уторак, 19. јул 2022.

Na dan kada Merkur prelazi u Lava, a Kiron se retrogradno stacionira....priča o Marsovim aspektima koji slede...




Moto dana:
Budite obavešteni i spremni

Zvezdani(n) zapis 3546
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Biku na 9°38’

Mars lagano "korača" Bikom, trenutno nema aspekte...
Mars je u Biku od 05.jula i ponaša se u skaldu sa naslovom  - Uspori i uživaj...

Do kraja jula Mars će biti samo u kvadratu sa Merkurom 26.jula - 
I ako nije bio previše aktivan u julu u avgustu će Mars biti prilično aktivan!!!

U Zvezdama u julu i u nedeljnom horoskopu skrenula sam vam pažnju na period krajem jula i početkom avgusta....01. i 02.avgust ove godine nagoveštavaju burne događaje a sve zbog konjukcije Urana i SMĆ, kao i konjukcije Marsa sa SMČ (01.avgust) i konjukcije Marsa i Urana (02.avgust)!!!

Obe konjukcije sa Marsom su novi ciklusi....završava se jedan ciklus i počinje novi.

Mars konjukcija SMČ završava se ciklus koji je počeo 28.marta 2021. (u Blizancima na  14°17’)
Mars konjukcija Uran završava se ciklus koji je počeo 20.januara 2021. (u Biku na  6°44’)



Mars konjukcija SMČ - Mars na raskrsnici puteva

Kada je Mars u konjukciji sa SMČ, onda je i u opoziciji sa JMČ, otuda naslov!
Konjukcija Marsa sa SMČ je nalet, plima energije, moći, entuzijazma, želje, akcije...
Ovo je energija gde će se spojiti intuicija, impuls, instikt sa akcijom...
Ovo je jaka i moćna energija za ostvarivanje nekih ciljeva ali i jačanje (obnavljanje) fizičkog stanja.
Ova konjukcija je "zeleno svetlo" na raskrsnici života...krenite u pravcu ostvarivanja svojih planova, ciljeva. Ovo je i energija sa kojom možete da odlučite da vežbate da ojačate snagu i telo, sa ovom energijom se pojačava nivo energije i nju treba pametno kanalisati zbog toga spominjem vežbanje...

Ovo je i mogućnost da u vaš život uđe neka osoba u simbolu Marsa (za žene možda partner)...za sve nas neku osobu sa osobinama Marsa koja će vam pomoći u ostvarivanju vaših ciljeva. 

Ova konjukcija je svakako povoljan aspekt i tranzit. Najznačajnije je to da nam on daje veliku snagu, otpornost i izdržljivost da stignemo do nekog cilja!

Ovaj tranzit (konjukcija, novi ciklus) probudiće osećanje svrhe i vašu potrebu da tu svrhu sledite!

Imajte na umu i da je Mars u isto vreme u opoziciji sa JMČ u Škorpiji i da je potrebno pre kretanja u akciju (budućnost) i osvrnuti se na prošlost i na ono što vas ograničava i sputava!

Ova konjukcija se ponavlja na oko dve godine....ali u istom znaku na oko 18/19 godina!
Poslednja konjukcija se dogodila kada su Mars i SMČ bili u Blizancima 28.marta 2021.
Dogodila se u vreme Punog Meseca u Vagi!
Poslednja konjukcija u Biku dogodila se 26.februara 2004.

Nama najpoznatija osoba rođena sa Mars konjukcija u Biku je Eric Cantona bivši francuski fudbaler!

Mars konjukcija Uran - Susret visokog napona

Ovde i jedna najmanja varnica može da zapali vatru širokih razmera, jer Mars je prodorna energija, Uran je energija iznenađenja. Oni koji inače imaju "kratak fitilj" neka pripaze. Ovde zapravo Mars izaziva Urana.

Kada se Mars i Uran nađu zajedno u kući Bika!
Mars naša energija, akcija, strast, ambicije, želje, ali i agresivni poriv.
Uran potreba za slobodom, oslobađanjem, promenama ponekad radikalnim.
Bik energija emotivne i materijalne sigurnosti i bezbednosti.

Izrazita želja za promenama....
Ovaj aspekt budi želju da se rade nove stvari, posete neka nova mesta, uradi nešto neočekivano, provokativno. Da se završe neki poslovi i počnu novi.
Energija koja "eksplodira" bez upozorenja. 
Oslobađanje unutrašnjih tenzija. Energija koja želi slobodu, oslobađanje... energija pobune!
Nestrpljenje koje se može pretvoriti u bes.

Nervi i nervni sistem na testu.
Nema ovde mnogo prostora za toleranciju. Sve je vrlo nepredvidljivo, impulsivno....neki događaji koji mogu da vas odvedu tamo gde bi kasnije shvatili da to nije ono što ste želeli....bolje razmislite da ne bude kasno posle.

Rizik i rizične situacije. 
Nepromišljenost....sve u cilju razbijanja dosadašnjih šablona.
Želja za novim, drugačijim može vas baciti u skok u nepoznato.
Akcije u koje se ulazi bez mnogo razmišljanja, što bi u budućnosti moglo da stvori velike probleme.
Moglo bi sve ovo da bude opasna igra!
Prijateljstva  (Uran) mogu doći u velika iskušenja.
Neosetljivost prema drugima. U nekim doduše ekstremnim slučajevima izlivi besa, moguća agresivna ponašanja, energija koja se može osloboditi i kroz fizičko i kroz verbalno nasilje....razdražljivost.

Mnogi bi mogli da luduju...da upadnu u razne opasne situacije.
Potreba za uzbuđenjima razne vrste...od ekstremnih sportova do sexualnih osvajnja, sve u cilju nekog dokazivanja.
Želja za slobodom i za apsolutnim vlasništvom nad svojim životom ogromna, i ko zna gde to može da odvede. Mnogi mogu postati bezobzirni.

Neki drugi će biti umorni od ispunjivanja očekivanja i kao iz vedrog neba munja želeće da to prekinu, odvaže se i urade nešto za sebe, nešto što niko nije očekivao, to može da bude jako dobro, oslobađajuće....(samo da se ne pretera, a ovde je teško naći meru).

Ako je moguće usporite, ne morate baš da sledite sve impulse i želje za uzbuđenjima.
Mogla bi da bude ovo opasna igra....
Mars je u Biku u egzilu gde je prinuđen da poštuje neka pravila kuće u kojoj se nalazi.
Uran je u Biku u padu i teško mu je da izrazi svoju prirodu i ne oseća se udobno.
Ovako zajedno tesna im je ova energija, neudobna...u ovoj igri niko ne popušta!

Sa Marsom u kvadratu sa Uranom moguće su i neke nezgode, povrede, gotovo sigurno nervoza, frustracije ili lične ili drugih prema vama (sve ipak zavisi od karaktera). Razne opasnosti koje se ne mogu predvideti. Ovde je jednako moguća psihološka eksplozija ali moguće su i prave eksplozije eksplozivnih naprava, bombe, mine.... gromovi (konjukcija se dešava na praznik Sveti Ilija gromovnik).

Ovo je aspekt koji u naše živote može privući razno razne "negativce" ali i ludo hrabre ljude koji su spremni da se žrtvuju zarad nečeg ili nekog. Mnogi od nas će imati sklonost ka preuzimanju rizika, da slede neki nemir i impuls ne razmišljajući o posledicama. Bićemo spremni da se borimo (Mars) za slobodu (Uran)...bez da u to uključimo srce, a ja zaista mislim da prava sloboda leži u srcu...

Biti svoj, biti poseban, biti slobodan...
I to je energija ovog tranzita...na jedan sat....na jedan dan zašto da ne. Ipak ovaj tranzit će trajati nekoliko dana, neki od vas ga možda već osećaju neko vreme unazad.

Setite se da svaka konjukcija ima svoju dobru i lošu stranu!!! Pisala sam i o jednoj i o drugoj strani.
Još nešto o dobroj strani: Uran uvek želi nešto novo i drugačije, ovako sa Marsom tu je i entuzijazam, energičnost, uzbuđenje. Pripaziti samo da se ne ode predaleko u slučaju da želite više slobode ili da želite nečega ili nekog da se oslobodite. Sloboda je bitna....biti nesputan, neograničen je često potreba svakog od nas...sloboda je naše pravo i kolektivna sloboda i pojedinačna! Svi težimo slobodi. Ako se osećate sputano, ograničeno, neslobodno ovaj aspekt će svakako uticati na vas. Ono što ovde može biti problem je kako ta vaša potreba za oslobađenjem može uticati na druge. Kako vaša potreba i želja utiče na ljude iz vaše okoline ali i šire (ako ste deo neke zajednice, grupe, organizacije...).
Drugim rečima, borite se vi za svoju slobodu jer to je vaše pravo....ali imajte u vidu i druge ljude oko vas. Izboriti se za slobodu nekada je lako...i tiče se samo odluke. Međutim nekada je prilično teško, dovodi do rasprave, svađe, sukoba....Sloboda je bitna, sloboda je lepa ali ponekad zna da bude i komplikovana...posebno način dolaska do slobode! Cilj opravdava sva sredstva? Da....ali ako i samo ako ne ugrožava nikog! A to je u vreme ovog tranzita najteže!

U vreme egzaktne konjukcije 20.januara 2021. kada je počeo ciklus vesti su bile:
Džo Bajden proglašen je za 46. predsednika Sjedinjenih Američkih Država; Donald Tramp napustio Belu kuću i poručio: "Vratićemo se"; 
U Srbiji 20.01. vakcinisano više od 13.000 ljudi; Počela masovna vakcinacija protiv koronavirusa u Novom Sadu; Holandska vlada traži uvođenje policijskog časa i zabranu letova iz Velike Britanije, Južne Afrike i Južne Amerike kako bi sprečila širenje koronavirusa u zemlji.
Velika eksplozija potresla je centar Madrida, Probudila se Etna, lava šikljala i 100 metara u visinu, Zemljotres u Austriji....
P.S. Ovo su vesti tog dana, ciklus traje godinu dana i sedam meseci, bilo je naravno raznih vesti i događaja u vreme ovog ciklusa (20.januar 2021. - 02.avgust 2022.)!

Konjukcijom 02.avgusta počinje novi ciklus ovih planeta! 
Poslednja konjukcija u Biku pre ove bila je 01.marta 1942. na 26°38’ 

Poznati rođeni sa Mars konjukcija Uran: Chuck Norris (u Biku), Johnny Depp (u Devici), Rihanna (u Jarcu), Frida Kahlo, Robin Williams (u Raku), Keith Richards (u Blizancima), Mata Hari, Boy George, Michael J. Fox (u Lavu), Lucky Luciano (u Strelcu)



Danas na zvezdanom nebu:
Mesec je u Ovnu

Mesec je u fazi opadanja, vidljiv je 62,7%....na dan je od Poslednje četvrti (sutra u 16:18)...
Ako osećate nalet energije, potrebu za akcijom, nečim novim....onda na vas utiče energija ovog Meseca...ako osećate blagu ili jaču nervozu onda već osećate sutrašnji kvadrat Sunca i Meseca (Poslednja četvrt)....

Mesec u Ovnu iz ugla kamere

14:35 Merkur ulazi u Lava - Kad Merkur podetinji...
Podetinjiće Merkur, podetinjite i vi....probudite ono dete u vama i igrajte se....i rečima i na svaki drugi način....Budite kreativni, uživajte...budite posebni, budite centar sveta i u mislima i sa rečima....jer to je energija Lava...Neka vaše reči (Merkur) zapale (Lav) pozornicu vašeg života...I pustite srce (Lav) neka govori....

17:21 Kiron kreće u Retrogradni hod - "Ima li leka apoteka"
Kiron će danas biti retrogradno stacioniran pa samim tim i najjači....
U svom retrogradnom hodu preći će od 16°26' do 11°56' Ovna....ići će putem kojim je već prolazio!
Najviše će uticati na Ovnove, Vage, Rakove i Jarčeve, kao i na sve vas koji imate neke planete u ovim znacima na oko 11-16°!

18:56 Mesec konjukcija Kiron - Slušajte srce ono zna gde je ključ!
Najčešće je ova energija okidač za bol ali ova energija svakako može biti i lekovita...Donosi ova energija neku vrstu osetljivosti...ali i veliku sposobnost empatije...osetljivost na tuđu bol...Jednom mesečno imamo ovu konjukciju i imaćemo je sve dokle Kiron boravi (tranzitira) Ovnom! Ona je uvek tu da nas podseti na nešto, ponekad na nešto bolno ali u isto vreme i da probudi odlučnost i hrabrost da se sa tim suočimo...i krenemo u izlečenje! Slušajte srce ono zna gde je ključ!
P.S. Ova konjukcija se dešava samo sat vremena posle Kironovog retrogradnog stacioniranja pa ćemo je  svakako snažno osetiti!



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар