петак, 21. октобар 2022.

Sve što ste želeli da znate o konjukciji Sunca i Venere u Vagi i Škorpiji, o 29 stepenu, o trajanju konjukcije, o uticaju ovog tranzita na nas...


Moto dana:
"Nema SUNCA bez svetlosti, 
ni čoveka bez LJUBAVI."


Zvezdani(n) zapis 
Petak dan Venere.
Venera je u Vagi na 27°21’

U Vagi je od 29.septembra.
U Škorpiju prelazi (zajedno sa Suncem) 23.oktobra!
Vesnici promena....
Menja se sezona završava se sezona Vage i počinje sezona Škorpije.
Ali ova promena znakova nagoveštava još promena....onih na Škorpijonski način!

Venera je još uvek u trigonu sa Marsom u Blizancima ali i u kvadratu sa Plutonom u Jarcu.

Sutra će preći na 29 stepen u 14:43
Egzaktno će se sresti (konjukcija) na 29°26’ Vage sa Suncem u 23:17 
Venera u "srcu Sunca" - Kazimi!

Ova sutrašnja konjukcija zavređuje posebnu pažnju!



Konjukcija Sunca i Venere...
"Tamo gde je srce, tamo sija sunce" 


Sve napisano o ovoj konjukciji na jednom mestu!

Naslovi koje ja koristim godinama za ovu konjukciju su: "Sunce se devojkom ženi", "Jarko Sunce ljepša sam od tebe!", "You are my Sunshine", "Tamo gde je srce, tamo sija sunce".

Generalno konjukcija Venere i Sunca bez obzira na znak:
Bez obzira u kom se znaku nalazi ova konjukcija ona uvek nosi dozu samoljublja, ljubav (Venera) ego (Sunce) egocentrična ljubav, onu koja je zarobljena u nama bez neke želje da se deli sa drugima, ali ima potrebu da je drugi vole.

Ova konjukcija neosporno govori o šarmu, popularnosti, erotičnosti, fizičkoj lepoti (rođeni sa ovom konjkcijom zaista i jesu lepi), dok traje konjukcija kao tranzit mnogi svoju lepotu žele da istaknu, pokažu. Nosi ova konjukcija sa sobom veliki šarm, ljubav (Venera) prema životu (Sunce), društvenost, srdačnost, ljubav (Venera) prema deci (Sunce), veliku ljubav i privlačnost, ali i veliku želju da vas drugi vole. Kada je konjkcija jaka egzaktna može dovesti do egoizma - Venera - volim, ego(ja) - Sunce... i da se previše očekuje od drugih.

Sa ovim aspektom voli se sve što je lepo, dragocenosti, umetnički predmeti, voli se moć i moćni ljudi, luksuz, zabava, ova konjukcija traži da se bude u centru pažnje (Sunce - centar). A život nije samo zabava...i tu je ponekad problem!

Ova konjukcija u tranzitima obično donosi: ljubav, osećanje ljubavi, radosti, sreće, luksuza, donosi period zabave, sklonost života "na visokoj nozi", upoznavanja emotivne prirode, društvenost, neke važne posete, tu su i pokloni, usluge, ovo je i aspekt popularnosti, umetnici će osetiti podsticaj, jer Venera (lepota, umetnost, estetika, kreativnost) biće osvetljena Suncem - reflektorima!
Venera je u horoskopu osim onog osnovnog (lepota, ljubav, vrednost...) žena, devojka, devojčica, supruga, ljubavnica.....Sunce je osim onog osnovnog (volja, vitalnost, ego...) muškarac, zreo muškarac, otac, muž, autoritet....u našim horoskopima.. I šta onda reći.... Kada se ovako nađu zajedno u nekom znaku, na nekom stepenu u nekoj kući (kod svakog drugačijoj...) to mora da se oseti!

Sunce će da "osvetli" Veneru, pojača sva njena svojstva i značenja, a ona će poželeti da bude "glavna"....da skrene pažnju svojom lepotom, šarmom, izgledom. 

Poznati sa konjukcijom Sunca i Venere:
U Ovnu Jean-Paul Belmondo, Linda Goodman (astrolog), Adrien Brody, Vivienne Westwood, Sarah Jessica Parker....U Biku Dominique Strauss-Kahn, Jessica Lange, Ella Fitzgerald, James Brown, Gary Cooper, Rabindranath Tagore...U Blizancima Jean-Marie Le Pen, Boris Johnson, Isabella Rossellini, Colin Farrell, Wallis Simpson....U Raku Nikola Tesla, Khloe Kardashian, Pablo Neruda, Helen Keller....U Lavu George Bernard Shaw, Dua Lipa, Tori Amos, Whitney Houston...U Devici Blake Lively, Pink, Ingrid Bergman, Gloria Gaynor....U Strelcu Jimi Hendrix, Vincent Cassel, Emily Dickinson....U Jarcu Jim Carrey, Dolly Parton, David Lynch, Louis Pasteur, Johannes Kepler....U Vodoliji Oprah Winfrey, Ashton Kutcher, Volodymyr Zelenskyy....U Ribama Frédéric Chopin, Rika Zaraï, Victor Hugo....

Sunce i Venera se sreću u konjukciji na oko devet meseci...
Sunce i Venera se sreću u konjukciji naizmenično jednom kada je Venera direktna i jednom kada je Venera retrogradna! Kada je Venera direktna onda se Sunce nalazi između Venere i Zemlje (spoljašnja konjukcija), kada je Venera retrogradna Venera se nalazi između Sunca i Zemlje (unutrašnja konjukcija)! Dakle, sada imamo spoljašnju konjukciju!

09.januara 2022. imali smo konjukciju Sunca i RVenere u Jarcu
22.oktobra 2022. imamo konjukciju Sunca i Venere u Vagi
13.avgusta 2023. imaćemo konjukciju Sunca i RVenere u Lavu
04.juna 2024. imaćemo konjukciju Sunca i Venere u Blizancima i tako naizmenično....

Poslednjih 35 godina Sunce i Venera su se sretali u:
Ovnu, Jarcu, Škorpiji, Lavu i Blizancima!
I kao što sam već napisala, susret Sunca i Venere u Vagi je prvi posle 143. godina!
I dalje će se Sunce i Venera sretati u istim znacima. U Vagi ponovo 20.o  ktobra 2030. 

Zanimljivosti:
U Škorpiji će se prvi put sresti 24.oktobra 2026, prvi put od 2018.

U Ribama će se prvi put sresti 18.marta 2041, prvi put od 1886. godine
U Biku će se prvi put sresti 18.maja 2076, prvi put od 1933. godine
U Strelcu će se prvi put sresti 19.decembra 2081, prvi put od 1922. godine
U Devici će se prvi put sresti 23.septembra 2126, prvi put od 1983. godine
U Vodoliji će se prvi put sresti 18.februara 2137, prvi put od1982. godine





Sada su Sunce i Venera u Vagi
U prvi plan stavlaju naše odnose, veze, partnerstva itd.
Vaga je vazdušni znak, društvenost i sposobnost komunikacije u prvom planu.
Ključna reč za Vagu je: Harmonija! Ključna fraza je: Ja odmeravam!


"Ako ti si pravi...ja prepoznaću"
Pravi muškarac ili prava žena ...
Svejedno je (u konjukciji su Sunce - muškarac i Venera - žena), pravi muškarac ili prava žena bila je i biće uvek tema naših života!
I koliko je nas toliko je i stavova na ovu temu "pravi muškarac i prava žena".

"Sunce se devojkom ženi"
Jedan od naših najpoznatijih astrologa Mile Dupor o ovoj konjukciji kaže ovako: "lepa svetla ljubav bez primese korisnoga, udaja ili veseo porođaj - žene, termin osvajanja ili rođenje ćerke - muškarci; dobre veze preko žena" - u tranzitima, direkcijama, solarnim horoskopima, posebno ako se nalazi oko ASC ili Descedenta, inače sam ovaj aspekt u natalnom opisan je kao "sjaj.....donosi sreću, zabavu, luksuz.....u tranzitu donosi ozbiljne veze". 

Drugi naš takođe vrlo poznat astrolog Goran Milekić o ovoj konjukciji kaže ovako: "ljubav i lepota (Venera) rađaju volju za životom (Sunce) i volju za moći (Sunce). "Sve ambicije su ovde usmerene na osvajanje ljubavi, radosti i zanosa, a radost je uslov postojanja." 
"Ljubav ovde zahteva nekog dostojnog poštovanja i divljenja (važi i za žene i muškarce). Žene se neretko ovde zaljubljuju u starije muškarce, a muškarci u žene nalik na njihovu majku ali iz njene mladosti"..... 

Lepo je imati ovaj aspekt u natalnom horoskopu, lepo je imati ga i u solarnom povratku (godišnji), predikcijama, naravno i u tranzitu kao sada!
Nema lepše situacije kada astrolog u nečijem horoskopu vidi ovaj aspekt, bilo da je u natalnom, bilo u tranzitima, predikcijama, solarnom.....jer šta je lepše od sreće, ljubavi (one prave), rađanja, ili krunisanja neke ljubavi brakom. Divan je to osećaj......i ništa lepše kada preko puta vas na nečijem licu vidite osmeh :-) ili ga čujete kroz razgovor.


☆Šta nam može doneti ovaj aspekt?
Scenarija su različita....ali otprilike nešto ovako: 
U nekom trenutku možemo shvatiti, možemo doživeti blesak istine... šta ili ko je vredan naše pažnje, šta je ili ko dragoceno u našim životima, šta je za nas bitno, važno... 

Iskoristite ovaj period, posebno ako ste u vezi da vezu "podignete na viši nivo", ako ste sami i ako se sve kockice slože možete u ovom periodu upoznati ženu ili muškarca svog života!

Doneće ova energija potrebu za druženjem (pojačana društvenost), za popularnošću...lepotom...
Nije ovde samo reč o fiziičkoj lepoti i o ulepšavanju...ova energija ima veliku moć privlačenja...nešto poput magneta...
Doneće ova energija i potrebu za taktom, harmonijom, ravnotežom...prefinjenošću...
Doneće veliko samopouzdanje, liderstvo...sa dozom diplomatije...
Doneće kreativnost....umetnost...potrebu za uživanjem, zabavom...



Poznati sa konjukcijom Sunca i Venere u Vagi:
Svima dobro poznat Franz Liszt mađarski kompozitor i pijanista, Camille Saint-Saëns manje poznat kompozitor, Eleanor of Aquitaine jedna od najbogatijih i najmoćnijih žena, kraljica Francuske kao žena Luja VII, Annie Besant aktiviskinja za prava žena, spisateljica, Cléo de Mérode francuska plesačica, model i ikona lepote, Grazia Deledda italijanska književnica, dobitnica Nobelove nagrade....

P.S. Upravo sada ovih dana rađaće se neki novi umetnici, budući poznati muškarci i žene!


☆Trajanje ove konjukcije....

Sada ovaj aspekt imamo svi kao tranzitni aspekt...
Obično ova konjukcija traje kratko...

Konjukcija (0°) je aspekt inteziteta. 
Ako su u odnosu dve pozitivne planete i konjukcija je povoljna, ako su u odnosu negativne planete konjukcija nije povoljna, ako su u odonosu jedna negativna i jedna pozitivna to već zahteva više iskustva da bi se napravila prognoza. Sećam se da sam negde davno pročitala ovakvo objašnjenje... zamislite jedno dobro i jedno nevaljalo dete kako se igraju i kako jedno na drugo utiču u toj igri!
Konjukcija je intezitet, naglasak na nešto, pojačavanje, koncentracija na nešto, ali i nova aktivnost, novi početak.

Orbis je odstupenje od egzaktnog (tačnog aspekta). 
Svaki aspekt (konjukcija, kvadrat, opozicija, sekstil, trigon.....) ima dozvoljeno odstupanje između planeta koje formiraju određeni aspekt....to odstupanje je izraženo u stepenima.
Dozvoljen orbis (razlikuje se od autora do autora) za: 
Konjukciju je od 7-10°, Sekstil je od 4-6°, Kvadrat, trigon i opoziciju je od 6-8°
Konjukcija je 0°, ali konjukcija je i -7° pre egzaktnog stepena i +7° posle egzaktnog stepena.

Ovaj aspekt ova konjukcija traje nešto duže nego obično!
Ipak najjači uticaj je u periodu od 17.oktobra do 26.oktobra (orbis 1°)
Do kraja oktobra ova konjukcija će imati orbis delovanja 2/3° dakle biće i dalje prilično jaka!
Do 03.novembra ova konjukcija će imati orbis 3°



Sunce i Venera mogu formirati samo konjukciju
Oni su udaljeni jedno od drugog maksimalno 40 - 45 stepeni!
Termini: spaljenost, planeta pod sunčevim zracima i kazimi:

Spaljenost je termin koji se ne koristi često! Više se koristi u tradicionalnoj astrologiji. Ali pretpostavljam da ćete negde pronaći i ovaj termin pa da ga malo "pročešljamo". Spaljenost je termin koji se koristi kada se neka planeta nađe u blizini Sunca. Blizina se određuje stepenima. Spaljenost je kada se neka planeta nađe na udaljenosti (od Sunca) koja je veća od 17' (minuta) a manja od 8°30'. 
Veća udaljenost 8°30' i manja od 17°30' znači da je planeta pod Sunčevim zracima. 
Ove vrednosti variraju od autora do autora! Ova energija je slabija od spaljenosti!




☆Kazimi ili... U srcu Sunca!
Kada se planeta nađe na udaljenosti manjoj od 17' (17 minuta) od Sunca onda je to kazimi ili u srcu Sunca. Kazimi je vrlo moćna energija!
Kada je planeta spaljena ona se ne vidi najbolje od Sunčevih zraka, samim tim i njen uticaj je manji, snaga je manja....planeta je oslabljena energijom Sunca!
Pozitivna energija ove konjukcije dolazi do izražaja kada je Venera u stanju da zasija....dakle kada je udaljena od Sunca...Šira konjukcija je ipak bolja, kada je u energiji "pod Sunčevim zracima"!!! 
U slučaju "spaljenosti" Sunčev ego može da "pojede" Veneru....Venerina moć je slaba. 
Dok "kazimi uticaj" (izuzetak od spaljenosti) je vrlo moćan - kraljevski!

Ovaj aspekt zaista spada u bolje aspekte u astrologiji!
Ali.....mnogo je bolje kada su oni Sunce i Venera udaljeni bar 8°
Kada su jako blizu veća je drama!
Kada su udaljeniji bolje deluju jedan na drugog!

"Jarko Sunce ljepša sam od tebe!"
Sunce je u Vagi u padu, Venera u Vagi je svoja na svome...dakle, Venera je ovde u ovoj konjukciji "jača" ....Možda se to Suncu i ne sviđa...ali tako je kako je...



Zagrljeni...u Vagi...

22.oktobra u 23:17 CET Egzaktna konjukcija je u Vagi na 29°26’ 

Završava se ciklus koji je počeo 09.januara ove godine - Sunce konjukcija RVenera u Jarcu i počinje novi ciklus Sunce konjukcija Venera u Vagi...i to na 29°
Vaga je sama po sebi neodlučna, takav je negde i ovaj stepen!
Ipak ovo je pre svega stepen prekretnice!

Kada neka planeta menja znak (u tranzitu) uvek mora da dođe na 29° i gotovo uvek donosi promene....što je i logično jer planeta prelazi iz jednog u drugi znak....ali taj prelaz je nekada buran i više nego očigledan. Naravno uticaj ove energije zavisi i od aspekata koje će planeta na 29° praviti sa našim natalnim planetama...
29° je svakako kraj nečega i početak nečaga....ili prekretnica!
Ovde dve planete menjaju znak i Sunce i Venera (istog dana).

29 stepen je svakako specifičan. Nagoveštava neki kraj. Ima simboliku 12.kuće, analogan je Ribama!
Planete izlaze iz jednog znaka i ulaze u drugi!
Mile Dupor u knjizi Ne verujete - proverite, naglašava da postoje razne grupacije znakova i da je grupacija po stepenima mistična. Za 29 stepen - duboka mistika, objedinjavanje mnogih saznanja!

Kako god...29 stepen je stepen kraja posle kojeg dolazi početak!
29 stepen nešto kao "Ničija zemlja" 
Iz energije Vage: lepota, estetika, mir, diplomatija, ravnoteža, odnosi, partnerstva, javnost, neodlučnost....prelazimo u energiju Škorpije: život/smrt, krajevi i počeci, krizni momenti, regeneracija, trasnsformacija, duboke suštinske promene, duboka kopanja, seksualnost, intima, kontrola, manipulacija, zajednički resursi....
Ja ovaj stepen vidim kao stepen i energiju promena!


1879 (Sept.) Peterson's Magazine / Los Angeles Public Library
(Kada istražujete dođete do vrlo zanimljivih stvari
Peterson's Magazine je bio američki časopis koji je fokusiran na žene)


Posle 143 godina egzaktan susret u Vagi
Već sam napisala da je ovo poseban susret jer egzaktna konjukcija u Vagi ovih planeta nije se dogodila još od 24.septembra 1879. godine. Da se razumemo bili su u istom znaku ali ne i u egzaktnoj konjukciji. 143 godine...nije malo...

P.S. 07.oktobra 1879. godine sklopljen je savez između Nemačke i Austrougarske - Dvojna alijansa. Sile potpisnice obavezale su se da pruže jedna drugoj pomoć u slučaju da neku od njih napadne Rusija.

Prethodni ciklus Sunca i Venere od 09.januara do 22.oktobra 2022. u Jarcu
☆Sadašnji ciklus Sunca i Venere od 22.oktobra 2023. do 13.avgusta 2023. u Vagi
Sledeći ciklus Sunca i Venere od 13.avgusta do 04.juna 2024. u Lavu 



Zagreljeni....u Škorpiji...

☆Konjukcija Sunca i Venera u Škorpiji...
Samo dan posle ove egzaktne konjukcije 23.oktobra prvo će Venera preći u Škorpiju u 09:52, pa za njom i Sunce u 12:36...i dalje će biti u konjukciji u Škorpiji.

Iste planete, isti aspekt druga energija (Škorpija).

Ova konjukcija sama po sebi nosi intezitet, to što će biti u Škorpiji taj intezitet će biti još jači i očigledniji...intezitet na kvadrat. Škorpija donosi energiju strasti i fizičke i svake druge, intime, energiju "sve ili ništa", "nešto umire da bi se nešto rodilo", energiju regeneracije i trasformacije, suštinskih promena, kriznih momenata....energiju zajedničkih resursa, tkz. tuđeg novca i podrške....U prvom planu su strast, istraživanje ("kopanje"), tajanstvenost....želje...kraj i početak...
Škorpija je vodeni znak računajte na emotivnost, intuitivnost, promenu raspoloženja...
Ključna reč za Škorpiju je: Intezivnost! Ključna fraza je: Ja želim!
Škorpijom vladaju Mars i Pluton....i oni će dodatno pokazati kuda ova energija (konjukcija) ide...u kom pravcu.


23.oktobar

☆Ova konjukcija u Škorpiji neće biti egzaktna (matematički tačna).....ali...biće sasvim jaka i intezivna! 
Poslednji put smo imali ovu konjukciju egzaktno na 3°06’ Škorpije 26.oktobra 2018. (Venera je tada bila retrogradna i taj oktobar je poprilično bio nezgodan). Upravo možemo da sadašnju konjukciju u Škorpiji uporedimo sa tim periodom....
Sledeća egzaktna konjukcija na  0°45’ Škorpije dogodiće se 24.oktobra 2026.
Dakle sadašnja konjukcija u Škorpiji je najbliža egzaktnom uticaju!

Ova konjukcija će trajati od 23.oktobra (kada će biti i najjača) do kraja oktobra i početkom novembra (kada će orbis biti 3°)...Venera će preći u Strelca 16.novembra...i više nećemo imati ovu konjukciju!

"You are my Sunshine"
Venera u Škorpiji je u egzilu, jer se nalazi suprotno od znaka kojim vlada (Bik), i samim tim će biti slabija od Sunca...

Poznati sa konjukcijom Sunca i Venere u Škorpiji:
Joe Biden, Condoleezza Rice, Ted Turner, Chris Noth (Zverka), Sophie Marceau, Demi Moore, Leonardo DiCaprio, Gordon Ramsay, Martin Scorsese, Linda Evans, Simon Le Bon, Manu Katché...




Ozloglašeni Charles Manson (on je bio vođa sekte, ali i masovni ubica) - Škorpija/Bik 
Sunce na 19°50' konjukcija Venera na 18°19' u Škorpiji u 7.kući! 
Intezivna energija koja se odražava kroz odnose sa drugima (7.kuća, kuća Vage u prirodnom horoskopu). Drugi ljudi (7.kuća) bili su mu potrebni da podrže njegov ego, ali i da ga finasiraju!
Sunce i Venera u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji 11.kuća. Vodolija, 11.kuća grupe ljudi ovde je bila u pitanju sekta. Još jedna konjukcija ovde ima veliku ulogu egzaktna konjukcija Marsa i Neptuna na 14° u Devici u 5.kući - obmane, prevare...droga (LSD)
Sekta se zvala Porodica - Mesec u Vodoliji u 10.kući opozicija Pluton u Raku, Mesec kvadrat Uran u Ovnu...Sve ukazuje na to da je bio narcisoidni sociopata!



U ruke vaše natalne karte ili na ekran...i pogledajte:
Gde vam se u kojim kućama nalaze Sunce i Venera u Vagi na  29°26’ 
Ali i gde vam se nalaze Sunce i Venera na 0° Škorpije

Tu u toj kući (kućama) je vaša priča o susretu Sunca i Venere...
Za pojedinačnu priču bitno je i koje aspekte prave Sunce i Venera sa vašim natalnim planetama...taj scenarijo je najprecizniji....on je jedinstven i samo vaš.

Meni će obe konjukcije biti u 1.kući i biće u trigonu sa Mesecom u Blizancima i u sekstilu sa Uranom u Lavu!



Dnevni aspekti
Mesec je u Devici

Mesec je u fazi opadanja, danas je vidljiv 17,6%...ide ka Mladom Mesecu u Škorpiji 25.oktobra i pomračenju Sunca (jesenja sezona pomračenja).
Od kako je Mesec u Devici više smo usmereni na navike, rad, zdravlje...Kako je ovo ona čuvena energija Rad, red i disciplina...mnogi se tako i ponašaju.
Devicom vlada Merkur, Merkur je u Vagi i inspiriše nas da budemo fini, diplomatski nastrojeni...u dolazećem je aspektu trigona (egzaktno 23.oktobar) ali već ga osećamo....budite mudri!
Mesec danas u jedinom aspektu u trigonu sa SMČ u Biku od 21:21. Pozitivna energija za pozitivne promene...Slušajte srce ono zna put kojim treba ići (SMČ u Biku)...



Pesma dana:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар