субота, 22. октобар 2022.

U danu susreta Sunca i Venere....priča o Saturnu koji je spreman da krene putem kojim je već prolazio....



Moto dana:
"Na kraju krajeva, uvek sve ispadne dobro,
jer ako nije dobro – onda nije kraj"


Zvezdani(n) zapis 3631
Subota. Dan Saturna.
Saturn je u Vodoliji na 18°35’

Na ovom stepenu Saturn je bio 27.februara ove godine (tada je ušao u senku).
Retrogradan je od 04.juna sa 25°15’ Vodolije.
Sutra, 23.oktobra u 06:07 CET biće direktno stacioniran na 18°35’ Vodolije

27.februara kada je Saturn bio na 18° na naslovnim stranama bio je rat u Ukrajini.
Naslovi: Gori Ukrajina, Totalni rat....Sankcije Rusiji....
22.oktobra rat u Ukrajini traje 241 dan...naslovi imaju i vrlo direktne i indirektne veze sa ratom!
Kakvi li će naslovi biti kada Saturn 26.januara 2023. izađe iz senke sa sa 25°15’ Vodolije.?!

Posle Plutona i Saturn napušta "armiju" retrogradnih planeta.
Sada imamo tri retrogradne planete: Jupiter, Neptun i Uran, plus Kiron.



Kada je Saturn direktno stacioniran (i retrogradno) tada je i najjači.
Obično nedelju dana pre i nedelju dana posle direktnog stacioniranja!

Nadam se da ste spremni...
Kako ćete to znati?
Ako ste savladali Saturnove lekcije u vreme retrogradnog ciklusa, onda ste spremni!
I ako niste spremni, ako niste savladali Saturnove lekcije, Saturnov direktan hod ćete svakako osetiti!

Idemo ispočetka istim putem...
Dokle je Saturn planeta odgovornosti i samodiscipline bio u retrogradnom ciklusu učili smo svako na svoj način lekcije o odgovornosti! 
Sada u direktnom hodu u znaku u kome je suvladar sa Uranom (Vodolija) Saturn nas "poziva" da krenemo napred...i kao pojedinci i kao učesnici u društvenom životu!

Čeka nas put kojim smo već bili
Taj put je Saturnovo kretanje od 18°35’ do 25°15’ Vodolije 
Taj put je prešao ranije od 27.februara do 04.juna.
Sada će taj put preći od 23.oktobra 2022. do 26.januara 2023.

U vreme Saturnovog retrogradnog ciklusa neke lekcije smo učili ponovo, ispočetka...itd. Dao nam je RSaturn priliku da pokušamo ponovo...nešto kao popravni ispit a oni su uvek najteži...Saturn je od onih učitelja, profesora koji vam neće reći gde ste pogrešili on će vas ako ste pogrešili nekada ponovo pitati isto pitanje ali na drugačiji način.

Nema izgovora...ne bežite od odgovornosti!
Sada u direktnom hodu Saturn nudi akciju...ali nije ovo akcija Marsa...ovo je akcija koju sprovodite sa odgovornošću, zrelošću, disciplinom...nema ovde impulsivnosti zapravo ne treba da je bude!
U vreme stacioniranosti (sada) ova energija je i najjača, uticaj je najjači pa budite spremni!


Stacionirana planeta: Za planetu kažemo da je stacionirana kada smanji brzinu pred kretanje u retrogradni hod (R) ili direktan hod (D). Planete mogu biti retrogradno stacionirane i direktno stacionirane. Bolje je kada su direktno stacionirane. Kada je neka planeta stacionirana to ukazuje na ogromnu energiju te planete, to je velika koncentracija energije usmerena na neku oblast našeg života. Koju oblast rećiće nam kuća u kojoj planeta tranzitira....Stacioniranost je zapravo i trenutak isčekivanja, "zaustavljanje daha", posle čega ćemo izdahnuti i udahnuti novi vazduh....
Saturn je sada stacioniran direktno, zamislite autobus na stanici koji uskoro treba da krene na put!




U ruke vaše natalne karte ili na ekran...i pogledajte:

Gde vam se nalazi u kojoj kući Saturn u Vodoliji na 18°35’  
Pogledajte i kuće kojima vlada - kuće u Jarcu i Vodoliji, pogledajte i koje aspekte pravi sa ostalim planetama i to je vaša priča o tranzitnom Saturnu, o lekcijama Saturna itd. 
Za one koji znaju u kojim kućama - Saturn u tranzitu kroz natalne kuće

Generalno ovu Saturnovu energiju osetiće nešto jače i intezivnije Vodolije (konjukcija), Lavovi (opozicija), Bikovi i Škorpije (kvadrat)...kao i svi vi koji imate neke planete na oko 18° ovih znakova!

Svi koji imaju neke planete na oko 18° Vodolije to znači da vam se Saturn vrti oko te planete sve u fazonu napred - nazad. To su konjukcije Saturna sa Nat planetama u Vodoliji. 
Vodolije sa Suncem oko ovog stepena mogle bi da osete ovu konjukciju Saturn/Sunce, ali dobra vest je da Saturn ide napred i da će se kad tad "odlepiti" od vašeg Sunca (ili neke druge planete u Vodoliji oko ovog stepena). Kad ode dovoljno daleko odahnućete, i više se neće vraćati tu, tek za 28-30 godina.

Ipak moram da naglasim da konjukcija Tran Saturna i Nat Sunca obično ne spada u loše aspekte. Opet naravno ko kako to vidi i doživi. Ja sam prelazak Tran Saturna preko mog Lavovskog Sunca osetila kao pokretačku energiju i šansu za uspeh i uspon...
Nešto teža priča je ako Tran Saturn prelazi preko Meseca...kod nekih je to melanholija, kod drugih tvrdoglavost...ili  Merkura,Venere, Marsa...itd. sve su to priče za sebe!

Ono što je retrogradnim procesom zaustavljeno, zakočeno, komplikovano sada bi trebalo da krene napred. Ako ste savladali lekcije RSaturna biće vam lakše, ako niste ko zna...zapravo saznaćete!
Generalno Saturna vezujemo za karijeru (vladaoc kuće karijere u prirodnom horoskopu), za neki uspon, položaj, status, ego... Sada je vreme da su tu nešto dogodi... Sve već prema "zaslugama" ili prema aspektima, ali zavisi i od toga koliko ste bili vredni učenici i koliko ste i da li ste uopšte savladali lekcije Saturna kada vas je vodio u i kroz prošlost! 
Ovo stanje stacioniranosti pred kretanje napred - Direktno, otežava mogućnost pretvaranja u smislu da ne osećate šta se dešava... Saturn je tu neumoljiv.... Mnogi se sada u ovom trenutku "raspadaju" pod ovim pritiskom....u ovom trenutku mnogi su možda pod velikim emotivnim i mentalnim pritiskom, poneko i fizičkim! Čuvajte svoje zdravlje!

Čitave generacije sada proživljavaju svoj prvi Saturnov povratak: rođeni između 06.februar 1991. -  21.maj 1993. i 30.jun 1993. - 28.januar 1994. (Saturn u Vodoliji)! Generacije rođene između  03.januara 1962. - 23.marta 1964. i 16.septembra 1964. do 15.decembra 1964. proživljavaju svoj drugi Saturnov porvratak! Jedni su doživeli ulazak u svet odraslih, drugi su ili podetinjili ili dobili unuke... Ovih dana mladi iz prve grupe sve češće dolaze na konsultacije!

Nemojte da paničite. Uopšte nema mesta za paniku! Prosto shvatite da nešto mora da se uradi. Kako Saturn sa sobom nosi i neke strahove, ne dozvolite da vas strahovi obuzmu. Pogledajte istini u oči, suočite se sa situacijom, "zasučite rukave" i krenite u akciju...Ne izbegavajte odgovornost i sve će biti u redu! Ne razmišljajte o neuspehu, već vidite šta ste sve uradili i šta još možete da uradite....


Do kraja oktobra direktni Saturn u Vodoliji će praviti ove aspekte:
23.oktobra Merkur u Vagi trigon Saturn u Vodoliji (trajaće do 26.oktobra)
Možda baš ovaj aspekt pomogne kod Saturnovog kretanja napred...iskoristite mudrost ovog aspekta!

Naravno tu je i kvadrat Saturna i Urana 
Od 24.oktobra orbis će biti 2° do kraja oktobra!
Što se njega tiče, sa njim ulazimo i u novembar....11.novembra orbis će biti 3° i tako do kraja novembra. Krajem decembra ćemo odahnuti!



Dnevni aspekti:
Mesec je u Devici

U danu kada će se Sunce i Venera zagrliti ....svima koji danas nešto slave, koji se venčavaju, imaju svoj prvi ljubavni sastanak ili uživaju u svojoj ljubavi, slave rođendane...želim sve najlepše...
Svima ostalima koji jednostavno uživaju u životu (Sunce) u lepoti (Venera) želim lep vikend...

Ne ljutite se na glasnika...ali i Sunce i Venera su još uvek u kvadratu sa Plutonom u Jarcu, obuzdajte potrebu za kontolom, nametanju moći, manipulacijama....obuzdajte ljubomoru! Možda pomogne to što su i Sunce i Venera u trigonu sa Marsom u Blizancima. Vi birate....

Mesec će od 14:37 biti u opoziciji sa RNeptunom u Ribama...taman za beg od stvarnosti, uživanje u Miholjskom letu negde pored neke vode...ili kod kuće uz dobru muziku, knjigu, film...
Od 18:27 budite oprezni jer će Mesec biti u kvadratu sa Marsom u Blizancima....višak energije koji je zapravo nemir, nervoza, mogućnost sukoba, svađa...Mesec, Mars i Neptun su u T-kvadratu...budite oprezni...pažljivo birajte svoje bitke!
Od 20:17 Mesec će biti u trigonu sa Plutonom u Jarcu....energija trasformacije, lekovita energija ako je prepoznate...Od 20:17 do 03:24 Mesec će biti u praznom hodu...odmorite dušu!

Sutra kada se probudite...dočekaće vas energija direktnog Saturna!


Pesma dana:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар