahnemo i da idemo lagano kroz ovaj predivan prolećni period...Lagano, uživajući usput u malim stvarima... Bik je zemljani znak... izujte se, hodajte bosi po travi, budite u kontaktu sa zemljom, usput pomirišite neki cvet... I potrebna nam je neka vrsta uzemljenja... vraćanja prirodi!!! Bik je i fiksni znak, doza tvrdoglavosti nam predstoji :-))). Malo fleksibilnosti neće nam škoditi... Bikom vlada Venera, Venera je takođe u Biku!!! Posle dužeg nestabilnog perioda vreme je za stabilnost!!!


Bik će našem Suncu doneti energiju stabilnosti, dobrote, opreznosti, potrebu za skupljanjem, sticanjem, materijalno će doći u prvi plan... Ali i zadovoljstvo, sva čulna zadovoljstva, kreativnost...
Bik kaže: Ja imam, ali on zna da bi mogao da uživa, da zadovolji neke svoje potrebe mora i da IMA!!! U periodu njegove vladavine od 20.Aprila do 21.Maja mnogi od nas će briniuti o materijalnoj sigurnosti, o finansijama, zaradi....ovde se radi o udobnom životu, koji se Bikovi to znaju temelji na finansijskoj sigurnosti...
Sa ovom energijom krećemo u potragu za zadovoljstvima. Za nekoga to je kopanje po bašti i sadnja nekog ili cveća ili povrća, za nekog je to šetnja po prirodi, za nekog je to masaža, za nekog aromaterapija, za nekog gurmanski obrok sa konjakom i cigarom na kraju :-)))). Drugima je sasvim neko drugo zadovoljstvo na pameti....:-)))). 
Ova energija nas uči da ne žurimo nigde, da se spojimo sa prirodom, zastanemo usput i pomirišemo cvet, zapravo da uživamo u malim stvarima koje nam život nudi....
Tamo gde vam je Bik u horoskopu tuda će u ovom periodu prolaziti Sunce i tu oblast će obasjati...što pozitivno (dobri aspekti), što manje pozitivno (loši aspekti)... 

Sunce u Biku (tranzitno)

Bik na vrhovima kuća u natalnom horoskopu

Sunce u Biku za horosopske znakove

Solarni horoskop ili Srećan rođendan :-)



Uran ulazi u retrogradnu senku i najavljuje retrogradni ciklus!
20.april 16:13: Uran ulazi u retrogradnu senku sa 28* Ovna
Svaki retrogradni ciklus ima period retrogradne senke pre retrogradnosti i posle retrogradnosti!!! Period retrogradne senke je nezgodan jer bi mogli da pomislimo kako smo sigurni da možemo da donosimo neke odluke....ali nije uvek tako....zapravo obično sa ovom energijom nije sve kako izgleda!!! Dakle, sa ovom energijom možete osetiti uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti!!! I šta sada....neko će pomisliti pa previše je to!!! Ja ću vam reći previše ili ne tako je :))). Ja vas obaveštavam da se pripremite....zbog toga i pišem ove tekstove....I da vam kažem...retrogadna senka, retrogradna planeta i sl. to je tako....ne ljutite se na glasnika :))).... 
Život ide dalje i sa retrogradnom senkom i bez nje....to je izvesno!!! Umesto da sebe opterećujete....primite k znanju.... 
Ni kada pada kiša ne zaustavljamo život....uzmemo šešir ili kišobran i nastavimo....
Što se Urana tiče to ide ovako:
Sada će biti u retrogradnoj senci od 20.aprila sa 28* Ovna!!!
15.maja 17:16: Uran ulazi u Bika
07.avgusta 18:50: Uran kreće u retrogradni hod sa 2* Bika 
06.novembra 2018. 19:59: RxUran ponovo ulaz u Ovna
06.januara 2019. 19:13: Uran kreće u direktan hod sa 28* Ovna
23.april 2019. 14:47: Uran izlazi iz retrogradne senke sa 2* Bika




Vreme je za čišćenje i veliko spremnaje.... 
22.april 17:26: Pluton kreće retrogradni hod sa 21* Jarca 
Pluton je u retrogradnoj senci od 31.decembra 2017. sa 18* Jarca
U direktan hod krenuće 01.oktobra sa 18* Jarca
Iz retrogradne senke će izaći 21.januara 2019.

Ne ide on zaista unazad to je samo utisak, ali ta energija je takva da je osetimo skoro svi na ovaj ili onaj način. Retrogradnost nas "tera" da se okrenemo sopstvenoj unutrašnjosti, da prodremo dublje u našu psihu.On nas okreće sebi samima i našim potrebama za unutrašnje transformacije, tek kada prodremo dovoljno duboko u samu srž i suštinu dolazimo ili do novog rešenja ili novog indentiteta... Međutim neće nam on uvek dozvoliti da do suštine dođemo lako, da bi se to i dogodilo moramo biti uporni i fokusirani, što je (ponekad) bolan proces, ali ako ga uspešno savladamo možemo biti zadovoljni i srećni na duže staze...
Pluton se kreće jako sporo, ali to ne treba da nas zavara, on je tu da napravi (ponekad) velike promene u našim životima. On više "radi" iza scene, retko će nam otvoreno nagovestiti o čemu se radi. Dok je u retrogradnosti on nas okreće ka unutra, da što dublje uđemo u suštinu stvari i problema, situacije... ili suštinu unutar nas samih...
Do 28.Septembra sledi nam još jedno putovanje u našu unutrašnjost. Imaćemo opet sasvim dovoljno vremena za taj proces. Što bolje sagledamo tu unutrašnjost, što bolje sagledamo našu podsvest, moćićemo i neke planove za budućnost da učinimo izvesnijim i sigurnijim. Ono što je ovde dobro je da nam retrogradnost Plutona nudi moć transformacije i regeneracije mnogo dublje i jače nego u direktnom hodu...
Period svojevrsnog psihološkog istraživanja.... nešto kao psihoanalizu naših života. Sagledavanje srži i korena problema... A kada ponovo krene napred (za pet meseci) ka spoljabićemo spremni i za akciju... Za nekoga ovaj retrogradni hod može značiti i neko vraćanje u neku prošlost... A sve da bi sagledali sve forme i obrasce koji su odavno zastareli... to bi mogli da budu: (kod svakog je to drugačije) neke naše navike, neki naši odnosi, motivi... Ako su u pitanju odnosi i veze onda je to ono najintimnije u tim odnosima (Pluton - intimnost)... Tu bi moglo i da se javi pitanje u kakavoj ste vezi? Da li od nje dobijate sve ono što vam je potrebno ili što želite....
Vreme je za čišćenje i veliko spremnaje.... Šta je to staro, dotrajalo, što više ne valja, šta je to što treba ili želi da ode iz naših života i što očigledno treba da pustimo? Šta je to što već neko duže vreme ne funkcioniše? Ovo su pitanja koja će svako morati sebi sam da postavi. Koja je to energija koju treba pustiti i osloboditi mesto za novu energiju, šta je to što simbolično treba da umre da bi se nešto novo rodilo.... A to je zapravo proces transformacije i regeneracije...
Šta treba promeniti...Neku emociju, neki odnos, finasijsku situaciju, nešto u vezi karijere i profesije, možda i nešto što se zdravlja tiče..... Razmislite šta je to, šta ste već neko vreme potisnuli, gurnuli u neki orman ili pod tepih, sakrili i od sebe i od drugih, šta je prekriveno nekim velom tajne.. Kada to otkrijete .... doćiće i vreme da se toga rešite... i uđete u proces transformacije i regeneracije.... Jedan mali savet: Pokušajte da te promene ne projektujete na nekog drugog. I nećete baš na samom početku osetiti efekte ovog tranzita, podsetiću vas Pluton se zaista kreće sporo....Neki od nas (ne svi naravno) biće u prilici da donesu neke radikalne odluke u narednih nekoliko meseci...
Efekti ovog tranzita na globalnom nivou su uglavnom državne i ekonomske reforme, obnavljaju se se putevi, mostovi, zgrade... Na ličnom nivou to je obično nešto što traži promenu, što je postalo neophodno da se menja.....


..........



24.april 07:12: Mars sekstil Jupiter
24.april 18:39: Venera ulazi u Blizance
25.april 23:27: Merkur kvadrat Saturn
26.april 13:00: Mars konjukcija Pluton
29.april 12:03: Sunce trigon Saturn
30.april 02:58: Pun Mesec u Škorpiji na 9*




Optimizam sa pokrićem...
(sve izgleda i jeste moguće)
24.april 07:12: Mars sekstil Jupiter
Mars u Jarcu, RxJupiter u Škorpiji na 20*
Optimizam (Jupiter) sa pokrićem (Mars). Odbrambeni mehanizam radi. Jedna nova sveža filozofija (Jupiter) može da ojača (Mars) vašu snagu onu unutrašnju i životnu... Obnovljeno poverenje u sebe u druge...u život!!! Velikodušnost (Jupiter) na delu (Mars)....Koraci koje sada preduzmete imaju šansu za uspeh. Entuzijazam, optimizam se šire (Jupiter)....Pokrenite se, aktivirajte se (Mars).....uspeh je moguć, cilj je bliži (Jupiter). Ovo je tranzit gde se ulaznica za sreću može dobro unovčiti, kome je do novca.....ali ovo je i tranzit da se ojačaju neke veze emotivne, partnerske, bračne....jer u sebi nosi snažnu energiju strasti, seksualnosti. Možda neko od vas samih i usamljenih pronađe negde onu drugu polovinu....Vi u vezama ovo je dobra prilika da se strast ponovi, obnovi (RxJupiter)!
Lepa i pozitivna energija... Mogli bi da se osetite baš dobro....mnogo bolje nego neko vreme unazad....Optimizam (Jupiter) sa pokrićem (Mars)....Odbrambeni mehanizam radi.... Jedna nova sveža filozofija (Jupiter) može da ojača (Mars) vašu snagu onu unutrašnju i životnu... 
Jupiter je retrogradan....šta prošlost ima sa ovim? Nešto ima, šta tačno to znate samo vi....
Imali smo ovaj aspekt 21.avgusta 2017. (Mars u Lavu, Jupiter u Vagi na 20*), sledeći je 13.novembra 2019. (Mars u Vagi, Jupiter u Strelcu na 25*)


Radoznala Venera :))
(ljubav je u vazduhu)
24.april 18:39: Venera ulazi u Blizance
Ovo je Venera koja baš voli da priča... :-)).  Voli i da se druži, da flertuje, upoznaje nove ljude, nove ljubavi... Voli i da razgovor začini humorom... Da li je pomalo površna, jeste pomalo je površna :-)), posebno kada su neki odnosi u pitanju....ali ko može bolje od ove Venere da bude ubedljiv... Ova Venera voli reč, izgovorenu, napisanu, voli poruke, pisma, telefonske razgovore...voli komunikaciju.Razgovor je za nju ponekad jedna vrsta predigre. Posebno joj je važna nečija inteligencija... onda ide i sve ostalo. Voli raznovrsnost, ukusi joj se često menjaju..možda je zbog toga optužuju da je ponekad neverna...
Sa ovom energijom svi mi bićemo raspoloženi za druženja, flertovanje, za emocije ali više na drugarskoj osnovi bar u početku.... Postoji mogućnost za duple veze (Blizanci - dupli znak), jer ako se dođe u situaciju da se bira (između dva) izabraće obično oba :-)). Volećemo ljubavna dopisivanja, kraća putovanja i izlete u dvoje (ili više :-), "vodiće se ljubav preko telefona"....ljubav ćemo izražavati rečima, mislićemo ljubavno, pričati ljubavno :-)), emocije "idu" iz glave sa ovom energijom....bićemo duhovitiji nego obično :-))), manje svađa u vezama...Privlačiće nas mlađi ljudi, ili mladoliki ljudi...privlačiće nas više intelektualni tipovi, načitani, rečiti i sl.
Imaćemo pojačanu sklonost da trošimo novac.... Mnogi će moći da spoje kreativnost i komunikaciju.... 

Tranzitna Venera u Blizancima
Venera u tranzitu kroz natalne kuće


Melanholija, D-mol...(treći put)...
25.april 23:27: Merkur kvadrat Saturn
Merkur u Ovnu, RxSaturn u Jarcu na 8*
Ovaj aspekt smo imali, i o njemu sam puno pisala u martu!!!
Imali smo ga 11.marta - Merkur u Ovnu, Saturn u Jarcu na 8*
Zatim 05. Aprila - RxMerkur u Ovnu, Saturn u Jarcu na 9*
I ovaj sada treći po redu!!!
Ovde će se neka priča zaokružiti....Od 11.marta do 25.aprila sa nekada jačim nekada slabijim uticajima ovaj aspekt je delovao na sve nas i lično i globalno. Sada je vreme da počne da slabi i da vremenom nestane a i sve ono što nas je mučilo tokom ovog tranzitnog aspekta!!! Naravno neka završnica je oko 25.aprila....Vreme je da se pozdravimo sa D.molom!!!
Sledeći je 23. September 2018 (Merkur u Vagi, Saturn u Jarcu na 2*)...






Samouništenje ili transformacija...
26.april 13:00: Mars konjukcija Pluton
Mars i Pluton u Jarcu na 21*
Posle konjukcije Marsa i Saturna još jedna konjukcija. Interesanto je da smo poslednji put imali ovu konjukciju 19.oktobra 2016.!!! Taj susret se dogodio na 15* Jarca!!! Kao i svaka konjukcija i ovo je energija jakog inteziteta posebno jer se u konjukciji nalaze dva vladara Škorpije!!!

Konjukcija je aspekt inteziteta, nagalsak, inaguracija :), pojačavanje, koncentracija, nova aktivnost...
Konjukcija je najpre aspekt inteziteta, ako su u odnosu dve pozitivne planete i konjukcija je povoljna, ako su u odnosu negativne planete konjukcija nije povoljna, ako su u donosu jedna negativna i jedna pozitivna to već zahteva više iskustva da bi se napravila prognoza... sećam se da sam negde davno pročitala ovakvo objašnjenje... zamislite jedno dobro i jedno nevaljalo dete kako se igraju i kako jedno na drugo utiču u toj igri... 
U ovoj konjukciji su Mars i Pluton vladari Škorpije i to je kao neki sudar energija. Sudar divljih i neobuzdanih energija...Ako se dobro rukuje sa njima sve je moguće...ostvarenje želja, pomeranje planina (u energiji Jarca), ali ako se ne rukuje dobro može doći do samouništenja...Sa ovom energijom adrenalin radi sto na sat!!!
Konjukcija je aspekt gde se planete nalaze - susreću u istom znaku na istom stepenu...Međutim ovaj susret ili konjukcija traje i pre i posle egzaktnog susreta - zbog dozvoljenog orbisa delovanja (odstupanje od egzaktnog - tačnog aspekta). Za konjukciju dozvoljen orbis delovanja je 7*!!!
Tako da ova energija može svoju ćud pokazati i pre egzaktnog susreta i posle!!!
Obratite pažnju na crnu hroniku ovih dana!!! U oktobru 2016. ta rubrika je bila puna. A jedan događaj je bio jako interesantan tada su Hilari Klinton i Donald Tramp imali javnu debatu pred izbore "Fight Night"!!! 
Sa ovom energijom vi možete uraditi šta poželite ali i da nešto uništite...Ovo je i vrlo konstruktivna energija i vrlo destruktivna....ako ste mudri izabraćete pametno...Jaka želja i potreba da se nešto ili neko kontroliše, da se preuzme kontrola...
Uh, ovo je energija na kvadrat!!! Nešto kao vulkan spreman za erupciju!!!
Višak energije, tako da je jedan od saveta - kanališite pametno taj višak. Sa ovom energijom možda poželite da se nečega oslobodite, da nešto značajno za vas promenite. Sa energijom Plutona to može biti i opsesija. Ili da se probudi vaša tajna želja da vladate nečim, da uspostavite kontrolu nad nečim....želja za vlašću velika.Ovo je energija kontrole, manipulacije, opsesivnosti...
Samouništenje ili transformacija - izbor je naš!
Ovo je period odličan za ličnu trasformaciju. Ako i prepreka na vašem putu ima sa ovom energijom lakše ćete ih savladati. Želje su jake, intezivne, moćne...Jaka energija i za intimne odnose, mada i previše opsesivnosti, dominacije, negde i agresivnosti!!! Previše adrenalina, uzbuđenja, posezanje za tuđim (zabranjeno voće)....
Sa ovim aspektom se javlja (tamo gde ima "pogodno tlo") instikt ubice...ili ubilački instikt...James Eagan Holmes ga ima a on je masovni ubica osuđen na 12 doživotnih kazni zatvora!!! Naravno da neće svi oni koji imaju ovu konjukciju postati ubice....On ovu konjukciju ima u Škorpiji!!!
Pogledajte društvo poznatih sa Mars konjukcija Pluton u drugim znacima, možda vam pomogne da ga bolje razumete: Hillary Clinton, Nancy Reagan,?! Paul McCartney, Ringo Starr, Cher, George Michael, Charles Baudelaire, Natalie Wood, Brooke Shields, Rudolf Steiner, Pola Negri, Zelda Fitzgerald, Josephine Baker zanimljiva biografija :)), Emile Zola...
⭐⭐⭐Budite oprezni sa ovom energijom...kanališite je pametno!!! Ona može biti ako se pametno sa njom rukuje aspekt ptice feniksa i "dizanje iz pepela"!!!
Raniji susreti: 19.oktobra 2016.!!! Taj susret se dogodio na 15* Jarca!!! Saturn je bio u Strelcu, Jupiter u Vagi, Mars i Pluton su bili u široem kvadratu sa RxUranom u Ovnu....10.Novembra 2014. na 11*!!! Saturn je tada bio u Škorpiji, Jupiter u Lavu...Mars i Pluton su tada bili u kvadratu sa RxUranom u Ovnu i 27.Novembra 2012. na 8* Saturn u Škorpiji Jupiter u Blizancima. (Stepeni su ovde navedeni da bi mogli da ustanovite u kojoj kući-kućama će ove planete boraviti ili su boravile).
Sledeći susret ovih planeta je 23.marta 2020!!! (Opet mart)
Mars i Pluton u Jarcu na 24*!!!


Jačanje samopouzdanja...
29.april 12:03: Sunce trigon Saturn
Sunce u Biku, RxSaturn u Jarcu na 9*
Poslednji trigon ovih planeta imali smo 17.aprila 2017. (Sunce u Ovnu, RxSaturn u Strelcu na 27*)
Odlična energija za više odgovornosti, samodiscipline...
Tu je i strpljenje....tamo gde treba i ako treba....
Dobar odnos sa starijim ljudima, dobar odnos i sa autoritetima generalno, poslovnim saradnicima....sa muškarcima (Sunce)...Kratkotrajni aspekt, ali dovoljno jak da budemo strpljiviji...ili da vežbamo strpljenje...Nekome će pomoći u karijeri (napredovanje), nekome za dugoročne planove i ciljeve... ovo je i velika odlučnost, preuzimanje odgovornosti, jačanje samopouzdanja, energija mudrosti...
Sa ovom energijom lakše je ostvariti sve što ste zacrtali. Lakše je do uspeha, uspona, nagrade...Dve jake planete (Sunce, Saturn), dve snažne, zemljane energije (Bik, Jarac) zajedno u aspektu saradnje (trigon) mogu sve....iskoristite to! Energija za lidere...ali i za one koji to hoće tek da budu! Energija veće odgovornosti, discipline, samopouzdanja...Energija uspešnosti u poslovnom svetu, karijeri, profesiji...Neko bi mogao da napreduje :)), da se "popenje" na stepenicu više u društvenoj hirearhiji. Ono što najmanje možete da očekujete od ovog tranzita je strpljenje, mudrost....To što je Saturn retrogradan, možda i završite nešto što je ostalo nedovršeno....
Sledeći aspekt ovih planeta je 25.avgusta (Sunce u Devici, RxSaturn u Jarcu na 2*)!!!



Moje...tvoje...naše...
30.april 02:58: Pun Mesec u Škorpiji na 9*
Sunce u Biku - sve što je moje  u opoziciji sa Mesecom u Škorpiji - sve što je tvoje. Gde je tu naše :))? Obe ove energije su jake i ne treba favorizovati niti jednu posebno....najbolje je naći ravnotežu i balans...Bik je ovde u priči Ja imam (stabilnost), dok je Škorpija  u Ja želim (intezitet)...Bik je za formu, Škorpija za transformaciju... 
Sa jedne strane Sunce - VOLJA stabilna, naklonjena materiji, materijalnim dobrima, ličnim vrednostima, sa druge strane Mesec - DUŠA strast, intezitet....Pun Mesec simbolično osvetljava ovaj sukob volje i duše...Obe energije su prilično jake, zato taj sukob mnogi od nas osete na svojoj koži. Postoji velika mogućnost da budemo uznemireni, emotivniji nego inače, pa čak i agresivniji (mada to zavisi i od karaktera). Mnogi će biti razapeti između fokusiranja na opipljive rezultate i pokazivanja svojih emocija. Između situacije da li čvrsto stajati na zemlji (Sunce u Biku) ili slušati glas žudnje iz svog srca (Mesec u Škorpiji)...Bilo bi najbolje naći ravnotežu...jer sa jedne strane je Sunce (volja) koje želi stabilnost, udobnost, bezbednost a sa druge strane je Mesec (duša) koji ima princip sve ili ništa, intezitet osećanja. Šta ćete izabrati, stabilnost, sigurnost ili intezivna i jaka osećanja. Hoćete li razmišljati praktično ili emotivno? Kao što sam više puta naglasila bilo bi dobro da pronađete balans između tih krajnosti. Jer ako to ne učinite može doći do nervoze, preosetljivosti, razdražljivosti, nemira. Pun Mesec često isprovocira negativne događaje....


Bilo bi dobro da znate gde se u vašim kartama nalazi Pun Mesec, tu može da dođe do krize.  
Dakle, ovaj Pun Mesec bi mogao da osvetli i simbolično i stvarno (ako ne bude oblačno :-) sve ono sriveno i "duboko negde zakopano"....Šta konkretno? Saznaćete kada za to dođe vreme. Ili već znate ako se time bavite i poznajete svoj natalni horoskop, naravno i sebe :)).
Pun Mesec je kulminatvna fazaciklus je stigao do vrha, organizmu je potreban odmor, metabolizam se menja, energija se prazni....Ostvarenje planova, z
avršetak poslova....
Mesec u horoskopu je odgovoran za emocije i osećajnost. U vreme Punog Meseca sve je mnogo intezivnije i prenaglašeno... Sve zavisi i od toga kakve su vam emocije i osećanja inače (Nat Mesec), ona su u vreme Punog Meseca izraženija...I svi negde imamo i pozitivna i negativna osećanja, svi smo različiti i svi različito regaujemo u vreme Punog Meseca....mada on iz nas izvuče ono što zapravo jesmo. Moguće su nervoze, pojačana negde, naglašena preosetljivost, razdražljivost, nesanca. Pun Mesec donosi nemir, često i isprovocira neke negativne događaje ili utisak....Kažu da u vreme Punog Meseca ne treba zakazivati operacije, zarastanje rana je mnogo sporije, oporavak može da se produži...
Ovaj Pun Mesec nešto više utiče na Škorpije, Bikove, Lavove i Vodolije...





Нема коментара:

Постави коментар