недеља, 30. март 2014.

"Ono sve što znaš o meni"...Mlad Mesec u Ovnu!

I danas Mesec menja znak...
Iz vode u vatru... Danas u 3:53pm CET prećiće u Ovna. I ono što je za nekog kraj (kraj meseca), za drugog je tek početak (početak novog meseca)... početak novog ciklusa... Mesec u Ovnu je već priča za sebe... Posle dubokih voda Riba i uglavnom ronjenja po podsvesti i skrivenim delovima života, sada sa Ovnom sve je otvorenije, a mi sa tom energijom motivisani za nešto novo, sveže, i lično... Ovan je inače vladar 1.kuće (prirodni horoskop), kuće koja predstavlja ličnost ili naše JA!!! Nešto kao samopotvrđivanje. Ovaj prelazak iz Riba u Ovna za mnoge znači i BUĐENJE... iz snova, iz sveta skrivenog i tajnovitog iz potrebe za bežanjem... *I takav Mesec posle nekoliko sati tačnije večeras u 8:44pm CET srešće se sa Suncem u Ovnu (konjukcija) - Mlad Mesec!!!

I šta to znači za nas?
*Vreme je kaže nebo da se posvetimo ličnim ciljevima, vreme je za AKCIJU, za NOVE stvari, nove događaje, nove potrebe... Vreme je da osetimo pokretačku energiju... pozitivnu energiju ....negde možda i višak energije (od viška ne boli glava :-). 
*Vreme je da se malo posvetimo SEBI SAMIMA.... Ko ne voli sebe, ne voli ni druge :-))). Sa ovoliko energije vreme je i za značajne PROMENE u našim malim velikim životima. Vreme je za skok... Da li pre skoka treba reći hop...:-))), možda mada je ovo vrlo impulsivna energija, energija koja je spontana i koja se ne libi rizika...
Tamo gde vam je u horoskopu OVAN... tu je ta energija, ta potreba za nečim novim i svežim...tu se vaša ličnost najbolje izražava....tu želite da se pokažete, dokažete, da sebe stavite u prvi plan...da istaknete svoje JA!!! Kuća u kojoj će se naći Mlad Mesec večeras je ...ona priča o vama!!! Tu je početak, tu je akcija, tu je potreba za avanturom, rizikom, tu ste autentični VI!!!

*Mlad Mesec je u Ovnu, Ovnom vlada Mars a on je u Vagi i retrogradan je....
A on ima onaj od juče aktuelan aspekt sa Venerom u Vodoliji (trigon) dakle imamo podršku, snažnu i jaku. Tu je i konjukcija sa SMČ (nešto šira ali se računa).... Ako idemo dalje... Mars je Vagi, a Vagom vlada Venera a ona ima već spomenuti trigon, ali i kvadrat sa retrogradnim Saturnom u Škorpiji...i on od juče aktuelan!!! Ako idemo još dalje Saturn je u Škorpiji a Škorpijom vladaju Pluton i Mars...A Pluton je u aspektima koji će uskoro u Aprilu biti aktuelni (Veliki krst)... I tako sve ide u krug, kao što i horoskop ide u krug, kao što se smenjuju ciklusi, kao što i život nekako ide u krug... pa nam se čini da se neke stvari ponavljaju....

*Mlad Mesec u Ovnu na 9* praviće i konjukciju sa Uranom u Ovnu na 12* (dozvoljen orbis delovanja)...
Uran je tu da pokrene, probudi, donese iznenađenja... uključiće se ALARM, bez obzira da li ste ga navili ili niste... Nešto mora da se MENJA! Šta to ćete najbolje znati vi sami... Možete da naslutite preko kuće u kojoj se sve ovo dešava ali i preko ostalih aspekata.
*Mlad Mesec u Ovnu praviće i dva kvadrata jedan sa Jupiterom u Raku, drugi sa Plutonom u Jarcu (široki kvadrati ali sa dozvoljenim orbisom delovanja)... Kuće u kojima su Jupiter i Pluton daće dodatna objašnjenja... Inače ovako u ovom odnosu Mlad Mesec(Mesec, Sunce)/Jupiter/Pluton formiraće takozvani T-Kvadrat...Vladar Ovna Mars retrogradan i sve tako zajedno samo bi mogli da pomalo iskomplikuju stvari sa novim početkom... Mogli bi ali ne moraju!!! Ako nešto znate, ako se dobro pripremite ne bi trebalo da bude većih iznenađenja... A opet tu je Uran baš da ih donese...
***Ovaj Mlad Mesec će nešto više uticati na one koji imaju planete u rasponu od 6-14* (dozvoljeni orbis delovanja aspekata) u Ovnu, Vagi, Raku i Jarcu!!!

Ovo je drugi Mladi Mesec u jednom mesecu... 
Prvi smo imali 1.Marta i bio je u Ribama...Jedna sasvim drugačija energija...ali u osnovi ista pokretačka i nova!!! Obe spremne za novi početak... U tekstovima o tom Mladom Mesecu možete se podsetiti kako je to tada išlo.... i šta vam se od tada dešavlao i u kakvom okruženju (ostali aspekti) je bio tadašnji novi početak: 
Mlad Mesec u Ribama: 

Ovaj Mlad Mesec u Ovnu nam nagoveštava neke događaje...
To je ona priča o Velikom Krstu, o Aprilu i nekim dešavanjima u kojima ćemo biti učesnici što lično što globalno...Polako se pripremamo za taj period...Ja sam ga nagovestila u ovom tekstu:
Ako bilo ko pomisli da mi je cilj da vas plašim ili slično, verujte da ste u zabludi... Moj cilj je da se samo upoznate sa nekim energijama, i da se ne plašite nepoznatog....

Nešto vrlo LIČNO...
ko ne voli moj lični pristup neka ne čita :-)
Ispričaću vam nešto što se dogodilo davnog Avgusta 1999. Sećam se i datuma bio je to 11.Avgust 1999. Tada smo imali Mlad Mesec u Lavu (a ja sam Lav) i pomračenje Sunca.... Nagoveštavali su ga danima... Bila je to godina u kome je Srbija bila bombardovana...nema ovde onoga ko se ne seća tačnih datuma 24.Mart 1999 - 10.Jun 1999. Godinu dana pre toga u Januaru u vreme retrogradne Venere u Jarcu (trigon moja Nat Venera) i Jupitera u Vodoliji (Vodolija vlada mojom 5.kućom) trigon moj Nat Mesec iz 9.kuće (on nije odavde), u vreme konjukcije prediktivne Venere sa ASC i još nekih aspekata upoznala sam nekog ko mi je promenio život...za 360*... U vreme tih nesrećnih dešavanja on je bio moja velika podrška i pomoć... A taj 11.Avgust 1999. pamtim jer je ta osoba moj život okrenula naglavačke :-))). Sada sa dovoljne distance (ali i tada) znam da mi je to bilo potrebno...jako potrebno. 
A nebo je tada izgledalo OVAKO: Mlad Mesec u Lavu (Mesec/Sunce konjukcija) u kvadratima sa Marsom u Škorpiji i sa Saturnom u Biku u opoziciji sa retrogradnim Uranom u Vodoliji, naravno i Uran je bio u kvadratima sa Marsom i Saturnom!!! Svi učesnici ovog Velikog Krsta bili su jako lepo aspektovani sa mojim Nat planetama... i ja sam taj Veliki Krst osetila kao pozitivnu energiju....Neko me je probudio iz dugog emotivnog zimskog sna.... A tog 11.Avgusta taj neko mi je ponudio nešto što je bilo i lepo i zastrašujuće.... Prosto nisam bila spremna za taj korak!!! Ali proživela sam najuzbudljiviji period u svom životu....Uzbudljiv, zanosan, provokativan .....i opasan :-))). On je imao silovitu energiju Škorpije (pola moje 1.kuće je u Škorpiji). Njegovo Sunce i njegov Merukr su bili na mom Neptunu u Škorpiji...., njegova Venera na mom ASC (Vaga).... i prosto te naše energije nisu mogle da se mimoiđu....sudarile su se kao dva brza voza :-))). Ako spomenem i činjenicu da je njegov Mesec bio tačno preko moje Venere, oni koji malo više poznaju astrologiju i uporedne horoskope znaće tačno šta hoću da kažem, ali i vi ostali sa manje iskustva i znanja možete da naslutite :-))). Ako bi me neko pitao da li bih sve to ponovo doživela? Odgovor je jasan i glasan DA...DA...!!! Zašto nisam prihvatila "ponudu"? Prosto jer nije bilo vreme, a nije mi se menjao život toliko drastično, nije mi se menjalo mesto boravka, država, kontinent... Ni zbog toga ne žalim. Ipak vrlo brzo posle toga samo nekoliko meseci ja sam promenila adresu stanovanja :-)).
Eto to je jedno viđenje Velikog Krsta i njegovog uticaja....I kao što vidite nimalo nije strašno...naprotiv. Bilo je to jedno lepo iskustvo, jedan uzbudljiv period života, nešto o čemu jednog dana ako budem pisala o svom životu mogu da posvetim više od dve tri strane...:-))). A imaći i o čemu da pričam svojim unucima :-))).

Promene...
I tako... neke promene budu izvesne, budu potrebne.... dođu iznenada kada se najmanje nadamo...ali promene su promene.... Da nije njih (ma kakve bile) naš život bi imao samo pravu liniju...a to bi (bar što se mene tiče) bilo vrlo dosadno :-))).
Šta će ovaj Mlad Mesec doneti našim životima, ostaje nam da vidimo (svako za sebe), kao i najavljene promene u Aprilu... Ono što sigurno znam je da je bespotrebno unapred se brinuti ili ulaziti u neko stanje panike... Ne obazirite se na raznorazne najave, možda nam najave još koji smak sveta :-)), udare kometa i sl. Priroda će reagovati onako kako će reagovati, a tih prirodnih pojava je bilo i biće... U životu sve dođe i prođe pa će i ovo... A mi ćemo o tome pričati :-))).

Ono sve što znaš o meni

2 коментара:

  1. Анониман30. март 2014. 17:58

    :) :) :) Ne mogu , a da ne počnem sa osmehom ! Tog 11.8.1999. sećam se kao da je juče bio! Osećam i miris tog popodneva....prethodili su mu divni meseci zanosa ,ali i strepnje (bombardovanje) Život mi se okrenuo za 360 stepeni , Toga dana (pomračenje Sunca) mi je neko ponudio nešto prelepo i opasno,a ja nisam imala hrabrosti da prihvatim i preselim se u drugu državu... Ako bi me neko pitao da li bih ponovo proživela sve , odgovor je DAAAAAAAAA :)
    Draga Snežana , sasvim te razumem :) Hvala ti što si me podsetila na to :)
    Pozdrav i svako dobro ,
    Radmila

    ОдговориИзбриши
  2. Ja znam da sam do juce bila ok-danas pala iscrpljena do kraja...sve planete u trecem polju pa jos kad se i merkur pridruzi konjukciji...uf-treba izdrzati...ovaj april...:-C

    ОдговориИзбриши