петак, 22. јул 2022.

Venera uživa u Raku možda malo (ili više) pretera sutra u kvadratu sa Jupiterom...Kralj se vraća kući...Sunce prelazi u Lava...


Moto dana:
"Nisu velike stvari koje činimo toliko bitne, 
već one male sa velikim srcem"...

Zvezdani(n) zapis 3549
Petak. Dan Venere.
Venera je u Raku na 5°03’

Ova Venera kaže: Dom je tamo gde je srce...
Skrasila se Venera...ugnjezdila, ušuškala i uživa.
Preplavljena je osećanjima, sećanjima, nostalgijom...
I najviše od svega voli da čuje ono majčinsko "Biće sve u redu"
Voli ova Venera da boravi u domu, da bude okružena porodicom ali i ljudima koji su joj kao porodica.
Voli da boravi na mestima gde se oseća kao kod kuće.

Kada Venera ne zna da kaže NE
Koliko sutra Venera u Raku će formirati kvadrat sa Jupiterom u Ovnu koji je usporio spreman za retrogradno putovanje...Razmaziće se Venera, malo ili više ulenjiti...želeće da uživa ali ovde u ovoj energiji može i hoće da pretera - Preterano uživanje...Uživaće u hrani onoj domaćinskoj (Rak), u piću, dobiće poriv da kupuje...Venera u kvadratu sa Jupiterom kaže Idem da kupim neke cipele, tašnu...nešto za glavobolju :). Nova tašna, novi frajer....

Kada je na zvezdanom nebu kvadrat Venere i Jupitera ja se setim dva filma:
Doručak kod Tifanija i Ispovest kupoholičarke


"Doručak kod Tifanija" 
Doručak kod Tifanija je mera za sreću i uspeh mlade Holi Golajtli. Ona živi punim plućima, uživa u životu, netipična je, ponekad malo nestabilna i, što je najvažnije, traži bogatog muža. U njenoj zgradi živi i mladi pisac Pol, a njihovi će se životni putevi ukrstiti na vrlo neobičan način. S vremenom, između ovo dvoje ljudi razvija se divno prijateljstvo, privrženost i ljubav....


"Ispovest kupoholičarke"
Rebeka Blumvud je novinar. Posao joj je da savetuje druge kako da upravljaju svojim novcem. Slobodno vreme provodi u... kupovini.

Ovo je aspekt iskušenja (Venera kvadrat Jupiter) i sve je moguće: da se pretera u hrani....gde je ona čokolada koju ste sakrili :), frižider je najprimamljivija stvar u kući :).
Ovaj tranzit će biti prisutan tokom vikenda...tržni centri će biti puni....još ako su i novčanici takvi...eto potrebe da se troši....još jedne cipele :), parfem....možda čaše za šampanjac, ko zna šta vam može pasti na pamet....

Ako budete euforični....šta mari....niko nije savršen :), ne pokušavajte dijetu....ostavite za neko sutra za ponedeljak.
Ako vas mame svetla na sledećem bregu....razmislite :), ne radite ništa što ne biste voleli da rade vama....avanture dođu i prođu, ali šta ostaje....
Ako baš morate da kupite nešto :), neka to bude neka sitnica...od toga vas neće zaboleti glava...

Ako ste lenji (još jedan uticaj ovog aspekta) za bilo koju akciju, pogledajte ove filmove, samo pripazite bez puno sladoleda, grickalica i sl.:).

Venera kvadrat Jupiter - Zabranjena ljubav
Pored toga što sa ovom energijom nemate kontrolu sa novčanikom, apetitom....moguće je da nećete imati kontrolu nad osećanjima!
Možda ćete se baviti moralom svojim ili tuđim... vrlo su moguće neke avanture, takozvane "zabranjene" ljubavi. Zabranjene ljubavi se ne dešavaju samo u telenovelama, sapunicama....dešavaju se i u stvarnom životu! Najčešće oni kojima se ovakve ljubavi dogode pravdaju se tako što kažu dogodilo se...to je izvan moje kontrole...Ono što ova energija nudi je sreća samo na izgled...i uglavnom samo ljubavnu avanturu!

Venera kvadrat Jupiter - Nemogućnost ljubavi
U vreme ovog aspekta neko odlazi na put i nerasploženje zbog toga, to su i veze na daljinu koje nešto "škripe". Ili postoji još jedan mogući "scenario", upoznate nekog ko je sa nekog puta i ko ubrzo posle susreta odlazi.. Ili upoznajete osobu različite kulture, vere, životne filozofije, ili finansijskog statusa. Šta se ovde događa? Jupiter uveličava, umnožava, proširuje sve u odnosu na Veneru, najpre njenu potrebu da uživa a onda i sve ostalo. Preterivanja u svemu pa i u osećanjima. Kako je ovde kvadrat u pitanju to je i emotivna napetost, ali i akcija i sve je prilično aktivno. Ne donosite važne odluke dok ovaj tranzit traje, sačekajte da prođe... Ovde je moguće pod uticajem ovog aspekta da budete lenji u iskazivanju osećanja, ili naprotiv da ih pokazujete sa preteranim optimizmom ili euforijom. Ni jedno ni drugo nije najbolje, pa čekajte da vas lenjost ili ushićenje prođu.  




Danas na zvezdanom nebu
Mesec je u Biku 

08:13 Mesec konjukcija Uran - Potreba za slobodom i oslobađanjem...
Ova konjukcija obično donosi iznenađenja....i prijatna i neprijatna. Ovo je vrlo buntovna energija, često bez kontrole. Kada su u pitanju negativni uticaji nekog aspekta uvek se setim Mileta Dupora  i njegovih tumačenja...koja često zvuče vrlo zlokobno i uznemirujuće. Ovu konjukciju je nazvao prepad! On je za konjukciju Meseca i Urana između ostalog napisao ovo: "opasno i tragično naročito u vatrenim znacima".
Majke, tetke, udate sestre, supruge...danas bi mogle da urade nešto neobično, drugačije...Mesec je generalno porodica, tako da osim žena i ostali članovi porodice mogu danas da budu predmet nekog uzbuđenja, iznenadnog dešavanja...Pored svega ovog postoji mogućnost da vi uradite nešto, nešto ekscentrično, drugačije, originalno. Danas će najverovatnije mnogi otići iz kuće, neko besno zalupivši vratima, neko tek tako jer osećaju potrebu da budu van kuće.
Pokušajte da sprečite da vam ova energija život ne okrene naglavačke!

08:55 Mesec konjukcija SMČ - Duša na raskrsnici
Mesec je u konjukciji sa SMČ ali i u opoziciji sa JMČ....Duša bira put kojim će ići...Izaberite pametno!

18:18 Mesec kvadrat Saturn - Jedan D-mol
Energija koja donosi neku nemoć, zastoj....negde tugu, negde melanholiju....onaj čuveni D-mol. Ustati ili ostati u krevetu? Ono....kada pritisne neka tuga, melanholija (negde i depresija), kada osetimo neko ograničenje, hladnoću. Duša (Mesec) i "kamen" (Saturn)....pritiska kamen samo tako. Još ako ima "pogodno tlo" - ostali vaši aspekti i natalni i tranzitni. Izađu neki strahovi, tuge neke, usamljenost postaje jača ili se tek javi....Dođu neka sećanja na neke prošle događaje, promašaje, rastanke, gubitke...Pa sve pritisne još jače i teže. Ovde trpe osećanja, duša... (Mesec), neki naši odnosi, pre svega porodični ali i drugi...Žene su posebno osetljive, tužne, neutešne...Kod kvadrata javlja se i bes, nervoza....i uvek je neko drugi kriv, za naše stanje...To je uglavnom pogrešan stav....Mnogo lakše ćete ovu energiju savladati ako ne tražite krivca. Ako besa nema ima hladnoće...lošeg i teškog raspoloženja!

21:45 Mesec sekstil Neptun - Lek za stres...
"Izvadimo čarobni ćilim" pa na neki oblak. Šalu na stranu ali ovaj aspekt je aspekt mašte, kreativnosti, umetnosti. Aspekt za opuštanje, meditiranje....Ono.... pogled u daljinu pa kuda nas odvede. Samo pazite sa glavom u oblacima. Lako je upasti u ovu energiju, teško je iz nje izaći....ono kada vam se svidi pa nebi silazili sa oblaka. U tome je poenta vratiti se posle kraćeg odmora od svakodnevice. Ova energija je dobra za umetnička stvaranja (poezija, slikanje, gluma, pevanje, dobar je za ritam i ples... Za duhovnost, saosećajnost. Dobra je i za povezivanje sa porodicom....opet na nekom dubljem duhovnom nivou. Ovaj aspekt ima sposobnost ublažavanja stresa, kroz maštu, intuiciju, kreativnost...Budite u kontaktu sa svojim osećanjima.



22:06 Sunce prelazi u Lava - Kralj se vraća kući
Sunce se vraća kući...Gde će više zasijati nego tamo gde voli da boravi... kod svoje kuće!
Počinje je sezona Lava...Lavovi će slaviti svoje rođendane i solarne povratke!
Za sve vas ulazak Sunca u Lava poručuje - Budite ono što jeste...
Iskoristite ovu energiju za samopoštovanje, samoizražavanje, kreativnost, uživanje, zabavu...
Napunite baterije...radite ono što volite...
Povežite se sa svojim unutrašnjim detetom i uživajte u igri..
The Lion King - Circle Of Life
Vreme je da (za)sijamo, uživamo, malo i dramimo...
Vreme je za ljubav...kreativnost, odmor....vreme je za pozornicu!
Poklonite se počnite :)
Više o Suncu u Lavu - OVDE




Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар