петак, 24. март 2017.

"You are my Sunshine"......Sunce konjukcija retrogradna Venera u Ovnu...


Danas je Petak....Venerin dan...RxVenera je danas na 5* Ovna! Sunce je jutros na 3* Ovna za sat vremena biće na 4* Ovna...Dakle, RxVenera i Sunce su već u konjukciji!!!

Danas na zvezdanom nebu:
Mesec je u Vodoliji, od jutros na 15*. Danas će biti u trigonu sa RxJupiterom u Vagi u 17:02 na 20*, u sekstilu sa Merkurom u Ovnu u 17:33 na 20*, u sekstilu sa Uranom u Ovnu u 23:01 na 23*...Sve sami lepi aspekti za Petak :))), za početak vikenda!!! 
Međutim danas imamo i dva egzaktna aspekta Merkur u Ovnu u kvadratu sa Plutonom u Jarcu u 01:44 na 19* (već radi) i opoziciju Merkura u Ovnu i RxJupitera u Vagi u 13:45 na 20*!!! Sve ovo sam više puta u toku ove nedelje najavljivala tako da bolje da se vi vratite na te tekstove nego da ja opet pišem iste stvari :)). Danas ću pisati o sutrašnjem egzaktnom aspektu o konjukciji Sunca i RxVenere u Ovnu na 4* u 11:17 CET!!!

Započeću ovaj tekst tako što ću da vas pitam: Da li se sećate 27.Marta 2009. godine? Znam, za mnoge od vas to neće biti lako pitanje, sem ako se nešto važno nije dogodilo baš tog datuma ili oko tog datuma... Astrološki tada, tog dana te godine Sunce i Venera imali su svoj susret (konjukcija) u Ovnu. I tada je Venera bila retrogradna. Susret se dogodio na 7* Ovna!!!


27.Mart 2009.
Sutra ćemo imati ponovo, posle osam godina susret Sunca i RxVenere u Ovnu na 4*. I opet Mart sada 25.!!! Već sam u tekstu o retrogradnoj Veneri pisala o Venerinom ciklusu: Da je Venera retrogradna svakih 18 meseci i da je Venera retrogradna u istom znaku svakih 8 godina!!! Dakle, pre 8 godina Venera je bila retrogradna u Ovnu i tada se u Martu srela sa Suncem. I sada posle 8 godina Venera je retrogradna u Ovnu i susrešće se sa Suncem!!! Venera u Ovnu započinje svoj ciklus...Ovan je prvi znak u horoskopu i ovaj ciklus možemo shvatiti kao novi početak i Venerin i naš :))).

Venera je u Ovnu od 3.Februara... Venera je retrogradna od 4.Marta....Prvi aspekt retrogradne Venere bila je konjukcija sa Merkurom 18.Marta na 9* Ovna!!!
Drugi aspekt retrogradne Venere u Ovnu je konjukcija sa Suncem na 4* Ovna sutra 25.Marta!!!
"Nema SUNCA bez svetlosti, ni čoveka bez LJUBAVI."


Sunce konjukcija Venera
(i natalno i tranzitno)
Generalno konjukcija Venere i Sunca bez obzira na znak (u kom se znaku nalazi) nosi sa sobom energiju samoljublja, egocentričnu ljubav zarobljenu u nama bez želje da se deli sa drugima. Ova konjukcija neosporno govori o radosti, šarmu, popularnosti, slavi, erotičnosti (posebno u vatrenim znacima), fizičkoj lepoti (rođeni sa ovom konjkcijom zaista i jesu lepi), dok traje ova konjukcija kao tranzit mnogi svoju lepotu žele da istaknu, pokažu. Nosi ova konjukcija sa sobom veliki šarm, ljubav (Venera) prema životu (Sunce), društvenost, srdačnost, ljubav (Venera) prema deci (Sunce), veliku ljubav i privlačnost, ali i veliku želju da vas drugi vole. Kada je konjkcija jaka egzaktna može dovesti do egoizma...Venera - volim, ego(ja) - Sunce... i da se previše očekuje od drugih....

Julie Christie Lara u filmu "Doktor Živago"
rođena sa konjukcijom Sunca i Venere u Ovnu

Venera ovde sa Suncem koketira, šarm je deo ove priče. Lakše se sa ovom energijom pregovara, tu je i doza diplomatije, lep period za druženje, romantične događaje, zabavu. Potreba za javnošću i javnim eksponiranjem, glamurom. Potreba i za ulepšavanjem, kreativnost u usponu. Želja za lepim stvarima, onim najboljim, mnogi će to i uspeti sebi da priušte. Period u kome možete raditi ono što volite. Ljubavna osećanja jaka, ljubavni događaji. Moguća je ljubav prema oženjenom muškarcu, starijem muškarcu, muškarcu nalik ocu (Sunce - otac), muškarcu na položaju, moćnom muškarcu...Kod muškaraca ljubav prema znatno mlađoj devojci, devojci kojoj je stalo do položaja i statusa u društvu...
Sa ovim aspektom voli se sve što je lepo, dragocenosti, umetnički predmeti, voli se moć i moćni ljudi, luksuzzabava. Ova konjukcija traži da se bude u centru pažnje. A život nije samo zabava...i tu nastaje problem...

Ova konjukcija se nalazi u energiji Ovna...
U vatrenoj energiji Ovna, impulsivnoj silovitoj energiji...borbenoj! U energiji koja voli izazove, nove početke (počnimo ljubav ispočetka), brze promene... Ima takmičarski duh, živi u sadašnjem trenutku, direktna je neustrašiva....


25.Mart 2017.
Da li ova konjukcija spada u dobre ili ne? 
(za one koji uče ili žele da znaju više)
Dve pozitivne planete zajedno....trebalo bi da je dobra! Ali ne treba da zaboravimo na jaku energiju Sunca. Koliko Venera može da se istakne pod jakim Sunčevim zracima i njegovom ogromnom energijom? Od egzaktne konjukcije možda je bolje da su koji stepen više udaljeni jedan od drugog :-)). U egzaktnoj konjukciji Venera može da "sagori" Sunčevim egom!!! Teško je sa ovom energijom prihvatiti ljubav od drugih, više smo raspoloženi za pohvale i aplauze od drugih :))...
Sunce i Venera mogu formirati samo konjukciju!!! 
Oni su udaljeni jedno od drugog maksimalno 40 - 45 stepeni!!!  
Termini: spaljenost, planeta pod sunčevim zracima i kazimi:
Spaljenost: Termin koji se ne koristi često! Više se koristi u tradicionalnoj astrologiji. Ali pretpostavljam da ćete negde pronaći i ovaj termin pa da ga malo "pročešljamo" :-))). Spaljenost je termin koji se koristi kada se neka planeta nađe u blizini Sunca. Blizina se određuje stepenima. Spaljenost je kada se neka planeta nađe na udaljenosti (od Sunca) koja je veća od 17' (minuta) a manja od 8*30'. 
Veća udaljenost 8*30' i manja od 17*30' znači da je planeta pod Sunčevim zracima. Ove vrednosti variraju od autora do autora! Ova energija je slabija od spaljenosti! Kada se planeta nađe na udaljenosti manjoj od 17' (17 minuta) od Sunca onda je to kazimi ili u srcu Sunca!!! Kazimi je vrlo moćna energija!!!
Kada je planeta spaljena ona se ne vidi najbolje od Sunčevih zraka, samim tim i njen uticaj je manji, snaga je manja....planeta je oslabljena energijom Sunca!!!
Pozitivna energija ove konjukcije dolazi do izražaja kada je Venera u stanju da zasija....dakle kada je udaljena od Sunca...Šira konjukcija je ipak bolja, kada je u energiji "pod Sunčevim zracima"!!! U slučaju "spaljenosti" Sunčev ego može da "pojede" Veneru....Venerina moć je slaba. Dok "kazimi uticaj" (izuzetak od spaljenosti) je vrlo moćan - kraljevski!!!
Pravi muškarac ili prava žena ...
Svejedno je (u konjukciji su Sunce - muškarac i Venera - žena), bila je i biće uvek tema naših života....I koliko je nas toliko je i stavova na ovu temu "pravi muškarac i prava žena".... Jedan od naših najpoznatijih astrologa Mile Dupor o ovoj konjukciji kaže ovako: "lepa svetla ljubav bez primese korisnoga, udaja ili veseo porođaj - žene, termin osvajanja ili rođenje ćerke - muškarci; dobre veze preko žena" - u tranzitima, direkcijama, solarnim horoskopima, posebno ako se nalazi oko ASC ili Descedenta, inače sam ovaj aspekt u natalnom opisan je kao "SJAJ.....donosi sreću, zabavu, luksuz.....u tranzitu donosi ozbiljne veze". Drugi naš takođe vrlo poznat astrolog Goran Milekić o ovoj konjukciji kaže ovako: "ljubav i lepota (Venera) rađaju volju za životom (Sunce) i volju za moći (Sunce). "Sve ambicije su ovde usmerene na osvajanje ljubavi, radosti i zanosa, a radost je uslov postojanja." Ljubav ovde zahteva nekog dostojnog poštovanja i divljenja (važi i za žene i muškarce). Žene se neretko ovde zaljubljuju u starije muškarce, a muškarci u žene nalik na njihovu majku ali iz njene mladosti"..... 

Lepo je imati ovaj aspekt u: 
Natalnom horoskopu, ali lepo je imati ga i u direkcijamasolarnom povratku, naravno i u tranzitu kao što je to sada... Sunce i Venera na 4* u Ovnu!!! Ova konjukcija će trajati nekoliko dana. Orbis delovanja ove konjukcije je 7* Drugim rečima potrajaće ovaj tranzitni aspekt!!!

Ovih dana na nebu....
Svi rođeni u ovom periodu imaće ovaj aspekt (konjukciju Sunca i Venere) u natalnom....imaće ga i oni koji slave rođendane (solarni horoskop)...
Nema lepše situacije kada astrolog u nečijem horoskopu vidi ovaj aspekt, bilo da je u natalnom, bilo u tranzitimadirekcijamasolarnom.....jer šta je lepše od sreće, ljubavi (one prave), rađanja, ili krunisanja neke ljubavi brakom.....Divan je to osećaj......i ništa lepše kada preko puta vas na nečijem licu vidite osmeh..... :-)))) kada saopšite dobre vesti!!!
Sada ovaj aspekt imamo SVI kao tranzitni aspekt...
On doduše traje relativno kratko..ali njegov uticaj je jak i očigledan. Kako kod koga ali očigledan!!!

Šta ova konjkcija, ovaj tranzit obično može da donese:
Ljubav (Venera) vašeg života (Sunce)..... 
Ova konjukcija u tranzitima obično donosi: Ljubav, osećanje ljubavi, radosti, sreće, luksuza, donosi period zabave, sklonost života "na visokoj nozi", upoznavanja emotivne prirode, društvenost, neke važne posete, tu su i pokloni, usluge, ovo je i aspekt popularnosti, umetnici će osetiti podsticaj, jer Venera (lepota, umetnost, estetika, kreativnost) biće osvetljena Suncem - reflektorima!!!
Sve ovo se dešava u energiji Ovna...
I ovde se nameće jedno pitanje: Šta želi vaše srce?  Pre nego odgovorite... razmislite šta stvarno želite jer bi moglo i da vam se ispuni :-))). Nije isto da li ste u vezi ili niste. Jer ako ste u vezi ova energija može da vas pokrene! Ako niste u vezi mogli bi biti "viđeni" za neku novu vezu. Međutim neće se ovo odnositi samo na emotivne veze, već i na ostale a koje su vam bitne... Negde će ova energija biti usmerena na materijalne prilike, negde i na jedno i na drugo :-)).

Sunce konjukcija Venera

Venera je u horoskopu osim onog osnovnog (lepota, ljubav, vrednost...) žena, devojka, devojčica, supruga, ljubavnica.....Sunce je osim onog osnovnog (volja, vitalnost, ego...) muškarac, zreo muškarac, otac, muž, autoritet....u našim horoskopima.... I šta onda reći :-))) Kada se ovako nađu zajedno u nekom znaku, na nekom stepenu (ovde Ovan na 4*) u nekoj kući (kod svakog drugačijoj...) to mora da se oseti :-)))
http://zvezdanindnevnik.blogspot.rs/2016/04/tranzitna-venera-kroz-natalne-kuce.html
http://zvezdanindnevnik.blogspot.rs/2017/02/venera-u-ovnu-tranzitna.html
http://zvezdanindnevnik.blogspot.rs/2017/03/sta-rade-zvezde-u-periodu-od-20marta-do.html
Sunce će da "osvetli" Veneru, pojača sva njena svojstva i značenja, a ona će poželeti da bude "glavna"....da skrene pažnju svojom lepotom, šarmom, izgledom...Mnogo je bolje kada se malo odmaknu jedan od drugog... tako da će ova energija "vladati" nekoliko dana....Negde su moguće i nagle promene u vezama, negde da se pojavi neko ko će vas osvojiti a da nećete ni trepnuti :-))). 
Znam pomislićete a šta ćemo sa činjenicom da je ovde Venera retrogradna...Mislim da već znate odgovor...:))), neka prošlost je moguća...ili nešto što zovemo već viđeno ili doživljeno deža vi....I kako pomiriti to što energija Ovna želi i ima potrebu za nečim novim, kada nas može uvesti u nove početke a ovamo imamo retrogradnu Veneru....E pa dragi moji, koliko vas toliko i scenarija :)). Neko će zbog ove energije početi ljubav ispočetka, ljubav u kojoj ste a nešto je falilo, nije bilo kako valja i sl. Možda je potrebno nešto završiti (RxVenera) da bi počeli nešto novo...Možda ova energija bude izazov...pojavilo se nešto novo a vi ste u starom....Ili se dogode samo sećanja na nešto što je bilo nekada....
Posle egzaktnog susreta svako ide na svoju stranu....ne putuju zajedno!!! Venera se vraća ka Ribama, okrenutih "leđa" ide dalje. U Ribe će ući 3.Aprila!!! Sunce nastavlja svoj put. Ulaskom u Ovna krenuo je novi ciklus, novi početak....uskoro će Sunce i Mesec biti u konjukciji 28.Marta na 7* Ovna...još jedan novi početak...a Venera i dalje na putu prošlosti!!! U vreme Mladog Meseca Venera će biti na 3* Ovna, dakle i tada će biti u konjukciji (široj)...Do kraja Marta biće oni u konjukciji....
Sutrašnja egzaktna konjukcija biće pod uticajem Merkura i njegovih aspekata!!! Merkur kvadrat Pluton, Merkur opozicija RxJupiter (danas) i Merkur konjukcija Uran (nedelja)! T-kvadrat!!! Nemojte da dozvolite da vam misli, reči, komunikacija pokvare ovu dobru energiju!!! Uskoro nas čeka još jedna neprijatna energija egzaktni kvadrat RxJupitera i Plutona 30.Mart!!! Uhvatite se za nešto lepo!!!


★Ove nedelje na nebu:
Нема коментара:

Постави коментар