понедељак, 13. март 2017.

Hrabri ljudi...."Kako je lepo biti glup
o, kako je lepo biti glup..."


Merkur samo što nije ušao u Ovna pa idemo direktno :), hrabro!
Sigurna sam da nemam samo ja utisak da se oko nas veliča glupost....da nas sa svih medija ubeđuju u nešto što mi treba da progutamo. Vulgarnost umesto kulture, štancovan izgled (silikoni i sl.) umesto originalnosti, kopije umesto originala, neznanje umesto znanja....nasilje umesto lepog ponašanja.... Ok, znam za onu zamenu teza, i da nas bombarduju nekim stvarim da bi se skrenulo sa suštine....njihovo je (nametnuto) pravo da to rade ali da li mi to moramo da (pro)gutamo!?! 
Znam odgovor ali pitanje se prosto nameće. Nameće si i još jedno pitanje: "Dokle tako?"„Hiljadu puta ponovljena laž, pre ili kasnije postaje istina"...

Plasira nam se ono što neko želi da u to verujemo! Očigledna manipulacija ako smo iole svesni! Onako bezobrazno i na očigled nam oblikuju vrednosti....zapravo preoblikuju! Žele da prihvatimo preoblikovanu stvarnost. Pri čemu se ne biraju sredstva. Umanjuju kulturne vrednosti nekim sadržajima (mediji). Bombarduju nas reklamama, propagandom, serviraju nam dezinformacije! Od onih metoda manipulacija koje su očigledne mnogo opasnije su one suptilne manipulacije....Najveća od svih laži i manipulacija je: narod to traži!

Razotkrivanje je i najlakši i najteži posao! Kada mi neko vređa inteligenciju nekom reklamom, emisijom, vestima u novinama ja znam šta ću....sigurna sam i mnogi od vas! Teško je samo da se glas onih koji drugačije misle uvaži. Sada se taj glas može lakše čuti...hvala Bogu na društvenim mrežama :)). Znam i da u medijima ima onih koji drugačije misle....ali radije se utope u većinu jer ne žele da štrče...da ih ne bi "ošišali"...."Oni su se smejali meni zato što sam drugačiji.
Ja sam se smejao njima zato što su svi isti" 
Čarls Bukovski.

"Nije crna ovca drugačija, nego su bele ovce sve iste"

Umesto crne ovce može i bela vrana, trinesto prase....
Biti poseban, biti drugačije je po meni moto života! Nema osobe koja za sebe ne misli da je posebna...a opet ima sve više onih koji liče jedni na druge...misle isto, ponašaju se isto, diktiraju drugima mišljenje i ponašanje....Da se razumemo nije strašno ako smo u nečemu isti ili slični....ali mislim da je poželjno da što više budemo svoji, slušamo svoj unutrašnji glas, intuiciju....Da li biti crna ovca, bela vrana, 13 prase....znači biti neuklopljen? Tako će sigurno biti prikazani a i jesu prikazani svi koji se tako osećaju....E to me nervira.

Budite dragi moji crne ovce, ja sam ubeđena da crne ovce uvek bolje prođu u životu jer su naučene da se snalaze same....Ne pristajte da radite kako vam kažu, poručuju....i zato što to "svi rade"...pa čak i ako zbog toga izazivate sumnju....Baš vas briga :).

Ako vam kažu da ste "skrenuli sa pravog puta" vi se samo nasmejte i krenite dalje svojim pitem....oblačite se drugačije, mislite drugačije, slušajte drugačiju muziku, gledajte što manje TV jer nema više onih kvalitetnih emisija uz koje je moja generacija odrastala, nemojte da preispitujete svoje stavove zbog drugih posebno ne zbog onih kojima je to "posao".....i koji vas ubeđuju da ste baš to tražili! Naravno postoje pisana i nepisana pravila, deo smo nekog društva, zajednice....Neka pravila su tu da se poštuju....Ali mislite svojom glavom pre svega....pobunite se protiv manipulacija i vidnih i suptilnih....

"Dok ne postanu svesni, neće se nikad pobuniti, a dok se ne pobune, neće moći da postanu svesni." "1984" Orvel i njegova vizija sveta kojim vlada "Veliki brat".....


Ako drugi ne shvate, nek mi sude

Neću život miran, tih
Moje mjesto je uz njih
Hrabre ljude


2 коментара: